SVT > Utrikes

Saturday, 22 February, 23:01

SVT - 06 okt 17 kl. 09:32

Nobels fredspris blir allt mer omtvistade – här är några kritiserade fredspristagareNobels fredspris blir allt mer omtvistat och politiserat. Priset ska handla om fred och mänskliga rättigheter, men skiften i världspolitiken gör att pristagaren snabbt kan omvärderas. För Aung San Suu Kyi som haft nära nog helgonstatus har fallet blivit hårt..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Aung San Suu Kyi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nobels, fredsprisblir allt , mer, omtvistadehär är några , kritiserade fredspristagare
Regeringen - 07 okt 11 kl. 14:20

Nobels fredspris till kvinnors rättigheter

Nobels fredspris går till de tre kvinnliga frihetskämparna Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee och Tawakkul Karma. Statsminister Fredrik Reinfeldt välkomnar att priset uppmärksammar kampen för kvinnors rättigheter.- Världen blir bättre om vi får en jämnare könsbalans när det gäller makt.

SVT Debatt - 11 okt 13 kl. 06:00

Därför bör Malala få Nobels fredspris

FREDSPRIS Idag är det 66 miljoner flickor i världen som borde gå i skolan, men inte gör det. Malala Yousafzai har visat att unga flickor kan påverka sin situation och om hon får Nobels fredpris är det ytterligare ett bevis på detta. Hon överlevde talibanernas våld och hennes kamp är början på något större.

Helsingborgs Dagblad - 12 okt 12 kl. 11:56

Kultur-Sören: EU ovärdigt Nobels fredspris

Den norska Nobelkommitténs beslut att tilldela EU Nobels fredspris är inte bara olustigt utan en grov kränkning av Nobels intentioner med priset, att stödja nedrustning. Den norske fredsforskaren och fredsaktivisten Fredrik S Heffermehl skrev i sin kritiska bok "Nobels fredspris..

Nyheter 24 - 07 okt 11 kl. 11:05

Ellen Johnson-Sirleaf, Leymah Gbowee och Tawakkul Karman får dela på Nobels fredspris

Klockan 11.00 på fredagen tillkännagavs det att Ellen Johnson-Sirleaf, Leymah Gbowee och Tawakkul Karman får 2011 års Nobels fredspris. NORGE.

Regeringen - 12 dec 11 kl. 10:15

Fredrik Reinfeldt tar emot årets mottagare av Nobels fredspris

Måndagen den 12 december tar statsminister Fredrik Reinfeldt emot årets mottagare av Nobels fredspris: Liberias president Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee från Liberia och Tawakkol Karman från Jemen. Fredrik Reinfeldt tar emot årets mottagare av Nobels fredspris Statsrådsberedningen, 12 december 2011.

TA - 10 dec 11 kl. 14:19

Tre fick Nobels fredspris i Oslo

Foto: Heiko Junge
Ellen Johnson-Sirleaf, Leymah Gbowee och Tawakul Karman mottog i dag Nobels fredspris i Oslo rådhus. Nobelkommitténs ordförande Torbjörn Jagland tackade dem för att ha lyft fram kvinnors insatser för freden.
Tillsammans med medlemmarna i norska Nobelkommittén trädde årets tre kvinnliga pristagare in i det festpyntade rådhuset.

Sydsvenskan - 09 okt 15 kl. 18:43

Nobels fredspris: "Har gett hopp"

Aicha Golli Jegham säger att Tunisiens nationella dialogkvartett fått folk i landet att tro. Att de tilldelats Nobels fredspris tror hon kommer ge ännu mer hopp.
— Det är tack vare dem som det inte har gått så dåligt som det gjorde i andra länder..

Blekinge Läns tidning - 09 okt 15 kl. 18:41

Nobels fredspris: "Har gett hopp"

Aicha Golli Jegham säger att Tunisiens nationella dialogkvartett fått folk i landet att tro. Att de tilldelats Nobels fredspris tror hon kommer ge ännu mer hopp. - Det är tack vare dem som det inte har gått så dåligt som det gjorde i andra länder.

BT - 09 okt 15 kl. 18:41

Nobels fredspris: "Har gett hopp"

Aicha Golli Jegham säger att Tunisiens nationella dialogkvartett fått folk i landet att tro. Att de tilldelats Nobels fredspris tror hon kommer ge ännu mer hopp. - Det är tack vare dem som det inte har gått så dåligt som det gjorde i andra länder.

Barometern - 09 okt 15 kl. 18:41

Nobels fredspris: "Har gett hopp"

Aicha Golli Jegham säger att Tunisiens nationella dialogkvartett fått folk i landet att tro. Att de tilldelats Nobels fredspris tror hon kommer ge ännu mer hopp. - Det är tack vare dem som det inte har gått så dåligt som det gjorde i andra länder.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Konservativa går framåt i Iranvalet

När mer än hälften av rösterna räknats efter fredagens val i Iran ser de konservativa ut att ha tagit ledningen –delvis till följd av det låga valdeltagandet..

SVT - 2 timmar sedan

De dyker efter sand i Mali: ”Om du inte dör av hunger, dör du av krig”

I Mali har jihadistattacker och etniska konflikter tvingat hundratusentals människor på flykt. Många har hamnar i de södra delarna av landet där de tvingas utföra hårda och tunga jobb. SVT:s korrespondent Samir Abu Eid och fotograf Niclas Berglund har träffat dem som försörjer sig genom att dyka efter sand i Nigerfloden..

SVT - 2 timmar sedan

Flera hundra svenskar fast på Kanarieöarna

Hundratals svenskar är strandsatta sedan en kraftig sandstorm har svept in över Kanarieöarna. Två flygplan som var på väg från Arlanda till Gran Canaria har tvingats mellanlanda i Portugal..

SVT - 3 timmar sedan

Förbud mot handel med vilda djur väntas i Kina

På måndag väntas folkkongressen i Kina genomdriva ett förbud mot all handel och konsumtion av vilda djur..

SVT - 4 timmar sedan

Oro i Nevada för nytt röstkaos

Väljarna i Nevada lägger under lördagen sina röster på de demokratiska presidentkandidaterna. Men trots att delstaten skrotat den app-lösning som orsakade fiaskot vid nomineringsmötet i Iowa finns en oro för ett nytt röstkaos. – Det kommer att bli en total katastrof, säger en valarbetare till sajten Politico..

SVT - 4 timmar sedan

Upp till bevis för Joe Biden vid nomineringsmötet i Nevada

Fram till februari var Joe Biden den klara opinionsfavoriten på nationell nivå. Men efter svaga resultat i Iowa och New Hampshire har stödet rasat. Biden söker nu revansch i Nevada, en delstat med stor andel spansktalande latinos.

SVT - 7 timmar sedan

Sydkorea: Fördubblad virusspridning på en dag

Platser i karantän, massmöten som förbjuds, boende som ombeds stanna hemma. Sydkorea är nu det näst värst coronavirusdrabbade landet i världen, och antalet smittade ökar snabbt..

SVT - 9 timmar sedan

Vem är Michael Bloomberg?

Han är världens nionde rikaste människa enligt Forbes och nu försöker han bli USA:s president. Det gör honom till den rikaste presidentkandidaten någonsin i USA:s historia..

SVT - 13 timmar sedan

USA: 110 soldater skadades i Irans januariräd

Antalet amerikanska soldater som skadades vid Irans raketattack mot en militärbas i Irak i januari är något högre än tidigare befarat. 110 personer fick lättare hjärnskador..

SVT - 13 timmar sedan

Bloomberg tar bort munkavlar

Den amerikanske presidentaspiranten Mike Bloomberg säger att kvinnor som ålagts med munkavle gällande anklagelser mot honom kan frigöras från tystnadsplikten om de kontaktar hans företag, rapporterar CNN..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.