DI > Ekonomi

Tuesday, 21 August, 12:14

Liknande nyheter

Taggar: USA-börser, Klättringenfortsätter på , Wall, Street
DI - 18 jun 18 kl. 22:16

USA-börser: Handelsoro tyngde Wall Street

De ledande börserna på Wall Street inledde handelsveckan med negativa rörelser efter fortsatt oro kring handelskonflikten mellan USA och Kina. Trump-administrationen meddelade i fredags att den går vidare med sina planerade tullar på ytterligare 50 miljarder dollar mot Kina som har svarat med tullar på amerikanska varor till ett värde på 34 miljarder dollar..

DI - 12 apr 17 kl. 22:31

USA-börser: Oro tyngde Wall Street

Börserna på Wall Street tyngdes av fortsatt geopolitisk oro på onsdagen, medan tillflyktstillgångar i form av guld och statspapper fick ett uppåtlyft..

DI - 28 aug 17 kl. 22:11

USA-börser: Blandat på Wall Street

Oljepriset föll drygt två procent när börsveckan på Wall Street drog i gång. En stor del av raffinaderierna har stängts sedan Harvey svept in över Texas, och investerarna oroas över att efterfrågan på amerikansk råolja kommer att minska..

DI - 15 jun 18 kl. 16:36

USA-börser: Handelskonflikten tynger Wall Street

USA-börserna inleder fredagen nedåt efter att handelskonflikten mellan USA och Kina eskalerat. .

DI - 29 maj 13 kl. 22:09

USA-börser: Tungt på Wall Street

USA-börserna sjönk under onsdagens handel, tyngda av global tillväxtoro och spekulation om att Federal Reserve kan komma att trappa ned på sina månatliga obligationsköp..

DI - 02 aug 13 kl. 17:55

USA-börser: Besvikelse på Wall Street

USA-börserna höll sig vid mindre nedgångar efter mer än två timmar av fredagens handel. En lägre ökning i den amerikanska sysselsättningen än väntat bidrog till att dra ned indexen från torsdagens rekordnivåer..

DI - 12 jun 14 kl. 22:10

USA-börser: Irakoro på Wall Street

Tyngda av svag detaljhandels- och arbetsmarknadsdata från USA och upptrappade oroligheter i Irak sjönk de ledande amerikanska indexen under torsdagens handel. Oljeaktier gick samtidigt mot strömmen..

DI - 19 aug 14 kl. 22:07

USA-börser: Kurslyft på Wall Street

Efter breda uppgångar på måndagen fortsatte USA-börserna högre på tisdagen, med stöd i betryggande bostads- och inflationsdata och en stark rapport från Home Depot..

DI - 30 mar 15 kl. 22:18

USA-börser: Rally på Wall Street

USA-börserna stod för något av ett rally på måndagen. Optimismen grundade sig i miljardaffärer i amerikanska läkemedelssektorn, förhoppningar om stimulanser i Kina och stark amerikansk bostadsförsäljning i februari..

DI - 27 maj 15 kl. 22:10

USA-börser: Grekland lyfte Wall Street

Positiva signaler från Grekland fick USA-börserna att vända upp. Enligt Greklands premiärminister Alexis Tsipras är det krisande landet nära en uppgörelse som kan lösgöra stora utländska lån till den usla ekonomin..

DI - 10 mar 17 kl. 17:36

USA-börser: Jobbdata lyfte Wall Street

USA-börserna steg på fredagen efter stark sysselsättningsstatistik för februari, en siffra som visade den bästa utvecklingen månad-för-månad sedan i juli i fjol..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Tsipras: Grekland tar sitt öde i egna händer

Grekland har nu återtagit kontrollen över sitt öde, efter åtta år av smärtsamma åtstramningar. Det är budskapet från den grekiske premiärministern Alexis Tsipras i ett tv-sänt tal från ön Ithaka för att markera att landets tredje och sista stödprogram upphör..

DI - 15 minuter sedan

Sämre orderläge i brittisk industri

Bedömningen av det totala orderläget i den brittiska tillverkningsindustrin försämrades i augusti jämfört med föregående månad..

DI - 15 minuter sedan

Gröna obligationer allt hetare: "Ser mycket lovande ut"

Den svenska marknaden för gröna obligationer är glödhet. Med drygt 48 miljarder i nyutgivna obligationer är hela fjolårets försäljning passerad med råge. .

DI - 15 minuter sedan

Adlibris ökade försäljningen – men logistikproblem tyngde

Nätbokhandeln Adlibris ökade omsättningen till 1.636 miljoner kronor under 2017, upp från 1.453 miljoner året innan.

DI - 15 minuter sedan

Kinas centralbank: Vi kommer inte använda yuanen som vapen

Yuanen kommer inte att användas som ett vapen i handelskonflikter, utan dess värde bestäms i grunden av utbud och efterfrågan på marknaden.  Det sade Li Bo, chef vid den penningpolitiska avdelningen vid Kinas centralbank, PBOC, på tisdagen enligt Reuters och Bloomberg News. .

DI - 45 minuter sedan

Spectracure ökar förlusten

Spotlight-listade Spectracure redovisar ett rörelseresultat för det andra kvartalet om -4,0 miljoner kronor (-2,1)..

DI - 45 minuter sedan

Microsoft: Ryskt hackningsförsök inför USA-val

En ökänd rysk hackergrupp misstänkt för att ha påverkat den amerikanska valutgången 2016 verkar ha slagit till igen. Den här gången i syfte att påverka mellanårsvalet, uppger datajätten Microsoft, som även meddelar att de upptäckt sex falska domäner och tagit ned dem. Hackergruppen tros ha kopplingar till regeringen i Moskva..

DI - 45 minuter sedan

Danske Bank växlar upp kontrollen efter penningtvättshärva

Danske Bank plockar in hjälp från Tyskland för att reda ut en stor  penningtvättshärva. Bankens estniska filial uppges ha hjälpt till att tvätta uppemot 75 miljarder kronor det senaste decenniet. Skandalen har sänkt aktiekursen med en fjärdedel i år och skrämt bort 10000-tals kunder..

DI - 45 minuter sedan

Nya konjunktursignalen från Sveriges största hamn -"fortsatt urstarkt"

Containertrafiken lyfter åter kraftigt efter att konflikterna i Göteborgs hamn ebbat ut. Utvecklingen pekar uppåt även för bilar, ro-ro-volymerna och energi och är ett tecken på att konjunkturen är fortsatt urstark, anser vd:n för Sveriges största hamn..

DI - 1 timme sedan

Trump: Räkna med utdraget tullbråk med Kina

USA.s president Donald Trump tror inte på något genombrott i samtalen om handelshinder med Kina i veckan. ”Jag räknar inte med att de ska ge något”, säger han till Reuters..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.