DI > Ekonomi

Thursday, 18 October, 15:44

Liknande nyheter

Taggar: USA-börser, Klättringenfortsätter på , Wall, Street
DI - 18 jun 18 kl. 22:16

USA-börser: Handelsoro tyngde Wall Street

De ledande börserna på Wall Street inledde handelsveckan med negativa rörelser efter fortsatt oro kring handelskonflikten mellan USA och Kina. Trump-administrationen meddelade i fredags att den går vidare med sina planerade tullar på ytterligare 50 miljarder dollar mot Kina som har svarat med tullar på amerikanska varor till ett värde på 34 miljarder dollar..

DI - 12 apr 17 kl. 22:31

USA-börser: Oro tyngde Wall Street

Börserna på Wall Street tyngdes av fortsatt geopolitisk oro på onsdagen, medan tillflyktstillgångar i form av guld och statspapper fick ett uppåtlyft..

DI - 28 aug 17 kl. 22:11

USA-börser: Blandat på Wall Street

Oljepriset föll drygt två procent när börsveckan på Wall Street drog i gång. En stor del av raffinaderierna har stängts sedan Harvey svept in över Texas, och investerarna oroas över att efterfrågan på amerikansk råolja kommer att minska..

DI - 15 jun 18 kl. 16:36

USA-börser: Handelskonflikten tynger Wall Street

USA-börserna inleder fredagen nedåt efter att handelskonflikten mellan USA och Kina eskalerat. .

DI - 17 sep 18 kl. 16:32

USA-börser: Tullhot pressar Wall Street

USA-börserna inledde veckans första handelsdag med nedgångar, i linje med den globala börstrenden. Handelskonflikten stod återigen i fokus och rapporter om att USA nu är redo att gå vidare med Kina-tullar bidrog till att investerare minskade sin exponering mot risktillgångar..

DI - 29 maj 13 kl. 22:09

USA-börser: Tungt på Wall Street

USA-börserna sjönk under onsdagens handel, tyngda av global tillväxtoro och spekulation om att Federal Reserve kan komma att trappa ned på sina månatliga obligationsköp..

DI - 02 aug 13 kl. 17:55

USA-börser: Besvikelse på Wall Street

USA-börserna höll sig vid mindre nedgångar efter mer än två timmar av fredagens handel. En lägre ökning i den amerikanska sysselsättningen än väntat bidrog till att dra ned indexen från torsdagens rekordnivåer..

DI - 12 jun 14 kl. 22:10

USA-börser: Irakoro på Wall Street

Tyngda av svag detaljhandels- och arbetsmarknadsdata från USA och upptrappade oroligheter i Irak sjönk de ledande amerikanska indexen under torsdagens handel. Oljeaktier gick samtidigt mot strömmen..

DI - 19 aug 14 kl. 22:07

USA-börser: Kurslyft på Wall Street

Efter breda uppgångar på måndagen fortsatte USA-börserna högre på tisdagen, med stöd i betryggande bostads- och inflationsdata och en stark rapport från Home Depot..

DI - 30 mar 15 kl. 22:18

USA-börser: Rally på Wall Street

USA-börserna stod för något av ett rally på måndagen. Optimismen grundade sig i miljardaffärer i amerikanska läkemedelssektorn, förhoppningar om stimulanser i Kina och stark amerikansk bostadsförsäljning i februari..

DI - 27 maj 15 kl. 22:10

USA-börser: Grekland lyfte Wall Street

Positiva signaler från Grekland fick USA-börserna att vända upp. Enligt Greklands premiärminister Alexis Tsipras är det krisande landet nära en uppgörelse som kan lösgöra stora utländska lån till den usla ekonomin..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Bullard: Räntan ligger på rätt nivå

James Bullard, Fed-chef i St Louis som kommer att rösta i Feds ränteråd nästa år, tycker att den amerikanska styrräntan ligger på rätt nivå. Därmed skiljer han sig från majoriteten av de ledamöter som röstar om räntan i år..

DI - 15 minuter sedan

Håkan Buskhe: Saabs och Boeings miljardaffär definitivt i hamn

Saabs och Boeings mångmiljardaffär med amerikanska flygvapnet är nu definitivt klar, säger bolagets vd Håkan Buskhe. Försvarskoncernen bekräftar nu för första gången att konkurrenterna väljer att inte överklaga beslutet..

DI - 30 minuter sedan

Paradox släpper storsäljande spel till Playstation och Xbox

Spelutvecklaren Paradox Interactives intäktsgenerator spelet Stellaris, kommer att släppas till Playstation och Xbox under första kvartalet nästa år, enligt ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

USA-börser: Terminerna vänder ned efter press från stigande räntor

Terminerna pekar nedåt inför öppningen i New York efter att hökaktiga toner i Federal Reserves senaste protokoll gett stöd år de amerikanska räntorna..

DI - 30 minuter sedan

Nyemission i sargade elbussbolaget Hybricon

Elbussbolaget Hybricons styrelse föreslår att en extrastämma beslutar om att genomföra en företrädesemission..

DI - 30 minuter sedan

Stefan Löfven på EU-toppmöte: Låst läge i asylfrågan

EU-toppmötet på torsdagen nådde inga framsteg om omfördelning av asylsökande mellan EU-länder. Men statsminister Stefan Löfven ger inte upp målet att alla EU-länder ska hjälpa till..

DI - 45 minuter sedan

Medivir: Vi har pengar som räcker i minst 12 månader

Forskningsbolaget Medivir har i dagsläget inga planer på att ta in kapital och tror att de kan ta sina utvecklingsprojekt till en nivå där de förbättrar värdet med dagens kassa..

DI - 1 timme sedan

Getinges vd avfärdar oro för en nyemission – "föreligger ingen risk"

Att Getinge håller fast vid sin organiska försäljningstillväxtprognos om 2-4 procent i år trots drygt 6 procents tillväxt under årets första nio månader kan uppfattas som konservativt. Det medger vd Mattias Perjos i en rapportkommentar till Nyhetsbyrån Direkt..

DI - 1 timme sedan

Spanska banker under press efter dom om stämpelskatt

Den spanska banksektorn faller på Madridbörsen. Anledningen är att landets högsta domstol slagit fast att det är bankerna – och inte kunderna – som ska betala stämpelskatt vid bolån. Det rapporterar brittiska Financial Times..

DI - 1 timme sedan

Byggmax mot en av de bästa dagarna sedan noteringen

Bygghandlarkedjan Byggmax har en av sina bästa dagar någonsin sedan börsnoteringen. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.