SVT > Utrikes

Monday, 16 September, 12:28

SVT - 05 okt 17 kl. 17:31

Domstol ogiltigförklarar sejour i KatalonienSpaniens konstitutionsdomstol har beslutat att ogiltigförklara sejouren i katalanska regionparlamentet på måndag där regionala ledare väntas utropa självständighet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Katalonien

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Domstol, ogiltigförklarar, sejouri , Katalonien
GöteborgsPosten - 05 okt 17 kl. 15:43

Domstol ogiltigförklarar sejour i Katalonien

Spaniens konstitutionsdomstol har beslutat att ogiltigförklara sejouren i katalanska regionparlamentet på måndag där regionala ledare väntas utropa självständighet. Medan konflikten med Madrid förvärras säger Kataloniens regionpresident Carles Puigdemont att risken för att han grips inte skrämmer honom..

DN - 05 okt 17 kl. 16:07

Domstol ogiltigförklarar sejour i Katalonien

Spaniens konstitutionsdomstol har beslutat att ogiltigförklara sejouren i katalanska regionparlamentet på måndag där regionala ledare väntas utropa självständighet. Medan konflikten med Madrid förvärras säger Kataloniens regionpresident Carles Puigdemont att risken för att han grips inte skrämmer honom..

UNT - 05 okt 17 kl. 21:29

Domstol ogiltigförklarar parlamentsmöte

Spaniens författningsdomstol har ogiltigförklarat en kommande session i Kataloniens parlament, där regionala ledare väntas utropa självständighet..

GöteborgsPosten - 05 okt 17 kl. 21:29

Domstol ogiltigförklarar parlamentsmöte

Spaniens författningsdomstol har ogiltigförklarat en kommande session i Kataloniens parlament, där regionala ledare väntas utropa självständighet. Landets premiärminister Mariano Rajoy hotar ännu en gång katalanerna. Samtidigt säger regionpresidenten Carles Puigdemont att han inte skräms av tanken på att bli gripen..

BT - 05 okt 17 kl. 21:29

Domstol ogiltigförklarar parlamentsmöte

Spaniens författningsdomstol har ogiltigförklarat en kommande session i Kataloniens parlament, där regionala ledare väntas utropa självständighet. Landets premiärminister Mariano Rajoy hotar ännu en gång katalanerna.(TT).

Affärsvärlden - 16 feb 15 kl. 08:43

Amerikansk domstol ogiltigförklarar Astra Zeneca-patent

En federal domstol i New Jersey, USA, har förklarat Astra Zenecas patent som skyddar Pulmicort Repsules ogiltigt, enligt ett pressmeddelande..

Nyheter 24 - 08 apr 14 kl. 11:46

EU ogiltigförklarar datalagringsdirektivetTrädde i kraft 2012

 meddelades det att domstolen har ogiltigförklarat det omdebatterade datalagringsdirektivet. När direktivet antogs var många kritiska och hävdade att det inskränkte på privatlivet. Bland annat Fredrick Federley (C) har profilerat sig som en stark motståndare till lagen.

IDG - 26 aug 15 kl. 15:53

Tysk domstol ogiltigförklarar Apple-patent


Funktionen "Dra för att låsa upp" anses inte vara tillräckligt originell..

BT - 20 jun 12 kl. 12:38

Kuwaits HD ogiltigförklarar val

Författningsdomstolen i Kuwait ogiltigförklarar valet som hölls i februari, och återinsätter det tidigare parlamentet.
Det förra parlamentet upplöstes i december förra året av emir Sabah al-Ahmad al-Sabahi, som också utlyste nyval.
Domstolen har nu kommit fram till att emirens beslut var författningsvidrigt, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Kuna.

Nyan - 20 jun 19 kl. 08:01

Tingsrätten ogiltigförklarar markgåva i Jomala

Ålands tingsrätt ogiltigförklarar gåvan på 760 kvadratmeter mark i Jomala som bostadsaktiebolaget Hassellängan 2014 gav två styrelsemedlemmar. .

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

”Oljepriset påverkar inte bränslet i den utsträckning man kan tro”

Efter attacken mot de saudiska oljeanläggningarna steg oljepriserna i världen drastiskt. Men det behöver inte betyda att det blir dyrare att tanka i Sverige, förklarar SVT:s ekonomikommentator Johanna Cervenka..

SVT - 4 timmar sedan

Carina Bergfeldt om Trumps tweet: ”Vi vet inte om han kommer svara militärt”

Efter attacker mot de saudiska oljeanläggningarna twittrade USA:s president Donald Trump orden ”Vi är laddade och klara”. Men enligt.SVT:s utrikeskorrespondent Carina Bergfeldt är det oklart hur mycket allvar som ligger bakom Twitter-hotet.

SVT - 10 timmar sedan

Efter attacken – nu stiger oljepriset kraftigt

Nu stiger oljepriserna i världen – efter attacken mot de saudiska oljeanläggningarna. I London ökade priset på Brent Crude-råolja med hela 19 procent under söndagen – och USA:s president Donald Trump lovar nu öppna oljereserverna för att stilla marknaden..

SVT - 14 timmar sedan

Flera skottskadade utanför Köpenhamn

Flera personer ska ha blivit skottskadade i Ishöj utanför Köpenhamn, skriver Köpenhamnspolisen på Twitter. Larmet kom vid 22-tiden på söndagskvällen..

SVT - 16 timmar sedan

Sparkade rymdchefen om avslöjandet av Amazonasskövlingen

Chefen för Brasiliens rymdmyndighet, Ricardo Galvão, var med och avslöjade den enorma ökningen av skövlingen av Amazonas i somras. Efter en konflikt med president Bolsonaro fick han sparken. För SVT:s Agenda berättar han nu om rapporten som satte världens fokus på den brasilianska regnskogen..

SVT - 20 timmar sedan

Presidentval i arabiska vårens vagga

Startfältet är smockfullt när Tunisien går till presidentval i dag. Totalt 26 kandidater tävlar om väljarnas gunst i en av världens yngsta demokratier..

SVT - 21 timmar sedan

SVT:s Mellanösternkorrespondent: ”En allvarlig attack mot Saudiarabien – kan få en tydlig effekt på oljepriserna”

Världens största oljeexportör Saudiarabien uppger att man stoppat hälften av sin oljeproduktion efter att två oljeanläggningar attackerats av drönare. SVT:s Mellanösternkorrespondent Stina Blomgren reder ut det man vet om händelsen i nuläget..

SVT - 22 timmar sedan

Minst tolv döda efter båtolycka i Indien

Minst tolv personer har drunknat i en båtolycka i södra Indien. 35 personer saknas fortfarande, rapporterar AP..

SVT - 22 timmar sedan

Framtiden för brexit – detta är alternativen

Det är inte lätt att veta vad som ska hända med Brexit. Boris Johnson spelar ett högt spel men det finns ändå ett någorlunda begränsat antal alternativ. I videon ovan förklaras de olika vändningar som dramat kan ta under den kommande tiden..

SVT - Igår: 11:08

Så fungerar FN:s klimatpanel IPCC

Klimatforskaren Michael Tjernström förklarar hur politik, representation och forskning samsas i IPCC. Kan man lita på FN:s klimatpanel IPCC vars klimatrapporter får tungt genomslag världen över?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.