YLE > Finland

Tuesday, 18 September, 15:18

Liknande nyheter

Taggar: Rapport, Marginalisering, hotmot , Finlands, inre, säkerhet
Nyteknik - 06 apr 11 kl. 11:23

USA-rapport: Nya hot vid Fukushima

En amerikansk regeringsrapport varnar för en mängd nya hot vid Fukushima Daiichi. Nya vätgasexplosioner kan inträffa och nya skalv kan få de redan belastade reaktorinneslutningarna att spricka..

DN - 26 okt 16 kl. 06:00

LO-rapport: Trakasserier, hot och hinder vardag för allt fler skyddsombud

Ett av tre skyddsombud hindras av arbetsgivaren från att utföra sitt uppdrag ordentligt. 12 procent har utsatts för trakasserier som sämre löneutveckling och arbetsuppgifter. 6 procent har upplevt hot eller våld, från chefer, kunder eller brukare..

DN - 30 nov 16 kl. 16:37

Ny rapport om hot mot kulturskapare: Yttrandefrihet kostar pengar

På onsdagen presenterade Myndigheten för kulturanalys mer material i sin uppmärksammade undersökning om hat och hot mot konstnärer och författare. Nu analyseras uppdragsgivarnas roll. Akademibokhandelns inställda författarsamtal med Gellert Tamas är ett exempel där uppdragsgivaren gett efter för hatkulturen.

DN - 14 sep 17 kl. 13:44

Rapport om hot mot parkarbetare vållar debatt

Efter rapporten om hot mot parkarbetare anklagar Bienvenido Flores, talesperson för EU-migranter i Sverige, politiker för hets mot folkgrupp. – Jag varnar stadsdelsnämnden och M-politiker för att driva häxjakt mot EU-migranter, skriver han i ett brev till bland andra Joel Laurén, gruppledare (M) Kungsholmens stadsdelsnämnd..

Cornucopia - 12 jun 16 kl. 19:31

Finsk rapport: Svensk media, särskilt Aftonbladet, går Rysslands ärenden

I en rapport från Finlands utrikespolitiska institut för en dryg månad sedan konstateras det att svensk media går Rysslands ärenden och sprider rysk propaganda och desinformation.

SMP sammanfattar en del:
"Ingen av tidningarna kommer undan i den analys som slår fast att ryska narrativ förmedlades till tidningarnas läsare. Både Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet sägs ha anpassat sin vokabulär till den officiella ryska motsvarigheten.

Dagens Media - 22 aug 14 kl. 09:23

Ny rapport om journalisthot

Efter valet kommer Utgivarnas vd Jeanette Gustafsdotter uppvakta justitieministern med ny rapport om hot mot journalister..

SvD - 05 dec 15 kl. 06:45

Rapport: Nya hot mot stillastående kärnkraft

Kommer kärnkraften att få en ny renässans när minnet av Fukushima-olyckan börjar blekna? Och när fokus ligger på att minska utsläppet av klimatgaser? Nästan 40 länder har planer om att bygga sitt första kärnkraftverk, medan bara tre länder har beslutat sig för att avveckla kärnkraften..

SVT - 09 nov 17 kl. 08:30

Brå presenterar ny rapport om hot och våld mot politiker

Var fjärde förtroendevald har påverkats i sitt uppdrag.

YLE - 15 nov 16 kl. 07:54

Undersökning: Finland är bland de socialt mest rättvisa länderna, men unga hotas av marginalisering

Undersökning: Finland är bland de socialt mest rättvisa länderna, men unga hotas av marginalisering Den tyska Bertelsmann-stiftelsens färska rapport har igen mycket positiva siffror att komma med gällande Finland. I indexet för social rättvisa som getts sedan år 2008 har Finland upprepade gånger klassificerats som ett av de mest socialt rättvisa länderna inom EU. När man ser till helhetsindex har endast Sverige en högre placering än Finland.

YLE - 13 aug 15 kl. 21:54

Eurostat: Finlands unga är Europas minst marginaliserade

Finländska ungdomar under 16 år är minst utsatta för fattigdom och marginalisering i hela Europa, enligt Eurostat. Dessutom placerar sig 16–24-åringarna i Finland på andraplats i jämförelsen över hur nöjd man är med livet i allmänhet. I samband med Internationella ungdomsdagen den 12 augusti publicerade EU:s statistikcentral Eurostat statisktik som berör Europas ungdomar.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Sipilä om Soini och abortfrågan: Regeringen står bakom utrikesministern

Statsminister Juha Sipilä (C) säger att regeringen står bakom sin utrikesminister vid en eventuell förtroendeomröstning i riksdagen. Vi har ingenting att anmärka på Timo Soinis (Blå) sätt att sköta sitt jobb, säger Sipilä..

YLE - 1 timme sedan

Budgeten debatteras i dagarna fyra - men partierna tänker mest på riksdagsvalet

Valåret märks i riksdagens budgetdebatt. Alla partier hittar sin egen hjärtesak att lyfta fram..

YLE - 1 timme sedan

Fyra delar på ordförandejobbet i De Gröna

En kvartett bestående av riksdagsgruppens ordförande och partiets viceordförande delar på ordförandeskapet i De Gröna så länge Touko Aalto är sjukskriven..

YLE - 1 timme sedan

”När man scrollar ser man en massa perfekta flöden” – sociala medier skapar kroppskomplex och psykiskt illamående

De sociala medierna är den stora boven när det gäller att skapa psykiskt illamående och press på flickor. Det säger Maja Lundin och Tilde Selin som går i Ekenäs gymnasium..

YLE - 2 timmar sedan

"Barnen borde hälsogranskas före Move-testen" – föräldrar upprörda över dödsfallet men tycker tester är bra

Flera städer och kommuner, bland annat Salo, S:t Karins och Åbo har beslutat att avbryta Move-testen efter dödsfallet i Esbo. I Pargas och Kimitoön anser man att dödsfallet inte kan härledas till själva testet..

YLE - 2 timmar sedan

Två unga dömdes för misshandel av 13-åring i Esbo

Misshandeln ägde rum i närheten av köpcentret Sello i Esbo i början av 2017. Flera unga personer var inblandade i fallet..

YLE - 2 timmar sedan

Polisen undersöker inte dödsfallet under gymnastiktimme i Esbo

Polisens preliminära undersökningar har kommit fram till att polisen inte undersöker det fall där en pojke dog i en sjukdomsattack under gymnastiktimmen..

YLE - 3 timmar sedan

Företagarna: Facket biter den hand som föder dem

På arbetsmarknaden fortsätter käbblet om regeringens förslag att luckra upp anställningsskyddet på företag med 20 eller färre anställda. Företagarna ger facket skarp kritik..

YLE - 3 timmar sedan

JK: Soini borde som utrikesminister varit försiktigare och mer återhållsam i abortfrågan

Justitiekansler anser att utrikesminister Timo Soini inte iakttog tillräcklig försiktighet när han deltog i ett abortkritiskt evenemang under en tjänsteresa i Kanada i våras..

YLE - 6 timmar sedan

Tågtrafiken stod stilla i förmiddags i Helsingfors - förseningar att vänta också i fjärrtågstrafiken

En del av tågtrafiken stod stilla i Helsingfors i förmiddags på grund av att det uppstod ett fel i ett ställverk. Förseningar är att vänta både i fjärrtågstrafiken och i lokaltrafiken i huvudstadsregionen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.