YLE > Finland

Friday, 22 February, 02:53

YLE - 05 okt 17 kl. 12:53

Rapport: Marginalisering hot mot Finlands inre säkerhetI regeringens strategi för inre säkerhet vill man att Finland ska vara världen säkraste land. Polarisering och inkomstklyftor hör till de största hotbilderna..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finlands, Finland

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rapport, Marginalisering, hotmot , Finlands, inre, säkerhet
Nyteknik - 06 apr 11 kl. 11:23

USA-rapport: Nya hot vid Fukushima

En amerikansk regeringsrapport varnar för en mängd nya hot vid Fukushima Daiichi. Nya vätgasexplosioner kan inträffa och nya skalv kan få de redan belastade reaktorinneslutningarna att spricka..

DN - 26 okt 16 kl. 06:00

LO-rapport: Trakasserier, hot och hinder vardag för allt fler skyddsombud

Ett av tre skyddsombud hindras av arbetsgivaren från att utföra sitt uppdrag ordentligt. 12 procent har utsatts för trakasserier som sämre löneutveckling och arbetsuppgifter. 6 procent har upplevt hot eller våld, från chefer, kunder eller brukare..

DN - 30 nov 16 kl. 16:37

Ny rapport om hot mot kulturskapare: Yttrandefrihet kostar pengar

På onsdagen presenterade Myndigheten för kulturanalys mer material i sin uppmärksammade undersökning om hat och hot mot konstnärer och författare. Nu analyseras uppdragsgivarnas roll. Akademibokhandelns inställda författarsamtal med Gellert Tamas är ett exempel där uppdragsgivaren gett efter för hatkulturen.

DN - 14 sep 17 kl. 13:44

Rapport om hot mot parkarbetare vållar debatt

Efter rapporten om hot mot parkarbetare anklagar Bienvenido Flores, talesperson för EU-migranter i Sverige, politiker för hets mot folkgrupp. – Jag varnar stadsdelsnämnden och M-politiker för att driva häxjakt mot EU-migranter, skriver han i ett brev till bland andra Joel Laurén, gruppledare (M) Kungsholmens stadsdelsnämnd..

YLE - 08 feb 19 kl. 04:30

Havsisen på Östersjön krymper vinter för vinter och det är ett hot mot många arter

Under de senaste årtiondena har utsträckningen av havsisen på Östersjön minskat till följd av den globala uppvärmningen, visar en rapport från Finlands miljöcentral Syke. Utvecklingen väcker oro eftersom isen är viktig för många arter..

YLE - 18 feb 19 kl. 16:26

Rapport: Skogen kan inte binda mer koldioxid samtidigt som vi hugger ner mer av den, säger de flesta beräkningsmodellerna

Beräkningarna för hur skogsavverkningen påverkar Finlands kolsänkor varierar kraftigt, enligt en ny rapport från Finlands klimatpanel. Det här hjälper inte beslutsfattarna att fatta hållbara beslut om skogen. Nu är det bråttom att ge politikerna tillgång till mer forskning i frågan..

Cornucopia - 12 jun 16 kl. 19:31

Finsk rapport: Svensk media, särskilt Aftonbladet, går Rysslands ärenden

I en rapport från Finlands utrikespolitiska institut för en dryg månad sedan konstateras det att svensk media går Rysslands ärenden och sprider rysk propaganda och desinformation.

SMP sammanfattar en del:
"Ingen av tidningarna kommer undan i den analys som slår fast att ryska narrativ förmedlades till tidningarnas läsare. Både Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet sägs ha anpassat sin vokabulär till den officiella ryska motsvarigheten.

Dagens Media - 22 aug 14 kl. 09:23

Ny rapport om journalisthot

Efter valet kommer Utgivarnas vd Jeanette Gustafsdotter uppvakta justitieministern med ny rapport om hot mot journalister..

SvD - 05 dec 15 kl. 06:45

Rapport: Nya hot mot stillastående kärnkraft

Kommer kärnkraften att få en ny renässans när minnet av Fukushima-olyckan börjar blekna? Och när fokus ligger på att minska utsläppet av klimatgaser? Nästan 40 länder har planer om att bygga sitt första kärnkraftverk, medan bara tre länder har beslutat sig för att avveckla kärnkraften..

SVT - 09 nov 17 kl. 08:30

Brå presenterar ny rapport om hot och våld mot politiker

Var fjärde förtroendevald har påverkats i sitt uppdrag.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Talman Risikko försvarar grundlagsexperterna: "De gör sitt jobb"

Bra och konstruktiva diskussioner, det konstaterade riksdagens talman Paula Risikko (Saml) efter mötet med grundlagsexperter på torsdag kväll. Enligt Risikko var alla på mötet eniga om att processen i riksdagen har skötts precis som den ska..

YLE - 7 timmar sedan

Polisen får rätt att kapa drönare

Rätten att flyga obemannade flygplan, så kallade drönare, inskränks i vår. Polisen får befogenhet att vid behov kapa drönare i luften, och att genom kraftåtgärder hindra drönare från att flyga..

YLE - 7 timmar sedan

Raseborg kartlägger användningen av plast i sin verksamhet - skaffar insamlingskärl där de behövs

När insamlingskärlet för plast flyttade från Karis centrum blev fullmäktigeledamoten Ann-Katrin Bender (SFP) upprörd. Det hela utmynnade i en motion där också plastanvändningen inom Raseborg ifrågasattes..

YLE - 8 timmar sedan

Vattenskada i Fiskehamnens tornhus - byggarbetet fördröjs

Natten till torsdag uppdagades en omfattande vattenskada i tornhuset Majakkas 32:a våning. Byggbolaget SRV uppger att man vidtagit omedelbara åtgärder..

YLE - 8 timmar sedan

Tjugo husbolag i Åbo har förbjudit rökning på balkonger

Huset har 90 lägenheter och majoriteten av invånarna ville ha ett rökförbud. Men 13 av lägenhetsinnehavarna motsatte sig helt eller delvis rökförbudet..

YLE - 8 timmar sedan

Politikerna undviker att reta upp folket - vill kompensera för högre miljöskatter: "Det är medelklass, de rika och industrin som släpper mest"

Det är inte klokt att komma med alltför drakoniska krav i klimatpolitiken - det vet alla partier. Därför värnar de om låginkomsttagarnas rätt att få kompensation för höjda avgifter..

YLE - 9 timmar sedan

Jakt utan lov i tätorten Lojo - kontakta polisen om du hört skott

Någon har skjutit hjortdjur utan lov i Lojo. Djuren ska ha skjutits på tätortsområde i Gerknäs. Polisen ber dem som hört skott ta kontakt..

YLE - 13 timmar sedan

Centerns riksdagsgrupp: Anne Berner fortsätter som minister valperioden ut

Anne Berner fortsätter som minister fram till dess att hon övergår till Skandinaviska Enskilda Banken. Det meddelade ordföranden för Centerns riksdagsgrupp, Antti Kaikkonen, efter gruppens möte på torsdag eftermiddag..

YLE - 12 timmar sedan

Simmis i Ekenäs får ett soldäck

Det ska byggas ett stort soldäck vid siminrättningen i Stallörsparken i Ekenäs. Antalet toaletter på området minskar..

YLE - 12 timmar sedan

Matti Nykänen välsignas till gravens ro den 2 mars

Backhopparlegenden Matti Nykänen ska begravas i Jyväskylä den 2 mars. Nykänen ska vila bredvid sin far Ensio på kyrkogården invid det Gamla kapellet i Jyväskylä, skriver tidningen Keskisuomalainen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.