YLE > Finland

Tuesday, 20 November, 16:24

Liknande nyheter

Taggar: Rapport, Marginalisering, hotmot , Finlands, inre, säkerhet
Nyteknik - 06 apr 11 kl. 11:23

USA-rapport: Nya hot vid Fukushima

En amerikansk regeringsrapport varnar för en mängd nya hot vid Fukushima Daiichi. Nya vätgasexplosioner kan inträffa och nya skalv kan få de redan belastade reaktorinneslutningarna att spricka..

DN - 26 okt 16 kl. 06:00

LO-rapport: Trakasserier, hot och hinder vardag för allt fler skyddsombud

Ett av tre skyddsombud hindras av arbetsgivaren från att utföra sitt uppdrag ordentligt. 12 procent har utsatts för trakasserier som sämre löneutveckling och arbetsuppgifter. 6 procent har upplevt hot eller våld, från chefer, kunder eller brukare..

DN - 30 nov 16 kl. 16:37

Ny rapport om hot mot kulturskapare: Yttrandefrihet kostar pengar

På onsdagen presenterade Myndigheten för kulturanalys mer material i sin uppmärksammade undersökning om hat och hot mot konstnärer och författare. Nu analyseras uppdragsgivarnas roll. Akademibokhandelns inställda författarsamtal med Gellert Tamas är ett exempel där uppdragsgivaren gett efter för hatkulturen.

DN - 14 sep 17 kl. 13:44

Rapport om hot mot parkarbetare vållar debatt

Efter rapporten om hot mot parkarbetare anklagar Bienvenido Flores, talesperson för EU-migranter i Sverige, politiker för hets mot folkgrupp. – Jag varnar stadsdelsnämnden och M-politiker för att driva häxjakt mot EU-migranter, skriver han i ett brev till bland andra Joel Laurén, gruppledare (M) Kungsholmens stadsdelsnämnd..

Cornucopia - 12 jun 16 kl. 19:31

Finsk rapport: Svensk media, särskilt Aftonbladet, går Rysslands ärenden

I en rapport från Finlands utrikespolitiska institut för en dryg månad sedan konstateras det att svensk media går Rysslands ärenden och sprider rysk propaganda och desinformation.

SMP sammanfattar en del:
"Ingen av tidningarna kommer undan i den analys som slår fast att ryska narrativ förmedlades till tidningarnas läsare. Både Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet sägs ha anpassat sin vokabulär till den officiella ryska motsvarigheten.

Dagens Media - 22 aug 14 kl. 09:23

Ny rapport om journalisthot

Efter valet kommer Utgivarnas vd Jeanette Gustafsdotter uppvakta justitieministern med ny rapport om hot mot journalister..

SvD - 05 dec 15 kl. 06:45

Rapport: Nya hot mot stillastående kärnkraft

Kommer kärnkraften att få en ny renässans när minnet av Fukushima-olyckan börjar blekna? Och när fokus ligger på att minska utsläppet av klimatgaser? Nästan 40 länder har planer om att bygga sitt första kärnkraftverk, medan bara tre länder har beslutat sig för att avveckla kärnkraften..

SVT - 09 nov 17 kl. 08:30

Brå presenterar ny rapport om hot och våld mot politiker

Var fjärde förtroendevald har påverkats i sitt uppdrag.

YLE - 15 nov 16 kl. 07:54

Undersökning: Finland är bland de socialt mest rättvisa länderna, men unga hotas av marginalisering

Undersökning: Finland är bland de socialt mest rättvisa länderna, men unga hotas av marginalisering Den tyska Bertelsmann-stiftelsens färska rapport har igen mycket positiva siffror att komma med gällande Finland. I indexet för social rättvisa som getts sedan år 2008 har Finland upprepade gånger klassificerats som ett av de mest socialt rättvisa länderna inom EU. När man ser till helhetsindex har endast Sverige en högre placering än Finland.

YLE - 13 aug 15 kl. 21:54

Eurostat: Finlands unga är Europas minst marginaliserade

Finländska ungdomar under 16 år är minst utsatta för fattigdom och marginalisering i hela Europa, enligt Eurostat. Dessutom placerar sig 16–24-åringarna i Finland på andraplats i jämförelsen över hur nöjd man är med livet i allmänhet. I samband med Internationella ungdomsdagen den 12 augusti publicerade EU:s statistikcentral Eurostat statisktik som berör Europas ungdomar.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Museichef Marina Catani kröner Östnylands lucia 2018: "Lucia är viktig som ljusbärare"

Den 13 december kröns en östnyländsk lucia för 68:e gången på Gamla rådhusets trappor i Borgå. Det är Borgå museums chef Marina Catani som i år har glädjen att kröna årets ljusbärare..

YLE - 45 minuter sedan

Raseborgare ska trots allt betala för hemförlovningsteamet - stadsstyrelsen gick emot nämnden

Ett besök av hemförlovningsteamet i Raseborg kommer att kosta tolv euro. Det slog stadsstyrelsen i Raseborg fast efter en jämn omröstning på måndag kväll..

YLE - 45 minuter sedan

Riksdagsledamot: Hela riksväg 8 blir en del av stomnätet

Hela riksväg 8 blir en del av stomnätet. Det meddelar riksdagsledamot Lasse Hautala (C) på tisdag eftermiddag. På Österbottens förbund är direktör Kaj Suomela nöjd över att lobbandet burit frukt..

YLE - 1 timme sedan

3 skoltak har rasat in inom loppet av 2 veckor - förvånad expert listar 3 möjliga orsaker

Olycksutredningscentralen funderar på att starta en utredning kring takraset i Lovisaskolans matsal natten till tisdagen. Yle har också talat med en expert som listar tre sannolika orsaker till att innertak rasar in..

YLE - 6 timmar sedan

Färre använder sig av kontanter - leder till att allt yngre barn övergår till betalkort

Användningen av kontanter minskar hela tiden, och i och med det sjunker också åldern hos barn när de får sitt första betalkort..

YLE - 3 timmar sedan

"Inte direkt kopplat till läroplanen” - forskningen om att digitala hjälpmedel är illa för inlärningen överraskar inte Utbildningsstyrelsen

Gun Oker-Blom på Utbildningsstyrelsen tycker inte att man ska koppla samman den nya läroplanen med de inlärningsmetoder som skolorna använder. Hon är väl medveten om de problem som digitaliseringen medför – men samtidigt är den en nödvändig del i skolan. Forskning vid Helsingfors universitet visar att digitaliseringen och fenomenbaserad undervisning har en negativ effekt på inlärningen..

YLE - 4 timmar sedan

Kyrkoherde: "Mest formar du församlingen genom att delta"

Församlingsvalet engagerade inte västnylänningarna. Det kan tolkas som att församlingsmedlemmarna är nöjda..

YLE - 4 timmar sedan

Andelen kvinnor i styrelserna för finländska börsbolag har trefaldigats på drygt tio år - men bara 9 börsbolag har en kvinnlig vd

Centralhandelskammaren är nöjd med att andelen kvinnliga chefer fortsätter att stiga i Finland. Av styrelsemedlemmarna i stora börsbolag är 34 procent kvinnor..

YLE - 7 timmar sedan

En del av innertaket har rasat i Lovisaskolan Harjurinteen koulus nya del - huset bara fyra år gammalt

Innertaket i matsalen i den nya delen av Harjurinteen koulu har rasat. Experter från byggbolaget Skanska som byggde huset för fyra år sedan ska utreda vad som kan ha orsakat raset..

YLE - 5 timmar sedan

"Då hästar får panik hjälper inget elstängsel" - hästarna som dog på riksväg 3 i Laihela misstänks ha hoppat över stängslet

Enligt polisen kan det förbli oklart varför fyra hästar plötsligt befann sig på riksväg tre i Laihela på söndag kväll. Alla fyra hästar dog och tre personer skadades när en bil inte hann väja för djuren..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.