Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 26 April, 11:48

Dagens PS - 03 okt 17 kl. 13:02

Ikea-topp lämnar: ”Ingvar gillade inte mitt beslut”



Ingvar Kamprads högra hand och ordförande i maktstiftelsen lämnar sitt uppdrag, avslöjar Expressen. Göran Grosskopf, ordförande i Stichting Ingka Foundation som är maktstiftelsen bakom och ägaren till aktier i Ikeas moderbolag Ingka Holding B.V, lämnar sitt uppdrag på grund av privata skäl. Det rapporterar Expressen Dina Pengar på tisdagen. ”Ingvar tyckte inte om mitt beslut, men han respekterade det och han älskar mig ändå”, säger han till tidningen och berättar att han fortsatt kommer att vara Kamprads och sönernas personliga rådgivare.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Kamprads, Expressen, Grosskopf, Stichting Ingka Foundation, Ikeas, Ingka Holding, Expressen Dina Pengar, Grosskopfs, Johan Kuylenstierna, Anders Moberg, Ingvar Kamprad, Peter, Jonas, Sten Plamquist, Ikea, Dagensps

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ikea-topp, lämnar, Ingvar, gilladeinte mitt , beslut

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 minuter sedan

Krönika: Dödsvåldet ökar – har politikerna vaknat?

London gick nyligen om New York i mordstatistiken. Våldsbrottsligheten är inte London unikt, men har börjat leda till en debatt som tidigare saknats på de engelska öarna. Samtidigt visar historisk data på två stora faktorer som gynnar våldsbrottsligheten.

Dagens PS - 45 minuter sedan

DI: Onödigt av Riksbanken

Riksbanken lämnade räntan oförändrad. Tidpunkten för en första räntehöjning sköts också fram till slutet av året, som Dagens PS berättat. Senaste räntemötet var i februari.

Dagens PS - 1 timme sedan

Air France-piloterna planerar ny strejk

Fransk-nederländska flygjätten Air France-KLM:s dotterbolag Air France piloter planerar att genomföra en strejk. Strejken kommer att ske 3-4 samt 7-8 maj. Det rapporterar den franska nyhetsbyrån AFP och hänvisar till facken.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Höjer inflationsprognosen – petar inte på styrräntan

Riksbanken har i den penningpolitiska rapporten höjt prognosen för inflationen något för 2018, samtidigt som tillväxtprognosen har sänkts. Reporäntebanan har samtidigt sänkts. Riksbanken lämnar styrräntan oförändrad på minus 0,5 procent och skjuter fram prognosen för nästa höjning till slutet av 2018.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Ledarkollen: S-ras, rasistkort och ickesplittring

Marcus Birro grottar som vanligt ner sig i tidningarnas ledarsidor. Är snacket om Alliansens kollaps överdriven? Har Centern splittrat Alliansen?

Dagens PS - 4 timmar sedan

Åker på ny miljardsmäll – nu ryker 140 flygplan

Flygbolaget Norwegian redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en ökad förlust. Det går i linje med en finansiell uppdatering som bolaget gjorde i mars tidigare i år.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Det går bra nu för statens energijätte…

Statliga energijätten Vattenfall ökade såväl omsättningen och som vinsten i det första kvartalet. Omsättningen uppgick till 44 328 miljoner kronor (40 112), en ökning med 11 procent mot föregående år. Det underliggande rörelseresultatet ökade till 9 359 miljoner kronor (8 408).

Dagens PS - 3 timmar sedan

Misstänkt börsprofil gör comeback

Johan Carlström föreslås som ny styrelseordförande i det på börsen så stukade bolaget Fingerprint Cards. Det skriver Di och hänvisar till kallelsen till bolagets årsstämma. Fyra ledamöter nobbar enligt tidningen att bli omvalda.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Bomben: ”90 miljarder upp i rök” – du betalar

Usla affärer av byggföretagen – skattebetalarna får stå för notan. Det skriver Dagens Industri och hänvisar till Dagens Samhälle Insikt. Enligt artikeln rör det sig om ett slöseri på rekordnivå när börsnoterade jättar som NCC, Skanska och Peab gjort business, som enligt tidningen gjort dem själva till vinnare men skattebetalarna till stora förlorare.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Bankbossen köper aktier – trots resultatmissen

Pär Boman börstankar portföljen för över 6,6 miljoner kronor. Handelsbankens styrelseordförande gjorde aktieköpet i går, onsdag, enligt Finansinspektionens insynslista, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. Boman shoppade då 70.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.