Dagens PS > Ekonomi

Friday, 23 August, 04:28

Dagens PS - 02 okt 17 kl. 17:12

1.000 nya på Facebook ska granska annonserFacebook tar i med hårdhandskarna efter ryska ”trollfabriker”. Facebook kommer att anställa totalt 1 000 personer som får i uppgift att granska annonser och därmed säkra att olika aktörer inte kan annonsera i anslutning till val. Sociala medie-giganten kommer också att investera i teknik för att förhindra att annonser når ut i tjänsten. Facebook är under tryck från bland annat USA när det gäller att städa upp annonser och olämpligt innehåll. The post 1.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Facebook, USA, Dagensps

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 1.000nya på , Facebookska , granska, annonser
IDG - 22 dec 11 kl. 07:11

Så ska Facebook visa annonser i nyhetsflödet


Från och med januari kommer Facebook visa annonser mellan dina statusuppdateringar..

Nyteknik - 21 mar 18 kl. 16:19

Svenska bolaget fick tillgång till 115 000 Facebook-konton

Svenska Iteam har kartlagt aktiviteter på 115 000 Facebook-konton. Men till skillnad från Cambridge Analytica vill Iteam få oss att förstå hur det vi gillar i sociala medier kan användas mot oss..

Nyteknik - 03 okt 17 kl. 11:10

Facebook ska granska annonser bättre – anställer 1 000

Facebook lämnar in kopior på omkring 3 000 politiska annonser till utredare i USA:s kongress. Företaget anställer också omkring tusen personer för att granska annonsköpare..

GöteborgsPosten - 02 okt 17 kl. 17:21

Facebook ska granska annonser bättre

Facebook planerar att lämna in kopior på omkring 3 000 politiska annonser till utredare i USA:s kongress. Företaget ska också anställa omkring tusen personer för att granska annonsköpare..

UNT - 02 okt 17 kl. 17:20

Facebook ska granska annonser bättre

Facebook planerar att lämna in kopior på omkring 3 000 politiska annonser till utredare i USA:s kongress..

Helsingborgs Dagblad - 02 okt 17 kl. 17:25

Facebook ska granska annonser bättre

Planerar att lämna in kopior på omkring 3 000 politiska annonser till utredare..

Sydsvenskan - 02 okt 17 kl. 17:25

Facebook ska granska annonser bättre

Planerar att lämna in kopior på omkring 3 000 politiska annonser till utredare..

Dagensanalys.se - 26 jan 17 kl. 16:02

Facebook testar annonser i Messenger

Vi har skrivit om att det kan bli verklighet – och nu händer det. Facebook har börjat introducera annonser i den populära meddelandetjänsten Messenger. Under onsdagen annonserade man att tester påbörjats i appen.

Dagensanalys.se - 11 dec 18 kl. 21:35

Facebook testar annonser i sin sök

Facebooks agenda är att klämma in annonser i samtliga vrån på Facebook. Senast är nu deras egna sökmotor. Annonser i sökresultaten testas nu på några marknader.

Dagensanalys.se - 02 sep 16 kl. 13:00

Facebook prioriterar annonser vars mobilsidor laddar snabbast

Techjätten verkar ha tröttnat. Nu vill man att företagens och annonsörernas mobila sidor ska ha kortare laddningstider, för att på så sätt få användarna att stanna en längre tid på sidan efter att ha klickat på en annons. Sedan tidigare denna vecka så har Facebook börjat ”förladda” annonser som inte ens blivit klickade på.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 12 timmar sedan

Regeringen ser svagare tillväxt: Riskerna har ökat

Riskerna för en svagare utveckling har ökat under sommaren på grund av omvärldshändelser, med en upptrappad handelskonflikt mellan USA och Kina samt ökad risk för att Storbritannien lämnar EU utan avtal. Det skriver regeringen i sin nya konjunkturprognos, i vilken man har sänkt antagandet för tillväxten i svensk ekonomi. Regeringen har sänkt prognosen för Sveriges BNP-tillväxt till 1,4 procent för både 2019 och 2020, vilket är 0,2 procentenheter lägre för bägge åren jämfört med bedömningen i april.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Tesla-aktien stiger på Volkswagen-rykten

Elbilstillverkaren Tesla stiger drygt två procent i förhandeln efter uppgifter om att Volkswagen kan komma att lägga bud på bolaget. Enligt den tyska tidningen Manager, som Zero Hedge citerar, gör sig Tesla redo för uppköp, möjligtvis av Volkswagen, i och med att biltillverkaren försöker tillverka konkurrerande elbilar. Tidningen påpekar att marknaden börjat tappa förtroendet för bolaget och att ett möjligt uppköp kan vara det bästa alternativet för bolaget.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Klimatpositivt hyrehus – tack vare crowdfunding

Sveriges första klimatpositiva hyreshus blir verklighet – tack vare crowdfunding. Nu tar bostadsminister Per Bolund (MP) första stadtaget i Västerås. Det berättar Kjellgren Kaminsky i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Storbank satsar på automatisering

Goldman Sachs kommer att anställa 100 ingenjörer, specifikt webbkodare, till sin tradingverksamhet. Rekryteringssatsningen är ett tydligt tecken på var Wall Street är på väg, skriver Bloomberg News. Planen är att locka över kodarna från konkurrerande verksamheter i teknik- och finansindustrin och majoriteten av de nya arbetstillfällena kommer att baseras i New York och London.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Svenska partier tar in miljoner via donationer

Tidigare hemliga transaktioner har offentliggjorts. Här är de största donationerna i landet. Det är SVT som gjort en sammanställning efter att siffrorna för valåret 2018 har offentliggjorts.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Svenska partier tar in miljoner från donationer

Tidigare hemliga transaktioner har offentliggjorts. Här är de största donationerna i landet. Det är SVT som gjort en sammanställning efter att siffrorna för valåret 2018 har offentliggjorts.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Präst stal en miljon från kyrkan – betalade dejter

En präst i Pennsylvania i USA ska ha stulit donerade pengar från kyrkan för att betala för dejter. Det skriver New York Post. Kyrkpastorn heter Joseph McLoone, 56 år och var aktiv i St.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Handelskriget trappas upp: Kina upprepar hot

Kina kommer att tvingas till motåtgärder om USA går vidare med de nya importtullarna. Det sade det kinesiska handelsdepartementets talesperson Gao Feng på torsdagen, enligt Bloomberg News. Enligt talespersonen skulle de nya handelsrestriktionerna innebära vissa, men hanterbara, utmaningar för Kinas ekonomi.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Apple varnar: Kreditkortet skadas av läder och jeans

Dagens techbrief handlar om Amazon nya jättekontor, Facebooks misslyckades säkerhetsverktyg samt Apples kreditkort som kan missfärgas av läder eller jeanstyg. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Amazon öppnar kontor i Indien – blir bolagets största I går öppnade Amazon ett nytt huvudkontor i Hyderabad, Indien.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Ytterligare fyra spelbolag får böter

Fyra spelbolag bötfälls för att ha erbjudit vadhållning på matcher för minderåriga spelare. Det framgår av ett beslut från Spelinspektionen, rapporterar Svenska Dagbladet. Högst böter får Snabbare, 9,5 miljoner kronor, medan Come On får böta sex miljoner kronor, och Hajper 4,5 miljoner.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.