Dagens PS > Ekonomi

Monday, 20 August, 17:04

Dagens PS - 27 sep 17 kl. 10:43

Birro: ”Svenskar talar bara om båtar och golf”Franska affärsmän har tröttnat på deras svenska motsvarighet. Och Marcus Birro håller med. Detta är en krönika. I texten är det krönikörens åsikter som förs fram, inte DagensPS. Har vi som land tappat vår andliga spänst?
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Marcus Birro, DagensPS, Gud, Travbladet, VERKLIGEN, Tomas Tranströmer, Ullared, Birro, Dagensps

Dela artikeln

59 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Birro, Svenskar, talar, baraom , båtaroch , golf
Dagens PS - 30 okt 17 kl. 08:22

Storbankens vd: ”Jag talar bara sanning”

UBS-chefen talar klarspråk i intervju om storbankens framtid. Schweiziska bankjätten UBS vd Sergio Ermotti upprepar i en intervju med tidningen Matin Dimanche att banken kan komma att lämna Schweiz och flytta huvudkontoret till ett annat land. "Jag talar bara sanning", säger han i intervjun enligt Reuters.

Dagen - 04 maj 15 kl. 08:23

Kidnappade svenskar talar ut på video

De två svenska missionärerna som släpptes förra helgen talar ut på en video som uppges vara från november..

Nyheter 24 - 01 jul 16 kl. 09:48

Birro: Här är historiens galnaste matcher mellan Italien och Tyskland

På lördag 21:00 är det dags för supermötet Italien - Tyskland i EM. Två länder som har en historia av storslagna matcher och Marcus Birro har tagit sig en titt till dagens topp 5-lista. [readmore:851532,]För det är som Birro säger, Curva Birro är inte bara underhållning, det är en föreläsning också.

Sydsvenskan - 03 okt 11 kl. 12:28

Birro tvingas lämna tv-program

Författaren och programledaren har enligt bland andra Expressen sparkats från TV4:s "Kvällsöppet" efter att han kandiderat till Kristdemokraternas (KD) partiledarpost.
Marcus Birro ångrade sig, bara 16 timmar efter att han avslöjat att han kandiderade som partiledare för Kristdemokraterna. Författaren och programledaren drog tillbaka sitt erbjudande eftersom han riskerar att bli av med jobbet i TV 4:s "Kvällsöppet", uppger Expressen.

SvD - 03 okt 11 kl. 11:48

Birro drar tillbaka kandidatur

Marcus Birro ångrar sig, bara 16 timmar efter att han avslöjat att han kandiderar som partiledare för KD och drar tillbaka sitt erbjudande eftersom han riskerar att bli av med jobbet i TV 4:s ?Kvällsöppet?..

Aftonbladet - 29 apr 14 kl. 08:46

Svenskar tigger på gatan i Spanien

''Vi talar bara om bulgarer och rumäner - inte om svenskarna''.

SvD - 17 mar 17 kl. 07:45

Felen svenskar inte vet att de gör i skriven engelska

Svenskar talar och förstår engelska utmärkt. Tester blottlägger däremot brister i skriven engelska. Det är det allmänna omdömet.

DI - 13 nov 11 kl. 08:04

Kommentar: Silvios sorti bara en start

Silvio Berlusconis avgång är goda nyheter för Italien och världen. Men vi talar bara om första steget på en lång vandring. Uppförsbacken är brant..

Dagen - 02 dec 11 kl. 03:00

Bibeln har bara en ordning om dop

Apropå tidigare debatt om dopet: Bibeln talar bara om ett dop och det är i vatten och något annat bibliskt dop finns inte. Sammanblanda inte dopet med barnvälsignelse som jag menar kan ske utan eller med vatten.Att följa Guds ord har alltid en stor välsignelse med sig.

ÖstersundsPosten - 14 sep 13 kl. 06:01

Bara var tionde väntas utnyttja sin rösträtt i kyrkovalet

I morgon är det kyrkoval för 5,5 miljoner röstberättigade svenskar. Men bara lite drygt en tiondel av dessa väntas utnyttja sin rösträtt..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Ministern rosenrasande på Moderatledaren

Totalsågar Ulf Kristersson efter utspel i Financial Times. Han är ”inte mogen” statsministerrollen. I en intervju med FT jämför Moderaternas partiledare Ulf Kristersson Sverige i dag med hur det såg ut under krisåren i början på 1990-talet.

Dagens PS - 3 timmar sedan

VW återkallar 700.000 bilar

Volkswagen återkallar 700.000 bilar av modellerna Tiguan och Touran på grund av risken för kortslutning i panoramaglaset i taket. Det skriver sajten kfz-betrieb.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Ny rapport: ”Flaskhalsarna gör sig påminda”

Det hävdar Stockholms Handelskammare och slår fast att Stockholms konjunkturtopp är passerad. Andreas Hatzigeorgiou är chefsekonom på Stockholms Handelskammare och enligt honom beror den svagare tillväxten i Stockholm i hög grad på stor arbetskrafts- och bostadsbrist. Det säger han till EFN och efterlyser samtidigt fler reformer.

Dagens PS - 4 timmar sedan

PS-podden: Valspecial!

Hur är det möjligt att erfarna politiska reportrar kan anse att rådande opinionsläge är en jordbävning, en chock, en överraskning? En som undrar detta är PS-poddens programledare Marcus Birro. En sen kväll i mitten av augusti sätter han sig ner och ger sin analys av läget inför valrörelsen.

Dagens PS - 4 timmar sedan

PS-pdden: Valspecial!

  Hur är det möjligt att erfarna politiska reportrar kan anse att rådande opinionsläge är en jordbävning, en chock, en överraskning? En som undrar detta är PS-poddens programledare Marcus Birro. En sen kväll i mitten av augusti sätter han sig ner och ger sin analys av läget inför valrörelsen.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Antalet nybyggda lägenheter minskar

Husbyggandet sjönk under första halvåret, enligt ny statistik från SCB. Preliminärt påbörjades byggandet av cirka 30.950 lägenheter under första halvåret 2018, vilket innebär en minskning med cirka 10 procent jämfört med samma period 2017 då 34.

Dagens PS - 16 aug 18 kl. 16:50

Ryssar svaga för amerikanska teknikaktier

Ryssar köper amerikanska teknikaktier som Apple och Amazon i allt högre utsträckning, rapporterar Bloomberg News. TCS Group har nu blivit Rysslands femte största mäklare för aktiva kunder på bara ett par månader genom att erbjuda främst utländska aktier. De mest populära investeringarna innefattar Apple, Amazon, Alphabet och Facebook.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Superraketen – aktien är upp 625 procent

Ruvar du på det här börspappret är det bara att gratulera. Viking Supply Ships på Stockholmsbörsens small cap-lista är den stora börsvinnaren i sommar, visar en sammanställning av Dagens Industri över de aktier som gått starkast under perioden. Aktien har rusat med fantastiska 625,2 procent, och mest stack kursen i väg under andra veckan i augusti på nyheten om att rederiet sålt tre isbrytare i Kanada för cirka 2,5 miljarder kronor.

Dagens PS - 6 timmar sedan

5 vanliga myter om lågprisabonnemang

Många har ett vaksamt öga när de presenteras för något som verkar vara för bra för att vara sant.
Men det behöver inte alls vara så – ibland kan ett erbjudande faktiskt vara precis så bra som det låter.
Här är fem vanliga myter om lågprisabonnemang och hur det ligger till egentligen.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Apple plockar bort 25.000 appar i Kina

Apple har rensat 25.000 appar från sin App Store i Kina, motsvarande 1,4 procent av det totala apputbudet i landet. Det skriver Wall Street Journal.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.