Dagens PS > Ekonomi

Friday, 24 November, 20:58

Dagens PS - 26 sep 17 kl. 11:21

Dagens börsraket – rusar över 30 procentLäge att casha hem vinsten? Läkemedelsbolaget Medivir har haft en behaglig tisdagsmorgon på Stockholmsbörsen. Aktiekursen var som mest upp med drygt 30 procent och bakgrunden är forskningsframsteg kring ett artrospreparat, skriver Di.se. ”Medivirs besked om ett genombrott för preparatet MIV-711 mot artros får börsen att jubla”, heter det i artikeln.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Medivir, Stockholmsbörsen, Di, MIV, Erik Penser Bank, SOTP, Mediviraktien, Stockholmsbörsens Small Cap, Dagens, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagens, börsraket, rusaröver 30 procent
Dagens PS - 01 okt 15 kl. 13:21

Oväntad börsraket rusar på skandalen


Frånt brant fall till kursrusning. Och bolaget har avgasskandalen att tacka..

Dagens PS - 30 dec 16 kl. 11:39

Outsider årets nyårsraket

London är mest poppis bland svenska nyårsresenärer men Amsterdam är den stad som ökar mest. Bokningarna har enligt researrangören Ticket fördubblats till den nederländska staden. Även Prag är, som Dagens PS tidigare berättat, en outsider som växer starkt.

Dagens PS - 25 sep 17 kl. 07:01

Börsveckan: Slutshoppat i hajpad börsraket

Tidningen tar hem vinsten och ger för första gången rådet avvakta. Börsveckan ger köpråd för DDM och de norska försäkringsbolagen Storebrand och Protector i den senaste utgåvan. Evolution Gaming, norska Gjensidige och Malmbergs får rådet avvakta.

Dagens PS - 29 sep 17 kl. 09:40

DI: Galen börsraket har snart ”slut på bränsle”

Inte ens dubblad omsättning kan rädda bolagets aktiekurs, skriver tidningen i en analys. Teknikbolaget Anoto har rusat på börsen de senaste månaderna men raketbränslet bör snart vara på väg att ta slut, skriver Dagens industri i fredagens utgåva. I somras flaggade Anotos nya vd Joonhee Won om att tiden av ständiga kapitaltillskott är förbi efter 17 år.

Dagens PS - 31 jan 17 kl. 11:00

Guldpriset rusar – tacka honom för det

Den politiska turbulensen, orsakad av Donald Trump, gör att guldpriset nu är upp till över 1.200 dollar per uns. I morse, klockan 07.

Dagens PS - 28 sep 17 kl. 08:46

Di: Aktierna som rasar och rusar i börsspurten

Tidningen listar bolagen som historiskt brukar gå bäst och sämst under börsårets hetaste period. Dagens Industri har gjort en djupdykning bland storbolagen och tagit fram en lista över de tre företag som brukar gå bäst respektive sämst under den starkaste perioden på börsen – det fjärde kvartalet. Jämförelseperioden sträcker sig tio år tillbaka i tiden och toppar listan gör Intrum Justitia.

Dagens PS - 12 okt 17 kl. 10:14

Bitcoin rusar – ny drömgräns för kryptovalutan

Senaste tidens kräftgång som bortblåst på torsdagen. Bitcoin stiger med över 4 procent på torsdagen och noteras för första gången någonsin över 5 000 dollar. Den tidigare rekordnivån på cirka 4 950 sattes i början av september innan en nedgång på omkring 35 procent tog vid i samband med att Kina stramade åt reglerna kring digitala valutor.

Dagens PS - 27 okt 17 kl. 09:24

JUST NU: Två raketer i starten – rusar över 9 procent

Har du börspappren – blir det party i helgen? Spelbolaget Kindred redovisar ett klart högre överskott och resultat än väntat, enligt DiTV:s Börsmorgon, som rapporterar att kursen på förekommen anledning nu sticker i väg och är upp med 9,4 procent direkt i öppningen av Stockholmsbörsen. Även spelbolaget NetEnt rusar och är upp med 9,6 procent efter morgonens rapport om ett högre rörelseresultat än väntat.

Dagens PS - 28 sep 17 kl. 10:52

Rykande börsexplosion – rookien rusar 70 procent

Kursen accelererar i racerfart. Grattis alla vinnare! Det är cancerläkemedelsbolaget Xspray Pharma som tokrusat på torsdagsmorgonen på First North, skriver Privata Affärer på nätet.

Dagens PS - 04 okt 17 kl. 08:13

Vapenaktier rusar efter masskjutningen

Bakgrunden är rädsla för tuffare vapenlagar. Det här leder i sin tur till att folk – erfarenhetsmässigt – brukar rusa till vapenbutiken och hamstra skjutvapen. Så har det varit efter exempelvis masskjutningarna i Orlando 2016, San Bernadino 2015 och Sandy Hook-skolan 2012, rapporterar CNN Money, enligt SVT Nyheter.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 8 timmar sedan

Krönika: ”Du har rånats på 2.100 påsar chips”

Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson valde att ställa den höjda skatten på ISK-kontot mot ostkrokar. Och jag är inte sämre. Nu undrar vän av ordning i samband med att budgeten är klubbad och den nya statslåneräntan är på plats: hur många påsar chips har jag och du nu förvägrats egentligen?

Dagens PS - 9 timmar sedan

Vad f-n får Östling? ”Svaret är: ingenting”

Näringslivstoppen går miste om 600.000 kronor, konstaterar Svenska Dagbladet. Svenskt Näringslivs avgående ordförande Leif Östling – som själv valde att lämna posten efter avslöjanden i Paradisläckan och det nu välkända citatet angående det svenska skattetrycket: ”vad fan får jag för pengarna?

Dagens PS - 9 timmar sedan

Har rusat över 5.000 procent

Tippas snart vara herre på täppan. På torsdagen nådde ethereum en toppnotering på 425,55 dollar, det tidigare rekordet från juni låg på 414,76 dollar. Ethereum väntas, som DagensPS tidigare berättat, snart vara större än bitcoin och det som nu tros ha eldat på kryptovalutan är miljardären Mike Novogratz uttalande – han förutspår att ethereum når 500 dollar-strecket vid årsskiftet, skriver Affärsvärlden på nätet med hänvisning till CNBC.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Stor cyberattack mitt i Black Friday-ruschen

Nordisk jättekedja utsatt för ”organiserat angrepp”. Dansk Supermarked har utsatts för en cyberattack på fredagen vilket medfört stora problem för kedjans hemsidor Bilka och Føtex. Däremot ska vitvarusajten Wupti vara igång, skriver lokal media.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Kraftig explosion av kursmanipulation

Avanza Banks sparekonom chockad. ”Kunde aldrig ana att problemet var så stort”, säger Claes Hemberg till SvD Näringsliv. Enligt tidningen, som hänvisar till statistik från Finansinspektionen, har anmälningarna om misstänkt kursmanipulation ökat med 40 procent hittills i år.

Dagens PS - 11 timmar sedan

E-handel över 1,5 miljard dollar på Thanksgiving

Shopping via nätet ökar på alla fronter, visar färsk statistik. Preliminära siffror från Adobe Systems pekar på att den amerikanska e-handeln ökade under årets Thanksgiving. Adobe mäter 80 procent av onlinetransaktionerna hos 100 av de största e-handlarna och försäljningen är upp 16,8 procent jämfört med samma dag förra året.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Rekordaffär: Lyxvåning går för 1,5 miljoner kvadraten

Okänd spekulant shoppar loss för miljarder. En anonyme köpare har öppnat plånboken rejält i jakt på bostad. Enligt South China Morning Post har denne spenderat motsvarande 1,23 miljarder kronor på två fastigheter i den så glödheta bostadsmarknaden i Hongkong, närmare bestämt i det fashionabla området Mount Nicholson.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Utpekad fondskurk kvar i häktet

Allras tidigare vd går med på att sitta fortsatt häktad. Det rapporterar TT, som uppger att den tidigare toppchefen Olle Markusson däremot släpps från häktet, dock kvarstår misstankarna mot honom och han är belagd med reseförbud, framgår det. Fondbolaget Allra med grundaren och vd:n Alexander Ernstberger i spetsen anklagas för att ha svindlat pensionssparare på mångmiljonbelopp.

Dagens PS - 11 timmar sedan

JUST NU: Folkaktien faller 3,6 procent

I går tokrusade pappret på Stockholmsbörsen. Ett kinesiskt bolags budplaner lyfte Fingerprint Cards-aktien till skyarna i går, som DagensPS kunde berätta. Efter kursrallyt backar i dag Fingerprint Cards.

Dagens PS - 11 timmar sedan

AB: Historiskt ras för SD i ny mätning

Partiet har tappat hundratusentals väljare, visar färsk statistik. Aftonbladet och Inizios novembermätning visar att Sverigedemokraterna nu har 15,4 procent av väljarnas stöd om det skulle vara val i dag. Tidningen kallar bakslaget för ”historiskt”: SD har minskat 6,1 procent på ett år, är inte längre det största partiet bland män – från 21,2 till 19,1 procent – och har tappat nästan lika mycket bland kvinnor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.