Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 26 October, 02:36

Helsingborgs Dagblad - 21 feb 10 kl. 04:00

M-förslag om ny infart från österNy infart mellan trafikplats Höja och Kungsgårdsleden. Det skulle öppna för bebyggelse och öka trafiksäkerheten. Förslaget finns i moderaternas svar på trafikplanen..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Höja, Kungsgårdsleden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: M-förslagom ny , infartfrån , öster
SmålandsPosten - 29 nov 13 kl. 01:49

Wihlborg förlänger med Öster

Allt talar för att Andreas Wihlborg förlänger med Östers IF i ytterligare två år.
– Jag har bestämt mig för att acceptera det nya kontraktsförslag som Öster erbjudit mig, avslöjar Andreas. 26-åringen från Höllviken är äntligen kvitt sina axelproblem och rejält spelsugen inför 2014.

Trelleborgs Allehanda - 21 sep 13 kl. 06:59

Bro längs järnvägen förslag till hamninfart

Foto: Claes Nyberg och Scanpix
Tekniska nämndens utredning föreslår en ny infart till hamnen österifrån längs järnvägen. Fordonen till hamnen startar från ett truck-centrum på industriområdena norr om väg 9.
Ett sätt att lösa infarten är att dra vägen till hamnen från truck-centrumet på öster längs järnvägen på en bro över väg 9.

Skånskan - 06 feb 19 kl. 20:00

Infart i väst ska utredas

TRELLEBORG En utredning om infarten till Trelleborgs hamn från väst har startat.
I vår presenteras ett förslag med åtgärder på E6 och Travemündeallén för att harmonisera med planerna på den nya stadsdelen vid havet – Västra Sjöstaden.– Det här kommer att innebära en fantastisk utveckling för Trelleborg som kommer att bli en kuststad som möter havet, säger Trelleborgs kommundirektör Fredrik Geijer.

Trelleborgs Allehanda - 16 jan 14 kl. 08:14

SÖS kräver omröstning om infart

Söderslättspartiet kräver i en motion att kommunen anordnar en folkomröstning om hamninfarten ska ske från väster eller öster i framtiden.
I motionen till kommunfullmäktige föreslår SÖS att omröstningen ska genomföras i samband med kommunalvalet i september i år.Enligt motionen rådet det stor oenighet bland Trelleborgs politiker kring frågan om hamninfarten ska ske från väster eller öster.

Barometern - 22 sep 14 kl. 11:49

Förslag om ny hamn

Ett ovanligt ambitiöst medborgarförslag lyfter fram idén om en ny hamn utanför Kvarnholmen. Normalt brukar ett medborgarförslag vara några meningar på ett A4-blad, men under fredagen fick kommunkansliet in ett förslag i uppsatsstorlek.
Idéskissen var på 25 sidor och handlade om att göra en ny yta för hamnexpansionen.

Trelleborgs Allehanda - 29 feb 16 kl. 03:00

Sänkt infart Tyréns idé

Tyréns utredning 2010 tog upp tre alternativ, två från öster och ett från väster. Förutom den nedsänkta infarten från öster, undersöktes även en infart längs järnvägen från öster..

SmålandsPosten - 10 okt 13 kl. 06:51

Lös de akuta miljöproblemen på Öster

Om Växjö kommun har något som kallas trafikplanering och miljöplanering så borde trafik- och miljösituationen på före detta ?trägårdsstaden? Östers södra infart via Kvarnvägen sett annorlunda ut idag.

UT - 13 okt 14 kl. 15:36

Hästpassage lyfts med i Ubbarpsförslag

Trafikverket arbetar med hur korsningen mellan nya motorvägen och 46:an ska se ut och i ett förslag man presenterade i torsdags har en hästpassage för närliggande ridhuset lyfts in. – Det är positivt att man tänker på hästar och ryttare, att det finns med en egen passage för hästar i planeringen, säger ridskolechef Jenny Johansson.
Men hon tycker fortfarande det finns frågetecken, till exempel kring gång- och cykelvägarna och trafiksäkerheten för elever som ska ta sig till ridskolan.

Trelleborgs Allehanda - 11 apr 19 kl. 17:55

Travemündeallén blir fyrfilig i förslag till västlig infart

En 57 meter bred fyrfilig lastbilsväg, rakt genom stan från Travemündekorset till den nya hamnen, med lokalgator på vardera sidan. Det är konsulten Spacescapes förslag till lösning för en fortsatt västlig infart till hamnen..

SN - 30 nov 16 kl. 22:23

Klart: Så ska Infart Trosa finansieras

Först en livlig debatt – sedan stod det klart. Det blir Alliansen/Socialdemokraternas gemensamma förslag som gick igenom för hur Infart västra Trosa ska finansieras. – Ska alla kommunens orter utvecklas är projektet viktigt, säger Daniel Portnoff (M)..

LV - 09 feb 17 kl. 15:17

Bygg en bro över Gamlebyviken och skapa en norra infart

En man från Västervik har skickat in ett medborgarförslag om att bygga en bro över Gamlebyviken, där sträckningen i sin förlängning passerar Mommehål, som blir en norra infart till Västervik..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.