YA > Nyheter

Saturday, 21 April, 09:42

YA - 26 sep 17 kl. 00:01

Kommunalrådet ryter till om Skånetrafikens nya reglerSkånetrafiken måste ändra sina regler eller hitta en lösning som gör att äldre personer som anlitar färdtjänst får hjälp att komma in i byggnader som saknar hiss..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Skånetrafikens

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunalrådet, rytertill om , Skånetrafikensnya , regler
Kristianstadsbladet - 20 dec 13 kl. 09:00

Nya regler oroar kommunalrådet

Foto: Bosse Nilsson
Kommunalrådet Pierre Månsson (FP) är något oroad över att Kristianstads kommun från årsskiftet kan få ta emot mångdubbelt fler ensamkommande flyktingbarn än som avtalats.
– Det handlar ju inte bara om att ta emot barnen, utan att man ska ha en hög målsättning. De ska lära sig svenska, de ska komma in i den svenska skolan, och så vidare, säger han.

Nya Wermlands Tidningen - 23 okt 14 kl. 06:00

V vill att kommunalrådet tar time-out

Vänsterpartiet i Hällefors välkomnar en översyn av fullmäktiges arbetssätt för att säkerställa att lagar och regler efterföljs. Partiet menar att det är en allvarlig situation där liknande beslut tagits tidigare och det är viktigt att man inte låter prestige stå i vägen. Partiet tycker att kommunalrådet Christina Johansson, M, borde ta en time-out tills frågan är utredd..

YA - 23 okt 15 kl. 03:00

Kommunalrådet rasar mot Skånetrafiken

– Det här är nonchalant mot sydöstra Skåne. Kommunalråd Karl-Erik Olsson (S) rasar mot den senaste tidens tågstrul och har nu bjudit in Skånetrafikens ledning..

YA - 23 okt 15 kl. 03:00

Kommunalrådet rasar mot Skånetrafiken

– Det här är nonchalant mot sydöstra Skåne. Kommunalråd Karl-Erik Olsson (S) rasar mot den senaste tidens tågstrul och har nu bjudit in Skånetrafikens ledning..

Sydsvenskan - 18 nov 15 kl. 17:32

Kommunalrådet och stadsjuristen förtjänar stöd

Jag anser att stadsjuristen Andrea Hjärne Dalhammar på miljöförvaltningen och kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) förtjänar vårt stöd och vår uppskattning när de vågar stå för en övertygelse att lagar och regler ska följas trots högljudda protester från en samling aktivister av olika slag, några av dem med en agenda som jag ifrågasätter. Speciellt förtjänar de uppmärksamhet med tanke på det dåliga stöd de har fått från landets regering med statministern i spetsen. Stefan Löfven (S) har i denna fråga, liksom i flyktingfrågan, tyvärr inte visat något politiskt mod, vilja eller någon politisk förmåga.

YA - 20 mar 18 kl. 00:01

Kommunalrådet: SD-förslag kan vara olagligt

Nu finns det regler om hur Ystads kommun ska arbeta med enprocentsregeln för offentlig konst och utsmyckning..

Kristianstadsbladet - 31 dec 13 kl. 09:30

"Det finns vinnare och förlorare"

– Det finns vinnare och förlorare i den nya kollektivtrafiken, säger kommunalrådet Patric Åberg.Om man har synpunkter på tidtabellen bör man i första hand att kontakt med Skåne- trafiken.
Det är inte första och troligen inte sista gången som Östra Göinge kommuns företrädare Patric Åberg kommer att höra synpunkter på omändringarna i kollektivtrafiken och den nya tidtabellen.

BT - 26 aug 14 kl. 07:45

"Rimligt med samma regler"

Det blir ännu en tur med politikerpensionerna i Svenljunga kommun. Svenljunga har valt att ge de högsta politikerna extra förmånliga pensionsregler – och det har sina rötter ända in i 1990-talet. I förra veckan skrev BT om pensionsreglerna som gällde för de högsta politikerna i Svenljunga kommun.

Skånskan - 06 apr 18 kl. 05:00

Kommunalråd anmält för svartbygge

Hofterup Kommunalrådet Pia Almström (M) byggde en ny kombinerad carport och förråd utan att ha sökt startbesked.
Svartbygget anmäldes av en anonym person. Nu riskerar Almström femsiffriga avgifter.

SmålandsPosten - 13 nov 14 kl. 06:51

Regler om skyltning i Uppvidinge kommun

När företagsskyltar behöver uppdateras eller monteras ned har det varit oklart vem som ansvarar för detta. Därför har nu Uppvidinge kommun tagit fram riktlinjer för vem som gör vad. Bakgrunden är att företag och företagsföreningar kommer till kommunen med förfrågningar om att bekosta informationstavlor och vägvisare och eftersom inga tydliga regler finns kan besluten bli godtyckliga.

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Tyst minut för Avicii i Stockholm

Med anledning av Tim "Avicii" Berglings död hålls i dag en offentlig minnesstund för honom i Stockholm. Arrangörerna skriver på Facebook att man vill hedra världsstjärnan och hans musik, och att en tyst minut ska hållas på Sergels torg klockan 16. Tim Bergling avled på fredagen.

YA - 15 minuter sedan

Flera döda i demonstrationer i Nicaragua

Minst tio människor har dött i våldsamma protester mot förändringar i Nicaraguas pensionssystem, uppger landets regering. Protesterna är de största sedan Daniel Ortega kom till makten för elva år sedan.(TT).

YA - 15 minuter sedan

Manifestation: FI tog plats på torg över hela landet

Feministiskt Initiativ genomförde en aktion över hela landet på lördagsmorgonen. Även i Simrishamn. Med färgglada stolar manifesterade de att partiet är berett att ta plats..

YA - 30 minuter sedan

Vårfloden i gång - SMHI varnar

SMHI varnar för översvämningar i stora delar av mellersta Sverige. Myndigheten har utfärdat en klass 2-varning för mycket höga flöden i Gävleborgs läns inland och i Dalarnas, Örebros och Västmanlands län.(TT).

YA - 1 timme sedan

Politikerbesök vid kritiserat krigsmonument

En grupp på runt 70 japanska politiker har besökt det kontroversiella krigsmonumentet Yasukuni. Helgedomen hedrar de miljoner japaner som dog under andra världskriget, men också 14 japanska ledare som dömdes för krigsförbrytelser.(TT).

YA - 1 timme sedan

Allt fler granskar sin chef på nätet

Det är inte bara chefer som söker på internet efter information om framtida medarbetare. Granskningen sker i stor utsträckning också i motsatt riktning.(TT).

YA - 1 timme sedan

Pressen samlas vid Backåkra

Följ YA:s direktrapportering från Backåkra där FN:s säkerhetsråd träffas under lördagen..

YA - 1 timme sedan

Hästlag vann kast med padda

Är du pricksäker och gillar att gå på puben? Då kan paddkastning vara något för dig. Den obskyra sporten "toad" har fått stå tillbaka för populärare sysselsättningar som biljard och dart, men nyligen avgjordes de brittiska mästerskapen med mer än 50 tävlande lag.

YA - 1 timme sedan

Oslo stoppar heliumballonger på 17 maj

Oslo kommun har beslutat att förbjuda försäljningen av heliumballonger på Norges nationaldag den 17 maj, rapporterar NRK. - Det är för att plastskräp blir liggande i naturen i hundratals år och skadar människor och djur.(TT).

YA - 1 timme sedan

Bjørgens sista lopp inställt

Marit Bjørgens sista skidtävling som aktiv elitåkare har ställts in. Tävlingen Skarverennet, med start i Finse i norska fjällen, skulle ha hållits i dag men har ställs in på grund av hårda vindar, skriver NRK.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.