YA > Nyheter

Monday, 21 January, 00:56

YA - 26 sep 17 kl. 00:01

Kommunalrådet ryter till om Skånetrafikens nya reglerSkånetrafiken måste ändra sina regler eller hitta en lösning som gör att äldre personer som anlitar färdtjänst får hjälp att komma in i byggnader som saknar hiss..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Skånetrafikens

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunalrådet, rytertill om , Skånetrafikensnya , regler
Kristianstadsbladet - 20 dec 13 kl. 09:00

Nya regler oroar kommunalrådet

Foto: Bosse Nilsson
Kommunalrådet Pierre Månsson (FP) är något oroad över att Kristianstads kommun från årsskiftet kan få ta emot mångdubbelt fler ensamkommande flyktingbarn än som avtalats.
– Det handlar ju inte bara om att ta emot barnen, utan att man ska ha en hög målsättning. De ska lära sig svenska, de ska komma in i den svenska skolan, och så vidare, säger han.

Skånskan - 30 aug 18 kl. 05:00

Kritik mot kommunalrådet

Kävlinge När KKB Fastigheter AB rekryterade en ny vd tyckte bolagets ordförande Christian Lindblom (M) att han fick så mycket extraarbete att han ville ha ersättning för förlorad arbetsinkomst.
Han vände sig då till sin partikamrat Pia Almström, Kävlinges högsta politiker, som tyckte att ersättningen var rimlig.– KKB har betalat ut ersättning som strider mot reglerna, säger socialdemokraten Rune Sandström, som sitter som ersättare i KKB:s styrelse, som är starkt kritisk till hur frågan skötts.

Nya Wermlands Tidningen - 23 okt 14 kl. 06:00

V vill att kommunalrådet tar time-out

Vänsterpartiet i Hällefors välkomnar en översyn av fullmäktiges arbetssätt för att säkerställa att lagar och regler efterföljs. Partiet menar att det är en allvarlig situation där liknande beslut tagits tidigare och det är viktigt att man inte låter prestige stå i vägen. Partiet tycker att kommunalrådet Christina Johansson, M, borde ta en time-out tills frågan är utredd..

YA - 23 okt 15 kl. 03:00

Kommunalrådet rasar mot Skånetrafiken

– Det här är nonchalant mot sydöstra Skåne. Kommunalråd Karl-Erik Olsson (S) rasar mot den senaste tidens tågstrul och har nu bjudit in Skånetrafikens ledning..

YA - 23 okt 15 kl. 03:00

Kommunalrådet rasar mot Skånetrafiken

– Det här är nonchalant mot sydöstra Skåne. Kommunalråd Karl-Erik Olsson (S) rasar mot den senaste tidens tågstrul och har nu bjudit in Skånetrafikens ledning..

Sydsvenskan - 18 nov 15 kl. 17:32

Kommunalrådet och stadsjuristen förtjänar stöd

Jag anser att stadsjuristen Andrea Hjärne Dalhammar på miljöförvaltningen och kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) förtjänar vårt stöd och vår uppskattning när de vågar stå för en övertygelse att lagar och regler ska följas trots högljudda protester från en samling aktivister av olika slag, några av dem med en agenda som jag ifrågasätter. Speciellt förtjänar de uppmärksamhet med tanke på det dåliga stöd de har fått från landets regering med statministern i spetsen. Stefan Löfven (S) har i denna fråga, liksom i flyktingfrågan, tyvärr inte visat något politiskt mod, vilja eller någon politisk förmåga.

YA - 20 mar 18 kl. 00:01

Kommunalrådet: SD-förslag kan vara olagligt

Nu finns det regler om hur Ystads kommun ska arbeta med enprocentsregeln för offentlig konst och utsmyckning..

Kristianstadsbladet - 31 dec 13 kl. 09:30

"Det finns vinnare och förlorare"

– Det finns vinnare och förlorare i den nya kollektivtrafiken, säger kommunalrådet Patric Åberg.Om man har synpunkter på tidtabellen bör man i första hand att kontakt med Skåne- trafiken.
Det är inte första och troligen inte sista gången som Östra Göinge kommuns företrädare Patric Åberg kommer att höra synpunkter på omändringarna i kollektivtrafiken och den nya tidtabellen.

BT - 26 aug 14 kl. 07:45

"Rimligt med samma regler"

Det blir ännu en tur med politikerpensionerna i Svenljunga kommun. Svenljunga har valt att ge de högsta politikerna extra förmånliga pensionsregler – och det har sina rötter ända in i 1990-talet. I förra veckan skrev BT om pensionsreglerna som gällde för de högsta politikerna i Svenljunga kommun.

Skånskan - 06 apr 18 kl. 05:00

Kommunalråd anmält för svartbygge

Hofterup Kommunalrådet Pia Almström (M) byggde en ny kombinerad carport och förråd utan att ha sökt startbesked.
Svartbygget anmäldes av en anonym person. Nu riskerar Almström femsiffriga avgifter.

Fler nyheter från YA

YA - 45 minuter sedan

Stå på scen rena semestern för hyllade revyartisten

De är bitska och drar sig inte för att att skämta grovt. Och de gör succé i årets upplaga av Ystadrevyn, radarparet Siv och Rut på bänken vid Saltan. Marcus Hadriz trivs i rollen på den kvinnliga ljugarbänken..

YA - 45 minuter sedan

Lokalproducerad kultur säljer slut

Succéerna” Tehå:s Ystad” och Ystadrevyn ”Tänt varé här” spelar vidare. Dessutom är det vernissage på en ny utställning i Tomelilla konsthall med konstnären Elin Maria Johansson, bosatt på Österlen..

YA - 1 timme sedan

Ann-Margret Lönnqvist 45

YA - 1 timme sedan

Ingela Mauritsson: "Jag hoppas kunna starta grön rehab"

Hon har varit lammbonde på Österlen, lett herdevandringar kring Ale stenar och startat klinik som osteopat. Efter 30 år på annat håll vänder nu Ingela Mauritsson hem till barndomsgården med både får och klinik i kölvattnet..

YA - 1 timme sedan

Grannar ångrar protesterna mot nya höghuset

Planerna på ett sjuvåningshus vid Malmövägen fick Kerstin och Sven Ravheden att protestera. Nu är huset på plats och paret Ravheden har tänkt om. – Bygget har varit spännande att följa och huset blev så fint, säger Kerstin Ravheden.

YA - 1 timme sedan

Kvinnliga fångar vill inte visa brösten vid kontroll: ”Ingen som behöver ta av sig sin bh när personal tittar på”

Två kvinnor som sitter på fängelset i Ystad hävdar att de måste ta av sig underkläder som ger utslag i metalldetektorn och visa brösten inför andra fångar och personal. De anmälde anstalten till justitieombudsmannen (JO), men får inget gehör för sin kritik..

YA - 1 timme sedan

Dialogmöte med kaffe om naturen i norr

Vad tycker de som bor och verkar på landsbygden i norra delen av kommunen är viktigt när det gäller natur- och vattenmiljöerna i omgivningen? Det vill Tomelilla kommun veta mer om på ett dialogmöte i Andrarum nästa torsdag – då det också blir information om småskalig solenergi..

YA - 1 timme sedan

En poäng till Team Ystad: ”Vi ber inte om ursäkt för den poäng vi plockade in”

Inledningen på söndagen blev inte någon kul start då Team Ystad fick finna sig i en rejäl förlust i Lund, 5-15. Sedan fortsatte det i Trelleborg och där såg det ut att sluta lika illa. Underläge på 3-7.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.