YA > Nyheter

Monday, 15 October, 22:08

YA - 26 sep 17 kl. 00:01

Kommunalrådet ryter till om Skånetrafikens nya reglerSkånetrafiken måste ändra sina regler eller hitta en lösning som gör att äldre personer som anlitar färdtjänst får hjälp att komma in i byggnader som saknar hiss..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Skånetrafikens

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunalrådet, rytertill om , Skånetrafikensnya , regler
Kristianstadsbladet - 20 dec 13 kl. 09:00

Nya regler oroar kommunalrådet

Foto: Bosse Nilsson
Kommunalrådet Pierre Månsson (FP) är något oroad över att Kristianstads kommun från årsskiftet kan få ta emot mångdubbelt fler ensamkommande flyktingbarn än som avtalats.
– Det handlar ju inte bara om att ta emot barnen, utan att man ska ha en hög målsättning. De ska lära sig svenska, de ska komma in i den svenska skolan, och så vidare, säger han.

Skånskan - 30 aug 18 kl. 05:00

Kritik mot kommunalrådet

Kävlinge När KKB Fastigheter AB rekryterade en ny vd tyckte bolagets ordförande Christian Lindblom (M) att han fick så mycket extraarbete att han ville ha ersättning för förlorad arbetsinkomst.
Han vände sig då till sin partikamrat Pia Almström, Kävlinges högsta politiker, som tyckte att ersättningen var rimlig.– KKB har betalat ut ersättning som strider mot reglerna, säger socialdemokraten Rune Sandström, som sitter som ersättare i KKB:s styrelse, som är starkt kritisk till hur frågan skötts.

Nya Wermlands Tidningen - 23 okt 14 kl. 06:00

V vill att kommunalrådet tar time-out

Vänsterpartiet i Hällefors välkomnar en översyn av fullmäktiges arbetssätt för att säkerställa att lagar och regler efterföljs. Partiet menar att det är en allvarlig situation där liknande beslut tagits tidigare och det är viktigt att man inte låter prestige stå i vägen. Partiet tycker att kommunalrådet Christina Johansson, M, borde ta en time-out tills frågan är utredd..

YA - 23 okt 15 kl. 03:00

Kommunalrådet rasar mot Skånetrafiken

– Det här är nonchalant mot sydöstra Skåne. Kommunalråd Karl-Erik Olsson (S) rasar mot den senaste tidens tågstrul och har nu bjudit in Skånetrafikens ledning..

YA - 23 okt 15 kl. 03:00

Kommunalrådet rasar mot Skånetrafiken

– Det här är nonchalant mot sydöstra Skåne. Kommunalråd Karl-Erik Olsson (S) rasar mot den senaste tidens tågstrul och har nu bjudit in Skånetrafikens ledning..

Sydsvenskan - 18 nov 15 kl. 17:32

Kommunalrådet och stadsjuristen förtjänar stöd

Jag anser att stadsjuristen Andrea Hjärne Dalhammar på miljöförvaltningen och kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) förtjänar vårt stöd och vår uppskattning när de vågar stå för en övertygelse att lagar och regler ska följas trots högljudda protester från en samling aktivister av olika slag, några av dem med en agenda som jag ifrågasätter. Speciellt förtjänar de uppmärksamhet med tanke på det dåliga stöd de har fått från landets regering med statministern i spetsen. Stefan Löfven (S) har i denna fråga, liksom i flyktingfrågan, tyvärr inte visat något politiskt mod, vilja eller någon politisk förmåga.

YA - 20 mar 18 kl. 00:01

Kommunalrådet: SD-förslag kan vara olagligt

Nu finns det regler om hur Ystads kommun ska arbeta med enprocentsregeln för offentlig konst och utsmyckning..

Kristianstadsbladet - 31 dec 13 kl. 09:30

"Det finns vinnare och förlorare"

– Det finns vinnare och förlorare i den nya kollektivtrafiken, säger kommunalrådet Patric Åberg.Om man har synpunkter på tidtabellen bör man i första hand att kontakt med Skåne- trafiken.
Det är inte första och troligen inte sista gången som Östra Göinge kommuns företrädare Patric Åberg kommer att höra synpunkter på omändringarna i kollektivtrafiken och den nya tidtabellen.

BT - 26 aug 14 kl. 07:45

"Rimligt med samma regler"

Det blir ännu en tur med politikerpensionerna i Svenljunga kommun. Svenljunga har valt att ge de högsta politikerna extra förmånliga pensionsregler – och det har sina rötter ända in i 1990-talet. I förra veckan skrev BT om pensionsreglerna som gällde för de högsta politikerna i Svenljunga kommun.

Skånskan - 06 apr 18 kl. 05:00

Kommunalråd anmält för svartbygge

Hofterup Kommunalrådet Pia Almström (M) byggde en ny kombinerad carport och förråd utan att ha sökt startbesked.
Svartbygget anmäldes av en anonym person. Nu riskerar Almström femsiffriga avgifter.

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Ymer om vändningen: "Slet ut mitt hjärta"

Elias Ymer var uträknad i avgörande set i första omgången av Stockholm Open-tennisen. Då kom vändningen. - Jag slet ut mitt hjärta.

YA - 15 minuter sedan

Första valen för nya fullmäktige

Christer Yrjas (C) blir ny ordförande i Tomelillas kommunfullmäktige efter Margith Svensson (M). Av omröstningarna vid det nya fullmäktiges första möte framgår att allianspartierna nu satsar på att styra i minoritet..

YA - 15 minuter sedan

USA:s underskott steg med 17 procent

Underskottet i USA:s statsbudget under president Donald Trumps första hela budgetår blev det största sedan 2012. Under de tolv månaderna fram till och med september 2018 noterade det amerikanska finansdepartementet ett underskott på 779 miljarder dollar.(TT).

YA - 30 minuter sedan

Rysk-ortodoxa kyrkan bryter med Konstantinopel

Den rysk-ortodoxa kyrkan klipper alla band till patriarkatet i Konstantinopel, sätet för ortodoxins främste andlige ledare i Istanbul. Detta i protest mot att Ukrainas ortodoxa kyrka ska erkännas som fristående.(TT).

YA - 30 minuter sedan

Jemens premiärminister får sparken

Jemens president Abd Rabbu Mansur Hadi har avskedat landets premiärminister Ahmed bin Daghr, rapporterar den statsliga nyhetsbyrån Saba och hänvisar till ett uttalande från presidentens kansli.(TT).

YA - 30 minuter sedan

Företag tror att de tvingas bort efter 50 år på samma plats

Sjöbo anläggning är det enda kvarvarande företaget på det gamla industriområdet i centrum där även Trelleborgs gummi, Bränneriet och Skånesågen låg. Om det byggs 400 lägenheter intill tror de inte att de kan vara kvar..

YA - 45 minuter sedan

Djur fanns långt tidigare än man trott

Det fanns djurliv på jorden mer än 100 miljoner år tidigare än man tidigare trott. Detta har en internationell forskargrupp, där forskare från Uppsala universitet ingår, kommit fram till.(TT).

YA - 1 timme sedan

IFK:s succényförvärv: ”Vi hör till övre halvan”

Det var många faktorer som spelade in när IFK Ystad nära nog fick till en fullträff och mosade Hammarby med 30–19 (12–8). Ett homogent och aggressivt försvarsspel kryddat med ett varierat och effektivt anfallspel. Men framför allt: en gudabenådad målvaktsinsats av Marcus Cleverly..

YA - 1 timme sedan

Luleå vann prestigemöte i norr

Luleå håller stadigt basketgreppet på herrsidan i norr. I fredags blev det seger mot Umeå och den följdes upp med vinst över den andra Norrlandskonkurrenten Jämtland.(TT).

YA - 1 timme sedan

Mindre antibiotika till djur

Bruket av antibiotika i djuruppfödningen har minskat med 20 procent i 25 länder sedan 2011, visar en rapport från Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) skriver Dagens Nyheter. - Överlag när jag tittar på rapporten så går det åt rätt håll, många länder minskar sin användning.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.