YA > Nyheter

Wednesday, 18 July, 16:48

Liknande nyheter

Taggar: Kommunalrådet, rytertill om , Skånetrafikensnya , regler
Kristianstadsbladet - 20 dec 13 kl. 09:00

Nya regler oroar kommunalrådet

Foto: Bosse Nilsson
Kommunalrådet Pierre Månsson (FP) är något oroad över att Kristianstads kommun från årsskiftet kan få ta emot mångdubbelt fler ensamkommande flyktingbarn än som avtalats.
– Det handlar ju inte bara om att ta emot barnen, utan att man ska ha en hög målsättning. De ska lära sig svenska, de ska komma in i den svenska skolan, och så vidare, säger han.

Nya Wermlands Tidningen - 23 okt 14 kl. 06:00

V vill att kommunalrådet tar time-out

Vänsterpartiet i Hällefors välkomnar en översyn av fullmäktiges arbetssätt för att säkerställa att lagar och regler efterföljs. Partiet menar att det är en allvarlig situation där liknande beslut tagits tidigare och det är viktigt att man inte låter prestige stå i vägen. Partiet tycker att kommunalrådet Christina Johansson, M, borde ta en time-out tills frågan är utredd..

YA - 23 okt 15 kl. 03:00

Kommunalrådet rasar mot Skånetrafiken

– Det här är nonchalant mot sydöstra Skåne. Kommunalråd Karl-Erik Olsson (S) rasar mot den senaste tidens tågstrul och har nu bjudit in Skånetrafikens ledning..

YA - 23 okt 15 kl. 03:00

Kommunalrådet rasar mot Skånetrafiken

– Det här är nonchalant mot sydöstra Skåne. Kommunalråd Karl-Erik Olsson (S) rasar mot den senaste tidens tågstrul och har nu bjudit in Skånetrafikens ledning..

Sydsvenskan - 18 nov 15 kl. 17:32

Kommunalrådet och stadsjuristen förtjänar stöd

Jag anser att stadsjuristen Andrea Hjärne Dalhammar på miljöförvaltningen och kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) förtjänar vårt stöd och vår uppskattning när de vågar stå för en övertygelse att lagar och regler ska följas trots högljudda protester från en samling aktivister av olika slag, några av dem med en agenda som jag ifrågasätter. Speciellt förtjänar de uppmärksamhet med tanke på det dåliga stöd de har fått från landets regering med statministern i spetsen. Stefan Löfven (S) har i denna fråga, liksom i flyktingfrågan, tyvärr inte visat något politiskt mod, vilja eller någon politisk förmåga.

YA - 20 mar 18 kl. 00:01

Kommunalrådet: SD-förslag kan vara olagligt

Nu finns det regler om hur Ystads kommun ska arbeta med enprocentsregeln för offentlig konst och utsmyckning..

Kristianstadsbladet - 31 dec 13 kl. 09:30

"Det finns vinnare och förlorare"

– Det finns vinnare och förlorare i den nya kollektivtrafiken, säger kommunalrådet Patric Åberg.Om man har synpunkter på tidtabellen bör man i första hand att kontakt med Skåne- trafiken.
Det är inte första och troligen inte sista gången som Östra Göinge kommuns företrädare Patric Åberg kommer att höra synpunkter på omändringarna i kollektivtrafiken och den nya tidtabellen.

BT - 26 aug 14 kl. 07:45

"Rimligt med samma regler"

Det blir ännu en tur med politikerpensionerna i Svenljunga kommun. Svenljunga har valt att ge de högsta politikerna extra förmånliga pensionsregler – och det har sina rötter ända in i 1990-talet. I förra veckan skrev BT om pensionsreglerna som gällde för de högsta politikerna i Svenljunga kommun.

Skånskan - 06 apr 18 kl. 05:00

Kommunalråd anmält för svartbygge

Hofterup Kommunalrådet Pia Almström (M) byggde en ny kombinerad carport och förråd utan att ha sökt startbesked.
Svartbygget anmäldes av en anonym person. Nu riskerar Almström femsiffriga avgifter.

SmålandsPosten - 13 nov 14 kl. 06:51

Regler om skyltning i Uppvidinge kommun

När företagsskyltar behöver uppdateras eller monteras ned har det varit oklart vem som ansvarar för detta. Därför har nu Uppvidinge kommun tagit fram riktlinjer för vem som gör vad. Bakgrunden är att företag och företagsföreningar kommer till kommunen med förfrågningar om att bekosta informationstavlor och vägvisare och eftersom inga tydliga regler finns kan besluten bli godtyckliga.

Fler nyheter från YA

YA - 30 minuter sedan

Favoriten utslagen i Swedish Open

Argentinaren Diego Schwartzman var favorit att vinna Swedish Open. Men världstolvan åkte skrällartat ur tennisturneringen i Båstad redan i den andra omgången. 25-åringen förlorade i två raka set mot 153-rankade Simone Bolelli.

YA - 30 minuter sedan

Ymer-bröderna utslagna ur dubbelturneringen

Det gick inget vidare för tennisbröderna Elias och Mikael Ymer i Båstads dubbelturnering. Ymer-bröderna föll i raka set mot det nyzeeländska/nederländska paret Marcus Daniell och Wesley Koolhof, 1-6, 2-6.(TT).

YA - 45 minuter sedan

Koloniägare jublar över det efterlängtade regnet

Under onsdagen höll regnet i sig hela dagen, och på Östra sommarstadens koloniområde var många kolonilottsägare glada över att det regnade. .

YA - 45 minuter sedan

Bönderna glada över regnet

Efter nästan tre månaders torka, kom det efterlängtade regnet. Även om det inte var tillräckligt kan det hjälpa en del för djuren och bönderna. .

YA - 45 minuter sedan

Hyrpersonalen behövs i vården

Hyrpersonal är dyrt. Men kommuner och landsting kommer inte att klara sig utan. Och vill man behålla personalen internt måste arbetsvillkoren förbättras.

YA - 1 timme sedan

Roberts har opererat knäet

Den svenska landslagsstjärnan Jamina Roberts får inleda sin tid i nya klubben Randers vid sidan av planen. Vänsternian har opererat knäet för två veckor sedan och det är inte klart när hon kan spela igen, skriver Amstavisen. Klart är dock att hon just nu är "långt ifrån att träna" på handbollsplanen.

YA - 1 timme sedan

Cat Power tillbaka med ny musik

Amerikanska singer-songwritern Cat Power släpper nytt album inom kort. Plattan har titeln "Wanderer" och är det första skivsläppet från artisten på sex år, rapporterar Pitchfork. "Wanderer" släpps den 5 oktober, produceras av Cat Power själv och gästas av ingen mindre än Lana del Rey på låten "Woman".

YA - 1 timme sedan

Madeleine Brandin: Ovälkomna gäster

Har man en gång tagit miste på hundkäx och jätteloka och sitter med svårläkta brännsår på armarna eller om man hindrats av stora bestånd av ilsket taggiga vresrosor på stranden, då kan man glädjas åt att en ny lag om invasiva arter träder i kraft 1 augusti...

YA - 1 timme sedan

Bluffsamtal om aska och gravplats anmälda

Två bluffsamtal till äldre personer i Kävlinge församling, från någon som utgett sig vara från Svenska kyrkan, har polisanmälts. Församlingen befarar att fler kan ha blivit uppringda.(TT).

YA - 1 timme sedan

Oklart när Stockholm City kan öppna igen

Undersökningen av samtliga rulltrappor är färdig, men än finns ingen prognos för när pendeltågsstationen Stockholm City kan öppna igen, skriver SL i ett pressmeddelande. - Av stationens 50 rulltrappor har leverantören Otis bedömt att 17 behöver åtgärdas, varav 16 leder ned till plattformen.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.