DI > Ekonomi

Monday, 23 October, 06:28

DI - 24 sep 17 kl. 15:00

Lågt deltagande i tyska valetTvärtemot tidigare rapporter under söndagen har något färre tyskar röstat i år jämfört med tidigare val. ”Det är svårt att säga vad det innebär för Alternativ för Tyskland”, säger valforskaren Marc Debus..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Alternativ, Tyskland, Marc Debus

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lågt, deltagandei , tyska, valet
Kristianstadsbladet - 22 sep 13 kl. 20:50

Tyska valet ger stabilt intryck

Angela Merkel såg på söndagskvällen ut att vinna egen majoritet i det tyska valet.Något som visar på stabilitet och kontinuitet från landet, anser Robert Bergqvist, chefekonom på SEB. - Från ett finansmarknadsperspektiv skulle det tolkas positivt, säger han till TT.

BT - 22 sep 13 kl. 21:02

Tyska valet ger stabilt intryck

Angela Merkel såg på söndagskvällen ut att vinna egen majoritet i det tyska valet. Något som visar på stabilitet och kontinuitet från landet, anser Robert Bergqvist, chefekonom på SEB.- Från ett finansmarknadsperspektiv skulle det tolkas positivt, säger han till TT.

Barometern - 22 sep 13 kl. 21:02

Tyska valet ger stabilt intryck

Angela Merkel såg på söndagskvällen ut att vinna egen majoritet i det tyska valet. Något som visar på stabilitet och kontinuitet från landet, anser Robert Bergqvist, chefekonom på SEB.- Från ett finansmarknadsperspektiv skulle det tolkas positivt, säger han till TT.

Dagens PS - 25 sep 17 kl. 08:07

Tyska valet kan drabba DIN ekonomi

Sparekonom varnar och tipsar om hur du skyddar dig. Enligt Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet, kan utgången av det tyska valet få negativ påverkan på din ekonomi. Han tror att förbundskansler Angela Merkels valseger leder till räntehöjningar, förklarar han för Dina Pengar i Expressen.

SR - 17 aug 17 kl. 06:00

Hård kamp om tredjeplats i tyska valet

Kampen om att bli tredje största parti i det tyska valet om drygt en månad är mycket jämn och den tyska förbundsdagen ser också ut att få in två nya partier i valet..

Dagens PS - 24 sep 17 kl. 18:33

Tyska valet historiskt nederlag för Merkel

Angela Merkels kristdemokrater CDU går mot sitt sämsta val sedan 1949. Det kan konstateras om man får tro den vallokalsundersökning som presenterades strax efter att valurnorna stängt i det tyska valet på söndagen. Enligt undersökningen får CDU 32,5 procent av rösterna och det är ett resultat långt sämre än förväntat.

Expressen - 21 sep 17 kl. 22:49

Allt du behöver veta om det tyska valet

Så är det dags för finalen i detta europeiska supervalår: det är val i Europas viktigaste land, Tyskland. Kommer Angela Merkel att få behålla jobbet? Här är allt du behöver veta inför det tyska valet 2017.

UNT - 23 sep 17 kl. 16:05

Uppsalabo följer det tyska valet

Uppsalabon Maria Weimer, med tyska rötter, följer slutspurten i det tyska valet..

DI - 24 sep 17 kl. 14:03

Tyska valet: Svåra utmaningar väntar

När det tyska valet är över och eftertankSvåra utmaningar väntar nästa tyska regeringens kranka blekhet infinner sig finns en lång rad framtidsutmaningar för den kommande regeringen att ta tag i. Digitalisering och infrastruktur är två frågor som hamnat i skymundan under valrörelsen, men nu pockar på uppmärksamhet. .

Expressen - 24 sep 17 kl. 16:42

Ryska hackarens taktik i tyska valet

Ryska hackare försöker påverka tyska valet genom att stötta högerpopulistiska Afd.Alexander, 30, avslöjar upplägget i en mejlintervju med tyska Buzzfeed."Jag behöver publicera 80 tweets i minuten för att få in er på topp-tio i Tyskland" skriver han..

Cornucopia - 25 sep 17 kl. 08:55

Liten påverkan på euron av tyska valet

Tysklands federala val i helgen sägs varit en seger för Angela Merkel, vars parti tappade rejält i parlamentet. Det sägs också att euron påverkades, men ärligt talat så är det än så länge rätt oväsentligt. Mer intressant är vad som händer på sikt - en svagare euro lär stärka euroländernas ekonomier.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Sydkoreas export steg preliminärt 6,9 procent

Sydkoreas export steg preliminärt med 6,9 procent under de första 20 dagarna i oktober jämfört med samma period året före. Importen ökade med 3,1 procent..

DI - 15 minuter sedan

Pristillväxten på bostäder sjönk i Kina

Priserna på nya bostäder steg i 44 av Kinas 70 största städer i september jämfört föregående månad. Priserna sjönk i 18 städer. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 1 timme sedan

Försvarets hundköp kan vara olagliga

Försvarsmakten kan ha brutit mot lagen när myndigheten utan att annonsera ut en offentlig upphandling köpt schäferhundar för över 12 miljoner kronor, rapporterar Sveriges Radios Ekot..

DI - 1 timme sedan

Italienska regioner röstade för mer självstyre

Två rika regioner i norra Italien har röstat för ett ökat självstyre gentemot regeringen i Rom. En fjärdedel av Italiens befolkning bor i områdena..

DI - 1 timme sedan

Glädjeskutt på Tokyobörsen efter Shinzo Abes valseger

HONGKONG. Tokyobörsen tog glädjeskutt efter att premiärminister Shinzo Abe vunnit söndagens rysarval. Nu väntas landets ekonomiska stimulanspaket intensifieras..

DI - 1 timme sedan

Detta händer måndagen 23 oktober

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Wihlborgs (kl 7.30), Inwido (kl 7.45), Corem Property (kl 8.

DI - 7 timmar sedan

Krönika: Kinesisk orgie i brylkräm

Att vara chef är stressande. Men att vara ledare för ett helt land – med ekonomiska problem, växande sjukvårdsköer och terrorattacker – borde vara nog för att göra vem som helst gråhårig. Men inte i Kina..

DI - 8 timmar sedan

Litet teknikbolag lockar tunga namn

Den planerade noteringen ställdes in. I stället startar industriföretaget Flexenclosure om med nytt kapital. Nye ordföranden Lars Thunell är en av flera kända näringslivsprofiler som ser stor potential i det lilla teknikbolaget..

DI - 9 timmar sedan

Ulf Petersson: Positiv kursreaktion att vänta på Securitasrapport

Säkerhetsbolaget Securitas niomånadersrapport var inte lika händelserik som sättet den presenterades på efter att bolaget tvingats snabbrapportera resultatsiffrorna sedan att en hög medarbetare i fredags kväll blivit bestulen på bland annat arbetsmaterial som berörde rapporten. Stölden gjorde att Securitas skickade ut rapporten på söndagskvällen i stället för som tänkt nästkommande fredag..

DI - 10 timmar sedan

Resultatet något lägre än väntat för Securitas

Securitas tidigarelagda rapport visar att koncernen förbättrar försäljningen och rörelseresultatet. Lönsamheten sjunker dock något..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.