DI > Ekonomi

Thursday, 26 April, 11:51

DI - 24 sep 17 kl. 15:00

Lågt deltagande i tyska valetTvärtemot tidigare rapporter under söndagen har något färre tyskar röstat i år jämfört med tidigare val. ”Det är svårt att säga vad det innebär för Alternativ för Tyskland”, säger valforskaren Marc Debus..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Alternativ, Tyskland, Marc Debus

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lågt, deltagandei , tyska, valet
Kristianstadsbladet - 22 sep 13 kl. 20:50

Tyska valet ger stabilt intryck

Angela Merkel såg på söndagskvällen ut att vinna egen majoritet i det tyska valet.Något som visar på stabilitet och kontinuitet från landet, anser Robert Bergqvist, chefekonom på SEB. - Från ett finansmarknadsperspektiv skulle det tolkas positivt, säger han till TT.

BT - 22 sep 13 kl. 21:02

Tyska valet ger stabilt intryck

Angela Merkel såg på söndagskvällen ut att vinna egen majoritet i det tyska valet. Något som visar på stabilitet och kontinuitet från landet, anser Robert Bergqvist, chefekonom på SEB.- Från ett finansmarknadsperspektiv skulle det tolkas positivt, säger han till TT.

Barometern - 22 sep 13 kl. 21:02

Tyska valet ger stabilt intryck

Angela Merkel såg på söndagskvällen ut att vinna egen majoritet i det tyska valet. Något som visar på stabilitet och kontinuitet från landet, anser Robert Bergqvist, chefekonom på SEB.- Från ett finansmarknadsperspektiv skulle det tolkas positivt, säger han till TT.

Dagens PS - 25 sep 17 kl. 08:07

Tyska valet kan drabba DIN ekonomi

Sparekonom varnar och tipsar om hur du skyddar dig. Enligt Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet, kan utgången av det tyska valet få negativ påverkan på din ekonomi. Han tror att förbundskansler Angela Merkels valseger leder till räntehöjningar, förklarar han för Dina Pengar i Expressen.

SR - 17 aug 17 kl. 06:00

Hård kamp om tredjeplats i tyska valet

Kampen om att bli tredje största parti i det tyska valet om drygt en månad är mycket jämn och den tyska förbundsdagen ser också ut att få in två nya partier i valet..

Dagens PS - 24 sep 17 kl. 18:33

Tyska valet historiskt nederlag för Merkel

Angela Merkels kristdemokrater CDU går mot sitt sämsta val sedan 1949. Det kan konstateras om man får tro den vallokalsundersökning som presenterades strax efter att valurnorna stängt i det tyska valet på söndagen. Enligt undersökningen får CDU 32,5 procent av rösterna och det är ett resultat långt sämre än förväntat.

Expressen - 21 sep 17 kl. 22:49

Allt du behöver veta om det tyska valet

Så är det dags för finalen i detta europeiska supervalår: det är val i Europas viktigaste land, Tyskland. Kommer Angela Merkel att få behålla jobbet? Här är allt du behöver veta inför det tyska valet 2017.

UNT - 23 sep 17 kl. 16:05

Uppsalabo följer det tyska valet

Uppsalabon Maria Weimer, med tyska rötter, följer slutspurten i det tyska valet..

DI - 24 sep 17 kl. 14:03

Tyska valet: Svåra utmaningar väntar

När det tyska valet är över och eftertankSvåra utmaningar väntar nästa tyska regeringens kranka blekhet infinner sig finns en lång rad framtidsutmaningar för den kommande regeringen att ta tag i. Digitalisering och infrastruktur är två frågor som hamnat i skymundan under valrörelsen, men nu pockar på uppmärksamhet. .

Expressen - 24 sep 17 kl. 16:42

Ryska hackarens taktik i tyska valet

Ryska hackare försöker påverka tyska valet genom att stötta högerpopulistiska Afd.Alexander, 30, avslöjar upplägget i en mejlintervju med tyska Buzzfeed."Jag behöver publicera 80 tweets i minuten för att få in er på topp-tio i Tyskland" skriver han..

Cornucopia - 25 sep 17 kl. 08:55

Liten påverkan på euron av tyska valet

Tysklands federala val i helgen sägs varit en seger för Angela Merkel, vars parti tappade rejält i parlamentet. Det sägs också att euron påverkades, men ärligt talat så är det än så länge rätt oväsentligt. Mer intressant är vad som händer på sikt - en svagare euro lär stärka euroländernas ekonomier.

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Jenny Petersson: Passa på och pruta på ditt bolån

När det gäller bolåneräntorna är det mer än Riksbanken som styr. Men just nu finns det helt klart utrymme för räntepress. .

DI - 5 minuter sedan

Hemsö ökar intäkterna

Fastighetsbolaget Hemsö, som är inriktat på samhällsfastigheter, ökade hyresintäkterna och förvaltningsresultatet i första kvartalet 2018 jämfört med samma kvartal i fjol..

DI - 15 minuter sedan

Jan Wäreby: "Han är ju storägare i bolaget"

Det ligger ingen dramatik bakom ordförandebytet i Fingerprint Cards styrelse, där nu storägaren Johan Carlström föreslås bli ny ordförande. Det menar den avgående ordföranden Jan Wäreby till Nyhetsbyrån Direkt..

DI - 15 minuter sedan

Tyskland räknar med USA-tullar från maj

Den tyska regeringen räknar med att president Donald Trump vid månadsskiftet tar bort de tillfälliga undantagen för stål och aluminium från EU. Tullhotet har bland annat pressat SSAB-aktien rejält..

DI - 30 minuter sedan

Ingen utdelning i Safe at Sea

Aktieägarna i räddningsbåtstillverkaren Safe at Sea kallas till årsstämma torsdagen den 24 maj i Hisings Backa..

DI - 30 minuter sedan

Disney World ska anställa 3.500 personer

Disney World i Orlando, Florida, är ute efter att fylla 3 500 positioner inför sommarsäsongen, enligt CNN Money..

DI - 30 minuter sedan

Kicks öppnar ny flaggskeppsbutik

Den Axel Johnson-ägda kosmetikakedjan Kicks ska öppna en fjärde flaggskeppsbutik i köpcentrumet Gallerian i Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Bokhandelskedja såld till hedgefond

Bokhandelskedjan Waterstones har sålts till den brittiska delen av den amerikanska hedgefonden Elliot Advisors.  Det skriver Financial Times..

DI - 45 minuter sedan

Vadsbo Switch Tech tar exportorder

Vadsbo Switch Tech, listat på Aktietorget, har tecknat avtal med en exportkund inom smart belysning och sakernas internet (IoT). Bolaget har mottagit en första order värd 0,6 miljoner kronor för leverans under andra kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 45 minuter sedan

Invisio backar på bred front

Kommunikationsutrustningsbolaget Invisio hade en omsättning på 84,2 miljoner kronor under första kvartalet (87,9), en minskning med 4 procent jämfört med motsvarande period föregående år..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.