DI > Ekonomi

Saturday, 20 January, 08:17

DI - 24 sep 17 kl. 15:00

Lågt deltagande i tyska valetTvärtemot tidigare rapporter under söndagen har något färre tyskar röstat i år jämfört med tidigare val. ”Det är svårt att säga vad det innebär för Alternativ för Tyskland”, säger valforskaren Marc Debus..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Alternativ, Tyskland, Marc Debus

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lågt, deltagandei , tyska, valet
Kristianstadsbladet - 22 sep 13 kl. 20:50

Tyska valet ger stabilt intryck

Angela Merkel såg på söndagskvällen ut att vinna egen majoritet i det tyska valet.Något som visar på stabilitet och kontinuitet från landet, anser Robert Bergqvist, chefekonom på SEB. - Från ett finansmarknadsperspektiv skulle det tolkas positivt, säger han till TT.

BT - 22 sep 13 kl. 21:02

Tyska valet ger stabilt intryck

Angela Merkel såg på söndagskvällen ut att vinna egen majoritet i det tyska valet. Något som visar på stabilitet och kontinuitet från landet, anser Robert Bergqvist, chefekonom på SEB.- Från ett finansmarknadsperspektiv skulle det tolkas positivt, säger han till TT.

Barometern - 22 sep 13 kl. 21:02

Tyska valet ger stabilt intryck

Angela Merkel såg på söndagskvällen ut att vinna egen majoritet i det tyska valet. Något som visar på stabilitet och kontinuitet från landet, anser Robert Bergqvist, chefekonom på SEB.- Från ett finansmarknadsperspektiv skulle det tolkas positivt, säger han till TT.

Dagens PS - 25 sep 17 kl. 08:07

Tyska valet kan drabba DIN ekonomi

Sparekonom varnar och tipsar om hur du skyddar dig. Enligt Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet, kan utgången av det tyska valet få negativ påverkan på din ekonomi. Han tror att förbundskansler Angela Merkels valseger leder till räntehöjningar, förklarar han för Dina Pengar i Expressen.

SR - 17 aug 17 kl. 06:00

Hård kamp om tredjeplats i tyska valet

Kampen om att bli tredje största parti i det tyska valet om drygt en månad är mycket jämn och den tyska förbundsdagen ser också ut att få in två nya partier i valet..

Dagens PS - 24 sep 17 kl. 18:33

Tyska valet historiskt nederlag för Merkel

Angela Merkels kristdemokrater CDU går mot sitt sämsta val sedan 1949. Det kan konstateras om man får tro den vallokalsundersökning som presenterades strax efter att valurnorna stängt i det tyska valet på söndagen. Enligt undersökningen får CDU 32,5 procent av rösterna och det är ett resultat långt sämre än förväntat.

Expressen - 21 sep 17 kl. 22:49

Allt du behöver veta om det tyska valet

Så är det dags för finalen i detta europeiska supervalår: det är val i Europas viktigaste land, Tyskland. Kommer Angela Merkel att få behålla jobbet? Här är allt du behöver veta inför det tyska valet 2017.

UNT - 23 sep 17 kl. 16:05

Uppsalabo följer det tyska valet

Uppsalabon Maria Weimer, med tyska rötter, följer slutspurten i det tyska valet..

DI - 24 sep 17 kl. 14:03

Tyska valet: Svåra utmaningar väntar

När det tyska valet är över och eftertankSvåra utmaningar väntar nästa tyska regeringens kranka blekhet infinner sig finns en lång rad framtidsutmaningar för den kommande regeringen att ta tag i. Digitalisering och infrastruktur är två frågor som hamnat i skymundan under valrörelsen, men nu pockar på uppmärksamhet. .

Expressen - 24 sep 17 kl. 16:42

Ryska hackarens taktik i tyska valet

Ryska hackare försöker påverka tyska valet genom att stötta högerpopulistiska Afd.Alexander, 30, avslöjar upplägget i en mejlintervju med tyska Buzzfeed."Jag behöver publicera 80 tweets i minuten för att få in er på topp-tio i Tyskland" skriver han..

Cornucopia - 25 sep 17 kl. 08:55

Liten påverkan på euron av tyska valet

Tysklands federala val i helgen sägs varit en seger för Angela Merkel, vars parti tappade rejält i parlamentet. Det sägs också att euron påverkades, men ärligt talat så är det än så länge rätt oväsentligt. Mer intressant är vad som händer på sikt - en svagare euro lär stärka euroländernas ekonomier.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Experter: Donald Trump har varit positiv för ekonomin

Ett år sedan tillträdet är Donald Trumps företroendesiffror låga, men ekonomin går som tåget. Och presidenten har stor del i det, menar flera ekonomer..

DI - 1 timme sedan

Pengarna slut för USA – nu stänger staten ner

NEW YORK   Republikanerna med president Donald Trump lyckades inte komma överens med demokraterna om ytterligare finansiering av den amerikanska statsapparaten. Därmed har nedstängningen av de statliga amerikanska verksamheterna startat..

DI - 9 timmar sedan

Varningen: Fängelse för rökning på stränder i Thailand

Thailand inför rökförbud på ett drygt dussintal välbesökta stränder. Överträdelser kan ge upp till ett års fängelsestraff.  .

DI - 9 timmar sedan

Grekland får höjt kreditbetyg

Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poors höjer Greklands kreditbetyg till B, med positiva utsikter, från tidigare B-.  Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 10 timmar sedan

Högsta domstolen ska granska Trumps inreseförbud

USA:s högsta domstol ska granska huruvida president Donald Trump överskred sin befogenhet när han hindrade personer från sex i huvudsak muslimska länder från att resa till USA. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 10 timmar sedan

Forskningsministern vill öka innovationstakten i vården

Sverige förlorade kampen om Europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA, till Nederländerna – en blytung myndighet för att locka till sig life science-industrin. Nu vill regeringen ta revansch..

DI - 10 timmar sedan

Hope tar hem priset som Årets designer på Elle-galan

Hope har hyllats för sin könsöverskridande design och samtidigt lyckats skapa en ekonomisk framgång. På fredagskvällen tog chefsdesignern Frida Bard hem det prestigefyllda priset som Årets designer på Elle-galan – en smygstart på Fashion Week Stockholm som inleds på söndag..

DI - 10 timmar sedan

USA-börser: GE backade - sämsta veckan sedan 2009

Amerikanska börser stängde i positivt territorium på fredagen med fokus på utvecklingen i Washington DC och arbetet för att undvika en nedstängning av all federal verksamhet..

DI - 9 timmar sedan

Spanien får höjt kreditbetyg

Kreditvärderingsinstitutet Fitch höjer Spaniens kreditbetyg till A- från BBB+. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 11 timmar sedan

Elle-galan: Shekarabi och Bah Kuhnke bäst klädda

Två ministrar kammar hem utmärkelserna som årets bäst klädda enligt modemagasinet Elle.  Civilminister Ardalan Shekarabi och kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.