DI > Ekonomi

Monday, 20 August, 17:04

Liknande nyheter

Taggar: Lågt, deltagandei , tyska, valet
Kristianstadsbladet - 22 sep 13 kl. 20:50

Tyska valet ger stabilt intryck

Angela Merkel såg på söndagskvällen ut att vinna egen majoritet i det tyska valet.Något som visar på stabilitet och kontinuitet från landet, anser Robert Bergqvist, chefekonom på SEB. - Från ett finansmarknadsperspektiv skulle det tolkas positivt, säger han till TT.

BT - 22 sep 13 kl. 21:02

Tyska valet ger stabilt intryck

Angela Merkel såg på söndagskvällen ut att vinna egen majoritet i det tyska valet. Något som visar på stabilitet och kontinuitet från landet, anser Robert Bergqvist, chefekonom på SEB.- Från ett finansmarknadsperspektiv skulle det tolkas positivt, säger han till TT.

Barometern - 22 sep 13 kl. 21:02

Tyska valet ger stabilt intryck

Angela Merkel såg på söndagskvällen ut att vinna egen majoritet i det tyska valet. Något som visar på stabilitet och kontinuitet från landet, anser Robert Bergqvist, chefekonom på SEB.- Från ett finansmarknadsperspektiv skulle det tolkas positivt, säger han till TT.

Dagens PS - 25 sep 17 kl. 08:07

Tyska valet kan drabba DIN ekonomi

Sparekonom varnar och tipsar om hur du skyddar dig. Enligt Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet, kan utgången av det tyska valet få negativ påverkan på din ekonomi. Han tror att förbundskansler Angela Merkels valseger leder till räntehöjningar, förklarar han för Dina Pengar i Expressen.

SR - 17 aug 17 kl. 06:00

Hård kamp om tredjeplats i tyska valet

Kampen om att bli tredje största parti i det tyska valet om drygt en månad är mycket jämn och den tyska förbundsdagen ser också ut att få in två nya partier i valet..

Dagens PS - 24 sep 17 kl. 18:33

Tyska valet historiskt nederlag för Merkel

Angela Merkels kristdemokrater CDU går mot sitt sämsta val sedan 1949. Det kan konstateras om man får tro den vallokalsundersökning som presenterades strax efter att valurnorna stängt i det tyska valet på söndagen. Enligt undersökningen får CDU 32,5 procent av rösterna och det är ett resultat långt sämre än förväntat.

Expressen - 21 sep 17 kl. 22:49

Allt du behöver veta om det tyska valet

Så är det dags för finalen i detta europeiska supervalår: det är val i Europas viktigaste land, Tyskland. Kommer Angela Merkel att få behålla jobbet? Här är allt du behöver veta inför det tyska valet 2017.

UNT - 23 sep 17 kl. 16:05

Uppsalabo följer det tyska valet

Uppsalabon Maria Weimer, med tyska rötter, följer slutspurten i det tyska valet..

DI - 24 sep 17 kl. 14:03

Tyska valet: Svåra utmaningar väntar

När det tyska valet är över och eftertankSvåra utmaningar väntar nästa tyska regeringens kranka blekhet infinner sig finns en lång rad framtidsutmaningar för den kommande regeringen att ta tag i. Digitalisering och infrastruktur är två frågor som hamnat i skymundan under valrörelsen, men nu pockar på uppmärksamhet. .

Expressen - 24 sep 17 kl. 16:42

Ryska hackarens taktik i tyska valet

Ryska hackare försöker påverka tyska valet genom att stötta högerpopulistiska Afd.Alexander, 30, avslöjar upplägget i en mejlintervju med tyska Buzzfeed."Jag behöver publicera 80 tweets i minuten för att få in er på topp-tio i Tyskland" skriver han..

Cornucopia - 25 sep 17 kl. 08:55

Liten påverkan på euron av tyska valet

Tysklands federala val i helgen sägs varit en seger för Angela Merkel, vars parti tappade rejält i parlamentet. Det sägs också att euron påverkades, men ärligt talat så är det än så länge rätt oväsentligt. Mer intressant är vad som händer på sikt - en svagare euro lär stärka euroländernas ekonomier.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

New York-börser: Klädjätte lyfter till ny rekordnivå

New York-börserna inledde måndagen oregelbundet med viss dragning uppåt efter viss optimism om att framsteg görs för att lösa handelskonflikten mellan USA och Kina. Kursuppgången var dock mindre än på de ledande europeiska börserna. Teslas aktie tappade något sedan banken JP Morgan sänkt sin riktkurs på elbilstillverkaren.

DI - 15 minuter sedan

Synact Pharma får positiva data från studie

Läkemedelsutvecklaren Synact Pharma har erhållit positiva data från en preklinisk studie inom nefrotisk syndrom (NS) för läkemedelskandidaten AP1189.  Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 30 minuter sedan

Johan Rockström: Vi kan sätta slutdatum för diesel och bensin

Var är bristen på kunskap som allra störst? Över de globala miljörisker vi står inför, eller över de stora möjligheter som hållbarhet erbjuder? Jag är osäker, vilket förstärker känslan av frustration..

DI - 30 minuter sedan

Räntor och valutor: Turkiska liran försvagas efter sänkt kreditbetyg

Europeiska statspappersräntor noterade mestadels endast mindre nettorörelser på måndagen, men italienska räntor sjönk 4-6 trots viss oro efter uppgifterna om att den italienska regeringen planerar att satsa upp till 80 miljarder euro på infrastruktur..

DI - 45 minuter sedan

V-ledamot kritiseras – nekar till att driva egen kampanj

Riksdagsledamoten Amineh Kakabavehs (V) blogg samlade in pengar till hennes personvalskampanj – trots att Vänsterpartiet är emot att kandidaterna driver egna kampanjer. Men Kakabaveh nekar till inblandning. ”Jag bedriver inte en personvalskampanj”, säger hon..

DI - 45 minuter sedan

Lägre försäljning i tyska klädhandeln

Försäljningen i tyska klädbutiker sjönk med 4 procent under vecka 33 i förhållande till motsvarande vecka föregående år..

DI - 1 timme sedan

Leovegas-chef säljer aktier

Gamblingbolaget Leovegas produktchef, Jarl Modén, sålde i fredags 15.000 aktier till snittkurs om 62,99 kronor..

DI - 1 timme sedan

Mediehusen kräver svar av Kristersson efter Balis DN-attack

"Press E to destroy DN" har den moderate riksdagsmannen Hanif Bali skrivit under ett bildmontage där han själv poserar med en automatpistol i varje hand och två automatkarbiner slängda över ryggen..

DI - 1 timme sedan

Sveriges byggindustrier: Vi måste marknadsanpassa hyrorna

För första gången på över fem år minskar bostadsbyggandet av nya lägenheter under det första halvåret, enligt siffror från Statistiska Centralbyrån (SCB). "Vi har många medlemmar som är väldigt oroliga över det här", säger Fredrik Isaksson, chefsekonom på Sveriges Byggindustrier..

DI - 1 timme sedan

H&M öppnar ytterligare outletbutik

H&M:s nya outlet-satsning Afound öppnar nästa vecka sin tredje och hittills största butik i Skärholmen Centrum i Stockholm. Det rapporterar Breakit..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.