DI > Ekonomi

Saturday, 20 January, 23:50

Liknande nyheter

Taggar: Underhålletmåste , , kosta
YLE - 27 aug 14 kl. 18:26

Strama tyglar drabbar underhållet i Kristinestad

Tekniska nämnden i Kristinestad konstaterar att budgetramen för 2015 inte ger några möjligheter för förbättringar av vägar och fastigheter. Budgeten föreslås minska med drygt 100 000 från årets budget. Det man kommer att klara av är "minimal kostnadseffektivt underhåll".

SN - 14 sep 15 kl. 06:28

Underhållet av kommunens fastigheter kraftigt eftersatt

Underhållet av de kommunägda fastigheterna i Oxelösund är kraftigt eftersatt. Att komma ifatt med underhållet, plus investeringsbehov, beräknas kosta cirka 100 miljoner kronor. Det framgår av en starkt kritisk rapport från kommunrevisorerna..

Cornucopia - 04 nov 16 kl. 10:38

Underhållsplan och besiktningsombud nödvändigt för nybyggda bostadsrättsföreningar

Nya bostadsrättsföreningar brukar sakna underhållsplan, vilket är en av de första uppgifterna som landar i knät på den första boendetillsatta styrelsen. Därtill upptäcker många styrelser snart sin bristande kompetens inom fastighetsförvaltning, speciellt när det inte handlar om en liten villa, utan om fastigheter i hundramiljonersklassen, rent av upp mot miljarden. Ett ganska omgående problem blir besiktningen inför byggarantierna, där besiktningen sker i byggentreprenörens regi.

SmålandsPosten - 01 aug 13 kl. 08:56

Skäligt underhåll borde ingå i våra hyrorFörbjud samtal i mobiltelefonen vid bilkörning

Jag fick ett brev från min hyresvärd, Växjöhem, och fick jag reda på att hyresgäster i området önskat taggar till låsen till de gemensamma utrymmena. För att det ska genomföras vill de veta hur många hyresgäster som är villiga att betala 44 kronor­ i hyreshöjning varje månad.
Jag som bor i mark­lägenhet och sällan nyttjar de gemensamma utrymmena ska alltså, om förslaget går igenom, betala 528 kronor om året för en tagg för att jag ska kunna slänga mina sopor.

SmålandsPosten - 01 aug 13 kl. 08:56

Skäligt underhåll borde ingå i våra hyror

Jag fick ett brev från min hyresvärd, Växjöhem, och fick jag reda på att hyresgäster i området önskat taggar till låsen till de gemensamma utrymmena. För att det ska genomföras vill de veta hur många hyresgäster som är villiga att betala 44 kronor i hyreshöjning varje månad. Jag som bor i marklägenhet och sällan nyttjar de gemensamma utrymmena ska alltså, om förslaget går igenom, betala 528 kronor om året för en tagg för att jag ska kunna slänga mina sopor.

BT - 15 apr 13 kl. 14:23

Vad får vargen kosta skattebetalarna?

Det kan uppfattas som en något provokativ fråga, det inser jag, men det är inte syftet med artikeln. Från myndigheterna redovisas inte vad det har kostat hittills med förvaltningen av den vargstam som vi nu förfogar över i Sverige, som vida överstiger det antal som våra folkvalda rikstagledamöter beslutade om och som sedan revs upp av rege-ringen. Nej, jag skall inte gå in mer på den brist på demokrati som visats i detta fall.

Skånskan - 13 jul 16 kl. 14:00

Steg närmare hundrastgård

SVALÖV Anhängarna till byggnation av hundrastgårdar i Svalöv vädrar morgonluft.
I alla fall sedan Svalövs tjänstemän jobbat fram ett förslag där två samhällen, Svalöv och Kågeröd, kan bli aktuella att låta de fyrfota vännerna träffas och trivas.Men när, var och hur står fortfarande skrivet i stjärnorna.

YLE - 16 okt 15 kl. 07:05

Regnvattnet börjar kosta i Vasa

Fastighetsägarna i Vasa får en ny avgift nästa år. Då kommer det att börja kosta att vara ansluten till dagvattensystemet. Regnvatten som går ut via stadens rör får en årlig avgift som varierar mellan 25 och 600 euro per fastighet.

YA - 28 aug 14 kl. 17:50

S och M utesluter inte samarbete

Foto: Carl Johan Engvall
Målet är inte ett samregerande som i Tomelilla. Men de båda stora partierna stänger inte heller dörren för varandra. Det stod klart när S och M drabbade samman i YA:s valdebatt på Stortorget.

SVT Debatt - 26 nov 13 kl. 14:32

Agera innan dödsolyckan är ett faktum

TÅG Som lokförare ser jag att järnvägen i Sverige idag fungerar katastrofalt dåligt. Pengarna går till allt annat än tekniskt underhåll, säkerhetsarbetet blir lidande, och de redan upphandlade företagen konkurrerar med varandra i stället för att samarbeta. Ibland undrar jag om vi måste vänta tills Sverige får sin första stora tågolycka på decennier innan det görs något drastiskt.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Tusentals kvinnor i nya protester mot Trump

Tusentals människor har samlats runt om i USA för den andra kvinnomarschen i protest mot president Donald Trump. Demonstrationer i Washington, New York, Los Angeles och omkring 250 andra städer har som syfte att få in fler feminister i mellanårsvalet. "Vi kommer att göra våra röster hörda vid omröstningarna i höst", säger en av arrangörerna, Emily Patton, i Washington..

DI - 2 timmar sedan

Hennes sittjeans utmanar modevärlden

Louise Linderoths examenskollektion från Textilhögskolan i Borås gav eko över hela världen och blev hyllad av Vogue. Nu backas hon av jeansmärket Dr Denims nystartade fond, för att göra jeans till dem som sitter ned..

DI - 3 timmar sedan

Republikansk tungviktare: "Få slut på galenskapen"

Republikanernas ledare i senaten Mitch McConnell, vill återuppta partiöverskridande diskussioner för att öppna USA:s statsapparat igen. Men president Donald Trump tänker inte förhandla innan Demokraterna "slutar spela spel", meddelar Vita huset..

DI - 3 timmar sedan

Assistent stal toppchefens lyxviner

En assistent till en av de högsta cheferna på investmentbanken Goldman Sachs har enligt amerikanska myndigheter stulit och sålt vidare franska årgångsviner med ett uppskattat värde på 1,2 miljon dollar, eller knappt 10 miljoner kronor. Det skriver New York Times..

DI - 4 timmar sedan

Rusning till Aktietorget

Aktietorget inleder året i raketfart med fyra nynoteringar och ytterligare två bolag står på tur innan januari är över. Men utvecklingen kan vända tvärt, menar Avanzas sparekonom Claes Hemberg. ”Får vi en sättning på säg 10 procent så kommer nynoteringsfloden abrupt att stoppas”, säger han..

DI - 4 timmar sedan

Rivstart på Aktietorget kan bli kortlivad

Aktietorget inleder året i raketfart med fyra nynoteringar och ytterligare två bolag står på tur innan januari är över. En börsens sista suck, menar Avanzas sparekonom Claes Hemberg. ”Får vi en sättning på säg 10 procent så kommer nynoteringsfloden abrupt att stoppas”, säger han..

DI - 4 timmar sedan

Norra Europas största lerfyndighet finns i Östersund

Efter en brand i anläggningen 1985 levererar Tegelbolaget lönsamma glaseringar av andra producenters tegel i stället. Men företaget sitter fortfarande på Norra Europas största lerfyndighet och kittlande möjligheter. Om de vill..

DI - 4 timmar sedan

Personliga bilskyltar som fick avslag

Förra året skaffade 3.373 svenskar personliga registreringsskyltar. Men det är inte alla budskap som Transportstyrelsen godkänner..

DI - 5 timmar sedan

Impulsköpen en allt girigare ficktjuv

Svenskarna lägger alltmer pengar på godis och läsk, enligt en rapport från Nordea – ett snaskande som kan kosta upp till 20.000 kronor om året..

DI - 5 timmar sedan

Pensionärer reser för miljarder

Svenska pensionärer reser mer än många tror. Varje år spenderar Sveriges seniorer drygt 70 miljarder kronor på resande, enligt en undersökning från Seniorbarometern..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.