DI > Ekonomi

Monday, 23 October, 06:27

DI - 24 sep 17 kl. 08:57

Underhållet måste få kostaAkut kris i en bostadsrättsförening. Tongångarna känns igen från 1990-talet när hundratals föreningar gick i konkurs..
Läs mer på DI

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Underhålletmåste , , kosta
YLE - 27 aug 14 kl. 18:26

Strama tyglar drabbar underhållet i Kristinestad

Tekniska nämnden i Kristinestad konstaterar att budgetramen för 2015 inte ger några möjligheter för förbättringar av vägar och fastigheter. Budgeten föreslås minska med drygt 100 000 från årets budget. Det man kommer att klara av är "minimal kostnadseffektivt underhåll".

SN - 14 sep 15 kl. 06:28

Underhållet av kommunens fastigheter kraftigt eftersatt

Underhållet av de kommunägda fastigheterna i Oxelösund är kraftigt eftersatt. Att komma ifatt med underhållet, plus investeringsbehov, beräknas kosta cirka 100 miljoner kronor. Det framgår av en starkt kritisk rapport från kommunrevisorerna..

Cornucopia - 04 nov 16 kl. 10:38

Underhållsplan och besiktningsombud nödvändigt för nybyggda bostadsrättsföreningar

Nya bostadsrättsföreningar brukar sakna underhållsplan, vilket är en av de första uppgifterna som landar i knät på den första boendetillsatta styrelsen. Därtill upptäcker många styrelser snart sin bristande kompetens inom fastighetsförvaltning, speciellt när det inte handlar om en liten villa, utan om fastigheter i hundramiljonersklassen, rent av upp mot miljarden. Ett ganska omgående problem blir besiktningen inför byggarantierna, där besiktningen sker i byggentreprenörens regi.

SmålandsPosten - 01 aug 13 kl. 08:56

Skäligt underhåll borde ingå i våra hyrorFörbjud samtal i mobiltelefonen vid bilkörning

Jag fick ett brev från min hyresvärd, Växjöhem, och fick jag reda på att hyresgäster i området önskat taggar till låsen till de gemensamma utrymmena. För att det ska genomföras vill de veta hur många hyresgäster som är villiga att betala 44 kronor­ i hyreshöjning varje månad.
Jag som bor i mark­lägenhet och sällan nyttjar de gemensamma utrymmena ska alltså, om förslaget går igenom, betala 528 kronor om året för en tagg för att jag ska kunna slänga mina sopor.

SmålandsPosten - 01 aug 13 kl. 08:56

Skäligt underhåll borde ingå i våra hyror

Jag fick ett brev från min hyresvärd, Växjöhem, och fick jag reda på att hyresgäster i området önskat taggar till låsen till de gemensamma utrymmena. För att det ska genomföras vill de veta hur många hyresgäster som är villiga att betala 44 kronor i hyreshöjning varje månad. Jag som bor i marklägenhet och sällan nyttjar de gemensamma utrymmena ska alltså, om förslaget går igenom, betala 528 kronor om året för en tagg för att jag ska kunna slänga mina sopor.

BT - 15 apr 13 kl. 14:23

Vad får vargen kosta skattebetalarna?

Det kan uppfattas som en något provokativ fråga, det inser jag, men det är inte syftet med artikeln. Från myndigheterna redovisas inte vad det har kostat hittills med förvaltningen av den vargstam som vi nu förfogar över i Sverige, som vida överstiger det antal som våra folkvalda rikstagledamöter beslutade om och som sedan revs upp av rege-ringen. Nej, jag skall inte gå in mer på den brist på demokrati som visats i detta fall.

Skånskan - 13 jul 16 kl. 14:00

Steg närmare hundrastgård

SVALÖV Anhängarna till byggnation av hundrastgårdar i Svalöv vädrar morgonluft.
I alla fall sedan Svalövs tjänstemän jobbat fram ett förslag där två samhällen, Svalöv och Kågeröd, kan bli aktuella att låta de fyrfota vännerna träffas och trivas.Men när, var och hur står fortfarande skrivet i stjärnorna.

YLE - 16 okt 15 kl. 07:05

Regnvattnet börjar kosta i Vasa

Fastighetsägarna i Vasa får en ny avgift nästa år. Då kommer det att börja kosta att vara ansluten till dagvattensystemet. Regnvatten som går ut via stadens rör får en årlig avgift som varierar mellan 25 och 600 euro per fastighet.

YA - 28 aug 14 kl. 17:50

S och M utesluter inte samarbete

Foto: Carl Johan Engvall
Målet är inte ett samregerande som i Tomelilla. Men de båda stora partierna stänger inte heller dörren för varandra. Det stod klart när S och M drabbade samman i YA:s valdebatt på Stortorget.

SVT Debatt - 26 nov 13 kl. 14:32

Agera innan dödsolyckan är ett faktum

TÅG Som lokförare ser jag att järnvägen i Sverige idag fungerar katastrofalt dåligt. Pengarna går till allt annat än tekniskt underhåll, säkerhetsarbetet blir lidande, och de redan upphandlade företagen konkurrerar med varandra i stället för att samarbeta. Ibland undrar jag om vi måste vänta tills Sverige får sin första stora tågolycka på decennier innan det görs något drastiskt.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Sydkoreas export steg preliminärt 6,9 procent

Sydkoreas export steg preliminärt med 6,9 procent under de första 20 dagarna i oktober jämfört med samma period året före. Importen ökade med 3,1 procent..

DI - 15 minuter sedan

Pristillväxten på bostäder sjönk i Kina

Priserna på nya bostäder steg i 44 av Kinas 70 största städer i september jämfört föregående månad. Priserna sjönk i 18 städer. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 1 timme sedan

Försvarets hundköp kan vara olagliga

Försvarsmakten kan ha brutit mot lagen när myndigheten utan att annonsera ut en offentlig upphandling köpt schäferhundar för över 12 miljoner kronor, rapporterar Sveriges Radios Ekot..

DI - 1 timme sedan

Italienska regioner röstade för mer självstyre

Två rika regioner i norra Italien har röstat för ett ökat självstyre gentemot regeringen i Rom. En fjärdedel av Italiens befolkning bor i områdena..

DI - 1 timme sedan

Glädjeskutt på Tokyobörsen efter Shinzo Abes valseger

HONGKONG. Tokyobörsen tog glädjeskutt efter att premiärminister Shinzo Abe vunnit söndagens rysarval. Nu väntas landets ekonomiska stimulanspaket intensifieras..

DI - 1 timme sedan

Detta händer måndagen 23 oktober

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Wihlborgs (kl 7.30), Inwido (kl 7.45), Corem Property (kl 8.

DI - 7 timmar sedan

Krönika: Kinesisk orgie i brylkräm

Att vara chef är stressande. Men att vara ledare för ett helt land – med ekonomiska problem, växande sjukvårdsköer och terrorattacker – borde vara nog för att göra vem som helst gråhårig. Men inte i Kina..

DI - 8 timmar sedan

Litet teknikbolag lockar tunga namn

Den planerade noteringen ställdes in. I stället startar industriföretaget Flexenclosure om med nytt kapital. Nye ordföranden Lars Thunell är en av flera kända näringslivsprofiler som ser stor potential i det lilla teknikbolaget..

DI - 9 timmar sedan

Ulf Petersson: Positiv kursreaktion att vänta på Securitasrapport

Säkerhetsbolaget Securitas niomånadersrapport var inte lika händelserik som sättet den presenterades på efter att bolaget tvingats snabbrapportera resultatsiffrorna sedan att en hög medarbetare i fredags kväll blivit bestulen på bland annat arbetsmaterial som berörde rapporten. Stölden gjorde att Securitas skickade ut rapporten på söndagskvällen i stället för som tänkt nästkommande fredag..

DI - 10 timmar sedan

Resultatet något lägre än väntat för Securitas

Securitas tidigarelagda rapport visar att koncernen förbättrar försäljningen och rörelseresultatet. Lönsamheten sjunker dock något..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.