DI > Ekonomi

Thursday, 26 April, 11:48

Liknande nyheter

Taggar: Underhålletmåste , , kosta
YLE - 27 aug 14 kl. 18:26

Strama tyglar drabbar underhållet i Kristinestad

Tekniska nämnden i Kristinestad konstaterar att budgetramen för 2015 inte ger några möjligheter för förbättringar av vägar och fastigheter. Budgeten föreslås minska med drygt 100 000 från årets budget. Det man kommer att klara av är "minimal kostnadseffektivt underhåll".

SN - 14 sep 15 kl. 06:28

Underhållet av kommunens fastigheter kraftigt eftersatt

Underhållet av de kommunägda fastigheterna i Oxelösund är kraftigt eftersatt. Att komma ifatt med underhållet, plus investeringsbehov, beräknas kosta cirka 100 miljoner kronor. Det framgår av en starkt kritisk rapport från kommunrevisorerna..

Cornucopia - 04 nov 16 kl. 10:38

Underhållsplan och besiktningsombud nödvändigt för nybyggda bostadsrättsföreningar

Nya bostadsrättsföreningar brukar sakna underhållsplan, vilket är en av de första uppgifterna som landar i knät på den första boendetillsatta styrelsen. Därtill upptäcker många styrelser snart sin bristande kompetens inom fastighetsförvaltning, speciellt när det inte handlar om en liten villa, utan om fastigheter i hundramiljonersklassen, rent av upp mot miljarden. Ett ganska omgående problem blir besiktningen inför byggarantierna, där besiktningen sker i byggentreprenörens regi.

SmålandsPosten - 01 aug 13 kl. 08:56

Skäligt underhåll borde ingå i våra hyrorFörbjud samtal i mobiltelefonen vid bilkörning

Jag fick ett brev från min hyresvärd, Växjöhem, och fick jag reda på att hyresgäster i området önskat taggar till låsen till de gemensamma utrymmena. För att det ska genomföras vill de veta hur många hyresgäster som är villiga att betala 44 kronor­ i hyreshöjning varje månad.
Jag som bor i mark­lägenhet och sällan nyttjar de gemensamma utrymmena ska alltså, om förslaget går igenom, betala 528 kronor om året för en tagg för att jag ska kunna slänga mina sopor.

SmålandsPosten - 01 aug 13 kl. 08:56

Skäligt underhåll borde ingå i våra hyror

Jag fick ett brev från min hyresvärd, Växjöhem, och fick jag reda på att hyresgäster i området önskat taggar till låsen till de gemensamma utrymmena. För att det ska genomföras vill de veta hur många hyresgäster som är villiga att betala 44 kronor i hyreshöjning varje månad. Jag som bor i marklägenhet och sällan nyttjar de gemensamma utrymmena ska alltså, om förslaget går igenom, betala 528 kronor om året för en tagg för att jag ska kunna slänga mina sopor.

BT - 15 apr 13 kl. 14:23

Vad får vargen kosta skattebetalarna?

Det kan uppfattas som en något provokativ fråga, det inser jag, men det är inte syftet med artikeln. Från myndigheterna redovisas inte vad det har kostat hittills med förvaltningen av den vargstam som vi nu förfogar över i Sverige, som vida överstiger det antal som våra folkvalda rikstagledamöter beslutade om och som sedan revs upp av rege-ringen. Nej, jag skall inte gå in mer på den brist på demokrati som visats i detta fall.

Skånskan - 13 jul 16 kl. 14:00

Steg närmare hundrastgård

SVALÖV Anhängarna till byggnation av hundrastgårdar i Svalöv vädrar morgonluft.
I alla fall sedan Svalövs tjänstemän jobbat fram ett förslag där två samhällen, Svalöv och Kågeröd, kan bli aktuella att låta de fyrfota vännerna träffas och trivas.Men när, var och hur står fortfarande skrivet i stjärnorna.

YLE - 16 okt 15 kl. 07:05

Regnvattnet börjar kosta i Vasa

Fastighetsägarna i Vasa får en ny avgift nästa år. Då kommer det att börja kosta att vara ansluten till dagvattensystemet. Regnvatten som går ut via stadens rör får en årlig avgift som varierar mellan 25 och 600 euro per fastighet.

YA - 28 aug 14 kl. 17:50

S och M utesluter inte samarbete

Foto: Carl Johan Engvall
Målet är inte ett samregerande som i Tomelilla. Men de båda stora partierna stänger inte heller dörren för varandra. Det stod klart när S och M drabbade samman i YA:s valdebatt på Stortorget.

SVT Debatt - 26 nov 13 kl. 14:32

Agera innan dödsolyckan är ett faktum

TÅG Som lokförare ser jag att järnvägen i Sverige idag fungerar katastrofalt dåligt. Pengarna går till allt annat än tekniskt underhåll, säkerhetsarbetet blir lidande, och de redan upphandlade företagen konkurrerar med varandra i stället för att samarbeta. Ibland undrar jag om vi måste vänta tills Sverige får sin första stora tågolycka på decennier innan det görs något drastiskt.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Hemsö ökar intäkterna

Fastighetsbolaget Hemsö, som är inriktat på samhällsfastigheter, ökade hyresintäkterna och förvaltningsresultatet i första kvartalet 2018 jämfört med samma kvartal i fjol..

DI - 15 minuter sedan

Jan Wäreby: "Han är ju storägare i bolaget"

Det ligger ingen dramatik bakom ordförandebytet i Fingerprint Cards styrelse, där nu storägaren Johan Carlström föreslås bli ny ordförande. Det menar den avgående ordföranden Jan Wäreby till Nyhetsbyrån Direkt..

DI - 15 minuter sedan

Tyskland räknar med USA-tullar från maj

Den tyska regeringen räknar med att president Donald Trump vid månadsskiftet tar bort de tillfälliga undantagen för stål och aluminium från EU. Tullhotet har bland annat pressat SSAB-aktien rejält..

DI - 30 minuter sedan

Ingen utdelning i Safe at Sea

Aktieägarna i räddningsbåtstillverkaren Safe at Sea kallas till årsstämma torsdagen den 24 maj i Hisings Backa..

DI - 30 minuter sedan

Disney World ska anställa 3.500 personer

Disney World i Orlando, Florida, är ute efter att fylla 3 500 positioner inför sommarsäsongen, enligt CNN Money..

DI - 30 minuter sedan

Kicks öppnar ny flaggskeppsbutik

Den Axel Johnson-ägda kosmetikakedjan Kicks ska öppna en fjärde flaggskeppsbutik i köpcentrumet Gallerian i Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Bokhandelskedja såld till hedgefond

Bokhandelskedjan Waterstones har sålts till den brittiska delen av den amerikanska hedgefonden Elliot Advisors.  Det skriver Financial Times..

DI - 30 minuter sedan

Vadsbo Switch Tech tar exportorder

Vadsbo Switch Tech, listat på Aktietorget, har tecknat avtal med en exportkund inom smart belysning och sakernas internet (IoT). Bolaget har mottagit en första order värd 0,6 miljoner kronor för leverans under andra kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 30 minuter sedan

Invisio backar på bred front

Kommunikationsutrustningsbolaget Invisio hade en omsättning på 84,2 miljoner kronor under första kvartalet (87,9), en minskning med 4 procent jämfört med motsvarande period föregående år..

DI - 45 minuter sedan

Islands arbetslöshet ökar

Islands arbetslöshet ökade till 2,5 procent i mars. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.