DI > Ekonomi

Monday, 20 August, 17:04

Liknande nyheter

Taggar: Underhålletmåste , , kosta
YLE - 27 aug 14 kl. 18:26

Strama tyglar drabbar underhållet i Kristinestad

Tekniska nämnden i Kristinestad konstaterar att budgetramen för 2015 inte ger några möjligheter för förbättringar av vägar och fastigheter. Budgeten föreslås minska med drygt 100 000 från årets budget. Det man kommer att klara av är "minimal kostnadseffektivt underhåll".

SN - 14 sep 15 kl. 06:28

Underhållet av kommunens fastigheter kraftigt eftersatt

Underhållet av de kommunägda fastigheterna i Oxelösund är kraftigt eftersatt. Att komma ifatt med underhållet, plus investeringsbehov, beräknas kosta cirka 100 miljoner kronor. Det framgår av en starkt kritisk rapport från kommunrevisorerna..

Cornucopia - 04 nov 16 kl. 10:38

Underhållsplan och besiktningsombud nödvändigt för nybyggda bostadsrättsföreningar

Nya bostadsrättsföreningar brukar sakna underhållsplan, vilket är en av de första uppgifterna som landar i knät på den första boendetillsatta styrelsen. Därtill upptäcker många styrelser snart sin bristande kompetens inom fastighetsförvaltning, speciellt när det inte handlar om en liten villa, utan om fastigheter i hundramiljonersklassen, rent av upp mot miljarden. Ett ganska omgående problem blir besiktningen inför byggarantierna, där besiktningen sker i byggentreprenörens regi.

SmålandsPosten - 01 aug 13 kl. 08:56

Skäligt underhåll borde ingå i våra hyrorFörbjud samtal i mobiltelefonen vid bilkörning

Jag fick ett brev från min hyresvärd, Växjöhem, och fick jag reda på att hyresgäster i området önskat taggar till låsen till de gemensamma utrymmena. För att det ska genomföras vill de veta hur många hyresgäster som är villiga att betala 44 kronor­ i hyreshöjning varje månad.
Jag som bor i mark­lägenhet och sällan nyttjar de gemensamma utrymmena ska alltså, om förslaget går igenom, betala 528 kronor om året för en tagg för att jag ska kunna slänga mina sopor.

SmålandsPosten - 01 aug 13 kl. 08:56

Skäligt underhåll borde ingå i våra hyror

Jag fick ett brev från min hyresvärd, Växjöhem, och fick jag reda på att hyresgäster i området önskat taggar till låsen till de gemensamma utrymmena. För att det ska genomföras vill de veta hur många hyresgäster som är villiga att betala 44 kronor i hyreshöjning varje månad. Jag som bor i marklägenhet och sällan nyttjar de gemensamma utrymmena ska alltså, om förslaget går igenom, betala 528 kronor om året för en tagg för att jag ska kunna slänga mina sopor.

BT - 15 apr 13 kl. 14:23

Vad får vargen kosta skattebetalarna?

Det kan uppfattas som en något provokativ fråga, det inser jag, men det är inte syftet med artikeln. Från myndigheterna redovisas inte vad det har kostat hittills med förvaltningen av den vargstam som vi nu förfogar över i Sverige, som vida överstiger det antal som våra folkvalda rikstagledamöter beslutade om och som sedan revs upp av rege-ringen. Nej, jag skall inte gå in mer på den brist på demokrati som visats i detta fall.

Skånskan - 13 jul 16 kl. 14:00

Steg närmare hundrastgård

SVALÖV Anhängarna till byggnation av hundrastgårdar i Svalöv vädrar morgonluft.
I alla fall sedan Svalövs tjänstemän jobbat fram ett förslag där två samhällen, Svalöv och Kågeröd, kan bli aktuella att låta de fyrfota vännerna träffas och trivas.Men när, var och hur står fortfarande skrivet i stjärnorna.

Skånskan - 21 maj 18 kl. 15:14

Alliansen storsatsar på skola och förskola

LUND De fyra allianspartierna går till val med en gemensam budget. Den innebär bland annat en skattesänkning på 10 öre (se artikel nedan) och ökat överskott i de kommunala finanserna.
Andra prioriterade områden är skola och förskola, näringsliv, underhåll av gator och säkerhet.

YLE - 16 okt 15 kl. 07:05

Regnvattnet börjar kosta i Vasa

Fastighetsägarna i Vasa får en ny avgift nästa år. Då kommer det att börja kosta att vara ansluten till dagvattensystemet. Regnvatten som går ut via stadens rör får en årlig avgift som varierar mellan 25 och 600 euro per fastighet.

YA - 28 aug 14 kl. 17:50

S och M utesluter inte samarbete

Foto: Carl Johan Engvall
Målet är inte ett samregerande som i Tomelilla. Men de båda stora partierna stänger inte heller dörren för varandra. Det stod klart när S och M drabbade samman i YA:s valdebatt på Stortorget.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

New York-börser: Klädjätte lyfter till ny rekordnivå

New York-börserna inledde måndagen oregelbundet med viss dragning uppåt efter viss optimism om att framsteg görs för att lösa handelskonflikten mellan USA och Kina. Kursuppgången var dock mindre än på de ledande europeiska börserna. Teslas aktie tappade något sedan banken JP Morgan sänkt sin riktkurs på elbilstillverkaren.

DI - 15 minuter sedan

Synact Pharma får positiva data från studie

Läkemedelsutvecklaren Synact Pharma har erhållit positiva data från en preklinisk studie inom nefrotisk syndrom (NS) för läkemedelskandidaten AP1189.  Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 30 minuter sedan

Johan Rockström: Vi kan sätta slutdatum för diesel och bensin

Var är bristen på kunskap som allra störst? Över de globala miljörisker vi står inför, eller över de stora möjligheter som hållbarhet erbjuder? Jag är osäker, vilket förstärker känslan av frustration..

DI - 30 minuter sedan

Räntor och valutor: Turkiska liran försvagas efter sänkt kreditbetyg

Europeiska statspappersräntor noterade mestadels endast mindre nettorörelser på måndagen, men italienska räntor sjönk 4-6 trots viss oro efter uppgifterna om att den italienska regeringen planerar att satsa upp till 80 miljarder euro på infrastruktur..

DI - 45 minuter sedan

V-ledamot kritiseras – nekar till att driva egen kampanj

Riksdagsledamoten Amineh Kakabavehs (V) blogg samlade in pengar till hennes personvalskampanj – trots att Vänsterpartiet är emot att kandidaterna driver egna kampanjer. Men Kakabaveh nekar till inblandning. ”Jag bedriver inte en personvalskampanj”, säger hon..

DI - 45 minuter sedan

Lägre försäljning i tyska klädhandeln

Försäljningen i tyska klädbutiker sjönk med 4 procent under vecka 33 i förhållande till motsvarande vecka föregående år..

DI - 1 timme sedan

Leovegas-chef säljer aktier

Gamblingbolaget Leovegas produktchef, Jarl Modén, sålde i fredags 15.000 aktier till snittkurs om 62,99 kronor..

DI - 1 timme sedan

Mediehusen kräver svar av Kristersson efter Balis DN-attack

"Press E to destroy DN" har den moderate riksdagsmannen Hanif Bali skrivit under ett bildmontage där han själv poserar med en automatpistol i varje hand och två automatkarbiner slängda över ryggen..

DI - 1 timme sedan

Sveriges byggindustrier: Vi måste marknadsanpassa hyrorna

För första gången på över fem år minskar bostadsbyggandet av nya lägenheter under det första halvåret, enligt siffror från Statistiska Centralbyrån (SCB). "Vi har många medlemmar som är väldigt oroliga över det här", säger Fredrik Isaksson, chefsekonom på Sveriges Byggindustrier..

DI - 1 timme sedan

H&M öppnar ytterligare outletbutik

H&M:s nya outlet-satsning Afound öppnar nästa vecka sin tredje och hittills största butik i Skärholmen Centrum i Stockholm. Det rapporterar Breakit..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.