YLE > Svenskfinland

Sunday, 16 June, 04:35

YLE - 24 sep 17 kl. 08:00

Leo Gammals: Vem bestämmer egentligen över skolmaten?I augusti 2016 infördes ämnet matfostran i läroplanen. Syftet är att öka elevers kunskap om och inflytande över skolmaten. Men vem är det som egentligen bestämmer? Den 25-29 september undersöker Svenska Yle skolmaten..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Gammals, Svenska Yle

Dela artikeln

145 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Leo, GammalsVem , bestämmer, egentligenöver , skolmaten
BT - 16 apr 17 kl. 06:05

Demker: Vem är det som bestämmer egentligen?

De flesta medborgare tänker sig nog att i en demokrati är det folket som bestämmer. Och det är ju sant, förstås..

Expressen - 16 jan 18 kl. 11:08

"Man kan fråga sig vem som egentligen bestämmer"

Återigen har Margot Wallströms och Peter Hultqvists meningsskiljaktigheter blottats inför öppen ridå.  I Socialdemokraterna suckas det åt ministrarna och man ställer sig frågan: Vem är det som bestämmer egentligen?  – Man måste vara samordnad så att man ger samma bild, säger en S-källa.

Nerikes Allehanda - 27 feb 14 kl. 05:01

Hallå, vem bestämmer?

Vem bestämmer egentligen i Örebro läns landsting?.

Trelleborgs Allehanda - 13 sep 14 kl. 09:00

Vilka politiker bestämmer vad?

Foto: TT
Valet på söndag är egentligen tre: ett kommunalval, ett landstingsval, eller för oss i Skåne regionval, och ett riksdagsval. Och de tre politiska beslutnivåerna bestämmer om skilda saker. Häng med i Trelleborg Allehandas korta guide om vilka politiker som bestämmer om vad.

YLE - 27 okt 16 kl. 05:54

Vet du vem som bestämmer i huvudstadsregionen? Då är du i minoritet

Strax under hälften av dem som bor i huvudstadsregionen vet vem som i sista hand fattar besluten inom kommunen. - Är det borgmästaren? Eller stadsdirektören?

YLE - 25 mar 17 kl. 08:00

Har du koll på vem som bestämmer i din kommun?

Snart är det kommunalval, men vad röstar vi om egentligen? Här kommer en snabbkurs i den riktigt lokala politiken. Söndagen den 9.

YLE - 27 okt 16 kl. 04:11

Enkät: Finländarna vet inte vem som bestämmer i kommunerna

En majoritet av finländarna vet inte vem som har den högsta beslutsfattande makten i kommunerna. Enligt en undersökning som Yle låtit göra vet endast fyra av tio finländare att kommunfullmäktige är det högsta beslutsfattande organet. Sämst är kunskaperna bland ungdomar och unga vuxna.

LV - 16 dec 13 kl. 09:07

Oklart vem som egentligen bestämmer

Om vindkraftsparken och vem som bestämmer i Kinda.

Frågeställningen är högaktuell och berör inte bara oss i nutid utan även framtida generationer..

Nerikes Allehanda - 09 maj 14 kl. 05:01

EU bestämmer över hårtork

Kent Johansson kör en klassisk svensk EU-vinkel i sin debattartikel, den som säger att Bryssel inte ska bestämma för mycket. ”Det mesta ska vi bestämma själva, i Närke, i Örebro och på andra platser i hela Sverige.” Vad menar han med ”det mesta”?

Cornucopia - 24 jan 18 kl. 10:08

Grön Ungdoms ordförande: Okej att flyga för rika män bestämmer

Miljöpartiets ordförande Grön Ungdom berättar för Kit att det är okej att flyga bäst man har lust, eftersom vi har ett ekonomiskt system där rika män bestämmer. Själv pendlar hon till pojkvännen i London och flög på solsemester till Kap Verde.
Fortsätt flyg är beskedet från Miljpartiets Grön Ungdom.

Fler nyheter från YLE

YLE - 12 timmar sedan

Prideparaden i Vasa lockade många - deltagare från Jakobstad och Mexico City

Lördagens Prideparad i Vasa lockade stora mängder deltagare. Paraden som är kulmen på den pågående Prideveckan gick från torget till Sandö..

YLE - 17 timmar sedan

Försvunnen Vöråbo återfunnen död

Den 70-åriga Vöråbo som tidigare anmäldes försvunnen har nu återfunnits död. Polisen meddelar att kroppen av Bengt Göran Pada hittades i Vaala på fredagen..

YLE - 19 timmar sedan

Musik, mat och miljöpåverkan ‒ på FestiVilla kommer klimatmedvetenheten naturligt

Att ordna festival är ingen miljögärning, men man kan minimera verkningarna. Finländska festivalarrangörer har blivit allt mer klimatmedvetna under de senaste åren..

YLE - 20 timmar sedan

Lotta Green: Den 27 september 2001 brann jag av kärlek

Hör jag till den sista generationen som lämnar efter mig foton, brev, fragment av het passion och dagböcker, frågar sig Lotta Green i sin kolumn om sådant som dyker upp när man flyttar..

YLE - Igår: 13:19

Villkorligt fängelsestraff för skepparen av M/S Mässkär

På fredag kom domen mot skepparen och en av ägarna av kryssningsbåten M/S Mässkär som sjönk utanför Ådöns fiskehamn i Jakobstad i augusti förra året. Skepparen döms till villkorligt fängelse och ägaren till bötesstraff..

YLE - Igår: 12:08

Norska pälsbeslutet påverkar inte de finländska farmarna, tror Steven Frostdahl

Att Norge avvecklar pälsnäringen kommer inte att påverka de finländska pälsdjursodlarna i någon större utsträckning. Den bedömningen gör Steven Frostdahl, informationschef för Svenska Österbottens Pälsdjursodlarförening..

YLE - Igår: 08:01

Tre av fem plastskräp framme i Riihimäki - så här gick det för våra sändare

Vårt experiment visar att de system som landet byggt upp för återvinning av plast ger oss goda förutsättningar för att bli ännu bättre på att lyckas..

YLE - Igår: 07:01

Norska Stortinget gav grönt ljus för att avveckla pälsnäringen

Sent på torsdag kväll godkände det norska Stortinget, motsvarande vår riksdag, att landet ska gå in för att lägga ner pälsnäringen fram till år 2025..

YLE - Igår: 08:47

Äldre man i Kronoby räddades efter fall ner i lergrop

Under morgonen kunde räddningspersonal i Kronoby rädda en äldre man ur en lergrop. Räddningsverket larmades till platsen vid fyratiden på fredag morgon..

YLE - I förrgår: 20:39

Svenska riksdagsgruppens utskottsplatser fördelade ‒ Strand ordförande för framtidsutskottet

Svenska riksdagsgruppen utsåg under torsdagen medlemmar till riksdagens utskott. Sammanlagt har gruppen tio mandat, fördelade på åtta ledamöter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.