DI > Ekonomi

Monday, 23 October, 06:26

DI - 23 sep 17 kl. 18:02

Katalonien förkastar nytt drag från MadridDen spanska regeringen tar kontrollen över Kataloniens regionala poliskår för att förhindra den planerade folkomröstningen om katalansk självständighet — vilket motsidan vägrar acceptera..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Madrid, Kataloniens

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Katalonien, förkastar, nytt, dragfrån , Madrid
Sydsvenskan - 23 sep 17 kl. 13:29

Katalonien förkastar nytt drag från Madrid

Den spanska regeringen tar kontrollen över Kataloniens regionala poliskår för att förhindra den planerade folkomröstningen om katalansk självständighet – vilket motsidan vägrar acceptera. Spaniens premiärminister Mariano Rajoy ber samtidigt katalanerna.

UNT - 23 sep 17 kl. 17:47

Katalonien förkastar nytt drag från Madrid

Den spanska regeringen tar kontrollen över Kataloniens regionala poliskår för att förhindra den planerade folkomröstningen om katalansk självständighet – vilket motsidan vägrar acceptera..

GöteborgsPosten - 23 sep 17 kl. 17:48

Katalonien förkastar nytt drag från Madrid

Den spanska regeringen tar kontrollen över Kataloniens regionala poliskår för att förhindra den planerade folkomröstningen om katalansk självständighet – vilket motsidan vägrar acceptera. Spaniens premiärminister Mariano Rajoy ber samtidigt katalanerna att kasta in handduken..

Helsingborgs Dagblad - 23 sep 17 kl. 17:51

Katalonien förkastar nytt drag från Madrid

Den spanska regeringen tar kontrollen över Kataloniens regionala poliskår för att förhindra den planerade folkomröstningen om katalansk självständighet – vilket motsidan vägrar acceptera. Spaniens premiärminister Mariano Rajoy ber samtidigt katalanerna.

Cornucopia - 04 okt 17 kl. 11:32

Katalonien avser utropa självständighet

Efter helgens olagliga folkomröstning om självständighet i Katalonien avser nu regionpresidenten utropa självständighet "inom några dagar". Frågan är hur Spanien i så fall avser att reagera, då den spanska demokratin är ganska ung och centralmakten redan har agerat mycket aggressivt. Frågan är också hur EU reagerar och vad detta ger för konsekvenser kring andra regioners självständighetsambitioner inom EU.

SvD - 29 jul 15 kl. 23:27

Katalonien hotar att utropa självstyre

En koalition av katalanska partier tänker utlysa ett självständigt Katalonien om de får majoritet i höstens regionalval. Från Madrid varnar både den spanska regeringen och kung Felipe VI för konsekvenserna av ett sådant drag..

Expressen - 22 sep 17 kl. 18:12

Regeringens drag: Skicka poliser till Katalonien

I flera dagar har det varit oroligt i Katalonien inför den planerade omröstningen om regionens självständighet. Omröstningen är tänkt att hållas den 1 oktober, men den spanska regeringen gör allt för att stoppa den. I dag meddelade regeringen att de kommer skicka polisstyrkor till området, rapporterar La Vanguardia.

SR - 09 nov 15 kl. 15:46

Nytt steg mot självständigt Katalonien

I Katalonien med över sju miljoner invånare har lokala politiker än en gång trotsat spanska regeringen och tagit ett nytt steg för självständighet..

Sydsvenskan - 20 aug 17 kl. 05:30

Massivt pådrag i Barcas premiär efter terrorn

14 människor dödades och över 130 skadades i samband med de två terrordåden i Katalonien. Nu ska FC Barcelona spela sin första match sedan dåden i den spanska regionen. – Omständigheterna är extraordinära och beklagliga, säger tränaren Ernesto Valverde..

BT - 20 aug 17 kl. 05:30

Massivt pådrag i Barcas premiär efter terrorn

14 människor dödades och över 130 skadades i samband med de två terrordåden i Katalonien. Nu ska FC Barcelona spela sin första match sedan dåden i den spanska regionen. - Omständigheterna är extraordinära och beklagliga, säger tränaren Ernesto Valverde.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Sydkoreas export steg preliminärt 6,9 procent

Sydkoreas export steg preliminärt med 6,9 procent under de första 20 dagarna i oktober jämfört med samma period året före. Importen ökade med 3,1 procent..

DI - 15 minuter sedan

Pristillväxten på bostäder sjönk i Kina

Priserna på nya bostäder steg i 44 av Kinas 70 största städer i september jämfört föregående månad. Priserna sjönk i 18 städer. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 1 timme sedan

Försvarets hundköp kan vara olagliga

Försvarsmakten kan ha brutit mot lagen när myndigheten utan att annonsera ut en offentlig upphandling köpt schäferhundar för över 12 miljoner kronor, rapporterar Sveriges Radios Ekot..

DI - 1 timme sedan

Italienska regioner röstade för mer självstyre

Två rika regioner i norra Italien har röstat för ett ökat självstyre gentemot regeringen i Rom. En fjärdedel av Italiens befolkning bor i områdena..

DI - 1 timme sedan

Glädjeskutt på Tokyobörsen efter Shinzo Abes valseger

HONGKONG. Tokyobörsen tog glädjeskutt efter att premiärminister Shinzo Abe vunnit söndagens rysarval. Nu väntas landets ekonomiska stimulanspaket intensifieras..

DI - 1 timme sedan

Detta händer måndagen 23 oktober

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Wihlborgs (kl 7.30), Inwido (kl 7.45), Corem Property (kl 8.

DI - 7 timmar sedan

Krönika: Kinesisk orgie i brylkräm

Att vara chef är stressande. Men att vara ledare för ett helt land – med ekonomiska problem, växande sjukvårdsköer och terrorattacker – borde vara nog för att göra vem som helst gråhårig. Men inte i Kina..

DI - 8 timmar sedan

Litet teknikbolag lockar tunga namn

Den planerade noteringen ställdes in. I stället startar industriföretaget Flexenclosure om med nytt kapital. Nye ordföranden Lars Thunell är en av flera kända näringslivsprofiler som ser stor potential i det lilla teknikbolaget..

DI - 9 timmar sedan

Ulf Petersson: Positiv kursreaktion att vänta på Securitasrapport

Säkerhetsbolaget Securitas niomånadersrapport var inte lika händelserik som sättet den presenterades på efter att bolaget tvingats snabbrapportera resultatsiffrorna sedan att en hög medarbetare i fredags kväll blivit bestulen på bland annat arbetsmaterial som berörde rapporten. Stölden gjorde att Securitas skickade ut rapporten på söndagskvällen i stället för som tänkt nästkommande fredag..

DI - 10 timmar sedan

Resultatet något lägre än väntat för Securitas

Securitas tidigarelagda rapport visar att koncernen förbättrar försäljningen och rörelseresultatet. Lönsamheten sjunker dock något..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.