DI > Ekonomi

Thursday, 26 April, 11:47

DI - 23 sep 17 kl. 18:02

Katalonien förkastar nytt drag från MadridDen spanska regeringen tar kontrollen över Kataloniens regionala poliskår för att förhindra den planerade folkomröstningen om katalansk självständighet — vilket motsidan vägrar acceptera..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Madrid, Kataloniens

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Katalonien, förkastar, nytt, dragfrån , Madrid
Sydsvenskan - 23 sep 17 kl. 13:29

Katalonien förkastar nytt drag från Madrid

Den spanska regeringen tar kontrollen över Kataloniens regionala poliskår för att förhindra den planerade folkomröstningen om katalansk självständighet – vilket motsidan vägrar acceptera. Spaniens premiärminister Mariano Rajoy ber samtidigt katalanerna.

UNT - 23 sep 17 kl. 17:47

Katalonien förkastar nytt drag från Madrid

Den spanska regeringen tar kontrollen över Kataloniens regionala poliskår för att förhindra den planerade folkomröstningen om katalansk självständighet – vilket motsidan vägrar acceptera..

GöteborgsPosten - 23 sep 17 kl. 17:48

Katalonien förkastar nytt drag från Madrid

Den spanska regeringen tar kontrollen över Kataloniens regionala poliskår för att förhindra den planerade folkomröstningen om katalansk självständighet – vilket motsidan vägrar acceptera. Spaniens premiärminister Mariano Rajoy ber samtidigt katalanerna att kasta in handduken..

Helsingborgs Dagblad - 23 sep 17 kl. 17:51

Katalonien förkastar nytt drag från Madrid

Den spanska regeringen tar kontrollen över Kataloniens regionala poliskår för att förhindra den planerade folkomröstningen om katalansk självständighet – vilket motsidan vägrar acceptera. Spaniens premiärminister Mariano Rajoy ber samtidigt katalanerna.

SR - 21 dec 17 kl. 12:35

Katalonien går till nyval

Idag röstar Katalonien fram ett nytt parlament. 5,5 miljoner är röstberättigade. Vallokalerna öppnade klockan nio i morse och då var köerna långa..

Cornucopia - 04 okt 17 kl. 11:32

Katalonien avser utropa självständighet

Efter helgens olagliga folkomröstning om självständighet i Katalonien avser nu regionpresidenten utropa självständighet "inom några dagar". Frågan är hur Spanien i så fall avser att reagera, då den spanska demokratin är ganska ung och centralmakten redan har agerat mycket aggressivt. Frågan är också hur EU reagerar och vad detta ger för konsekvenser kring andra regioners självständighetsambitioner inom EU.

SvD - 29 jul 15 kl. 23:27

Katalonien hotar att utropa självstyre

En koalition av katalanska partier tänker utlysa ett självständigt Katalonien om de får majoritet i höstens regionalval. Från Madrid varnar både den spanska regeringen och kung Felipe VI för konsekvenserna av ett sådant drag..

Expressen - 22 sep 17 kl. 18:12

Regeringens drag: Skicka poliser till Katalonien

I flera dagar har det varit oroligt i Katalonien inför den planerade omröstningen om regionens självständighet. Omröstningen är tänkt att hållas den 1 oktober, men den spanska regeringen gör allt för att stoppa den. I dag meddelade regeringen att de kommer skicka polisstyrkor till området, rapporterar La Vanguardia.

SR - 21 dec 17 kl. 19:49

Splittrat Katalonien väljer väg på nytt

Dagens regionval Katalonien blir de facto en folkomröstning som visar hur självständighetsrörelsen står sig. Oavsett om den separatistiska eller spanskvänliga sidan vinner lär Katalonien förbli splittrat under överskådlig tid..

SR - 09 nov 15 kl. 15:46

Nytt steg mot självständigt Katalonien

I Katalonien med över sju miljoner invånare har lokala politiker än en gång trotsat spanska regeringen och tagit ett nytt steg för självständighet..

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Hemsö ökar intäkterna

Fastighetsbolaget Hemsö, som är inriktat på samhällsfastigheter, ökade hyresintäkterna och förvaltningsresultatet i första kvartalet 2018 jämfört med samma kvartal i fjol..

DI - 15 minuter sedan

Jan Wäreby: "Han är ju storägare i bolaget"

Det ligger ingen dramatik bakom ordförandebytet i Fingerprint Cards styrelse, där nu storägaren Johan Carlström föreslås bli ny ordförande. Det menar den avgående ordföranden Jan Wäreby till Nyhetsbyrån Direkt..

DI - 15 minuter sedan

Tyskland räknar med USA-tullar från maj

Den tyska regeringen räknar med att president Donald Trump vid månadsskiftet tar bort de tillfälliga undantagen för stål och aluminium från EU. Tullhotet har bland annat pressat SSAB-aktien rejält..

DI - 30 minuter sedan

Ingen utdelning i Safe at Sea

Aktieägarna i räddningsbåtstillverkaren Safe at Sea kallas till årsstämma torsdagen den 24 maj i Hisings Backa..

DI - 30 minuter sedan

Disney World ska anställa 3.500 personer

Disney World i Orlando, Florida, är ute efter att fylla 3 500 positioner inför sommarsäsongen, enligt CNN Money..

DI - 30 minuter sedan

Kicks öppnar ny flaggskeppsbutik

Den Axel Johnson-ägda kosmetikakedjan Kicks ska öppna en fjärde flaggskeppsbutik i köpcentrumet Gallerian i Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Bokhandelskedja såld till hedgefond

Bokhandelskedjan Waterstones har sålts till den brittiska delen av den amerikanska hedgefonden Elliot Advisors.  Det skriver Financial Times..

DI - 30 minuter sedan

Vadsbo Switch Tech tar exportorder

Vadsbo Switch Tech, listat på Aktietorget, har tecknat avtal med en exportkund inom smart belysning och sakernas internet (IoT). Bolaget har mottagit en första order värd 0,6 miljoner kronor för leverans under andra kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 30 minuter sedan

Invisio backar på bred front

Kommunikationsutrustningsbolaget Invisio hade en omsättning på 84,2 miljoner kronor under första kvartalet (87,9), en minskning med 4 procent jämfört med motsvarande period föregående år..

DI - 45 minuter sedan

Islands arbetslöshet ökar

Islands arbetslöshet ökade till 2,5 procent i mars. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.