Regeringen > Nyheter

Monday, 16 September, 14:13

Regeringen - 22 sep 17 kl. 14:07

Uppdrag till Trafikverket att införa anläggningar för nykterhetskontrollRegeringen uppdrar åt Trafikverket att införa anläggningar för nykterhetskontroll i vissa hamnar. Trafikverket ska även föreslå hur mobila lösningar för automatisk nykterhetskontroll kan användas vid övriga hamnar och andra lämpliga platser i trafikmiljön..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Trafikverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppdragtill , Trafikverketatt , införa, anläggningarför , nykterhetskontroll
DN - 09 sep 14 kl. 10:18

S vill lägga en miljard på anläggningar

Det behövs fler idrottshallar i Stockholm.Det är partierna i Stockholms stadshus eniga inför valet på söndag.Socialdemokraterna vill lägga en miljard kronor extra på sportanläggningar..

SR - 16 feb 14 kl. 14:12

Hundratals döda under arbete med VM-anläggningar

Det kommer nya uppgifter om arbetsförhållandena inför fotbolls-VM i Qatar år 2022. Enligt en rapport, har 400 nepalesiska byggnadsarbetare redan dött under arbetet med VM-anläggningarna..

Helsingborgs Dagblad - 25 jun 18 kl. 12:30

Björn Eriksson: "Satsa på äldres idrott och bygg nya anläggningar"

Riksidrottsförbundets ordförande om hur idrottsfrågorna bör lyftas inför valet..

Cornucopia - 05 okt 15 kl. 18:06

Asylkrisen: Häktet i Helsingborg evakueras - Stockholm avbokar idrottsanläggningar med tre timmars varsel

Fängelset Helsingborg evakueras och ska bli asylmottagning, samtidigt som man hävdar att Kirseberg och Smälteryd ska "tas i drift inom kort". Samtidigt går nu Stockholms kommun ut med att de kan komma att avboka idrottsanläggningar med tre timmars varsel för att ge plats för asylsökande.

Fängelset i Helsingborg används idag som häkte och de ca 50 häktade ska flyttas någon annanstans.

Cornucopia - 22 apr 15 kl. 09:29

Miljöpartiet inför skatt på solel, vågkraft och vindkraft

Det Miljöpartistyrda miljödepartementet vill införa skatt på solel, vågkraft, vindkraft och övriga förnyelsebar elproduktion. Likt skatt på t ex fossila bränslen är förstås tanken att det ska användas och installeras mindre förnyelsebar energi.

Alla anläggningar större än 32 kW i nominell -  80 kW för vindkraft eller vågkraft och 144 kW för solel - ska betala skatten om 30 öre per kWh, och anläggningarnas storlek ska räknas per organisationsnummer.

Cornucopia - 03 okt 15 kl. 18:41

Asylplatserna slut - migrationshanteringen står inför systemkollaps

I en blixtinkallad presskonferens meddelade migrationsminister Johansson samt Migrationsverkets generaldirektör att platserna i asylmottagandet är slut nästa vecka. Sverige står inför en akut kris och de nödåtgärder man presenterade skjuter bara upp problemet några dagar. Hela migrationshanteringen står nu inför en systemkollaps.

YLE - 12 jan 16 kl. 06:05

Räddare i Vasa får fler uppdrag under köldknäpp

Kylan gör att Österbottens räddningsverk får mer arbete. Men det handlar inte nödvändigtvis om fler bränder. Med temperaturer nedåt minus trettio grader i hela landskapet kunde man tro att räddningsverket tvingas rycka ut på fler bränder än normalt.

YLE - 09 mar 16 kl. 05:33

Korsholm granskade idrottsanläggningar

Intern hyra införs för idrottsanläggningar i Korsholm, beslöt kommunstyrelsen. Styrelsen slog också fast vilka anläggningar föreningarna får sköta. Alla idrottsanläggningar vars användning bör följas upp införs i kommunens bokningssystem.

SvD - 14 apr 16 kl. 06:00

”Nu införs alkobommar i svenska hamnarna”

Regeringen kommer idag att uppdra åt Trafikverket att förbereda införandet av anläggningar för nykterhetskontroll, så kallade alkobommar, i tre till fem hamnar i Sverige. Det skriver infrastrukturminister Anna Johansson (S) och Pia Nilsson (S)..

Sydsvenskan - 10 mar 16 kl. 20:55

IS:s chef för kemiska vapen infångad

En viktig ledare för terrorgruppen Islamiska staten (IS) tillfångatogs förra månaden i Irak, uppger det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon. Suleyman Dawud al-Bakkar, också kallad Abu Dawud, beskrivs som chef för IS:s kemiska vapen och för tillverkningen av andra vapen. Information från förhör med honom ska ha gett kunskap om organisationens anläggningar för kemiska vapen, om produktionen samt personer som är inblandade.

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 28 maj 18 kl. 09:27

M riskerar näringslivets kompetensförsörjning

Debattartikel av gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström i Dagens nyheter den 28 maj 2018..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 12:09

Hallengren tar emot utredning om mäns våld mot kvinnor

Tisdag den 29 maj tar jämställdhetsminister Lena Hallengren emot utredningen ”Att bryta ett våldsamt beteende”. Utredningen handlar om våld mot närstående, där mäns våld mot kvinnor står för merparten..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 12:20

Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 21

Veckan som gick i rådet: Libyen/UNSMIL, Demokratiska republiken Kongo, debatt om skydd av civila i väpnad konflikt, fredsprocessen i Mellanöstern, Centralafrikanska republiken, G5 Sahel, Burundi, Libanon, resolution om konflikt och svält..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:20

Remiss av SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering

Här kan du ta del av till vilka instanser Finansdepartementet har remitterat SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:25

Uppdrag att utbetala medel i enlighet med överenskommelsen om Patientmiljarden – Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i hälso- och sjukvården

Regeringen uppdrar åt Kammarkollegiet att betala ut 980 000 000 kronor till landstingen enligt överenskommelsen om Patientmiljarden – Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i hälso- och sjukvården..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:37

ILO:s konvention om anständiga arbetsvillkor för hushållsarbetare

I lagrådsremissen föreslås att riksdagen ska godkänna att Sverige ansluter sig till konventionen (nr 189) om anständiga arbetsvillkor för hushållsarbetare..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:20

Uppdrag angående inrättande av statsbidrag till regionala kvalitetsregistercentrum

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att under 2018 föreslå hur pengar ska tilldelas och statsbidrag följas upp. Förslaget ska utgå från redovisningen av uppdraget om förstudie om statsbidrag för regionala kvalitetsregistercentrum (S2017 /05729 /FS),.

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:42

Nordiska ministrar besöker Sollentuna

I morgon, den 29 maj, kommer bostadsminister Peter Eriksson att tillsammans med kollegor från de nordiska länderna besöka Dagmejans kvarter i Sollentuna. I kvarteret håller industriellt byggda flerbostadshus i trä att uppföras..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:44

Uppdrag att utveckla uppföljningen av hälso- och sjukvårdens tillgänglighet

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att utveckla den nationella uppföljningen av hälso- och sjukvårdens tillgänglighet med inriktning mot väntetider..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.