Dagens PS > Ekonomi

Friday, 15 February, 20:09

Dagens PS - 22 sep 17 kl. 13:14

Varning: Vanlig lönemiss krymper din pensionÅtta av tio svenskar gör tabben under anställningsintervjun, visar färsk studie. Aktörerna bakom Tjänstepensionens dag – som syftar till att uppmärksamma tjänstepensionen – har låtit Sifo undersöka hur bra koll svenskarna har på de olika pensionsdelarna. Och läsningen är oroväckande, om man får tro experter som enligt SvD Näringsliv spår att inkomstpensionen endast kommer att stå för 40-50 procent av vår slutliga pension i framtiden. Endast 17 procent av de tillfrågade i undersökningen har nämligen tagit upp frågan under den senaste arbetsintervjun. ”Om inte arbetsgivaren tar upp tjänstepensionen vid intervjun bör man själv fråga om hur företaget gör med pensionsavsättningar, utan att tycka att det är konstigt”, säger Elisabeth Hedmark.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Tjänstepensionens, Sifo, SvD Näringsliv, Elisabeth Hedmark, PR, SvD, Varning, Dagensps

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varning, Vanlig, lönemiss, krymperdin , pension
SVT Debatt - 20 feb 14 kl. 11:16

Sluta se bostäder som en vanlig handelsvara

BOSTADSBRIST Idén om en fri marknad är osann. Staten styr i allra högsta grad bostadsmarknaden i dag. Resursstarka hushåll är vinnarna – på bekostnad av de resurssvaga.

SR - 24 okt 17 kl. 06:00

Näbbmusens kranium krymper under vintern

Många djur anpassar sina kroppar beroende på årstid. Men nu har tyska forskare kunnat visa en anpassning hos näbbmöss som inte är så vanlig, nämligen att förändra sitt eget skelett..

SmålandsPosten - 03 okt 13 kl. 06:10

Varning för sjukskrivningar

Nedskärningarna inom skolan slår hårt mot personalen. Nu varnar utbildningschefen för ökade sjukskrivningar under hösten. Utbildningsnämndens ekonomi visar allt ljusare siffror.

Nyan - 09 sep 16 kl. 06:05

Mariehamns taxi krymper

Under de senaste åren har över hälften av åkarna i Mariehamns taxi lämnat bolaget.

Missnöjet med styrelsen är stort.
För drygt tre år sedan hörde 24 av de sammanlagt 26 åkare som har trafiktillstånd i staden till Mariehamns taxi.

Aftonbladet - 20 jan 16 kl. 00:03

Polisens varning: Krymper ståplats

”Sista steget är tomma läktare - så man väljer själv hur man vill ha det”.

Dagens PS - 23 feb 18 kl. 06:00

Vattenfall erbjuder komplett laddlösning

VIDEO I SAMARBETE MED ADNEWS. Gör det smidigt för företagen. Företagen kan enkelt följa upp och styra elbilsanvändarnas laddning.

Sydsvenskan - 30 maj 11 kl. 06:30

Oemotståndlig färd upp och ner

Min kamp 2. Övers Rebecca Alsberg. Norstedts.

Sydsvenskan - 01 mar 12 kl. 00:04

Vad funkar då, Borg?

Nu krymper Sveriges ekonomi och stimulansåtgärder kan krävas för att värna arbetsmarknaden. Men om regeringen har beredskap för detta så döljs planerna väl.
Den ekonomiska inbromsningen blev hård.

SmålandsPosten - 02 okt 13 kl. 00:30

USA:s kris blir Europas problem

Nyheten om att den amerikanska budgeten stoppats har väckt både oro och undran i omvärlden. Orsaken är en låsning i den amerikanska kongressen där demokrater och republikaner just nu har svårt att komma överens. Några skyller på president Obamas ledarstil, andra på att det republikanska partiet inte har lyckats att kuva sin radikala falang.

Sydsvenskan - 05 okt 13 kl. 06:30

Torsk saganaki på mitt vis

Fisk och ost är en vansklig kombination, men när den går i mål gör den det med besked. Enligt min bedömning gör den det här. Rätten är inspirerad av en rätt på räkor, tomatsås och saganaki, en kombination som är vanlig på grekiska krogar.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 4 timmar sedan

11 tips: Sov gott och bli rik ändå

John Rampton, entreprenör och skribent på sajten Entrepreneur, berättar om hur du kan tjäna gott om cash medan du sover. Och det är ingen överdrift, betonar han. Här är hans råd om hur du förverkligar drömmen:
1) Starta en blogg.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Storbanken kliver in i fintechbolag

Swedbank går in som delägare i fintechbolaget Asteria som man har ett samarbete med sedan tidigare inom nya digitala banktjänster för småföretag. Affärens finansiella detaljer nämns inte i pressmeddelandet. ”Med hjälp av Asterias tekniska lösningar och vår kundbas kommer vi att göra stor skillnad i hög takt för många kunder.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Apple hemlighetsfull kring startup-förvärv

Apple har köpt Operatedata som driver det brittiska digitala marknadsföringsmärket Datatiger, enligt Bloomberg News. Förvärvet hänvisas till inlämnade dokument från i december men detaljerna kring affären är få, inklusive när den stängdes och vilken köpeskilling Apple fick lägga ut. Vidare är det också oklart vad Apple planerar för Datatiger som lanserades 2017 och uppger sig ha mellan två till tio anställda.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Rik vd avslöjar sina anställdas löner

”Jag tror att transparens är rätt väg att gå”, resonerar den svenska toppchefen. Erik Bergman, som han heter, planerar helt sonika att röja vad hans medarbetare tjänar. Såväl deras namn som inkomstuppgifter ska offentliggöras på företagets hemsida.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Spotify har shoppat för 2,8 miljarder kronor

Det svenska musikundret har därmed förbrukat nästan hela sin förvärvsbudget, enligt uppgift. Spotifys köp nyligen av Gimlet Media och Anchor, två bolag inom poddsegmentet, kostade enligt handlingar till den amerikanska finansinspektionen SEC cirka 300 miljoner dollar, vilket motsvarar runt 2,8 miljarder kronor. Det skriver Di Digital och konstaterar att den svenska musikstreamingtjänstens förvärvsbudget för året på 400-500 miljoner dollar i det närmaste är förbrukad.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Spionagemisstänkta Huawei expanderar i Afrika

Kinesiska Huawei planerar att dra igång sitt första datacenter i Sydafrika i mars, uppger bolaget i ett mejl till Bloomberg News. Företaget jobbar med lokala partners på att förbereda det första datacentret i huvudstaden Johannesburg, med siktet på ett andra i Kapstaden, uppgavs det. Huaweis expansion till Afrika kommer sedan flera västländer satt stopp för företagets 5G-utrustning på misstankar om spionage åt Peking.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Amazon lägger ned NY-planer

E-handelsjätten Amazon skrotar sina planer på ett andra huvudkontor i New York efter starkt lokalt motstånd mot utlovade incitament. Amazon hade lovats nästan tre miljarder dollar i subventioner vilket fått flera politiker, aktivister och fackledare att reagera. De ansåg att företaget inte förtjänade en såpass stor summa och på torsdagen kom det snabba beslutet från Amazon att huvudkontoret inte blir av.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Dystert avslut på Asienbörserna

De asiatiska börserna avslutade veckan med nedgångar. Kinabörserna visade upp en negativ utveckling på fredagen efter att inflationsdata för januari missat förväntningarna. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 sjönk med 1,13 procent till 20 900,63, medan det bredare Topix-indexet backade med 0,79 procent till 1 577,29.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Facebook riskerar miljardböter

Facebook och den amerikanska federala myndigheten, FTC, håller på att förhandla om en miljarduppgörelse för överträdelser kring personlig integritet, enligt Washington Post. FTC började utreda Facebook i våras efter dataskandalen med Cambridge Analytica och ett antal andra händelser där hackare kom åt miljontals konton. Facebook har kritiserats för att man lovat användare att deras privata uppgifter är skyddade samtidigt som man varit försumliga med att övervaka hur tredjeparter kommer åt deras data på plattformen.

Dagens PS - 11 timmar sedan

PG Gyllenhammar: ”De slaktade bolaget”

83-årige näringslivsnestorn tar bladet från munnen i stor intervju. Expressen träffar Mr Volvo, som han fortfarande kallas, och samtalet kommer inte oväntat in på hur han ser på Volvo i dag. ”De har slaktat hela Volvo.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.