Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 26 May, 00:46

Dagens PS - 22 sep 17 kl. 13:14

Varning: Vanlig lönemiss krymper din pensionÅtta av tio svenskar gör tabben under anställningsintervjun, visar färsk studie. Aktörerna bakom Tjänstepensionens dag – som syftar till att uppmärksamma tjänstepensionen – har låtit Sifo undersöka hur bra koll svenskarna har på de olika pensionsdelarna. Och läsningen är oroväckande, om man får tro experter som enligt SvD Näringsliv spår att inkomstpensionen endast kommer att stå för 40-50 procent av vår slutliga pension i framtiden. Endast 17 procent av de tillfrågade i undersökningen har nämligen tagit upp frågan under den senaste arbetsintervjun. ”Om inte arbetsgivaren tar upp tjänstepensionen vid intervjun bör man själv fråga om hur företaget gör med pensionsavsättningar, utan att tycka att det är konstigt”, säger Elisabeth Hedmark.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Tjänstepensionens, Sifo, SvD Näringsliv, Elisabeth Hedmark, PR, SvD, Varning, Dagensps

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varning, Vanlig, lönemiss, krymperdin , pension
SVT Debatt - 20 feb 14 kl. 11:16

Sluta se bostäder som en vanlig handelsvara

BOSTADSBRIST Idén om en fri marknad är osann. Staten styr i allra högsta grad bostadsmarknaden i dag. Resursstarka hushåll är vinnarna – på bekostnad av de resurssvaga.

SR - 24 okt 17 kl. 06:00

Näbbmusens kranium krymper under vintern

Många djur anpassar sina kroppar beroende på årstid. Men nu har tyska forskare kunnat visa en anpassning hos näbbmöss som inte är så vanlig, nämligen att förändra sitt eget skelett..

SmålandsPosten - 03 okt 13 kl. 06:10

Varning för sjukskrivningar

Nedskärningarna inom skolan slår hårt mot personalen. Nu varnar utbildningschefen för ökade sjukskrivningar under hösten. Utbildningsnämndens ekonomi visar allt ljusare siffror.

Nyan - 09 sep 16 kl. 06:05

Mariehamns taxi krymper

Under de senaste åren har över hälften av åkarna i Mariehamns taxi lämnat bolaget.

Missnöjet med styrelsen är stort.
För drygt tre år sedan hörde 24 av de sammanlagt 26 åkare som har trafiktillstånd i staden till Mariehamns taxi.

Aftonbladet - 20 jan 16 kl. 00:03

Polisens varning: Krymper ståplats

”Sista steget är tomma läktare - så man väljer själv hur man vill ha det”.

Dagens PS - 23 feb 18 kl. 06:00

Vattenfall erbjuder komplett laddlösning

VIDEO I SAMARBETE MED ADNEWS. Gör det smidigt för företagen. Företagen kan enkelt följa upp och styra elbilsanvändarnas laddning.

Sydsvenskan - 30 maj 11 kl. 06:30

Oemotståndlig färd upp och ner

Min kamp 2. Övers Rebecca Alsberg. Norstedts.

Sydsvenskan - 01 mar 12 kl. 00:04

Vad funkar då, Borg?

Nu krymper Sveriges ekonomi och stimulansåtgärder kan krävas för att värna arbetsmarknaden. Men om regeringen har beredskap för detta så döljs planerna väl.
Den ekonomiska inbromsningen blev hård.

SmålandsPosten - 02 okt 13 kl. 00:30

USA:s kris blir Europas problem

Nyheten om att den amerikanska budgeten stoppats har väckt både oro och undran i omvärlden. Orsaken är en låsning i den amerikanska kongressen där demokrater och republikaner just nu har svårt att komma överens. Några skyller på president Obamas ledarstil, andra på att det republikanska partiet inte har lyckats att kuva sin radikala falang.

Sydsvenskan - 05 okt 13 kl. 06:30

Torsk saganaki på mitt vis

Fisk och ost är en vansklig kombination, men när den går i mål gör den det med besked. Enligt min bedömning gör den det här. Rätten är inspirerad av en rätt på räkor, tomatsås och saganaki, en kombination som är vanlig på grekiska krogar.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 9 timmar sedan

Marcus Birro om fega makthavare

”Det menas alltså att SD kidnappat det offentliga samtalet och därmed fått alla partier att dansa efter sin pipa.” Sommaren behåller sitt grepp över landet under hela veckan. Det är så underbart att få känna hur bra mycket enklare allting är den här årstiden.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Mäklarfirma läxar upp börsjätten ABB

Verkstadsjätten ABB borde kommunicera mer öppet med marknaden. Det skriver tyska mäklarfirman Berenberg i en analys där man jämfört kommunikationen med rivalen Emerson. Berenberg menar att det är extra viktigt då tillväxten för ABB de senaste åren varit otillfredsställande.

Dagens PS - 11 timmar sedan

”Porta Hamas efter smaklösa PR-kuppen”

Snart två veckor har gått sedan protesterna utbröt mot USA:s ambassadsflytt till Jerusalem, som på en dag ledde till ett 60-tal döda och över tusen skadade palestinier. Även om läget fortfarande är spänt kan händelserna nu börja sammanfattas. Frågan är dock vem som i framtiden kommer att kunna medla mellan de båda parterna.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Scherman om storaffären: ”Ett misslyckande”

Bonnier säljer sin tv-verksamhet – och köpare är Telia, enligt flera tidningar, bland annat Aftonbladet. Det är TV4 och C-More som Telia nu förvärvar. Enligt källor till branschtidningen Resume kommer affären kosta Telia 12 miljarder kronor.

Dagens PS - 12 timmar sedan

PS krönikör ser ”sju nyanser av” rött

I förra veckan tog riksdagen i praktiken mer eller mindre enhälligt ett av de mest urspårade besluten på mycket länge. I fullständig avsaknad av både det ena och andra lät Alliansen svenska staten gå all-in i ”Ebberöds bank” när de lade ned sina röster för att förmånsbeskatta företagsbetald sjukvård och därmed privatvårdsförsäkringar. Att fördyra för anställda att ta del av privatvårdsförsäkringar som tillhandahålls via arbetsgivaren är odiskutabelt ingen god idé ur ett samhällsperspektiv.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Holdings: Ägandet trendvänder i Ericsson

Telekomjätten Ericsson är i vändning när det gäller ägandet från institutioner. Ägarspecialisten Holdings ser två effekter dels blankningar men även när det gäller det institutionella ägandet. Det säger Holdings vd Petter Hedborg till Dagens industri.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Birro om en svårt infekterad fråga

”Det skär en linje mellan stad och landsbygd”, konstaterar Dagens PS skribent. Nya datalagen är en snackis Alla har vi fått en massa mejl i veckan med anledning av den nya GDPR-lagen. DI skriver:”Den nya lagen GDPR (200 sidor) är inte helt ny, utom på ett par punkter, det viktigaste är att den nu gäller i hela EU och höga böter drabbar dem som bryter mot den.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Börsklippare surfar på svag krona

Så här går det till när de tjänar pengar på den klena, svenska valutan. Privata Affärer uppger att den allt svagare svenska kronan är tacksam för placerare i globala aktier. Fondsparare med horisont mot Nordamerika, Europa och en del tillväxtmarknader drar också fördel av valutaeffekterna, liksom branschfonder med inriktning mot it, framgår det av artikeln.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Jodå – visst köper han fler H&M-aktier

Den här gången betalar han drygt 629 miljoner kronor. Stefan Persson, huvudägare och styrelseordförande i modebolaget H&M, kan knappast anklagas för att vila på hanen när det gäller H&M-aktier – han storköper titt som tätt papper i det svenska klädbolaget. Nu rapporterar Nyhetsbyrån Direkt med hänvisning till Finansinspektionens insynsregister att H&M-miljardären den 22-24 maj köpt 4.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Zlatan eldar på e-sportsplattform

Bolagets vd konstaterar att affärerna nu börjar ta fart. ”Vi växer snabbt och får in fler möjligheter än vad vi kan tacka ja till. Det finns också många problem och utmaningar kvar att tackla i esport-branschen som vi vill lösa.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.