Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 17 November, 09:53

Dagens PS - 22 sep 17 kl. 13:14

Varning: Vanlig lönemiss krymper din pensionÅtta av tio svenskar gör tabben under anställningsintervjun, visar färsk studie. Aktörerna bakom Tjänstepensionens dag – som syftar till att uppmärksamma tjänstepensionen – har låtit Sifo undersöka hur bra koll svenskarna har på de olika pensionsdelarna. Och läsningen är oroväckande, om man får tro experter som enligt SvD Näringsliv spår att inkomstpensionen endast kommer att stå för 40-50 procent av vår slutliga pension i framtiden. Endast 17 procent av de tillfrågade i undersökningen har nämligen tagit upp frågan under den senaste arbetsintervjun. ”Om inte arbetsgivaren tar upp tjänstepensionen vid intervjun bör man själv fråga om hur företaget gör med pensionsavsättningar, utan att tycka att det är konstigt”, säger Elisabeth Hedmark.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Tjänstepensionens, Sifo, SvD Näringsliv, Elisabeth Hedmark, PR, SvD, Varning, Dagensps

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varning, Vanlig, lönemiss, krymperdin , pension
SVT Debatt - 20 feb 14 kl. 11:16

Sluta se bostäder som en vanlig handelsvara

BOSTADSBRIST Idén om en fri marknad är osann. Staten styr i allra högsta grad bostadsmarknaden i dag. Resursstarka hushåll är vinnarna – på bekostnad av de resurssvaga.

SR - 24 okt 17 kl. 06:00

Näbbmusens kranium krymper under vintern

Många djur anpassar sina kroppar beroende på årstid. Men nu har tyska forskare kunnat visa en anpassning hos näbbmöss som inte är så vanlig, nämligen att förändra sitt eget skelett..

SmålandsPosten - 03 okt 13 kl. 06:10

Varning för sjukskrivningar

Nedskärningarna inom skolan slår hårt mot personalen. Nu varnar utbildningschefen för ökade sjukskrivningar under hösten. Utbildningsnämndens ekonomi visar allt ljusare siffror.

Nyan - 09 sep 16 kl. 06:05

Mariehamns taxi krymper

Under de senaste åren har över hälften av åkarna i Mariehamns taxi lämnat bolaget.

Missnöjet med styrelsen är stort.
För drygt tre år sedan hörde 24 av de sammanlagt 26 åkare som har trafiktillstånd i staden till Mariehamns taxi.

Aftonbladet - 20 jan 16 kl. 00:03

Polisens varning: Krymper ståplats

”Sista steget är tomma läktare - så man väljer själv hur man vill ha det”.

Dagens PS - 23 feb 18 kl. 06:00

Vattenfall erbjuder komplett laddlösning

VIDEO I SAMARBETE MED ADNEWS. Gör det smidigt för företagen. Företagen kan enkelt följa upp och styra elbilsanvändarnas laddning.

Sydsvenskan - 30 maj 11 kl. 06:30

Oemotståndlig färd upp och ner

Min kamp 2. Övers Rebecca Alsberg. Norstedts.

Sydsvenskan - 01 mar 12 kl. 00:04

Vad funkar då, Borg?

Nu krymper Sveriges ekonomi och stimulansåtgärder kan krävas för att värna arbetsmarknaden. Men om regeringen har beredskap för detta så döljs planerna väl.
Den ekonomiska inbromsningen blev hård.

SmålandsPosten - 02 okt 13 kl. 00:30

USA:s kris blir Europas problem

Nyheten om att den amerikanska budgeten stoppats har väckt både oro och undran i omvärlden. Orsaken är en låsning i den amerikanska kongressen där demokrater och republikaner just nu har svårt att komma överens. Några skyller på president Obamas ledarstil, andra på att det republikanska partiet inte har lyckats att kuva sin radikala falang.

Sydsvenskan - 05 okt 13 kl. 06:30

Torsk saganaki på mitt vis

Fisk och ost är en vansklig kombination, men när den går i mål gör den det med besked. Enligt min bedömning gör den det här. Rätten är inspirerad av en rätt på räkor, tomatsås och saganaki, en kombination som är vanlig på grekiska krogar.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 21 timmar sedan

VD: Jag vill ha Persson som statsminister

”Skulle klara jobbet med bravur”, säger näringslivstoppen till Di. Tomas Billing, vd för investeringsföretaget Nordstjernan och ordförande för byggbolaget NCC, är i likhet med näringslivet i stort trött på det låsta, politiska läget i rikets parlament. Två månader och drygt en vecka efter valet står Sverige fortfarande utan regering och den ena partiledaren efter den andra som hoppas på att bli statsminister röstar ner av riksdagen.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Nu är 42 anmälda i penningtvättshärvan

Fler än vad som tidigare varit känt misstänks för brott i Danske Bank-skandalen. Bankens egen utredning, som gjorts av advokatfirman Bruun & Hjejle, visar att totalt 42 medarbetare och så kallade agenter – mellanhänder utanför banken – anmälts till den estländska finansinspektionen för ytterligare granskning, rapporterar Berlingske med hänvisning till rapporten. Sedan tidigare är åtta anställda polisanmälda för misstänkta mutbrott.

Dagens PS - 23 timmar sedan

Stor vindkraftspark byggs i Sverige

Tyska energijätten Eon ska bygga den svenska vindparken Nysäter, enligt ett pressmeddelande. Nysäter har en planerad kapacitet på 475 megawatt och kostar totalt cirka 500 miljoner euro, motsvarande 5,1 miljarder kronor. I samband med byggnationen upptar Eon också ett ägande på 20 procent i projektet.

Dagens PS - 23 timmar sedan

Di: Spotify-aktien ska ned mer

Spotifys aktie väntas fortsätta falla när bolaget nu närmar sig vinst för första gången, skriver Dagens industri på fredagen. Det har varit fallet med de amerikanska teknikjättarna som samtliga gått ned under hösten trots att många av dem uppvisat rejäla vinstförbättringar. Di förklarar utvecklingen som en väckarklocka där investerare först nu blir medvetna om hur mycket det krävs för att motivera ett högt börsvärde.

Dagens PS - 23 timmar sedan

Stark rapport ger aktie bränsle

Kursen är upp med omkring 7 procent på Stockholmsbörsen. Nibe är dagens börsvinnare. Efter att bolagets rapport nu på morgonen överträffat analytikerna förväntan både resultat- och omsättningsmässigt rusar aktien.

Dagens PS - 23 timmar sedan

Ledarkollen: May under hård press

Dagens ledarkoll handlar om dåliga stresstester för banker, om budgeten, om Brexit och Theresa Mays situation. Och om vi har ett kollektivt ansvar för barnen. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

Dagens PS - Igår: 09:10

Amazon inte ‘too big to fail’

Amazon är inte för stora för att gå i konkurs, enligt vd Jeff Bezos. Amazon-chefen gav kommentaren som ett svar på en fråga från en anställd under ett möte förra torsdagen, rapporterar CNBC. Frågan löd om vad Jeff Bezos hade lärt sig från den senaste tidens konkurser med Sears och andra stora detaljhandelsjättar.

Dagens PS - Igår: 07:21

Nordkorea testar nytt vapen

Nordkoreas ledare Kim Jong-un har övervakat tester med ett nytt högteknologiskt vapen som är under utveckling, enligt nordkoreansk media. Det rapporterar Yonhap News. Det nya vapnet började utvecklas under tidigare ledaren Kim Jong-il och uppges erbjuda försvar över hela landet.

Dagens PS - Igår: 07:35

Skanska bygger jätteskrapa i Göteborg

Byggbolaget Skanska investerar cirka 1,8 miljarder kronor i kontorsprojektet Citygate i Göteborg. Byggkontraktet är värt 1,5 miljarder kronor och inkluderas i orderingången för det fjärde kvartalet, skriver Skanska i ett pressmeddelande. Projektet påbörjas i december och ska vara färdigställt i mars 2022.

Dagens PS - Igår: 08:46

Miljardär avyttrar stor aktiepost

Anger ”privata skäl” som orsak till den omfattande försäljningen. Enligt Di.se – som hänvisar till ett pressmeddelande – har Recipharms vd och grundare Thomas Eldered sålt nästan 1,6 miljoner av sina b-aktier, och det motsvarar 12,7 procent av hans totala aktieinnehav.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.