DN > Nyheter

Thursday, 22 March, 15:10

Liknande nyheter

Taggar: Tretidigare , Teliacheferåtalas i , muthärva
NSD - 07 feb 13 kl. 12:54

Haparanda-fängelset indraget i muthärva

I dag väcks åtal i en omfattande muthärva inom Kriminalvården som har utretts i tre år. Fyra män åtalas för att ha mutat eller låtit sig bli mutade vid byggen på olika anstalter, bland annat fängelset i Haparanda..

YLE - 18 maj 15 kl. 22:15

MTV: Skanska och HOK-Elanto i stor muthärva

Byggkoncernen Skanska medgav på måndagskvällen att man är föremål för en polisutredning om misstänkta mutbrott. MTV:s nyheter uppgav tidigare att åtminstone tre tidigare direktörer vid Skanska är misstänkta i en stor muthärva kring sponsorering av ett ryttarlag. Enligt MTV har Centralkriminalpolisen hittills hört ett hundratal personer i saken.

Dagens PS - 10 mar 17 kl. 09:49

Svenskbolag i muthärva – toppchef häktad

En chef på franska jätten Bombardiers svenska dotterbolag, Bombardier Transportations, har begärts häktad misstänkt i en muthärva, rapporterar SR Ekot. Bakgrunden är ett kontrakt värt 3 miljarder kronor som moderbolaget vann 2013 om att leverera signalsystem längs landet Azerbajdzjan järnvägssystem. Den svenska verksamheten, som har huvudkontor i Västerås, misstänks ha agerat mellanhand i enorma mutor till det asiatiska landet.

NSD - 18 dec 17 kl. 05:00

Fyra män i muthärva

I dag startar en rättegång i Luleå tingsrätt där tre män, en Piteåbo och två män från Luleå står åtalade för inblandning i en muthärva..

BT - 19 nov 14 kl. 21:12

Kursras låser in Telenor i muthärva

Norska Telenor hade gärna sålt innehavet i den ryska mobiloperatören Vimpelcom, misstänkt för mutaffärer i Uzbekistan. Men årets kursras för Vimpelcom-aktien omöjliggör detta, enligt Telenors ordförande Svein Aaser. - Det hade varit toppen att bli av med Vimpelcom-aktierna, men att sälja på dagens nivåer vore att råna Telenors aktieägare, säger Aaser till Reuters i samband med ett möte med Norges näringsminister Monica Maeland om den misstänkta muthärvan.

Hela Gotland - 25 okt 12 kl. 06:00

Muthärva kan avgöra snusets framtid

Mycket står på spel inför EU:s besked om hur det blir med snuset i framtiden. Antingen ska det tillåtas i hela EU - eller så blir det ett förbud mot smaksatt snus, även i Sverige. Inför det valet har en muthärva seglat upp inom EU..

NT - 12 jan 13 kl. 00:41

Chefsbyte på Walmart efter muthärva

Amerikanska detaljhandelsjätten Walmart byter ut sin Latinamerikachef som är indragen i en muthärva i Mexiko. Eduardo Solorzano ersätts med Enrique Ostale, för närvarande chef för Walmarts verksamhet i Chile..

Kristianstadsbladet - 12 jan 13 kl. 00:41

Chefsbyte på Walmart efter muthärva


Amerikanska detaljhandelsjätten Walmart byter ut sin Latinamerikachef som är indragen i en muthärva i Mexiko. Eduardo Solorzano ersätts med Enrique Ostale, för närvarande chef för Walmarts verksamhet i Chile.Mutorna ska ha överlämnats av mellanhänder till mexikanska tjänstemän som banade väg för byggen av nya Walmartbutiker.

Expressen - 31 maj 13 kl. 15:27

Svensk polis kan lösa muthärva i Danmark

MALMÖ. En man har anhållits i Köpenhamn i förbindelse med brottsutredningen kring den muthärva som avslöjats på Migrationsverket i Malmö. Svensk polis har redan varit i den danska huvudstaden och tillsammans med danska kolleger genomfört husrannsakan i den anhållnes bostad..

Kristianstadsbladet - 29 aug 13 kl. 21:27

Sex åtalade i muthärva i Falun


Sex personer åtalades på torsdagen i en muthärva i Falun. Två män från Peab och fyra nuvarande eller före detta kommunanställda, varav en tidigare förvaltningschef, åtalas misstänkta för bestickning och mutbrott, skriver lokala medier.Under 2009-2011 ska tjänstemännen i kommunen bjudits på bland annat evenemang och middagar med alkohol av Peab - som i gengäld ska ha fått stora kontrakt utan upphandling.

TA - 29 aug 13 kl. 21:27

Sex åtalade i muthärva i Falun


Sex personer åtalades på torsdagen i en muthärva i Falun. Två män från Peab och fyra nuvarande eller före detta kommunanställda, varav en tidigare förvaltningschef, åtalas misstänkta för bestickning och mutbrott, skriver lokala medier.Under 2009-2011 ska tjänstemännen i kommunen bjudits på bland annat evenemang och middagar med alkohol av Peab - som i gengäld ska ha fått stora kontrakt utan upphandling.

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Erik Helmerson: Facebookskandalen bottnar i vår narcissism

Skandalen med de läckande uppgifterna från Facebook visar på en spricka i den västliga civilisationens mur: vår tids narcissism..

DN - 30 minuter sedan

Rebecka Tarschys: Ulrica Hydman Vallien var verkligen folkets glaskonstnär

Glaskonstnären Ulrica Hydman Vallien är död. Hon blev 79 år. Rebecka Tarschys minns en svensk konstnär som gärna tog ut svängarna och lös upp hem över hela världen.

DN - 30 minuter sedan

Konsertrecension: Linda Ohs jazz är varm och mycket mänsklig

Även om basisten Linda May Han Oh började i rocken är hennes musik tydligt förankrad i jazzen, oavsett om hon spelar elbas eller kontrabas – eller sjunger ordlöst..

DN - 45 minuter sedan

Akilov mycket känslokall i rätten

Rakhmat Akilov har ännu en gång fått svara på åklagare Hans Ihrmans frågor i Stockholms tingsrätt.  På torsdagen visade han upp en mycket känslokall sida för rätten och åhörarna.  – Jag kände ingenting, jag tänkte ingenting, jag bara körde rakt fram, säger han i rättsalen.

DN - 45 minuter sedan

USA väntas stämma Kina

USA väntas stämma världens andra största ekonomi Kina hos världshandelsorganisationen WTO för att ha brutit mot handelsregler, skriver den amerikanska tidningen The Wall Street Journal..

DN - 1 timme sedan

Amerikanska uppgifter: Zlatan har gjort sin sista match för United

Zlatan Ibrahimovic är nära att skriva på ett kontrakt med amerikanska ligan MLS den här veckan, rapporterar ESPN. Enligt den ansedda amerikanska tv-kanalen har svensken spelat sin sista match för Manchester United. .

DN - 1 timme sedan

Fredrik Strage: Mitt hjärta bultar hårt när jag får reda på vem som är Perturbators far

Hans bistra min är vagt bekant. Och James Kent, ett ovanligt namn på en fransman. Den heta artisten Perturbator visar sig ha en mycket känd far.

DN - 1 timme sedan

KB köper historisk och unik bok för 2,4 miljoner

Kungliga biblioteket har för 2,4 miljoner kronor lagt vantarna på en bok som är unik för den svenska historien. I ett exemplar av den danska krönikan skrev svensken Olaus Magnus om sina egna upplevelser av Stockholms blodbad..

DN - 1 timme sedan

Calle Halfvarsson tog tredje SM-guldet

14-faldige SM-guldmedaljören Marcus Hellner slogs ut redan i kvalet och regerande sprintmästaren Emil Jönsson kom inte till start. I stället tog Calle Halfvarsson karriärens tredje individuella SM-guld i den klassiska sprinten i Skellefteå. – Kul att jag får ta ett SM-guld för den lilla klubben, säger Sågmyraåkaren till SVT..

DN - 1 timme sedan

Åtta spelare får lämna AIK

AIK storstädar i truppen efter fiaskot i Hockeyallsvenskan. ”Gnaget” missade den hockeyallsvenska finalen och gick inte heller vidare från Slutspelsserien. Nu förlänger inte AIK kontraktet med åtta spelare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.