DN > Nyheter

Friday, 20 July, 14:33

Liknande nyheter

Taggar: Tretidigare , Teliacheferåtalas i , muthärva
NSD - 07 feb 13 kl. 12:54

Haparanda-fängelset indraget i muthärva

I dag väcks åtal i en omfattande muthärva inom Kriminalvården som har utretts i tre år. Fyra män åtalas för att ha mutat eller låtit sig bli mutade vid byggen på olika anstalter, bland annat fängelset i Haparanda..

YLE - 18 maj 15 kl. 22:15

MTV: Skanska och HOK-Elanto i stor muthärva

Byggkoncernen Skanska medgav på måndagskvällen att man är föremål för en polisutredning om misstänkta mutbrott. MTV:s nyheter uppgav tidigare att åtminstone tre tidigare direktörer vid Skanska är misstänkta i en stor muthärva kring sponsorering av ett ryttarlag. Enligt MTV har Centralkriminalpolisen hittills hört ett hundratal personer i saken.

Dagens PS - 10 mar 17 kl. 09:49

Svenskbolag i muthärva – toppchef häktad

En chef på franska jätten Bombardiers svenska dotterbolag, Bombardier Transportations, har begärts häktad misstänkt i en muthärva, rapporterar SR Ekot. Bakgrunden är ett kontrakt värt 3 miljarder kronor som moderbolaget vann 2013 om att leverera signalsystem längs landet Azerbajdzjan järnvägssystem. Den svenska verksamheten, som har huvudkontor i Västerås, misstänks ha agerat mellanhand i enorma mutor till det asiatiska landet.

NSD - 18 dec 17 kl. 05:00

Fyra män i muthärva

I dag startar en rättegång i Luleå tingsrätt där tre män, en Piteåbo och två män från Luleå står åtalade för inblandning i en muthärva..

BT - 19 nov 14 kl. 21:12

Kursras låser in Telenor i muthärva

Norska Telenor hade gärna sålt innehavet i den ryska mobiloperatören Vimpelcom, misstänkt för mutaffärer i Uzbekistan. Men årets kursras för Vimpelcom-aktien omöjliggör detta, enligt Telenors ordförande Svein Aaser. - Det hade varit toppen att bli av med Vimpelcom-aktierna, men att sälja på dagens nivåer vore att råna Telenors aktieägare, säger Aaser till Reuters i samband med ett möte med Norges näringsminister Monica Maeland om den misstänkta muthärvan.

Hela Gotland - 25 okt 12 kl. 06:00

Muthärva kan avgöra snusets framtid

Mycket står på spel inför EU:s besked om hur det blir med snuset i framtiden. Antingen ska det tillåtas i hela EU - eller så blir det ett förbud mot smaksatt snus, även i Sverige. Inför det valet har en muthärva seglat upp inom EU..

NT - 12 jan 13 kl. 00:41

Chefsbyte på Walmart efter muthärva

Amerikanska detaljhandelsjätten Walmart byter ut sin Latinamerikachef som är indragen i en muthärva i Mexiko. Eduardo Solorzano ersätts med Enrique Ostale, för närvarande chef för Walmarts verksamhet i Chile..

Kristianstadsbladet - 12 jan 13 kl. 00:41

Chefsbyte på Walmart efter muthärva


Amerikanska detaljhandelsjätten Walmart byter ut sin Latinamerikachef som är indragen i en muthärva i Mexiko. Eduardo Solorzano ersätts med Enrique Ostale, för närvarande chef för Walmarts verksamhet i Chile.Mutorna ska ha överlämnats av mellanhänder till mexikanska tjänstemän som banade väg för byggen av nya Walmartbutiker.

Expressen - 31 maj 13 kl. 15:27

Svensk polis kan lösa muthärva i Danmark

MALMÖ. En man har anhållits i Köpenhamn i förbindelse med brottsutredningen kring den muthärva som avslöjats på Migrationsverket i Malmö. Svensk polis har redan varit i den danska huvudstaden och tillsammans med danska kolleger genomfört husrannsakan i den anhållnes bostad..

Kristianstadsbladet - 29 aug 13 kl. 21:27

Sex åtalade i muthärva i Falun


Sex personer åtalades på torsdagen i en muthärva i Falun. Två män från Peab och fyra nuvarande eller före detta kommunanställda, varav en tidigare förvaltningschef, åtalas misstänkta för bestickning och mutbrott, skriver lokala medier.Under 2009-2011 ska tjänstemännen i kommunen bjudits på bland annat evenemang och middagar med alkohol av Peab - som i gengäld ska ha fått stora kontrakt utan upphandling.

TA - 29 aug 13 kl. 21:27

Sex åtalade i muthärva i Falun


Sex personer åtalades på torsdagen i en muthärva i Falun. Två män från Peab och fyra nuvarande eller före detta kommunanställda, varav en tidigare förvaltningschef, åtalas misstänkta för bestickning och mutbrott, skriver lokala medier.Under 2009-2011 ska tjänstemännen i kommunen bjudits på bland annat evenemang och middagar med alkohol av Peab - som i gengäld ska ha fått stora kontrakt utan upphandling.

Fler nyheter från DN

DN - 3 minuter sedan

Lättsyrad hallonglass

Gräddig glass, som denna, blir lite friskare och piggare om man använder rinnande syrad grädde i smeten. Denna smakrika glass går dock att göra även med bara vispgrädde, men då kan man dubbla mängden citron och minska sockret med en matsked. Receptet kan också appliceras på allåkerbär, backsmultron, salmbär, jordgubbar eller björnbär..

DN - 15 minuter sedan

Uefas avstängning av Milan upphävs

Uefa stängde av italienska storklubben Milan från Europa League-spel kommande säsong. Klubben överklagade beslutet hos Cas, idrottens skiljedomstol, och har nu fått gehör..

DN - 15 minuter sedan

Rebecca & Fionas SD-protest inget yttrandefrihetsbrott

Rebecca & Fionas uppträdande i TV4:s ”Sommarkrysset”, där duon bar tröjor med texten ”Fuck SD”, utgör inget brott mot Yttrandefrihetsgrundlagen (YGL). Det slår Justitiekanslern (JK) fast..

DN - 30 minuter sedan

Orienterare bojkottar O-ringen: ”Samarbetar med vapenföretag”

Kritiska röster höjs inför O-ringen. Flera landslagslöpare bojkottar orienteringsfesten på grund av att den sponsras av ett företag som tillverkar vapen och militära fordon. – Jag kan inte stå bakom att vi samarbetar med den här typen av vapenföretag, säger Gustav Bergman till Allehanda..

DN - 30 minuter sedan

Mysigt och mystiskt i Ingelin Angerborns världar

Precis som Maria Grape en gång vill Ingelin Angerborn förmedla en sorts tröst till sina många unga läsare, att hennes spökhistorier för med sig att det finns olika sätt att tänka på vad som händer efter att man dör. DN:s Judith Kiros åkte hem till henne. .

DN - 30 minuter sedan

Washington Post börjar sända nyheter på Twitch

I sökandet efter en större publik har amerikanska The Washington Post börjat använda en ny kanal: spelplattformen Twitch.  – Premiären gick jättebra, säger reportern Libbey Casey till den mediebevakande sajten NiemanLab..

DN - 1 timme sedan

Maria Gunther: Sommarstuga. Varför ska man ens ha det?

Titta vad fint det är här, säger maken. Tänk om vi hade sommarstuga här i stället. Vad mycket enklare det vore.

DN - 1 timme sedan

Stenson lever farligt i British Open - riskerar missa kvalgränsen

För två år sedan vann Henrik Stenson British Open – och blev historisk. Nu riskerar den svenska golfstjärnan att få lämna tävlingen redan efter två ronder..

DN - 1 timme sedan

Folk hörde röster vid Slussen – staden beklagar incidenten

Under hela natten har polisen flera larm från oroliga Stockholmare som hörde röster vid Slussen. Stockholms stad går nu ut och ber om ursäkt för ett upptäckt larmfel. ”Det är helt oacceptabelt”, skriver de på hemsidan..

DN - 1 timme sedan

Lega: Italien lämnar euron förr eller senare

Italien kommer att lämna eurosamarbetet förr eller senare. Det spår Claudio Borghi, ordförande för budgetutskottet i italienska deputeradekammaren och främlingsfientliga regeringspartiet Legas ekonomisk-politiske talesperson, enligt tidningen Corriere della Sera..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.