DN > Nyheter

Sunday, 22 October, 12:19

Liknande nyheter

Taggar: Tretidigare , Teliacheferåtalas i , muthärva
Dagens PS - 10 mar 17 kl. 09:49

Svenskbolag i muthärva – toppchef häktad

En chef på franska jätten Bombardiers svenska dotterbolag, Bombardier Transportations, har begärts häktad misstänkt i en muthärva, rapporterar SR Ekot. Bakgrunden är ett kontrakt värt 3 miljarder kronor som moderbolaget vann 2013 om att leverera signalsystem längs landet Azerbajdzjan järnvägssystem. Den svenska verksamheten, som har huvudkontor i Västerås, misstänks ha agerat mellanhand i enorma mutor till det asiatiska landet.

NSD - 07 feb 13 kl. 12:54

Haparanda-fängelset indraget i muthärva

I dag väcks åtal i en omfattande muthärva inom Kriminalvården som har utretts i tre år. Fyra män åtalas för att ha mutat eller låtit sig bli mutade vid byggen på olika anstalter, bland annat fängelset i Haparanda..

YLE - 18 maj 15 kl. 22:15

MTV: Skanska och HOK-Elanto i stor muthärva

Byggkoncernen Skanska medgav på måndagskvällen att man är föremål för en polisutredning om misstänkta mutbrott. MTV:s nyheter uppgav tidigare att åtminstone tre tidigare direktörer vid Skanska är misstänkta i en stor muthärva kring sponsorering av ett ryttarlag. Enligt MTV har Centralkriminalpolisen hittills hört ett hundratal personer i saken.

BT - 19 nov 14 kl. 21:12

Kursras låser in Telenor i muthärva

Norska Telenor hade gärna sålt innehavet i den ryska mobiloperatören Vimpelcom, misstänkt för mutaffärer i Uzbekistan. Men årets kursras för Vimpelcom-aktien omöjliggör detta, enligt Telenors ordförande Svein Aaser. - Det hade varit toppen att bli av med Vimpelcom-aktierna, men att sälja på dagens nivåer vore att råna Telenors aktieägare, säger Aaser till Reuters i samband med ett möte med Norges näringsminister Monica Maeland om den misstänkta muthärvan.

Hela Gotland - 25 okt 12 kl. 06:00

Muthärva kan avgöra snusets framtid

Mycket står på spel inför EU:s besked om hur det blir med snuset i framtiden. Antingen ska det tillåtas i hela EU - eller så blir det ett förbud mot smaksatt snus, även i Sverige. Inför det valet har en muthärva seglat upp inom EU..

NT - 12 jan 13 kl. 00:41

Chefsbyte på Walmart efter muthärva

Amerikanska detaljhandelsjätten Walmart byter ut sin Latinamerikachef som är indragen i en muthärva i Mexiko. Eduardo Solorzano ersätts med Enrique Ostale, för närvarande chef för Walmarts verksamhet i Chile..

Kristianstadsbladet - 12 jan 13 kl. 00:41

Chefsbyte på Walmart efter muthärva


Amerikanska detaljhandelsjätten Walmart byter ut sin Latinamerikachef som är indragen i en muthärva i Mexiko. Eduardo Solorzano ersätts med Enrique Ostale, för närvarande chef för Walmarts verksamhet i Chile.Mutorna ska ha överlämnats av mellanhänder till mexikanska tjänstemän som banade väg för byggen av nya Walmartbutiker.

Expressen - 31 maj 13 kl. 15:27

Svensk polis kan lösa muthärva i Danmark

MALMÖ. En man har anhållits i Köpenhamn i förbindelse med brottsutredningen kring den muthärva som avslöjats på Migrationsverket i Malmö. Svensk polis har redan varit i den danska huvudstaden och tillsammans med danska kolleger genomfört husrannsakan i den anhållnes bostad..

Kristianstadsbladet - 29 aug 13 kl. 21:27

Sex åtalade i muthärva i Falun


Sex personer åtalades på torsdagen i en muthärva i Falun. Två män från Peab och fyra nuvarande eller före detta kommunanställda, varav en tidigare förvaltningschef, åtalas misstänkta för bestickning och mutbrott, skriver lokala medier.Under 2009-2011 ska tjänstemännen i kommunen bjudits på bland annat evenemang och middagar med alkohol av Peab - som i gengäld ska ha fått stora kontrakt utan upphandling.

TA - 29 aug 13 kl. 21:27

Sex åtalade i muthärva i Falun


Sex personer åtalades på torsdagen i en muthärva i Falun. Två män från Peab och fyra nuvarande eller före detta kommunanställda, varav en tidigare förvaltningschef, åtalas misstänkta för bestickning och mutbrott, skriver lokala medier.Under 2009-2011 ska tjänstemännen i kommunen bjudits på bland annat evenemang och middagar med alkohol av Peab - som i gengäld ska ha fått stora kontrakt utan upphandling.

Opinionen.se - 29 aug 13 kl. 21:33

Sex åtalade i muthärva i Falun

Sex personer åtalades på torsdagen i en muthärva i Falun. Två män från Peab och fyra nuvarande eller före detta kommunanställda, varav en tidigare förvaltningschef, åtalas misstänkta för bestickning och mutbrott, skriver lokala medier. Under 2009?

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Lisa Magnusson: Det lönar sig att vara artig

Bufflarna verkar tro att deras bufflighet inte märks, men det gör den. Och människorna runt dem blir fientliga..

DN - 30 minuter sedan

En lång resa till tystnaden

Intresset för aktivitetsresor ökar – liksom intresset för yoga. DN:s Sofia Edgren åkte på en svenskt yogaretreat på en stilla paradisstrand i Indien..

DN - 1 timme sedan

KD säger nej till kommunala poliser

I flera motioner till Kristdemokraternas pågående riksting föreslås att de kommuner som vill ska kunna anställa egna poliser. Förslagen röstades dock ner av ombuden..

DN - 1 timme sedan

Guide: Sänk elräkningen – så här gör du

Trött på hög elräkning? Det finns en hel del du kan göra för att få ner den. Vissa åtgärder är enkla – andra kräver lite mer uppoffringar..

DN - 1 timme sedan

Rusande elnätspriser ska stoppas

De skenande elnätspriserna har varit ett hett debattämne de senaste åren och nu kommer utredningen som många husägare hoppas ska stoppa de stora prishöjningarna. – Lagstiftningen har varit ganska svag och otydlig, säger Tony Rosten på Energimarknadsinspektionen..

DN - 1 timme sedan

Karin Bojs: Man får ta in det goda men se det onda

I min trappuppgång bodde en dam som blev nästan hundra år innan hon dog. Hon brukade jämföra dåtid med nutid, och eftersom hon hade en solig och positiv läggning utföll det nästan alltid till nuets fördel..

DN - 2 timmar sedan

Navalnyj släpps ur fängelset

Den ryske oppositionsledaren Aleksej Navalnyj har släppts ur fängelset, uppger han själv på Instagram..

DN - 2 timmar sedan

Taket lyfte bokstavligen vid Beach Boys-konsert

När The Beach Boys spelade på ett casino i Oklahoma på lördagen slets delar av taket bort, skriver nyhetsbyrån AP. Det var inte dock inte popveteranernas musik som orsakade skadorna utan sannolikt en tornado..

DN - 5 timmar sedan

#Metoo-manifestationer i hela landet mot övergrepp

Tusentals personer världen över diskuterar fortfarande #metoo på sociala medier. Flödena pulserar av personliga historier som kommer fram i ljuset, historier som tillsammans tecknar en bild av ett utbrett samhällsproblem med sexuella trakasserier och övergrepp..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.