BT > Nyheter

Friday, 23 March, 15:48

Liknande nyheter

Taggar: Elevernaär , galnai , engelska
YLE - 21 nov 13 kl. 15:24

Svaga hälsokunskaper men god engelska i Hangö högstadium

Hangö högstadium var med i Utbildningsstyrelsens utvärdering i årskurs nio i våras. Bland niorna i Hangö finns inga toppresultat i ämnet hälsokunskap, visar de preliminära resluaten av utvärderingen, som omfattar drygt etthundra skolor i Finland. En orsak till det här är ett bristfälligt ordförråd bland eleverna.

YLE - 08 feb 17 kl. 19:30

Skoleleverna satsar mest bara på engelska, övriga språk kollapsar

Mediegruppen Uutissuomalainen presenterade på onsdagen siffror som visar att allt färre abiturienter kämpar med främmande språk i studentskrivningarna. – Vad var det vi sade, säger riksdagsledamot Mikaela Nylander (SFP), som sitter i riksdagens kulturutskott. Nylander säger att det inte är med någon glädje det visade sig att hon hade rätt i samband med att studentexamen förändrades och bara modersmålet blev obligatoriskt i studentskrivningarna.

YLE - 19 sep 14 kl. 10:54

Raseborg: Många finskspråkiga vill ha engelska före svenska i skolan

Eleverna i Raseborg börjar läsa det andra inhemska språket från årskurs 1 om två år. Det förslaget ska bildningsnämnden ta ställning till på tisdag. Många finskspråkiga föräldrar vill hellre att deras barn börjar läsa engelska som första främmande språk.

BT - 28 nov 13 kl. 11:20

Flest A och F i matte och engelska

Engelska och matte visar upp den största andelen underkända när sjätteklassarna nu fått betyg - men också den största andelen med toppbetyg. Våren 2013 fick 15 procent A i engelska och 14 procent samma betyg i matematik. I båda ämnena var det också störst andel med ej godkänt betyg, F.

BT - 25 nov 14 kl. 09:48

Svenska nior bäst på engelska

Även i år var engelska niondeklassarnas bästa ämne. Det visade resultaten från nationella proven från i våras som presenterades av Skolverket i dag. Engelska är det ämne där både killarna och tjejerna lyckas bäst: 97 procent klarade gränsen för godkänt och nästan 18 procent fick högsta provbetyg, det vill säga A.

Trelleborgs Allehanda - 03 aug 11 kl. 03:30

Sommarskola ska ge eleverna egoboost

Foto: Tom Wall
Ambitiösa åttor sätter sig i skolbänken långt innan det ringer in för höstterminen.
?Which animal would you like to be for one day?

Barometern - 05 okt 13 kl. 08:58

Oskarshamnselever duktiga på engelska

Goda resultat i engelska men betydligt sämre i svenska och matematik, så kan resultaten av de nationella proven i grundskolan sammanfattas. De nationella proven är obligatoriska och syftar till att stödja en likvärdig och rättvis bedömning av elevernas kunskaper.
Av resultatet från i vintras framgår bland annat att bara ett fåtal elever i årskurs nio fick högsta betyg i svenska och delprovet "tala och samtala".

Barometern - 05 okt 13 kl. 13:57

Oskarshamnseleverna bättre på engelska än svenska

Goda resultat i engelska men betydligt sämre i svenska och matematik ? så kan resultaten av de nationella proven i grundskolan sammanfattas. De nationella proven är obligatoriska och syftar till att stödja en likvärdig och rättvis bedömning av elevernas kunskaper.

BT - 25 nov 14 kl. 09:29

Svenska elever bäst på engelska

Även i år klarade sig niondeklassarna bra i det nationella provet i engelska. Det visade resultaten från niondeklassarnas nationella prov i våras som presenterades av Skolverket i dag. Engelska är det ämne där både killarna och tjejerna lyckas bäst: 97 procent klarade gränsen för godkänt och nästan 18 procent fick högsta provbetyg, det vill säga A.

BT - 28 nov 13 kl. 09:10

Flest bäst i engelska och matte

I dag släpper Skolverket en sammanställning om sjätteklassarnas betyg förra läsåret. Det är den första kullen sjätteklassare som fått betyg – före 2012 gavs det första betyget i högstadiet. Syftet med förändringen är att få bättre koll på var eleverna står kunskapsmässigt.

Kristianstadsbladet - 28 nov 13 kl. 09:15

Flesta A och F i matte och engelska

I dag kom Skolverkets sammanställning om sjätteklassarnas betyg förra läsåret.
Engelska och matematik var de två ämnen där störst andel elever fick det högsta betyget, A. Våren 2013 fick 15 procent A i engelska och 14 procent samma betyg i matematik.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Livet på jorden hotat, enligt experter

Den biologiska mångfalden på jorden är starkt hotad, enligt nya expertrapporter. Experterna varnar för att fiskbestånden i östra Indiska oceanen och västra Stilla havet kommer att vara utfiskade inom 30 år, och att hälften av alla arter av fåglar och däggdjur i Afrika kan gå förlorade till 2100.(TT).

BT - 15 minuter sedan

Sverige upp på nionde plats

Turneringssegern i Algarve Cup, som delades med Nederländerna efter den inställda finalen, gjorde att de svenska fotbollsdamerna klättrade en placering på världsrankningen, till nionde plats. USA, som vann turneringen Shebelieves Cup, är kvar som världsetta.(TT).

BT - 15 minuter sedan

Ledare: Någon jävla ordning ska det vara i ett parti

Moderaternas partiledning gjorde rätt som förmådde Hanif Bali att ge upp sin plats i partistyrelsen. Det borde dock ha skett långt tidigare, men kan förklaras med stödet från den lilla men skickligt intrigerande grupp i partiet vari Hanif Bali ingår. .

BT - 30 minuter sedan

Stefan Hederdal finalist till Landstipendiet

Töllsjöentreprenören och Bollebygdsambassadören Stefan Hederdal är en av fem finalister till att bli Hela Sveriges Landstipendiat 2018..

BT - 30 minuter sedan

Swedish Match köper dansk tuggtobak

Swedish Match köper det danska tobaksbolaget House of Oliver Twist, meddelar man på fredagen i ett pressmeddelande. Det danska företaget är verksamt inom rökfri tobak och säljer tuggtobak i form av portionsbitar. Företagets främsta marknader är Skandinavien och vissa andra EU-länder.

BT - 45 minuter sedan

Skoterförare skadad i lavin

En skoterförare har skadats i en lavin i närheten av fjällbyn Borgafjäll i Dorotea kommun, meddelar polisen. Larmet om skredet kom in vid klockan halv tre. Enligt de första uppgifterna på platsen ska föraren, en man, ha skadats i ett ben och en ambulanshelikopter har skickats till platsen.

BT - 1 timme sedan

Ohlssons böcker blir TV4-serie

Författaren Kristina Ohlssons spänningsromaner står som förlaga i TV4 och C Mores nya originalserie "Sthlm requiem". Liv Mjönes, Jonas Karlsson och Alexej Manvelov spelar huvudrollerna i serien, som sänds i tio avsnitt.(TT).

BT - 1 timme sedan

Anmäler renstöld efter ungerskt avslöjande

Efter ett avslöjande i ungerska medier om att en toppolitiker varit i Sverige och skjutit ren har polisen i Västerbotten fått in en anmälan om renstöld.(TT).

BT - 1 timme sedan

Åtalas för tramadolimport i mångmiljonklassen

En Malmötrio åtalas för illegal införsel av det narkotikaklassade läkemedlet tramadol i stor skala. Enligt åtalet handlar det om uppemot 544 500 tabletter eller kapslar, som på den illegala marknaden har ett värde på uppåt 5,4 miljoner kronor.(TT).

BT - 1 timme sedan

Molntjänst i stor börsnotering

Den molnbaserade lagringstjänsten Dropbox introduceras på Nasdaq i New York i dag. Det sker samtidigt som andra stora it-bolag i USA har det tufft på börsen. Börsnoteringen av Dropbox sker i en turbulent tid för amerikanska it-bolag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.