BT > Nyheter

Friday, 15 December, 03:43

BT - 22 sep 17 kl. 08:59

Eleverna är galna i engelskaEn gång om året ordnar Bollebygdsskolan F–6 heldagen Crazy for English med ett engelskspråkigt land som tema. I år kom turen till Australien..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Bollebygdsskolan, Crazy, English, Australien

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elevernaär , galnai , engelska
YLE - 21 nov 13 kl. 15:24

Svaga hälsokunskaper men god engelska i Hangö högstadium

Hangö högstadium var med i Utbildningsstyrelsens utvärdering i årskurs nio i våras. Bland niorna i Hangö finns inga toppresultat i ämnet hälsokunskap, visar de preliminära resluaten av utvärderingen, som omfattar drygt etthundra skolor i Finland. En orsak till det här är ett bristfälligt ordförråd bland eleverna.

YLE - 08 feb 17 kl. 19:30

Skoleleverna satsar mest bara på engelska, övriga språk kollapsar

Mediegruppen Uutissuomalainen presenterade på onsdagen siffror som visar att allt färre abiturienter kämpar med främmande språk i studentskrivningarna. – Vad var det vi sade, säger riksdagsledamot Mikaela Nylander (SFP), som sitter i riksdagens kulturutskott. Nylander säger att det inte är med någon glädje det visade sig att hon hade rätt i samband med att studentexamen förändrades och bara modersmålet blev obligatoriskt i studentskrivningarna.

YLE - 19 sep 14 kl. 10:54

Raseborg: Många finskspråkiga vill ha engelska före svenska i skolan

Eleverna i Raseborg börjar läsa det andra inhemska språket från årskurs 1 om två år. Det förslaget ska bildningsnämnden ta ställning till på tisdag. Många finskspråkiga föräldrar vill hellre att deras barn börjar läsa engelska som första främmande språk.

BT - 28 nov 13 kl. 11:20

Flest A och F i matte och engelska

Engelska och matte visar upp den största andelen underkända när sjätteklassarna nu fått betyg - men också den största andelen med toppbetyg. Våren 2013 fick 15 procent A i engelska och 14 procent samma betyg i matematik. I båda ämnena var det också störst andel med ej godkänt betyg, F.

BT - 25 nov 14 kl. 09:48

Svenska nior bäst på engelska

Även i år var engelska niondeklassarnas bästa ämne. Det visade resultaten från nationella proven från i våras som presenterades av Skolverket i dag. Engelska är det ämne där både killarna och tjejerna lyckas bäst: 97 procent klarade gränsen för godkänt och nästan 18 procent fick högsta provbetyg, det vill säga A.

Trelleborgs Allehanda - 03 aug 11 kl. 03:30

Sommarskola ska ge eleverna egoboost

Foto: Tom Wall
Ambitiösa åttor sätter sig i skolbänken långt innan det ringer in för höstterminen.
?Which animal would you like to be for one day?

Barometern - 05 okt 13 kl. 08:58

Oskarshamnselever duktiga på engelska

Goda resultat i engelska men betydligt sämre i svenska och matematik, så kan resultaten av de nationella proven i grundskolan sammanfattas. De nationella proven är obligatoriska och syftar till att stödja en likvärdig och rättvis bedömning av elevernas kunskaper.
Av resultatet från i vintras framgår bland annat att bara ett fåtal elever i årskurs nio fick högsta betyg i svenska och delprovet "tala och samtala".

Barometern - 05 okt 13 kl. 13:57

Oskarshamnseleverna bättre på engelska än svenska

Goda resultat i engelska men betydligt sämre i svenska och matematik ? så kan resultaten av de nationella proven i grundskolan sammanfattas. De nationella proven är obligatoriska och syftar till att stödja en likvärdig och rättvis bedömning av elevernas kunskaper.

BT - 25 nov 14 kl. 09:29

Svenska elever bäst på engelska

Även i år klarade sig niondeklassarna bra i det nationella provet i engelska. Det visade resultaten från niondeklassarnas nationella prov i våras som presenterades av Skolverket i dag. Engelska är det ämne där både killarna och tjejerna lyckas bäst: 97 procent klarade gränsen för godkänt och nästan 18 procent fick högsta provbetyg, det vill säga A.

BT - 28 nov 13 kl. 09:10

Flest bäst i engelska och matte

I dag släpper Skolverket en sammanställning om sjätteklassarnas betyg förra läsåret. Det är den första kullen sjätteklassare som fått betyg – före 2012 gavs det första betyget i högstadiet. Syftet med förändringen är att få bättre koll på var eleverna står kunskapsmässigt.

Kristianstadsbladet - 28 nov 13 kl. 09:15

Flesta A och F i matte och engelska

I dag kom Skolverkets sammanställning om sjätteklassarnas betyg förra läsåret.
Engelska och matematik var de två ämnen där störst andel elever fick det högsta betyget, A. Våren 2013 fick 15 procent A i engelska och 14 procent samma betyg i matematik.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Hemlig uppgörelse efter anklagelser

Kanadas underrättelsetjänst CSIS har nått en uppgörelse med fem anställda som anklagat sina chefer för homofobi, rasism och islamofobi. Organisationen lovar även att arbeta för att hindra trakasserier.(TT).

BT - 1 timme sedan

Temer ställer in Asienresa

Brasiliens president Michel Temer har ställt in en planerad resa i Sydostasien i januari på grund av att han genomgått en mindre operation. Sjukhuset i São Paulo meddelar att presidenten återhämtar sig bra och kommer att skrivas ut på fredag, men att han har fått rådet att undvika långa resor de närmaste veckorna.(TT).

BT - 1 timme sedan

Polisen varnar för utfodring av rådjur

Trafikverket, polisen och länsstyrelsen i Västerbotten varnar allmänheten för att felaktig utfodring av rådjur kan leda till trafikolyckor, skriver Västerbottens-Kuriren.(TT).

BT - 2 timmar sedan

Stark optimism i japanska företag

Tron på framtiden är starkare än på elva år bland japanska industribolag, visar den japanska centralbankens Tankan-rapport. Uppgifterna i rapporten, som görs varje kvartal, baseras på en enkät bland mer än 10 000 företag och visar på de högsta siffrorna sedan i december 2006.(TT).

BT - 2 timmar sedan

Perus president hotas med riksrätt

Oppositionen i Peru kräver att president Pedro Pablo Kuczynski ska lämna sin post. Alternativet är att han ställs inför riksrätt efter korruptionsanklagelser med koppling till den brasilianska byggjätten Odebrecht.(TT).

BT - 3 timmar sedan

Trump och Putin i samtal om Nordkorea

Rysslands president Vladimir Putin och USA:s president Donald Trump har talat om bilaterala frågor och situationen på den koreanska halvön i ett telefonsamtal.(TT).

BT - 2 timmar sedan

Han var med och bildade en ny kommun

Det är inte alla som kan skryta med att de har varit med och bildat en kommun. Det kan Bollebygds första kommunalråd Jan-Åke Andersson (S). Men det politiska engagemanget började i elektrikerfacket..

BT - 3 timmar sedan

Flera knivhuggna i Nederländerna

Minst två personer har dödats och flera har skadats sedan de knivhuggits i staden Maastricht i Nederländerna, skriver polisen i ett uttalande enligt Reuters..

BT - 5 timmar sedan

Julskivan från Borås hyllas i USA

Julskivan ”I won‘t be home for christmas” är skapad i Sparsör men hyllas långt utanför Sveriges gränser. Peter Holmstedt är en av dem som jobbat fram samlingsskivan tillsammans med lokala och internationella artister..

BT - 5 timmar sedan

Man död i olycka - körde in i träd

En man omkom i en trafikolycka söder om Örebro på torsdagskvällen. Han ska ha kört en bil i hög hastighet och sladdat av vägen in i ett träd, enligt polisens vittnen. Inga andra bilar ska ha varit involverade.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.