BT > Nyheter

Friday, 20 July, 14:17

Liknande nyheter

Taggar: Elevernaär , galnai , engelska
YLE - 21 nov 13 kl. 15:24

Svaga hälsokunskaper men god engelska i Hangö högstadium

Hangö högstadium var med i Utbildningsstyrelsens utvärdering i årskurs nio i våras. Bland niorna i Hangö finns inga toppresultat i ämnet hälsokunskap, visar de preliminära resluaten av utvärderingen, som omfattar drygt etthundra skolor i Finland. En orsak till det här är ett bristfälligt ordförråd bland eleverna.

YLE - 08 feb 17 kl. 19:30

Skoleleverna satsar mest bara på engelska, övriga språk kollapsar

Mediegruppen Uutissuomalainen presenterade på onsdagen siffror som visar att allt färre abiturienter kämpar med främmande språk i studentskrivningarna. – Vad var det vi sade, säger riksdagsledamot Mikaela Nylander (SFP), som sitter i riksdagens kulturutskott. Nylander säger att det inte är med någon glädje det visade sig att hon hade rätt i samband med att studentexamen förändrades och bara modersmålet blev obligatoriskt i studentskrivningarna.

YLE - 19 sep 14 kl. 10:54

Raseborg: Många finskspråkiga vill ha engelska före svenska i skolan

Eleverna i Raseborg börjar läsa det andra inhemska språket från årskurs 1 om två år. Det förslaget ska bildningsnämnden ta ställning till på tisdag. Många finskspråkiga föräldrar vill hellre att deras barn börjar läsa engelska som första främmande språk.

BT - 28 nov 13 kl. 11:20

Flest A och F i matte och engelska

Engelska och matte visar upp den största andelen underkända när sjätteklassarna nu fått betyg - men också den största andelen med toppbetyg. Våren 2013 fick 15 procent A i engelska och 14 procent samma betyg i matematik. I båda ämnena var det också störst andel med ej godkänt betyg, F.

BT - 25 nov 14 kl. 09:48

Svenska nior bäst på engelska

Även i år var engelska niondeklassarnas bästa ämne. Det visade resultaten från nationella proven från i våras som presenterades av Skolverket i dag. Engelska är det ämne där både killarna och tjejerna lyckas bäst: 97 procent klarade gränsen för godkänt och nästan 18 procent fick högsta provbetyg, det vill säga A.

Trelleborgs Allehanda - 03 aug 11 kl. 03:30

Sommarskola ska ge eleverna egoboost

Foto: Tom Wall
Ambitiösa åttor sätter sig i skolbänken långt innan det ringer in för höstterminen.
?Which animal would you like to be for one day?

Barometern - 05 okt 13 kl. 08:58

Oskarshamnselever duktiga på engelska

Goda resultat i engelska men betydligt sämre i svenska och matematik, så kan resultaten av de nationella proven i grundskolan sammanfattas. De nationella proven är obligatoriska och syftar till att stödja en likvärdig och rättvis bedömning av elevernas kunskaper.
Av resultatet från i vintras framgår bland annat att bara ett fåtal elever i årskurs nio fick högsta betyg i svenska och delprovet "tala och samtala".

Barometern - 05 okt 13 kl. 13:57

Oskarshamnseleverna bättre på engelska än svenska

Goda resultat i engelska men betydligt sämre i svenska och matematik ? så kan resultaten av de nationella proven i grundskolan sammanfattas. De nationella proven är obligatoriska och syftar till att stödja en likvärdig och rättvis bedömning av elevernas kunskaper.

BT - 25 nov 14 kl. 09:29

Svenska elever bäst på engelska

Även i år klarade sig niondeklassarna bra i det nationella provet i engelska. Det visade resultaten från niondeklassarnas nationella prov i våras som presenterades av Skolverket i dag. Engelska är det ämne där både killarna och tjejerna lyckas bäst: 97 procent klarade gränsen för godkänt och nästan 18 procent fick högsta provbetyg, det vill säga A.

BT - 28 nov 13 kl. 09:10

Flest bäst i engelska och matte

I dag släpper Skolverket en sammanställning om sjätteklassarnas betyg förra läsåret. Det är den första kullen sjätteklassare som fått betyg – före 2012 gavs det första betyget i högstadiet. Syftet med förändringen är att få bättre koll på var eleverna står kunskapsmässigt.

Kristianstadsbladet - 28 nov 13 kl. 09:15

Flesta A och F i matte och engelska

I dag kom Skolverkets sammanställning om sjätteklassarnas betyg förra läsåret.
Engelska och matematik var de två ämnen där störst andel elever fick det högsta betyget, A. Våren 2013 fick 15 procent A i engelska och 14 procent samma betyg i matematik.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Sponsorbråk inför O-ringen - stjärnorna bojkottar

Kritiska röster höjs inför O-ringen. Flera landslagslöpare bojkottar orienteringsfesten på grund av att den sponsras av ett företag som tillverkar vapen och militära fordon.(TT).

BT - 15 minuter sedan

Mångmiljonarv efter författare tillföll maken

2015 avled den framgångsrika, australiska författaren Colleen McCullough. Sedan dess har det varit oklart vem hennes mångmiljonarv ska tillfalla - fram till nu.(TT).

BT - 15 minuter sedan

Haag och Ankara återupprättar kontakten

Nederländerna och Turkiet återupprättar de diplomatiska relationerna efter det infekterade bråk som försurat stämningen sedan i fjol, rapporterar den nederländska nyhetsbyrån ANP med hänvisning till landets utrikesminister.(TT).

BT - 45 minuter sedan

Regeringen vill stifta äldrelag

Äldreomsorgen faller i dag under socialtjänstlagen. Men i takt med att den äldre delen av landets befolkning växer anser regeringen att det finns skäl att inlemma det som rör äldreomsorgen i en särskild äldrelag.(TT).

BT - 45 minuter sedan

Bokningssajt hotas med vite

Hotellbokningssajten Booking. com strider mot konkurrenslagen genom att hindra hotell från att sätta lägre priser än vad sajten erbjuder. Det slår Patent- och marknadsdomstolen fast.

BT - 30 minuter sedan

Liga smugglade narkotika i ambulans

Fem män döms till fängelse i sex till åtta år för att ha smugglat narkotika i en ambulans från ett land på Balkan, rapporterar Sydsvenskan.(TT).

BT - 30 minuter sedan

Honeywell höjer prognosen

Den amerikanska verkstadskoncernen Honeywell redovisar ett oväntat högt kvartalsresultat för årets andra kvartal och höjer för tredje gången vinstprognosen för helåret 2018. Nettovinsten för andra kvartalet sjönk till 1,27 miljarder dollar, från 1,39 miljarder dollar ett år tidigare.(TT).

BT - 30 minuter sedan

Östersund värvar från Köpenhamn

Som 16-åring lämnade Henrik Bellman Helsingborg för FC Köpenhamn. Nu återvänder mittfältaren till svensk fotboll för allsvenskt spel med Östersund. Avtalet är på fyra och ett halvt år.

BT - 30 minuter sedan

Mikael Ahlén fortsätter i Södertälje

Mikael Ahlén har varit en stor publikfavorit i SHL-klubben Djurgården de senaste säsongerna, men erbjöds inte något nytt kontrakt efter den gångna säsongen. Nu står det klart att 30-åringen fortsätter karriären i hockeyallsvenska Södertälje. Kontraktet är skrivet på ett år.

BT - 45 minuter sedan

Varberg: Larm om brand motocrossbanan

Det brinner på motocrossbanan i Anneberg, enligt en inringare som hört av sig till SOS alarm. Inringare uppger att det är gräset som brinner med synliga lågor och mycket rök..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.