BT > Nyheter

Saturday, 21 October, 16:05

Liknande nyheter

Taggar: Elevernaär , galnai , engelska
YLE - 21 nov 13 kl. 15:24

Svaga hälsokunskaper men god engelska i Hangö högstadium

Hangö högstadium var med i Utbildningsstyrelsens utvärdering i årskurs nio i våras. Bland niorna i Hangö finns inga toppresultat i ämnet hälsokunskap, visar de preliminära resluaten av utvärderingen, som omfattar drygt etthundra skolor i Finland. En orsak till det här är ett bristfälligt ordförråd bland eleverna.

YLE - 08 feb 17 kl. 19:30

Skoleleverna satsar mest bara på engelska, övriga språk kollapsar

Mediegruppen Uutissuomalainen presenterade på onsdagen siffror som visar att allt färre abiturienter kämpar med främmande språk i studentskrivningarna. – Vad var det vi sade, säger riksdagsledamot Mikaela Nylander (SFP), som sitter i riksdagens kulturutskott. Nylander säger att det inte är med någon glädje det visade sig att hon hade rätt i samband med att studentexamen förändrades och bara modersmålet blev obligatoriskt i studentskrivningarna.

YLE - 19 sep 14 kl. 10:54

Raseborg: Många finskspråkiga vill ha engelska före svenska i skolan

Eleverna i Raseborg börjar läsa det andra inhemska språket från årskurs 1 om två år. Det förslaget ska bildningsnämnden ta ställning till på tisdag. Många finskspråkiga föräldrar vill hellre att deras barn börjar läsa engelska som första främmande språk.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Engelska skolan är bästa skolan

Som förälder till elev på Engelska skolan känner jag att jag vill besvara din insändare då den inte alls stämmer med vår upplevelse av skolan..

BT - 28 nov 13 kl. 11:20

Flest A och F i matte och engelska

Engelska och matte visar upp den största andelen underkända när sjätteklassarna nu fått betyg - men också den största andelen med toppbetyg. Våren 2013 fick 15 procent A i engelska och 14 procent samma betyg i matematik. I båda ämnena var det också störst andel med ej godkänt betyg, F.

BT - 25 nov 14 kl. 09:48

Svenska nior bäst på engelska

Även i år var engelska niondeklassarnas bästa ämne. Det visade resultaten från nationella proven från i våras som presenterades av Skolverket i dag. Engelska är det ämne där både killarna och tjejerna lyckas bäst: 97 procent klarade gränsen för godkänt och nästan 18 procent fick högsta provbetyg, det vill säga A.

Trelleborgs Allehanda - 03 aug 11 kl. 03:30

Sommarskola ska ge eleverna egoboost

Foto: Tom Wall
Ambitiösa åttor sätter sig i skolbänken långt innan det ringer in för höstterminen.
?Which animal would you like to be for one day?

Barometern - 05 okt 13 kl. 08:58

Oskarshamnselever duktiga på engelska

Goda resultat i engelska men betydligt sämre i svenska och matematik, så kan resultaten av de nationella proven i grundskolan sammanfattas. De nationella proven är obligatoriska och syftar till att stödja en likvärdig och rättvis bedömning av elevernas kunskaper.
Av resultatet från i vintras framgår bland annat att bara ett fåtal elever i årskurs nio fick högsta betyg i svenska och delprovet "tala och samtala".

Barometern - 05 okt 13 kl. 13:57

Oskarshamnseleverna bättre på engelska än svenska

Goda resultat i engelska men betydligt sämre i svenska och matematik ? så kan resultaten av de nationella proven i grundskolan sammanfattas. De nationella proven är obligatoriska och syftar till att stödja en likvärdig och rättvis bedömning av elevernas kunskaper.

BT - 25 nov 14 kl. 09:29

Svenska elever bäst på engelska

Även i år klarade sig niondeklassarna bra i det nationella provet i engelska. Det visade resultaten från niondeklassarnas nationella prov i våras som presenterades av Skolverket i dag. Engelska är det ämne där både killarna och tjejerna lyckas bäst: 97 procent klarade gränsen för godkänt och nästan 18 procent fick högsta provbetyg, det vill säga A.

BT - 28 nov 13 kl. 09:10

Flest bäst i engelska och matte

I dag släpper Skolverket en sammanställning om sjätteklassarnas betyg förra läsåret. Det är den första kullen sjätteklassare som fått betyg – före 2012 gavs det första betyget i högstadiet. Syftet med förändringen är att få bättre koll på var eleverna står kunskapsmässigt.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Kennedy-dokument ska offentliggöras

President Donald Trump säger sig vara villig att släppa delar ur den hemligstämplande mordutredningen på USA:s förre president John F Kennedy. Därmed blir tusentals sidor tillgängliga för allmänheten. Hemligstämpeln, som senast förlängdes 1992 av dåvarande presidenten George W Bush, löper ut på torsdag.

BT - 15 minuter sedan

Timell kan ha setts i TV4 för sista gången

Trots att Martin Timell har flera år kvar på sitt kontrakt kommer han förmodligen inte att göra tv för TV4 mer. - Just nu är det ingenting som pekar på det, säger Casten Almqvist, vd för TV4, i Nyhetsmorgon.(TT).

BT - 1 timme sedan

Bosse Johansson gör sista matchen som ordförande

I dag spelar Elfsborg borta mot AFC Eskilstuna på Tunavallen. Då gör Bosse Johansson sin sista match på plats som klubbens ordförande. .

BT - 1 timme sedan

15-åringen: ”Hoppas det blir en väckarklocka för boråsarna”

Bilder på vanvårdade och trångsbodda djur visades i flera timmar som en tyst protest mot köttindustrin. – Jag hoppas att fler får upp ögonen för hur illa vi behandlar djuren, säger initiaitvtagaren Johanna Brag..

BT - 2 timmar sedan

16.00: Elfsborg gästar Eskilstuna - blir det ny seger?

Elfsborg gästar AFC Eskilstuna. Klockan 16.00 börjar matchen.

BT - 2 timmar sedan

Premiärministern: Vi avsätter Kataloniens regering

Kataloniens ledare Carles Puigdemont kräver det omöjliga av Spanien, och har inte gått med på att förklara sig. Därför föreslår Spaniens regering att den katalanska ledningen avsätts, med hänvisning till grundlagens artikel 155, säger premiärminister Mariano Rajoy..

BT - 1 timme sedan

Barnstjärna lämnar agent efter sexanklagelser

Den 14-årige skådespelaren Finn Wolfhard, känd från succéserien "Stranger things" har brutit med sin agent Tyler Grasham sedan flera anklagelser om sexövergrepp riktats mot Grasham, skriver Hollywood Reporter.(TT).

BT - 2 timmar sedan

Sagström delad fyra i Taiwan

Madelene Sagström är kvar i toppstriden av USA-tourtävlingen i Taiwan, trots att hon gick den tredje rundan på 73 slag - ett över par. Avståndet upp till andraplatsen är bara ett slag. Ledaren Ji Eun-Hee, Sydkorea, är dock sju slag före svenskan.

BT - 3 timmar sedan

Kropp hittad i ett dike i Göteborg

En död människa har hittats i stadsdelen Hjällbo i nordöstra Göteborg, uppger polisen. Kroppen hittades i ett dike nära Lärjeån..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.