BT > Nyheter

Saturday, 22 September, 15:03

Liknande nyheter

Taggar: Boråskvinnafortsätter , kampenmot , svanesången
BT - 19 jun 13 kl. 10:56

Boråskvinna anmäler sjukvården efter dödfött barn

En kvinna anmäler sjukvården i Borås efter att hon fött ett dödfött barn. Hon menar att sjukvårdens okunskap och ansvarslöshet kan vara orsaken till att barnet dog. Kvinnan var i nittonde veckan av sin graviditet när hon började känna av ryggsmärtor och uppsökte sjukvård första gången.

SVT Debatt - 25 apr 14 kl. 14:01

(C) måste föra kampen för de fattiga – och mot nazismen

CENTERPARTIET Tidigare generationers centerpartister manade till kamp och lät aldrig engagemanget för de fattiga eller kampen mot nazism och fascism falna. Det ska inte heller vi göra. I dag inleds Centerpartiets EU-dagar i Göteborg.

BT - 10 jan 15 kl. 11:33

Ledare: Har det slutat regna i Borås?

När det slutade regna i Borås – om en stads självkänsla” var titeln på programmet i Sveriges Radio P 1. Den skulle kanske ha kunnat vara ”Så fixar du 82 minuter fantastiskt PR för en stad i Public Service-radion”. Nej, nu ska vi inte vara tykna, sånt får göteborgarna ägna sig åt.

BT - 04 maj 14 kl. 09:29

Tidig morgon för Borås fågelentusiaster

52 olika fågelarter registrerades när fågelskådare i går flockades vid Skalle. Morgon är fantastisk med blå himmel utan ett moln. Men den är kall.

Skånskan - 28 feb 17 kl. 23:30

Wetterlöf fortsätter kampen om rollator

YSTAD Per-Henric Wetterlöf, 89 år, fortsätter kampen om att få en rollator inomhus trots att kommunen klart och tydligt har avslagit hans önskan. ERWP.fif(3)I måndags den 27 februari hoppades han på ett genombrott på den sju månader gamla kampen, när han fick besök av en sjukgymnast.

BT - 13 mar 14 kl. 09:27

Bra powerplay håller BHC kvar i kampen om division I

Fjärde raka segern för Borås får de tacka sitt powerplay för. – Det avgör nog matchen, säger Johan Benker, tränare. Fem chanser med en man mer gav tre mål framåt.

BT - 03 nov 14 kl. 14:35

Hur tar vi hand om våra dödssjuka i Borås stad?

Vår mamma är död och det var väntat eftersom hon hade lungcancer sedan 2013. Skelettmetastaser tillstötte under våren 2014. Trots denna hemska sjukdom var hennes tillstånd ganska bra fram till mitten av juli då allt plötsligt förändrades.

YLE - 02 nov 16 kl. 05:00

Kampen för ett barn

Hittills i år har våra myndigheter haft hand om 26 fall av bortförda av barn. Det innebär att mer än 30 barn har förts utomlands av den ena föräldern, utan den andra förälderns medgivande. En av de föräldrar som under några månader inte fick träffa sin dotter är "Anna".

BT - 15 sep 14 kl. 07:57

Här räddar Holmén poängen

IFK Göteborg rasade efter förlorade poäng på Borås Arena. På övertid flög hela bänken upp när Sebastian Holmén tacklade undan såväl boll som May Mahlangu i straffområdet. –Det är klar straff, säger Mahlangu.

BT - 04 apr 17 kl. 20:10

Sol- och vårare inför rätta: ”Jag vågar inte lita på folk längre”

En ung Boråskvinna blev ett av offren för en 23-åring som pekats ut som sol-och vårare. – Jag vågar inte lita på folk längre, sa hon när rättegången mot honom började på tisdagen..

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Kristoffersson i ledning inför STCC-avgörande

Inför finalhelgen i STCC på Mantorp var Robert Dahlgren i ledning med sju poäng före toppkonkurrenten Johan Kristoffersson. Men efter det första racet är det ombytta placeringar med Kristoffersson i topp efter en säker förstaplats.(TT).

BT - 15 minuter sedan

JUST NU: Hästar på R40 hindrar trafiken

Hästar som rör sig på R40 i höjd med Bollebygd skapar långsamtgående trafik. .

BT - 30 minuter sedan

Grodor sätter stopp för Mandelmanns planer

Lövgrodor har satt käppar i hjulen för paret Marie och Gustav Mandelmanns byggplaner på sin gårdsbutik i Simrishamn. Huvudpersonerna i "Mandelmanns gård" på TV4 vill bygga en ny parkering, men nu upphäver länsstyrelsen deras bygglov sedan grannar överklagat, skriver Ystads Allehanda.(TT).

BT - 1 timme sedan

Kyrkor anmälda för störande klockor

Klockorna i Maria Magdalena kyrka på Södermalm i Stockholm har ringt i hundratals år - men nu kan det vara slut med det. Grannar har känt sig störda och skickat in bulleranmälningar till miljöförvaltningen, skriver Hem och hyra.(TT).

BT - 1 timme sedan

Twitch blockeras i Kina

Strömningstjänsten Twitch, som används av miljontals spelare över hela världen för att livesända och titta på dataspel, har blockerats i Kina, skriver Mashable. Draget kommer efter att tjänstens popularitet ökat kraftigt i landet under de många e-sport-evenemang som sändes under Asiatiska spelen förra månaden.(TT).

BT - 1 timme sedan

En död vid trafikolycka i Nykvarn

En person omkom och en skadades i en trafikolycka på E20 vid Nykvarn under natten. Larmet inkom klockan 00. 10 natten mot lördag.

BT - 1 timme sedan

Brämhults scoutkår firar 60 år: ”En institution”

I år är det 60 år sedan Brämhults scoutkår grundades – det uppmärksammade man bland annat med att bjuda in till en prova på-dag. – Det ökande natur– och miljöintresset gör att fler börjar intressera sig för scouterna, säger Erik Johnson, kårordförande. .

BT - 1 timme sedan

Bitter öl för Merkels män i Bayern

När München nu släpper lös sin årliga kavalkad av ompa-ompa-musik och öl firar vissa med tryckande huvudvärk. Det bayerska maktpartiet CSU läcker som ett såll inför det stundande regionvalet.(TT).

BT - 1 timme sedan

Så mycket öl dricks det under Oktoberfest

Ölen flödar, lädershortsen är på och ompa-ompa-musiken sänker sig över München. Nu går startskottet för det som brukar kallas för världens största folkfest - här är den tyska ölfestivalen Oktoberfest i siffror. 184.

BT - 1 timme sedan

Statsvetare: En signal från SD till M

Att SD röstar på Alliansens talmanskandidat ska ses som en signal till Moderaterna och inte Alliansen i stort, säger statsvetaren Li Bennich-Björkman. - Jag är inte ett dugg förvånad.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.