DI > Ekonomi

Tuesday, 25 September, 07:34

DI - 22 sep 17 kl. 09:47

Råvaror: Basmetaller fortsätter fallaBasmetallpriserna föll rejält på fredagen och rundade därmed av en vecka med klart sjunkande kurser. Oro kring efterfrågan i Kina samt förväntningar om ett generellt stigande utbud sätter priset under press, skriver Bloomberg News..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kina, Bloomberg News

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Råvaror, Basmetallerfortsätter , falla
Affärsvärlden - 30 okt 13 kl. 08:33

Råvaror: Basmetaller överlag upp

WTI-oljan handlas lägre medan basmetaller och guld överlag är upp under onsdagens inledning..

DI - 30 maj 14 kl. 09:01

Råvaror: Basmetaller sjunker

Basmetaller har dragit nedåt på fredagsmorgonen och handlas överlag lägre jämfört med onsdagskvällens stängningsnivåer efter torsdagens svaga BNP-data från USA. Trots ett mindre uppåttick för guldet på fredagsmorgonen är priset fortsatt nära 4-månaderslägsta..

DI - 23 jun 14 kl. 13:37

Råvaror: Basmetaller upp efter Kinasiffror

Priserna på olja och basmetaller noterar breda uppgångar på måndagens förmiddagshandel, främst ledda av ett starkt inköpschefsindex i Kina men för oljan även av de fortsatta oroligheterna i Irak. Guldpriset rör sig samtidigt åt motsatt håll..

DI - 26 jun 14 kl. 09:06

Råvaror: Basmetaller stiger

Priserna på WTI-olja och basmetaller pekar något högre i inledningen av torsdagens handel, medan Brent och ädelmetallerna sjunker något..

DI - 08 jul 14 kl. 09:01

Råvaror: Basmetaller upp

Priserna på basmetaller stiger på bred front på tisdagens morgonhandel med nickel och zink i spetsen. Bland ädelmetallerna och oljorna noteras mindre rörelser..

DI - 29 jul 14 kl. 13:57

Råvaror: Basmetaller tappar

Priserna på flera basmetaller sjunker någon dryg procent på tisdagen, bland annat zink och nickel. Annars är rörelserna små inför tunga besked senare i veckan med räntebesked från Federal Reserve samt amerikansk BNP, jobbrapport och ISM inköpschefsindex..

DI - 11 aug 15 kl. 21:00

Råvaror: Basmetaller på sexårslägsta

Priserna på råolja och basmetaller handlades brant lägre under tisdagen efter beskedet om att den kinesiska yuanen devalveras. Ädelmetallerna rörde sig samtidigt marginellt uppåt..

DI - 15 sep 15 kl. 12:54

Råvaror: Basmetaller fortsätter ned

Nedgångarna fortsatte på marknaden för basmetaller i spåren av helgens svaga kinesiska makrodata och ännu en dag med fallande aktiekurser i Kina. Oljepriserna steg dock något efter måndagskvällens nedgångar..

DI - 10 dec 15 kl. 08:58

Råvaror: Basmetaller backar

Priserna på basmetaller noterades överlag något ned på torsdagsmorgonen, med undantag för koppar som steg marginellt. Ädelmetallerna handlades något högre..

DI - 01 apr 16 kl. 08:28

Råvaror: Basmetaller stiger på Kinadata

Priserna på basmetaller steg något i asiatisk handel på fredagen sedan kinesiska data över inköpschefernas humör överträffat förväntningarna..

DI - 05 okt 16 kl. 08:41

Råvaror: Basmetaller svagt ned

Oljepriset har stötts av API:s lagerdata som publicerades sent på tisdagskvällen. Basmetaller var överlag ned något i spåren av en starkare dollar..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Pressat Kone står fast vid finansiella mål

Finländska verkstadsbolaget Kone står fast vid bolaget strategiska och finansiella mål.  Det meddelar bolaget inför tisdagens kapitalmarknadsdag i Helsingfors..

DI - 30 minuter sedan

Putin hotar nya mönsterlandet

Georgien är ett av världens mest snabbväxande länder, trots att grannarna krisar och Vladimir Putin hotar.  En bra affärsplan gör under även för en nation..

DI - 45 minuter sedan

Telias ex-vd Lars Nyberg väntas bli förhörd

Telias förre vd Lars Nyberg väntas på tisdagen bli förhörd i den stora korruptionsrättegången i Stockholms tingsrätt..

DI - 45 minuter sedan

Kyliga Kina-vindar efter upptrappat handelskrig

På Shanghai-börsen råder kyliga börsvindar i skuggan av det upptrappade handelskriget med USA medan Tokyobörsen visar på en svag uppgång..

DI - 45 minuter sedan

Räntor och valutor: Starkare dollar inför Fed-besked

Dollarn stärktes efter svensk stängning på måndagen och handlas på tisdagsmorgonen omkring 1:17 mot euron och 112:87 mot yenen.  Marknaden fortsatte smälta senaste utvecklingen i handelsdispyten mellan Kina och USA. .

DI - 1 timme sedan

Sista dagen på jobbet för Löfven?

I dag, tisdag, klockan 9.30 röstar riksdagen om statsministerposten. Inget tyder på att Stefan Löfven får sitta kvar, eftersom både Allianspartierna och Sverigedemokraterna sagt att de ska rösta bort honom.

DI - 1 timme sedan

Instagrams grundare lämnar företaget

Instagrams grundare Kevin Systrom och Mike Krieger lämnar företaget, enligt The New York Times..

DI - 1 timme sedan

Kina bromsas av Trumps tullar

Kinesiska företag har börjat sparka personal och flytta verksamhet utomlands som svar på handelskriget med USA.  Men det är inte bara tillverkningsindustrin som drabbas. Även it- och finansbolag tappar fart..

DI - 1 timme sedan

Handelsbråket oroar amerikanska företag

De amerikanska företagen oroar sig för handelskonflikten med Kina, som dock ännu inte haft någon större effekt på USA:s ekonomi eller börser. Samtidigt trappar Kina upp sina politiskt riktade motåtgärder inför mellanårsvalen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.