DI > Ekonomi

Monday, 19 February, 05:20

DI - 22 sep 17 kl. 09:47

Råvaror: Basmetaller fortsätter fallaBasmetallpriserna föll rejält på fredagen och rundade därmed av en vecka med klart sjunkande kurser. Oro kring efterfrågan i Kina samt förväntningar om ett generellt stigande utbud sätter priset under press, skriver Bloomberg News..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kina, Bloomberg News

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Råvaror, Basmetallerfortsätter , falla
Affärsvärlden - 30 okt 13 kl. 08:33

Råvaror: Basmetaller överlag upp

WTI-oljan handlas lägre medan basmetaller och guld överlag är upp under onsdagens inledning..

DI - 30 maj 14 kl. 09:01

Råvaror: Basmetaller sjunker

Basmetaller har dragit nedåt på fredagsmorgonen och handlas överlag lägre jämfört med onsdagskvällens stängningsnivåer efter torsdagens svaga BNP-data från USA. Trots ett mindre uppåttick för guldet på fredagsmorgonen är priset fortsatt nära 4-månaderslägsta..

DI - 23 jun 14 kl. 13:37

Råvaror: Basmetaller upp efter Kinasiffror

Priserna på olja och basmetaller noterar breda uppgångar på måndagens förmiddagshandel, främst ledda av ett starkt inköpschefsindex i Kina men för oljan även av de fortsatta oroligheterna i Irak. Guldpriset rör sig samtidigt åt motsatt håll..

DI - 26 jun 14 kl. 09:06

Råvaror: Basmetaller stiger

Priserna på WTI-olja och basmetaller pekar något högre i inledningen av torsdagens handel, medan Brent och ädelmetallerna sjunker något..

DI - 08 jul 14 kl. 09:01

Råvaror: Basmetaller upp

Priserna på basmetaller stiger på bred front på tisdagens morgonhandel med nickel och zink i spetsen. Bland ädelmetallerna och oljorna noteras mindre rörelser..

DI - 29 jul 14 kl. 13:57

Råvaror: Basmetaller tappar

Priserna på flera basmetaller sjunker någon dryg procent på tisdagen, bland annat zink och nickel. Annars är rörelserna små inför tunga besked senare i veckan med räntebesked från Federal Reserve samt amerikansk BNP, jobbrapport och ISM inköpschefsindex..

DI - 11 aug 15 kl. 21:00

Råvaror: Basmetaller på sexårslägsta

Priserna på råolja och basmetaller handlades brant lägre under tisdagen efter beskedet om att den kinesiska yuanen devalveras. Ädelmetallerna rörde sig samtidigt marginellt uppåt..

DI - 15 sep 15 kl. 12:54

Råvaror: Basmetaller fortsätter ned

Nedgångarna fortsatte på marknaden för basmetaller i spåren av helgens svaga kinesiska makrodata och ännu en dag med fallande aktiekurser i Kina. Oljepriserna steg dock något efter måndagskvällens nedgångar..

DI - 10 dec 15 kl. 08:58

Råvaror: Basmetaller backar

Priserna på basmetaller noterades överlag något ned på torsdagsmorgonen, med undantag för koppar som steg marginellt. Ädelmetallerna handlades något högre..

DI - 01 apr 16 kl. 08:28

Råvaror: Basmetaller stiger på Kinadata

Priserna på basmetaller steg något i asiatisk handel på fredagen sedan kinesiska data över inköpschefernas humör överträffat förväntningarna..

DI - 05 okt 16 kl. 08:41

Råvaror: Basmetaller svagt ned

Oljepriset har stötts av API:s lagerdata som publicerades sent på tisdagskvällen. Basmetaller var överlag ned något i spåren av en starkare dollar..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Därför pressar Japan upp guldpriset

  Efterfrågan på guld ökar kraftigt i Japan i och med att nya guldmynt ska tryckas inför OS och firandet av den nya kejsaren. Priset väntas stiga kraftigt..

DI - 6 timmar sedan

Fiskodlingsbolag vill ha lantbrukare som underleverantörer

Fiskodlingsbolaget Gårdsfisk har mottagit en investering på 10 miljoner kronor.  Nu vill de utmana den norska fiskindustrin med hållbar odling..

DI - 6 timmar sedan

Uppstickare tar allt större bit av bolånekakan

Bankerna Länsförsäkringar, Danske Bank och SBAB har tillsammans ökat sin andel av den totala nyutlåningen av bolån från 15 till 40 procent på ett år jämfört med de fyra största bankerna i Sverige, skriver SvD Näringsliv och hänvisar till beräkningar som Bloomberg gjort på statistik från Statistiska centralbyrån..

DI - 7 timmar sedan

Brynbolaget ska expandera till alla Skandinaviens storstäder

KATRINEHOLM. Att bry sig om sina bryn blir allt vanligare. En mamma och dotter med sinne för skönhetsbranschen har bidragit till att trenden har fått fäste i Sverige.

DI - 7 timmar sedan

Personligt tillväxtföretag tar hjälp av coach för att nå nästa nivå

  Vid 26 års ålder köpte Cecilia Schultz ett bolag i en bransch som få trodde på. Sedan dess har hon befunnit sig på en planlös resa. Nu ska en coach hjälpa henne att få struktur på tillväxtfärden..

DI - 7 timmar sedan

Klimatsmarta kycklingar ger skalfördelar

Karriären i Pakistan, Egypten och Iran gav köttbonden Olof Boson nya perspektiv. Tillbaka i Mönsterås har han trefaldigat omsättningen på familjegården – och bestämt sig för att nå en klimatneutral produktion..

DI - 8 timmar sedan

Utländska jättar rasar mot regeringens skatteförslag

Flera utländska kraftjättar går till attack mot den svenska regeringen och flaggar för att de kan tvingas bromsa investeringarna i Sverige. Anledningen är att det av näringslivet kritiserade förslaget till reform av bolagsskatten slår extra hårt mot energisektorn..

DI - 8 timmar sedan

Svenska biståndspengar går till ny H&M-fabrik

Svenska biståndspengar ifrån statliga Swedfund går till att bygga upp en textilfabrik för H&M-kläder, skriver SVT Nyheter. Biståndsprojektet ska ge 4.000 nya jobb.

DI - 10 timmar sedan

Estland vill att EU och Nato försvarssatsar

Ett litet land intill en jättelik och militärt allt mer avancerad och hotfull granne. Estlands president Kersti Kaljulaid vill att EU lägger mer pengar på försvaret av unionens gränser – för Estland självt har nått taket för vad landet klarar av..

DI - 10 timmar sedan

Hälften av stugorna gapar tomma under vintern

  Nästan häften av Sveriges fritidshus står tomma under vinterhalvåret – trots att det finns pengar att tjäna. ”Att fler inte hyr ut är mycket en vanesak”, säger Caroline Uliana på försäkringsbolaget If..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.