DI > Ekonomi

Saturday, 23 June, 00:52

DI - 22 sep 17 kl. 09:47

Råvaror: Basmetaller fortsätter fallaBasmetallpriserna föll rejält på fredagen och rundade därmed av en vecka med klart sjunkande kurser. Oro kring efterfrågan i Kina samt förväntningar om ett generellt stigande utbud sätter priset under press, skriver Bloomberg News..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kina, Bloomberg News

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Råvaror, Basmetallerfortsätter , falla
Affärsvärlden - 30 okt 13 kl. 08:33

Råvaror: Basmetaller överlag upp

WTI-oljan handlas lägre medan basmetaller och guld överlag är upp under onsdagens inledning..

DI - 30 maj 14 kl. 09:01

Råvaror: Basmetaller sjunker

Basmetaller har dragit nedåt på fredagsmorgonen och handlas överlag lägre jämfört med onsdagskvällens stängningsnivåer efter torsdagens svaga BNP-data från USA. Trots ett mindre uppåttick för guldet på fredagsmorgonen är priset fortsatt nära 4-månaderslägsta..

DI - 23 jun 14 kl. 13:37

Råvaror: Basmetaller upp efter Kinasiffror

Priserna på olja och basmetaller noterar breda uppgångar på måndagens förmiddagshandel, främst ledda av ett starkt inköpschefsindex i Kina men för oljan även av de fortsatta oroligheterna i Irak. Guldpriset rör sig samtidigt åt motsatt håll..

DI - 26 jun 14 kl. 09:06

Råvaror: Basmetaller stiger

Priserna på WTI-olja och basmetaller pekar något högre i inledningen av torsdagens handel, medan Brent och ädelmetallerna sjunker något..

DI - 08 jul 14 kl. 09:01

Råvaror: Basmetaller upp

Priserna på basmetaller stiger på bred front på tisdagens morgonhandel med nickel och zink i spetsen. Bland ädelmetallerna och oljorna noteras mindre rörelser..

DI - 29 jul 14 kl. 13:57

Råvaror: Basmetaller tappar

Priserna på flera basmetaller sjunker någon dryg procent på tisdagen, bland annat zink och nickel. Annars är rörelserna små inför tunga besked senare i veckan med räntebesked från Federal Reserve samt amerikansk BNP, jobbrapport och ISM inköpschefsindex..

DI - 11 aug 15 kl. 21:00

Råvaror: Basmetaller på sexårslägsta

Priserna på råolja och basmetaller handlades brant lägre under tisdagen efter beskedet om att den kinesiska yuanen devalveras. Ädelmetallerna rörde sig samtidigt marginellt uppåt..

DI - 15 sep 15 kl. 12:54

Råvaror: Basmetaller fortsätter ned

Nedgångarna fortsatte på marknaden för basmetaller i spåren av helgens svaga kinesiska makrodata och ännu en dag med fallande aktiekurser i Kina. Oljepriserna steg dock något efter måndagskvällens nedgångar..

DI - 10 dec 15 kl. 08:58

Råvaror: Basmetaller backar

Priserna på basmetaller noterades överlag något ned på torsdagsmorgonen, med undantag för koppar som steg marginellt. Ädelmetallerna handlades något högre..

DI - 01 apr 16 kl. 08:28

Råvaror: Basmetaller stiger på Kinadata

Priserna på basmetaller steg något i asiatisk handel på fredagen sedan kinesiska data över inköpschefernas humör överträffat förväntningarna..

DI - 05 okt 16 kl. 08:41

Råvaror: Basmetaller svagt ned

Oljepriset har stötts av API:s lagerdata som publicerades sent på tisdagskvällen. Basmetaller var överlag ned något i spåren av en starkare dollar..

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Fällorna att se upp med när du hyr via Airbnb

Airbnb har blivit ett allt populärare alternativ när boende ska bokas under semestern. Men det finns några fällor att se upp med. "Många tror att avtalet är mellan dem som hyr och Airbnb men så är det inte", säger Karolin Kühn, rådgivare vid Konsument Europa.

DI - 5 timmar sedan

Grusad basketkarriär lade grunden för ett entreprenörsliv

GÖTEBORG Mikael Sundhall har tillsammans med kompanjonen Jonas Karlsson gått sin egen väg för att lyckas med sitt frukttjänsteföretag Fruktpaus..

DI - 8 timmar sedan

Trump hotar EU med 20-procentiga biltullar

Trump säger att han tänker eskalera sitt handelskrig med EU om de senare inte backar från sina mottullar genom att införa en 20-procentig tull på bilar, skriver han på twitter..

DI - 8 timmar sedan

Lista: Hänger din lön med?

Lönerna ökar för både arbetare och tjänstemän – och ökningen är nästan tre gånger större än den var förra året. Här kan du se om din timlön hänger med. .

DI - 8 timmar sedan

Merkel tonar ner förväntningar inför krismöte

Tysklands förbundskansler Angela Merkel tonar ner eventuella förväntningar inför söndagens informella EU-möte om migration och understryker att det rör sig om "ett sonderingsmöte mellan intresserade medlemsstater"..

DI - 9 timmar sedan

Danske Bank: Nytt börsrekord väntar – stuva om portföljen nu

Trots den ökade volatiliteten har världens börser potential att fortsätta stiga under det kommande året, enligt Danske Banks nya marknadsrapport. Men många svenska sparare behöver se över sina portföljer, säger bankens sparekonom Maria Landeborn..

DI - 10 timmar sedan

Källa: Klart att Opec ökar produktionen

Oljekartellen Opec har nått ett avtal om att öka produktionen med cirka en miljon fat per dag från och med juli, uppger en källa för nyhetsbyrån Reuters. Uppgörelsen omfattar Opecländerna och dess allierade, däribland Ryssland..

DI - 10 timmar sedan

Aktiefonder populärast när miljonärerna investerar

Att investera i aktiefonder är det vanligaste sättet för landets miljonärer att förvalta sitt kapital. Åtminstone enligt en undersökning gjord av tidningen Conoisseur..

DI - 10 timmar sedan

FI varnar: Hård brexit sätter press på svenska banker

En hård brexit kan innebära problem och öka kostnaderna för svenska banker, varnar Finansinspektionen i en ny rapport. Orsaken är att clearingen av svenska räntederivat i sådana fall måste flytta från London, vilket Investorägda Nasdaq i sin tur kan bli vinnare på..

DI - 11 timmar sedan

Elektas Larry Leksell säljer en miljon aktier

Elektas ordförande och huvudägare Larry Leksell har privat och genom bolag sålt totalt 1 miljon B-aktier i strålterapibolaget. Det framgår av Finansinspektionens insynslista..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.