DI > Ekonomi

Tuesday, 12 December, 01:34

DI - 22 sep 17 kl. 09:47

Råvaror: Basmetaller fortsätter fallaBasmetallpriserna föll rejält på fredagen och rundade därmed av en vecka med klart sjunkande kurser. Oro kring efterfrågan i Kina samt förväntningar om ett generellt stigande utbud sätter priset under press, skriver Bloomberg News..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kina, Bloomberg News

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Råvaror, Basmetallerfortsätter , falla
Affärsvärlden - 30 okt 13 kl. 08:33

Råvaror: Basmetaller överlag upp

WTI-oljan handlas lägre medan basmetaller och guld överlag är upp under onsdagens inledning..

DI - 30 maj 14 kl. 09:01

Råvaror: Basmetaller sjunker

Basmetaller har dragit nedåt på fredagsmorgonen och handlas överlag lägre jämfört med onsdagskvällens stängningsnivåer efter torsdagens svaga BNP-data från USA. Trots ett mindre uppåttick för guldet på fredagsmorgonen är priset fortsatt nära 4-månaderslägsta..

DI - 23 jun 14 kl. 13:37

Råvaror: Basmetaller upp efter Kinasiffror

Priserna på olja och basmetaller noterar breda uppgångar på måndagens förmiddagshandel, främst ledda av ett starkt inköpschefsindex i Kina men för oljan även av de fortsatta oroligheterna i Irak. Guldpriset rör sig samtidigt åt motsatt håll..

DI - 26 jun 14 kl. 09:06

Råvaror: Basmetaller stiger

Priserna på WTI-olja och basmetaller pekar något högre i inledningen av torsdagens handel, medan Brent och ädelmetallerna sjunker något..

DI - 08 jul 14 kl. 09:01

Råvaror: Basmetaller upp

Priserna på basmetaller stiger på bred front på tisdagens morgonhandel med nickel och zink i spetsen. Bland ädelmetallerna och oljorna noteras mindre rörelser..

DI - 29 jul 14 kl. 13:57

Råvaror: Basmetaller tappar

Priserna på flera basmetaller sjunker någon dryg procent på tisdagen, bland annat zink och nickel. Annars är rörelserna små inför tunga besked senare i veckan med räntebesked från Federal Reserve samt amerikansk BNP, jobbrapport och ISM inköpschefsindex..

DI - 11 aug 15 kl. 21:00

Råvaror: Basmetaller på sexårslägsta

Priserna på råolja och basmetaller handlades brant lägre under tisdagen efter beskedet om att den kinesiska yuanen devalveras. Ädelmetallerna rörde sig samtidigt marginellt uppåt..

DI - 15 sep 15 kl. 12:54

Råvaror: Basmetaller fortsätter ned

Nedgångarna fortsatte på marknaden för basmetaller i spåren av helgens svaga kinesiska makrodata och ännu en dag med fallande aktiekurser i Kina. Oljepriserna steg dock något efter måndagskvällens nedgångar..

DI - 10 dec 15 kl. 08:58

Råvaror: Basmetaller backar

Priserna på basmetaller noterades överlag något ned på torsdagsmorgonen, med undantag för koppar som steg marginellt. Ädelmetallerna handlades något högre..

DI - 01 apr 16 kl. 08:28

Råvaror: Basmetaller stiger på Kinadata

Priserna på basmetaller steg något i asiatisk handel på fredagen sedan kinesiska data över inköpschefernas humör överträffat förväntningarna..

DI - 05 okt 16 kl. 08:41

Råvaror: Basmetaller svagt ned

Oljepriset har stötts av API:s lagerdata som publicerades sent på tisdagskvällen. Basmetaller var överlag ned något i spåren av en starkare dollar..

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Otroligt smaklösa kläder är en fantastisk affär för Opposuits

De är smått migränframkallande att titta på, men lockar köpare. Nu har den hiskeliga trenden med fula jultröjor spritt sig på allvar till kostymbärare som önskar se ut som vandrande julklappar..

DI - 2 timmar sedan

Boeing höjer utdelningen oväntat mycket

Flygplanstillverkaren Boeing höjer den kvartalsvisa utdelningen till 1:71 dollar per aktie. Det är en ökning om 20 procent från 1:42 dollar. Samtidigt lanseras en återköpsplan om 18 miljarder dollar..

DI - 2 timmar sedan

Bolånekunder inte nöjda med storbanker

När bolånekunderna får säga sitt hamnar storbankerna i botten medan de mindre nischbankerna ger mest kundnöjdhet, enligt Svenska Dagbladet som refererar en undersökning gjord av Svenskt kvalitetsindex (SKI) byggd på 931 intervjuer..

DI - 2 timmar sedan

USA-börser: Teknikaktier ledde uppgången

USA-börserna fördes upp något under den nya veckans första handelsdag. Chip-tillverkare drog uppåt och hjälpte den tekniktunga Nasdaqbörsen..

DI - 3 timmar sedan

Katarina Martinson: "Jag känner mig redo och mogen"

Katarina Martinson, 36 år, föreslås efterträda sin far Fredrik Lundberg som styrelseordförande för industrikoncernen Indutrade. Hon blir därmed Stockholmsbörsens allra yngsta ordförande. ”Jag själv känner mig redo och mogen för att ta det här uppdraget”, säger hon..

DI - 3 timmar sedan

Gröna Lund auktionerar ut sig självt: "Kom inte med skambud"

För första gången någonsin auktionerar Gröna Lund ut tivolit i två timmar i den årliga insamlingen Musikhjälpen. ”Det händer skit i världen hela tiden, men det här – sexhandel med barn! – slår allt”, säger Mattias Banker, styrelseledamot och delägare i moderbolaget Park and Resorts..

DI - 4 timmar sedan

Folkrättsåtal nära för Lundin

Oljejätten Lundin Petroleum bedömer att sannolikheten har ökat för att bolagets ordförande och vd åtalas för medhjälp till folkrättsbrott, erfar Di. ”Det är en dålig indikation att åklagaren ännu inte har lagt ned förundersökningen”, säger en välinformerad källa till Di..

DI - 4 timmar sedan

Trasig pipeline lyfter oljepriset

Nordsjöns största pipeline stängs ned efter en läcka. Beskedet lyfte priset på Nordsjöoljan, Brent, till den högsta nivån sedan sommaren 2015.  .

DI - 4 timmar sedan

Barnklinik hoppar på Akelius välgörenhetståg

För andra året i rad antar Alva Barnklinik miljardären Roger Akelius välgörenhetsutmaning som denna gång stöttar FN:s barnfond Unicef. ”Det är ingen heroisk insats utan det handlar om företagskultur och moral”, säger barnläkaren Anders Nilsson..

DI - 4 timmar sedan

Råvaror: Problem med pipeline stötta för oljepriset

Den nya veckan inleddes med positiva prisrörelser för såväl olja som basmetaller..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.