Dagens PS > Ekonomi

Friday, 20 July, 14:24

Dagens PS - 22 sep 17 kl. 09:03

Reinfeldt KU-anmäls: ”Har yttersta ansvaret”Riksdagsledamoten Hans Hoff (S) medger att tilltaget är ovanligt – men nödvändigt. Socialdemokraternas riksdagsledamot Hans Hoff vill att den tidigare Alliansregeringen, och ”framför allt Fredrik Reinfeldt”, ska kallas till KU-förhör, rapporterar Aftonbladet på fredagen och hänvisar till en nyinkommen anmälan. Anledningen, menar Hans Hoff, är att regeringen Reinfeldt aldrig verkställde riksdagens beslut att säkerställa informationssäkerheten vid outsourcing av it-tjänster. Ett behov som fastslogs efter en utredning från Riksrevisionen som överlämnades till regeringen 2011, skriver tidningen. Hade regeringen i stället understrukit säkerhetsriskerna vid outsourcingen i de regleringsbrev – vilket alltså inte fanns med, enligt AB – som man skickade till Transport
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
KU, Hans Hoff, Alliansregeringen, Fredrik Reinfeldt, Aftonbladet, Reinfeldt, Riksrevisionen, AB, Transportstyerlsen, Transportstyrelsen, Reinfeldt KU, Dagensps

Dela artikeln

30 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Reinfeldt, KU-anmälsHar , yttersta, ansvaret
Kristianstadsbladet - 07 feb 13 kl. 15:07

Maud Olofsson KU-anmäld om Nuon

Miljöpartiets ekonomiskpolitiske talesperson Per Bolund KU-anmäler före detta näringsminister Maud Olofsson med anledning av uppgifter om Vattenfalls köp av det holländska energibolaget Nuon.
Redan innan Vattenfall skulle köpa Nuon 2009 varnade tjänstemän på Näringsdepartementet för att priset var nästan 30 miljarder kronor för högt. Trots det gav dåvarande näringsminister Maud Olofsson (C) klartecken till affären.

Kristianstadsbladet - 13 maj 14 kl. 06:07

Hur är det med förtroende, moral och ansvar?


Förtroende, moral och ansvar borde vara hedersbegrepp för regeringsledamöter. Förtroendet fick sig en rejäl smäll och kom på skam, då före detta näringsminister Maud Olofsson, vägrade infinna sig till KU för utfrågning.Självklart är hon inte ensam ansvarig för Vattenfalls köp av energibolaget Nuon om 97 miljarder kronor.

Barometern - 28 maj 13 kl. 08:10

Ett och samma våld

Vad betyder våld? Till synes liknande utbrott av meningslösa våldsamheter kan ge upphov till helt olika tolkningar. ?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så undviker de avdrag på lönen när de är sjukaLagen

Är du hemma sjuk från jobbet får du löneavdrag, det är något som i teorin ska gälla även svenska ministrar. Men en granskning som Dagens Nyheter gjort visar att
17 ministrar varit borta från jobbet utan att sjukanmäla sig. Bland dessa finns bland annat statsminister Fredrik Reinfeldt, finansminister Anders Borg och näringsminister Annie Lööf.

BT - 15 jan 14 kl. 09:56

Jobben största frågan under partiledardebatt

Skola och jobb. Det är frågor som partiledarna lär strida om när de i dag drabbar samman i årets första partiledardebatt. Fredrik Reinfeldt inledde partiledardebatten med att konstatera att jobben är valets huvudfråga.

Trelleborgs Allehanda - 11 jun 12 kl. 06:30

Dags att samla polisen

Regeringen måste agera för att göra polisen mer effektiv. Mer resurser är inte alltid lösningen.
För att öka tryggheten i landet har alliansregeringen sedan den tillträdde 2006 genomfört en stor satsning på fler poliser.

Alliansfritt Sverige - 19 apr 14 kl. 12:37

Inte ens de borgerliga ledarsidorna försvarar regeringens agerande i Nuonskandalen

Nuonaffären går vidare. Det vi vet än så länge att både Fredrik Reinfeldt och Anders Borg velat lägga allt ansvar på före detta näringsministern Maud Olofsson. Detta samtidigt som hon sagt att hon informerat Fredrik Reinfeldt om affären.

Supermiljöbloggen - 29 dec 13 kl. 10:19

Näringsministern kritiserar Vattenfalls kolkraftsinvesteringar

Annie Lööf menar att det statliga bolaget borde satsa på förnybar energi. Men säger samtidigt att det är upp till Vattenfalls styrelse, inte regeringen, att besluta om detta. I en intervju med Svenska Dagbladet ger Annie Lööf, näringsminister och partiledare för Centerpartiet, sin syn på Vattenfalls investeringar.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

PS-Podden: Ett helt nytt sätt att handla

När det gäller sättet vi handlar på är framtiden redan här. Några som förstått det är människorna bakom The Lobby i Stockholm. Förr talade man alltid om framtiden som något som skulle komma.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Hög tv-chef får sparken för “olämpligt” snack

Paramounts tv-chef Amy Powell får sparken för olämpliga kommentarer på arbetsplatsen. Det rapporterar Wall Street Journal. Från Paramounts sida uppger man att kommentarerna var oförenliga med företagets värdegrund.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Våg av cyberattacker – då avgår tre FBI-toppar

Tre av FBI:s främsta säkerhetsexperter avgår från statlig tjänst, enligt personer med insyn i ärendet. Det rapporterar Wall Street Journal. Scott Smith, biträdande direktör, som ansvarar för byråns cyberdivision och hans ställföreträdare Howard Marshall har eller kommer lämna sina poster.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Birro: Nyhetsveckan som gick

Nästan allting den här veckan har handlat om bränderna här hemma. Återigen har det svenska maskineriet gnisslat igång alldeles för långsamt. Det dröjde en vecka innan statsministern tog sig till ett av de brandhärjade områdena.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Börsen: Två rapportrasar – en flyger till himlen

Stockholmsbörsen inledde, i linje med Europa, veckans sista handelsdag på minus, men noteras i skrivande stund strax över nollan. Pricer och Scandic Hotels rusar efter sina respektive rapporter, medan Stora Enso och Mr Green hör till förmiddagens förlorare. Efter drygt 1 timmes handel var OMXS30-indexet upp 0,18 procent, medan Stockholm All-Share index (SAX) hade ökat 0,25 procent.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Analys: Het aktie borde rusa mycket mer

Läkemedelsbolaget Sobis köp av Novimmunes särläkemedelskandidat emapalumab är ett utmärkt förvärv som passar bolaget som handen i handsken. Affären kan också innebära att hemofiliverksamheten kan säljas till Sanofi, spekulerar Pareto Securities i en analys och påpekar att aktien borde reagera mer positivt på nyheten. Läkemedelskandidaten utvecklas mot den sällsynta immunsjukdomen hemofagocyterande lymfohistiocytos, och ett svar på Novimmunes registreringsansökan hos amerikanska läkemedelsverket väntas i slutet av 2018.

Dagens PS - 3 timmar sedan

HTC drar sig ur indiska smartphonemarknaden

HTC drar sig ur den indiska smartphonemarknaden, rapporterar Economic Times. Det sker mot bakgrund av att många kinesiska aktörer har tagit sig in på marknaden. Den indiska verksamhetens högsta chefer har avgått.

Dagens PS - Igår: 06:50

Volvo Cars rekordgasar – högsta vinsten någonsin

Volvo Cars, ägt av kinesiska Geely, redovisar en rejäl försäljningsökning och en rekordhög vinst under andra kvartalet. Nettoomsättningen ökade med 26,9 procent till 66 miljarder kronor. Antalet bilar som såldes var 170.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Toyota stänger fabrik – satsar på autonoma bilar

Japanska biljätten Toyota stänger en tillverkningsfabrik i landet, mot bakgrund av att företaget satsar allt mer på elbilar och autonoma fordon. Det rapporterar Nikkei Asian Review. Produktionen vid fabriken kommer att upphöra så tidigt som år 2020, och blir då den första personbilsfabriken att omallokera produktion på elva år.

Dagens PS - I förrgår: 10:56

Ekonom: Risken för ett brexitfiasko ökar

Sannolikheten att det inte blir någon brexitavtal bedöms ha ökat, enligt CMC Markets brittiska marknadsekonom. Gårdagens positiva börsavslutning var främst drivet av en positiv ton från Fed-chefen Jerome Powell, samtidigt som det är politisk turbulens i Storbritannien. Det framgår av en rapport från CMC Markets brittiska marknadsanalytiker Michael Hewson.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.