Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 22 March, 22:08

Dagens PS - 22 sep 17 kl. 09:03

Reinfeldt KU-anmäls: ”Har yttersta ansvaret”Riksdagsledamoten Hans Hoff (S) medger att tilltaget är ovanligt – men nödvändigt. Socialdemokraternas riksdagsledamot Hans Hoff vill att den tidigare Alliansregeringen, och ”framför allt Fredrik Reinfeldt”, ska kallas till KU-förhör, rapporterar Aftonbladet på fredagen och hänvisar till en nyinkommen anmälan. Anledningen, menar Hans Hoff, är att regeringen Reinfeldt aldrig verkställde riksdagens beslut att säkerställa informationssäkerheten vid outsourcing av it-tjänster. Ett behov som fastslogs efter en utredning från Riksrevisionen som överlämnades till regeringen 2011, skriver tidningen. Hade regeringen i stället understrukit säkerhetsriskerna vid outsourcingen i de regleringsbrev – vilket alltså inte fanns med, enligt AB – som man skickade till Transport
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
KU, Hans Hoff, Alliansregeringen, Fredrik Reinfeldt, Aftonbladet, Reinfeldt, Riksrevisionen, AB, Transportstyerlsen, Transportstyrelsen, Reinfeldt KU, Dagensps

Dela artikeln

30 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Reinfeldt, KU-anmälsHar , yttersta, ansvaret
Kristianstadsbladet - 07 feb 13 kl. 15:07

Maud Olofsson KU-anmäld om Nuon

Miljöpartiets ekonomiskpolitiske talesperson Per Bolund KU-anmäler före detta näringsminister Maud Olofsson med anledning av uppgifter om Vattenfalls köp av det holländska energibolaget Nuon.
Redan innan Vattenfall skulle köpa Nuon 2009 varnade tjänstemän på Näringsdepartementet för att priset var nästan 30 miljarder kronor för högt. Trots det gav dåvarande näringsminister Maud Olofsson (C) klartecken till affären.

Kristianstadsbladet - 13 maj 14 kl. 06:07

Hur är det med förtroende, moral och ansvar?


Förtroende, moral och ansvar borde vara hedersbegrepp för regeringsledamöter. Förtroendet fick sig en rejäl smäll och kom på skam, då före detta näringsminister Maud Olofsson, vägrade infinna sig till KU för utfrågning.Självklart är hon inte ensam ansvarig för Vattenfalls köp av energibolaget Nuon om 97 miljarder kronor.

Barometern - 28 maj 13 kl. 08:10

Ett och samma våld

Vad betyder våld? Till synes liknande utbrott av meningslösa våldsamheter kan ge upphov till helt olika tolkningar. ?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så undviker de avdrag på lönen när de är sjukaLagen

Är du hemma sjuk från jobbet får du löneavdrag, det är något som i teorin ska gälla även svenska ministrar. Men en granskning som Dagens Nyheter gjort visar att
17 ministrar varit borta från jobbet utan att sjukanmäla sig. Bland dessa finns bland annat statsminister Fredrik Reinfeldt, finansminister Anders Borg och näringsminister Annie Lööf.

BT - 15 jan 14 kl. 09:56

Jobben största frågan under partiledardebatt

Skola och jobb. Det är frågor som partiledarna lär strida om när de i dag drabbar samman i årets första partiledardebatt. Fredrik Reinfeldt inledde partiledardebatten med att konstatera att jobben är valets huvudfråga.

Trelleborgs Allehanda - 11 jun 12 kl. 06:30

Dags att samla polisen

Regeringen måste agera för att göra polisen mer effektiv. Mer resurser är inte alltid lösningen.
För att öka tryggheten i landet har alliansregeringen sedan den tillträdde 2006 genomfört en stor satsning på fler poliser.

Alliansfritt Sverige - 19 apr 14 kl. 12:37

Inte ens de borgerliga ledarsidorna försvarar regeringens agerande i Nuonskandalen

Nuonaffären går vidare. Det vi vet än så länge att både Fredrik Reinfeldt och Anders Borg velat lägga allt ansvar på före detta näringsministern Maud Olofsson. Detta samtidigt som hon sagt att hon informerat Fredrik Reinfeldt om affären.

Supermiljöbloggen - 29 dec 13 kl. 10:19

Näringsministern kritiserar Vattenfalls kolkraftsinvesteringar

Annie Lööf menar att det statliga bolaget borde satsa på förnybar energi. Men säger samtidigt att det är upp till Vattenfalls styrelse, inte regeringen, att besluta om detta. I en intervju med Svenska Dagbladet ger Annie Lööf, näringsminister och partiledare för Centerpartiet, sin syn på Vattenfalls investeringar.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 10 timmar sedan

USA-tullarna: Svenskan kan ha övertalat Trump

EU tror sig vara på väg att undantas från de amerikanska importtullarna på stål och aluminium, rapporterar Bloomberg News. Unionens handelskommissionär Cecilia Malmström har precis avslutat ett tvådagarsmöte i Washington där hon försökt förmå USA att exkludera EU från tullarna som enligt planen ska implementeras på fredag. Enligt EU-kommissionens vice ordförande Jyrki Katainen var mötet "väldigt fruktsamt".

Dagens PS - 10 timmar sedan

Rymlig och komfort – men priset för högt

Det skriver Recharge på Mestmotor.se, som för andra gången provkört Jaguars I-Pace. Den eldrivna suven upplevs av testreportern ”mer som en sportbil än en högbyggd suv”.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Magdalena ruvar på ”orimlig” straffskatt

”Tusentals personer och företag berörs”, skriver Di.se och förklarar att rika kan komma att gynnas. För många bolag kan straffavgiften däremot slå hårt och bli högre än den undanhållna skatten, enligt ett nytt lagförslag.

Dagens PS - I förrgår: 16:58

Flygbolaget på väg att störta: ”Verkligen illa”

Spår ökade intäkter men förlust i miljardklassen. Samtidigt döms lågprisjättens chanser ut totalt av en norsk analyschef. ”Det är verkligen illa”, säger Karl Johan Molnes på Norne Securities i en intervju med Dagens Næringsliv som citeras av sajten Omni.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Spelreklam ger klirr i kassan för svenska kändisar

Att som varumärke kunna förknippa sig med välkända ansikten har länge varit ett effektivt marknadsföringstrick. Kändisarna gör en eller ett par reklamkampanjer och håvar in enkla pengar, samtidigt som företaget får kredibilitet. Globalt beräknas det att ”Celebrity Endorsements” omsätter mer än 50 miljarder dollar årligen – en siffra som fortsätter stiga då kanaler som bloggar, sociala medier och Youtube öppnar upp för nya möjligheter.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Nischbanker går på knock på jättarna

Dumpar räntorna saftigt – ny aktör smider nu planer precis som startupbolaget Enkla redan gjort. Breakit berättar att Collector Bank är nästa utmanare om storbankernas bolånekunder. Collector Banks affärsidé är att erbjuda digitala bolån och enligt Breakit har nischbanken ”börjat hämta in intresseanmälning till sina egna bolån.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Norsk invasion bland svenska miljöbilar

Norrmän knycker eftertraktade elbilar och laddhybrider under näsan på svenskar. ”Man ringer och köper direkt”, säger en leasingexpert. Både laddhybrider och elbilar lockar svenska tjänstebilsförare tack vare låga förmånsvärden.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Sverige kan höja räntan före ECB

Det deklarerar vice riksbankschef Martin Flodén, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt som hänvisar till Bloomberg News. Riksbanken kan alltså komma att höja räntan före ECB, enligt vice riksbankschefen. Tillväxten i Sverige väntas vara fortsatt stark, enligt prognosen, och den kraftiga nedgången i arbetslösheten i februari uppges ha överraskat Martin Flodén, som är medveten om att det kan finnas säsongsmässiga faktorer som spelar in.

Dagens PS - 13 timmar sedan

BMW räknar med Kaliningrad-fabrik i år

BMW tror på kontrakt för en ny fabrik i ryska Kaliningrad innan slutet av året. Det uppgav styrelseledamoten Oliver Zipse till nyhetsbyrån Tass. Han sade att fokus för den nya anläggningen blir den lokala marknaden även om export av bilarna är under förhandling.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Förmögenheten krymper med boprisfallet

Samtidigt fortsätter hushållens skulder att öka. Det visar SEB:s Sparbarometer för fjärde kvartalet, som presenteras nu på torsdagen. De svenska hushållens brutto- och nettoförmögenhet sjönk under fjärde kvartalet 2017.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.