Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 12 December, 01:33

Dagens PS - 22 sep 17 kl. 09:23

Dagens snackis: Zuckerberg delar världen i två lägerJoakim Jardenberg om Facebookgrundarens niopunkters-program för att göra gott i stället för ont för våra demokratiska processer. Om vad han säger, och hur det tas emot. Men också om Sheryl Sandbergs brev. Om förtroende eller misstro, om tolkningar och ansvar. Om reaktioner i efterhand eller om begränsningen i att tro sig kunna förutse allt.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Jardenberg, Facebookgrundarens, Sheryl Sandbergs, Joakim Jardenberg DagensPS, Dagens, Dagensps

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagens, snackis, Zuckerbergdelar världen i , två, läger
Dagens PS - 29 aug 17 kl. 08:43

Dagens snackis: ”Kan förändra samhället i stort”

Joakim Jardenberg om hur sjukvården ställer om mot friskvård och hur det kan förändra affärsmodeller och samhället i stort. Dagens snackis om Athelas – en avancerad lösning för att testa viktiga blodvärden. Än så länge med fokus på patienter som får cancerbehandling, men också öppet för vem som helst att prenumerera på för $20/mån.

Dagens PS - 17 aug 17 kl. 08:59

Dagens snackis: ”Skicka goda födelsedagsgrattis på Facebook”

Joakim Jardenberg om att Facebook börjar med födelsedagspresenter. Med över två miljarder aktiva användare och mer än 45 miljoner födelsedagshälsningar varje dag försöker FB hitta sätt att göra mer gott. Det är en enorm kraft i ett så stort nätverk, for better for worse.

Dagens PS - 18 aug 17 kl. 08:56

Dagens snackis: ”Har du koll på din personliga säkerhet?”

Joakim Jardenberg om att om en ny – viktig – säkerhetsfunktion i TouchID. Han snackar också om hur vi silar mygg och sväljer kameler när det gäller personlig integritet och säkerhet, om hur vi rent generellt vet för lite om möjligheter och risker. Och om att vi bör träna upp integritets-muskeln.

Dagens PS - 08 sep 17 kl. 09:28

Dagens snackis: Amazon, Nordea och huvudkontor

Joakim Jardenberg om Amazons huvudkontor i USA. Och varför Nordea flyttar till Euroland. Om det där med att företag kräver en särskild sorts jordmån och att även moderna företag kan kräva mycket folk.

Dagens PS - 16 aug 17 kl. 08:46

Dagens snackis: ”Nazisterna utmanar teknikvärldens etik”

Joakim Jardenberg om hur nazisterna i Charlotteville utmanar innehållsneutralitet och användaravtal. Men också lite grundutbildning om internets växeltelefonister och om konflikten mellan hjärtat och hjärnan. Men egentligen mest om att vi kanske inte alltid ska förenkla oändligt komplicerade frågor.

Dagens PS - 21 aug 17 kl. 08:45

Dagens snackis: Ska Facebook döda blocket?

Joakim Jardenberg om hur en marknad värd 16 miljarder dollar blev en marknad värd 100 miljoner. om Facebook som Blocket-dödare. Och om hur ”gratis” inte bara handlar om att det är billigare, utan också om att allt blir oändligt mycket enklare när du slipper ta betalt.

Dagens PS - 22 aug 17 kl. 09:01

Dagens snackis: Eclipse Megamovie – en besvikelse?

Joakim Jardenberg om solförmörkelser, Eclipse Megamovie och stora perspektiv. Om att vi igen och igen ser den potentiella kraften av många bäckar små. Men och om Android Oreo, om Intels nya generation processorer och hur vi inte alltid känner att nyheterna är så där jäkla imponerande.

Dagens PS - 23 aug 17 kl. 08:41

Dagens snackis: Äger du makten över det du köpt?

Joakim Jardenberg om att DJI ger din drönare flygförbud – om du inte uppdaterar den. Och hur det borde väcka tankar om ägarskap när fysiska och digitala världar möts. Om digitala böcker och självkörande bilar.

Dagens PS - 24 aug 17 kl. 08:57

Dagens snackis: Google satsar på snabbare hjälp mot depression

Joakim Jardenberg om Google och psykisk ohälsa. Om du söker på depression på Google i mobilen (i USA) så försöker de hjälpa dig med mer än bara ett sökresultat. Och Facebook har liknande funktioner på sina plattformar.

Dagens PS - 25 aug 17 kl. 08:41

Dagens snackis: Blodleverans via drönare räddar liv

Joakim Jardenberg om blodleveranser via drönare. Om hur länder som Rwanda, Kenya och Tanzania har en enorm utvecklingstakt, och på område efter område springer snabbare än vi gör. Men också om hur teknik som mest ses som leksaker här hemma är livräddare i andra länder.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 9 timmar sedan

Explosion i New York city – en person gripen

Fyra personer plus den gripne mannen, uppges vara skadade. Vid 08-tiden på morgonen, amerikansk tid, exploderade vad polisen misstänker var en rörbomb på bussterminalen Port Authority i New York. Enligt polisen ska den gripne och misstänkte gärningsmannen vara den enda skadade, men enligt räddningstjänsten ska ytterligare fyra personer i skrivande stund – runt klockan 15.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Miljardärens dotter tar makten

I vår lämnar pappa Fredrik Lundberg över ordförandeklubban. Katarina Martinson, dotter till finansmannen Fredrik Lundberg, föreslås som ny ordförande i industrikoncernen Indutrade, skriver Di.se.

Dagens PS - 15 timmar sedan

SHB: Mångmiljardsmäll hotar Ericsson

Handelsbanken blir ej förvånade om Ericsson tar nedskrivningar på 10 till 18 miljarder kronor. Det skriver banken i en analys där rekommendationen minska upprepas. I fredags offentliggjorde Ericsson omräknade finansiella siffror relaterade till den nya rapporteringsstrukturen för de fyra divisionerna Networks, Digital Services, Managed Services och Other.

Dagens PS - 14 timmar sedan

PR-guru död efter hjärtstopp i fängelset

Branschnestorn Max Clifford fördes till sjukhus i ambulans från sin cell. Max Clifford, som av branschtidningen Resumé beskrivs som en legendar inom PR-branschen, avled på söndagskvällen i sviterna av ett hjärtstopp i sin cell i fredags. Den brittiske branschgurun avtjänade ett åttaårigt fängelsestraff för åtta fall av sexuella utnyttjanden mellan åren 1977 och 1985 som han dömdes för 2014 mot sitt nekande.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Winklevoss spår bitcoin värda flera biljoner dollar

Cameron Winklevoss, som med sin bror Tyler är mest känd för att ha blivit de första miljardärerna på bitcoin, ser en fortsatt resa uppåt för kryptovalutan. Det uppgav han i en intervju med CNBC. Hans bedömning kommer efter att bitcoin inlett året vid cirka 1.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Blytung dag för börsbolaget Medivir

Backar 3,2 procent på negativ nyhet. Medivir förlorar sin största intäktskälla när samarbetspartnern Janssen Pharmaceuticals avslutar sin licens för preparatet simeprevir i juni nästa år, berättar Di.se och hävisar till ett pressmeddelande som kablades ut redan på söndagen: ”Janssen har beslutat att avsluta sin licens mot bakgrund av Janssens bedömning av marknadens efterfrågan”, skriver bolaget där.

Dagens PS - 15 timmar sedan

”Fantasibolag” klättrar 57 procent – på en timme

Fantasy sport-plattformsbolaget Scout Gaming klättrar kraftigt i dagens premiärhandel på First North. Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission som övertecknades flera gånger. Nyemissionen tillförde bolaget 60 miljoner kronor före emissionskostnader där 2,61 miljoner aktier emitterades till teckningskursen 23 kronor per aktie.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Svensk i pension vid 40 – lever på aktieutdelningar

”Det känns fantastiskt och lite overkligt”, säger svensken som snart gör sin sista dag på jobbet. Så här gick han till väga. Dagens Industri berättar historien om den anonyme svensken ”utdelningsseglaren” – som sedan tio år drivit den populära bloggen med samma namn – som nog får de flesta svenskar att bli avundsjuka.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Nordea jumbo när kunderna sätter betyg

Storbanken skvalpar i bottenträsket. Varje år kollar Svenskt kvalitetsindex, SKI, hur nöjda kunderna är med sina banker på fyra områden: Privatlån, sparande, bolån och fastighetslån. Nordea får stämpeln sämst i klassen i samtliga kategorier, skriver Expressens Dina Pengar.

Dagens PS - 16 timmar sedan

JUST NU: Handicare faller tungt på säljråd

Aktien för högt värderad, enligt Di. Kursen backar 8,6 procent. Dagens Industri skriver i dag, måndag, att värdet på Handicare-aktien är för högt uppskruvat och rekommenderar aktiespekulanter att sälja pappret.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.