Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 21 October, 16:06

Dagens PS - 21 sep 17 kl. 18:15

Kampards nya drag – storsatsar på elbilarEfter vindkraft och solenergi kommer nästa nyhet från Kamprads Ikea. Det nya initiativet stavas EV100, ett projekt som syftar till att snabba på övergången till elfordon. Satsningen görs samtidigt som klimatveckan äger rum i New York. I Ikeas fall så kommer alla 355 Ikea-varuhus runt om i världen att byta ut alla nuvarande bilar som drivs av fossila bränslen mot eldrivna fordon. Företagen i projektet åtar sig att inom fyra områden driva på utvecklingen av elbilar fram till 2030: inom den egna fordonsparken, ställa krav på leverantörer och underlätta för medarbetare och kunder att köra elfordon.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Kamprads Ikea, EV100, New York, Ikeas, Ikea, Kampards, Dagensps

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kampardsnya , drag, storsatsar, elbilar
Supermiljöbloggen - 17 dec 15 kl. 23:58

150 000 elbilar skapar nya jobb

Bilbyggaren Nevs har fått en jätteorder på 150 000 nya elbilar, vilket kommer leda till hundratals nya jobb. Bakom ordern står det kinesiska företaget Panda New Energy, som siktar på att bli ett världsledande leasingföretag för elbilar. Det totala värdet för avtalet uppgår till ca 100 miljarder kronor, skriver DN.

Supermiljöbloggen - 13 jun 14 kl. 12:16

Teslas drag kan få marknaden för elbilar att explodera

Elbilstillverkaren Tesla öppnar upp sina patent och låter alla använda dem. Det kan snabba på utvecklingen av elbilar ordentligt. I en bloggpost på Teslas hemsida förklarar företagets VD Elon Musk att de släpper patenten till sin teknik fria att användas "i god tro".

Nya Wermlands Tidningen - 19 mar 14 kl. 06:00

Lecab satsar på elbilar och däckverkstad

Lecab storsatsar på sin bilanläggning på Våxnäs. En ny däckverkstad och en bilprovning byggs i Onoff-huset och nya laddningsstationer för elbilar anläggs på huvudparkeringen. – Vi börjar sälja elbilar och tror stenhårt på den marknaden.

DN - 21 sep 17 kl. 14:39

Ikea storsatsar på elbilar globalt

Ikea-varuhusen runt om i världen ska byta ut alla bilar mot eldrivna fordon. Samtidigt ska möbeljätten försöka få både anställda och kunder att göra detsamma. Tanken är att skapa ökad efterfrågan för elbilar och därmed skynda på teknikskiftet till en klimatvänligare transportsektor.

SvD - 28 okt 15 kl. 14:12

Taxi Stockholm storsatsar på elbilar

Tiden börjar bli mogen för en mer ambitiös elbilssatsning i Stockholm. Det tycker stadens största taxibolag, Taxi Stockholm, som nu har beslutat att under 2016 köpa in ett 40-tal nya elbilar..

Corren - 09 aug 16 kl. 09:20

Utreder laddstation för elbilar

Tekniska verken storsatsar på laddplatser för elbilar i Linköping..

GöteborgsPosten - 08 sep 17 kl. 14:16

Nästa generations elbilar går på vätgas

Den miljardsatsning som den svenska regeringen nu initierat bör inspireras av Kina och Tyskland som båda storsatsar på bränsleceller. Utveckla kluster för att elektrifiera fordonsflottan, men avsätt resurser också för bränslecellstekniken som är nästa generation elbilar, skriver Per Wassén, vd, PowerCell Sweden AB..

GöteborgsPosten - 08 sep 17 kl. 14:16

Nästa generations elbilar går på vätgas

Den miljardsatsning som den svenska regeringen nu initierat bör inspireras av Kina och Tyskland som båda storsatsar på bränsleceller. Utveckla kluster för att elektrifiera fordonsflottan, men avsätt resurser också för bränslecellstekniken som är nästa generation elbilar, skriver Per Wassén, vd, PowerCell Sweden AB..

VA - 28 jun 17 kl. 08:52

Nu storsatsar Volvo-ägaren i Göteborg – och det är goda nyheter för hela Sverige

Kinesiska Volvo Cars-ägaren storsatsar ny i Sverige. Bolaget har valt att bygga sitt europeiska innovationscenter i Göteborg, enligt ett pressmeddelande. Fokus kommer ligga på att utveckla elbilar.

GöteborgsPosten - 28 jun 14 kl. 14:41

Polisen storsatsar i Ullared

Lönehelg är lika med fullt pådrag i Ullared. Men det är inte bara köplystna besökare på plats. Även polisen storsatsar..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 7 timmar sedan

Texasbor bara älskar Volvo-suven

Volvos mellanstora suv har ”börjat roffa åt sig utmärkelser”. Det skriver Teknikens Värld och konstaterar att Volvos suv XC60  – lite överraskande – utnämnts till årets suv i Texas. Texasbor är i och för sig kända enligt tidningen för att gilla stora bilar, dock var det alltså oväntat att XC60 skulle bli så hyllad som den nu är, enligt tidningen.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Så smakar jalapeño-öl

Proffs har provsmakat. Här är betyget. Magasinet Café skriver om att det skotska  bryggeriet Innis & Gunn ”lanserar en limiterad fatlagrad stout med smak av vanilj, choklad och jalapeño”.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Så många har miljonlön där du bor

Bor du i Sveriges miljontätaste kommun? Se statistiken här. Knappt 1 procent av Sveriges befolkning, eller drygt 77 000 tusen personer, har en årslön på över 1 miljon kronor – enligt en färsk genomgång av SCB:s siffror som Nyhetsbyrån Siren har gjort.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Världens billigaste städer – här får du mest för pengarna

Med en prisnivå som ligger på 77 procent lägre än Stockholm är Ho Chi Minh City i Vietnam en av världens billigaste städer för svenskar att semestra i. Det framgår av Forex senaste storstadsindex för hösten och vintern. Ute efter en billig storstadssemester i vinter?

Dagens PS - Igår: 14:49

Medieprofilen Virtanen anklagas för våldtäkt

Aftonbladets kände journalist har gått under jorden. Debatten rasar om hur godtyckligt svenska medier hanterar pressetiken. Expressen har outat TV4-profilen Martin Timell, som lämnat sin tjänst som programledare för kanalen efter att flera kvinnor påstår sig ha utsatts för både verbala och fysiska sextrakasserier av den kände programledaren.

Dagens PS - Igår: 13:27

Krönika: Han vill bli världens mäktigaste man

På onsdagen öppnade Kinas president Xi Jinping det kommunistiska partiets kongress med ett närmare fem timmar långt tal. Nu ska han leda Kina in i en ny era och på allvar göra landet till världens centrum. Kinas president Xi Jinping går in i sin andra mandatperiod på fem år och det var ett minst sagt långt tal, närmare fem timmar, han höll inför 2.

Dagens PS - Igår: 13:13

Köps ut och tjänar 100 gånger pengarna

”Jag är väldigt nöjd”, säger investeraren om sin jackpot. Det säger Martin Haugen till Di Digital, som berättar att han är en av två investerare som säljer sina poster i Automile, som plockar in 280 miljoner kronor i en finansieringsrunda. Tillsammans med en annan såddinvestarer får Martin Haugen, tidigare styrelseordförande i Automile, nu dela på 45 miljoner kronor, framgår det i artikeln.

Dagens PS - Igår: 13:16

FF = spritfest? Är du orolig för att lämna din tonåring hemma själv?

FOTO: iStock.com/sturti SPONSRAT AV IQ: Föräldrafritt behöver inte betyda att det kommer ställas till med brakfest. Men det finns några saker som kan vara bra att tänka på om ditt barn ska vara ensam hemma.

Dagens PS - Igår: 10:36

Över 100 städer slåss om Amazon-kontor

Huggsexa om att få techjätten och slå ner pålarna. Antalet städer som vill vara hemort för Amazons andra huvudkontor uppgår till mer än 100 stycken, rapporterar BBC. Amazon har tidigare sagt att kontoret ska förläggas till Nordamerika och skapa 50 000 jobb.

Dagens PS - Igår: 11:21

Jubla aktieägare – rekordfart i favoritaktie

Bakgrunden är en urstark rapport – ”bästa någonsin”. Enligt Volvos koncernchef Martin Lundstedt är morgonens delårsrapport från fordonsjätten ”det bästa tredje kvartalet för Volvokoncernen någonsin”. Resultatet blev långt mycket bättre än analytikerna räknat med och på börsen har aktien alltså fått rejält med eld i baken.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.