SVT Debatt > Opinion

Sunday, 22 October, 12:19

SVT Debatt - 22 sep 17 kl. 07:00

”Det här har kurderna väntat på länge””Nu är det äntligen dags för kurderna i Irak att få rösta om självständighet. För mig som kurd är det väldigt stort”, säger artisten Darin Zanyar.
Hör vad det kurdiska valet betyder för honom i klippet ovan..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Irak, Darin Zanyar

Dela artikeln

900 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det här har kurderna, väntat, länge
ÖstersundsPosten - 24 sep 17 kl. 07:00

Bawar Ismail: Historisk dag som kurderna har väntat länge på

.

YA - 29 aug 14 kl. 03:50

Fiendens fiende bir vår vän

De amerikanska oljebolagen, vapenindustrin och de säkerhetsbolag som hyr ut beväpnad personal var nog de enda som tjänade på USA:s krig i Irak.
Efter invasionen gick det mesta snett. Den man som USA valde ut att satsa på, al-Maliki, visade sig föga intresserad av att bygga en demokrati.

Sydsvenskan - 21 apr 14 kl. 05:30

14. Godnattsagor för barn som dricker

Käraste mor, jag hoppas att det här brevet kommer fram. Har bett en kille som heter Morteza och som ska på permission att ta med sig det personligen till dig så att det inte blir som sist. Han är en enkel kille på gränsen till analfabet så du behöver inte vara orolig.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - I förrgår: 10:33

”Hashtag-aktivismen – bara skön för stunden”

”Är jag en svikare om jag tycker att det bara är härligt att min kille utan att fråga hånglar upp mig när jag står och diskar? Sviker jag kvinnosaken om jag inte har något emot att min partner ligger med mig när jag sover?”, skriver Anna E.

SVT Debatt - I förrgår: 07:00

”Det är upp till nyanlända att klara av kulturkrockar”

”Kulturkrockar och lojalitetsval är en process som vi alla utrikesfödda måste gå igenom oavsett land vi kommer ifrån. De må leva i klaner när de kommer hit men på sikt har klanen inte en chans med de fördelarna som ett liberalt och modernt land som Sverige erbjuder”, skriver Tonchi Percan..

SVT Debatt - I förrgår: 19:26

”Ojämlikheten i skolan ska brytas”

”När man skär ner i skolan drabbas elever som har det tufft från början hårdare”, säger utbildningsminister Gustav Fridolin (MP). Hör hela hans resonemang om skolor i utanförskapsområden i klippet ovan..

SVT Debatt - I förrgår: 17:16

”Nyanlända ska få de bästa lärarna”

”Vi måste förbättra skolgången för de elever som är nyanlända i Sverige”, säger Liberalernas partiledare Jan Björklund. Hör hela hans resonemang om skolor i utanförskapsområden i klippet ovan. Se honom också möta utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) i kvällens Opinion Live som direktsänds från Vivalla Torg i Örebro klockan 22.

SVT Debatt - I förrgår: 13:45

”Örebro visar att skolsegregationen går att bryta”

”Regeringen förverkligar nu en rättvisare fördelning av resurserna, vilket är bra. Men en förändring för att få mer blandade klasser i våra skolor lyser ännu med sin frånvaro”, skriver Philip Botström, förbundsordförande SSU..

SVT Debatt - 19 okt 17 kl. 08:46

”Vivallas arkitektur är kriminell – bygg bort den”

”Kan man bygga sig till kriminalitet kan man förstås bygga sig bort från kriminalitet. Kan man åtgärda Vivallas strukturella brister kan man åtgärda problemet”, skriver Mark Isitt..

SVT Debatt - 19 okt 17 kl. 07:00

”Vivallas elever ska få samma chans till en god utbildning”

”Förändringen är något vi gör för barnens skull, då vill vi ha staten med oss i uppfattningen om att det som är bäst för varje enskild elev faktiskt det som betyder något”, skriver Kenneth Nilsson (S)..

SVT Debatt - 18 okt 17 kl. 15:13

”Svenskar oförmögna att tolka kulturkrockar”

”Människorna som i dag kommer till Sverige har inte en enda dags erfarenhet av en sekulär, liberal och demokratisk rättsstat”, skriver Per Brinkemo..

SVT Debatt - 18 okt 17 kl. 10:24

Opinion live – direkt från Vivalla

På torsdag sänds Opinion live med Belinda Olsson direkt från stadsdelen Vivalla i Örebro..

SVT Debatt - 18 okt 17 kl. 07:00

”Klimakteriet är en gåva”

”Trots att många kvinnor i dag når klimakteriet är det få som verkligen inser vilken gåva det är. Lite i hemlighet – och i många fall med en känsla av skam – får en kvinna söka sin egen information och sanning om vad klimakteriet innebär”, skriver författaren AnnaLena Eriksson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.