SVT Debatt > Opinion

Saturday, 23 June, 15:52

SVT Debatt - 22 sep 17 kl. 07:00

”Det här har kurderna väntat på länge””Nu är det äntligen dags för kurderna i Irak att få rösta om självständighet. För mig som kurd är det väldigt stort”, säger artisten Darin Zanyar.
Hör vad det kurdiska valet betyder för honom i klippet ovan..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Irak, Darin Zanyar

Dela artikeln

964 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det här har kurderna, väntat, länge
ÖstersundsPosten - 24 sep 17 kl. 07:00

Bawar Ismail: Historisk dag som kurderna har väntat länge på

.

YA - 29 aug 14 kl. 03:50

Fiendens fiende bir vår vän

De amerikanska oljebolagen, vapenindustrin och de säkerhetsbolag som hyr ut beväpnad personal var nog de enda som tjänade på USA:s krig i Irak.
Efter invasionen gick det mesta snett. Den man som USA valde ut att satsa på, al-Maliki, visade sig föga intresserad av att bygga en demokrati.

Sydsvenskan - 21 apr 14 kl. 05:30

14. Godnattsagor för barn som dricker

Käraste mor, jag hoppas att det här brevet kommer fram. Har bett en kille som heter Morteza och som ska på permission att ta med sig det personligen till dig så att det inte blir som sist. Han är en enkel kille på gränsen till analfabet så du behöver inte vara orolig.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - Igår: 07:00

”Vi behöver fler bostäder, inte chockhöjda hyror”

”En övergång till marknadshyror skulle alltså slå hårt mot vanligt folk i hela landet och med största sannolikhet tvinga många att flytta. Hur ska lönen räcka till?” frågar Ola Palmgren..

SVT Debatt - I förrgår: 13:55

”Regeringen höjde skatten istället för att spara på utgifterna”

”Under en stark högkonjunktur har regeringen spenderat pengar som en drucken, och viktiga strukturreformer har undvikits till förmån för kortsiktiga satsningar med liten samhällsnytta”, skriver Christian Ekström..

SVT Debatt - I förrgår: 12:17

”Lägg ner FN:s Råd för mänskliga rättigheter”

”Sverige och likasinnade fria stater bör bilda en allians för att lägga ned MR-rådet och ersätta det med ett organ som har demokratikriterier så att stater som begår MR-övergrepp inte kan bli invalda”, skriver Fredrik Malm..

SVT Debatt - I förrgår: 09:16

”Dags att kavla upp ärmarna, Tomas Eneroth!”

”De enda man inte riskerar att möta är väl trafikpoliserna. Till Tomas Eneroth, ny infrastrukturminister, vill jag bara säga en sak: Det är dags att kavla upp ärmarna!” skriver Robert Collin..

SVT Debatt - I förrgår: 07:00

”Ett tiggeriförbud riskerar att öka kriminaliteten”

”Att underlätta säsongsarbete och okvalificerade jobb och ge människor möjlighet att ta steget in i samhället, är ett klokare sätt att bekämpa fattigdom, än att än att förbjuda och jaga bort människor i nöd från gator och torg”, skriver Lotta Säfström..

SVT Debatt - 20 jun 18 kl. 11:53

Öppet brev till Sveriges statsminister

”På grund av våldtäkten anses jag ha vanärat familjen, och mina bröder ville döda mig. Det är det som kallas hedersmord”, skriver Hala Fadhil Kareem Al-Diwan..

SVT Debatt - 20 jun 18 kl. 10:27

”Här blommar inga rosor”

Dusan Marinkovic från Lindängen i Malmö är poet och en av huvudpersonerna i SVT:s valsatsning ”Jag röstar”, som är en samproduktion med mediahuset Fanzingo. I debattinlägget ”Här blommar inga rosor”, som är producerat av Rörelsen gatans röst och ansikte, ger han sin bild av våldet i Malmö..

SVT Debatt - 20 jun 18 kl. 07:00

”Vi är barnen som Jimmie Åkesson kallar män”

”Sluta skicka barn och unga till länder som ni aldrig skulle låta era egna barn åka till. Och [basera] alla andra beslut ni tar på föreställningen att det är era egna barn som blir röntgade, förhörda, kriminaliserade, kallade för vuxna och avhumaniserade”, skriver Amin, Bilal, Mahdi, Naim och Shuja tillsammans med konstgruppen Ful..

SVT Debatt - 19 jun 18 kl. 13:49

”Det är våra barn som dör i Malmö och vi tänker inte ge upp”

”Politiker gormar om fler poliser och militära insatser. Man vill se hårdare tag. Men hårdare tag och strängare straff kommer inte att lösa problemet”, skriver Bahareh Mohammadi Andersson..

SVT Debatt - 19 jun 18 kl. 12:19

”Sossarnas längtan efter tvång och kollektiv finns kvar”

”Man ska alltid vara misstänksam när politiker svänger sig med nya ord utan att definiera dem. Blandade klasser är inget nytt fenomen, bara en ny paketering”, skriver Rebecca Weidmo Uvell..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.