SVT Debatt > Opinion

Tuesday, 12 December, 01:25

SVT Debatt - 22 sep 17 kl. 07:00

”Det här har kurderna väntat på länge””Nu är det äntligen dags för kurderna i Irak att få rösta om självständighet. För mig som kurd är det väldigt stort”, säger artisten Darin Zanyar.
Hör vad det kurdiska valet betyder för honom i klippet ovan..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Irak, Darin Zanyar

Dela artikeln

963 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det här har kurderna, väntat, länge
ÖstersundsPosten - 24 sep 17 kl. 07:00

Bawar Ismail: Historisk dag som kurderna har väntat länge på

.

YA - 29 aug 14 kl. 03:50

Fiendens fiende bir vår vän

De amerikanska oljebolagen, vapenindustrin och de säkerhetsbolag som hyr ut beväpnad personal var nog de enda som tjänade på USA:s krig i Irak.
Efter invasionen gick det mesta snett. Den man som USA valde ut att satsa på, al-Maliki, visade sig föga intresserad av att bygga en demokrati.

Sydsvenskan - 21 apr 14 kl. 05:30

14. Godnattsagor för barn som dricker

Käraste mor, jag hoppas att det här brevet kommer fram. Har bett en kille som heter Morteza och som ska på permission att ta med sig det personligen till dig så att det inte blir som sist. Han är en enkel kille på gränsen till analfabet så du behöver inte vara orolig.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 10 timmar sedan

”Vem har tid att lyssna?”

Som anställd inom hemtjänsten märkte Stini Hermansson att många äldre inte tyckte om maten de fick. Då föddes en företagsidé. Att åka ut till äldre för att laga mat i deras egna kök.

SVT Debatt - 18 timmar sedan

”Sluta gnälla på jobbet!”

”Låt det mentala nyårslöftet för 2018 bli en gnällfri arbetsmiljö!”, skriver Christina Stielli..

SVT Debatt - 08 dec 17 kl. 14:09

”Barn är inte till salu”

”Enligt svensk lag är sexköp förbjudet. Public service-bolagen har ingen annan ståndpunkt”, skriver Petter Bragée, programchef SVT Malmö och Pia Kalischer, beställare Sveriges Radio..

SVT Debatt - 08 dec 17 kl. 11:50

”Bristande LSS-kompetens har raserat lagen”

”Ett av målen med LSS är att personer med omfattande funktionsnedsättningar och deras anhöriga ska få leva som alla andra. På grund av en HFD-dom har det blivit svårt att få ledsagarservice utanför hemkommunen och de som vill göra en semesterresa är hänvisade till sin närmiljö. Kommunarrest är inte att leva som andra!

SVT Debatt - 08 dec 17 kl. 10:00

”I Bangladesh mördas skribenter med machetes”

”De kan mördas för att de lajkar en artikel om evolutionsteorin. En rad lysande skribenter och intellektuella, som slåss för sekularism, för mänskliga värden och för yttrandefriheten, inte bara hotas utan sätts upp på dödslistor och dödas med machetes”, säger David Lagercrantz. Hör vad han tänker om situationen för dem som värnar om yttrandefriheten i Bangladesh i klippet ovan..

SVT Debatt - 08 dec 17 kl. 07:00

”Musikhjälpen – ta tag i er okunnighet”

”Skulle paralleller mellan sexhandel och trafficking med barn komma borde de lyftas fram och uppmuntras. I alla fall om public service på allvar vill sprida kunskap om och motverka det barbari miljontals barn och unga sexslavar runt om i världen utsätts för varje dag, året om”, skriver Malin Lernfelt..

SVT Debatt - 07 dec 17 kl. 07:00

”Lägg ned Svenska Akademien”

”Om till och med en rabulist som jag skulle kunna tystas med ett pris, så visar det väl hur ruttet systemet är i grunden”, skriver Torbjörn Tännsjö..

SVT Debatt - 06 dec 17 kl. 14:52

”Pratet om en tredje intifada — kraftigt överdrivet”

”Att en intifada vore enormt kontraproduktiv är något som nuvarande president Abbas vet mycket väl och utan effektivt stöd från ledarskapet kan en riktig intifada inte uppstå. Riskerna för erkännandet av Jerusalem är därmed ganska måttliga”, skriver Anders Aviel Fahl..

SVT Debatt - 06 dec 17 kl. 07:05

”Den finska erfarenheten värker”

”När vi i dag firar Finlands 100 år av självständighet ska vi inte glömma orättvisorna, stereotyperna, osynliggörandet. Ointresset är symptom på ett djupare trauma. Idag firar jag Finland, men med förbehåll”, skriver Kristian Borg..

SVT Debatt - 06 dec 17 kl. 07:00

”Mitt Finland är fullt av underbara kvinnor”

”Mitt i den här festyran vill jag sträcka ut mina armar och ge en kram åt alla de kvinnor som stått och pinats i motvinden, men som ändå genom sin sisu, sin kärlek till livet och sin urkraft gjort det här landet till mitt”, skriver Frida Frankenhaeuser, journalist på Svenska Yle i Finland..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.