SVT Debatt > Opinion

Wednesday, 21 February, 23:47

SVT Debatt - 22 sep 17 kl. 07:00

”Det här har kurderna väntat på länge””Nu är det äntligen dags för kurderna i Irak att få rösta om självständighet. För mig som kurd är det väldigt stort”, säger artisten Darin Zanyar.
Hör vad det kurdiska valet betyder för honom i klippet ovan..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Irak, Darin Zanyar

Dela artikeln

964 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det här har kurderna, väntat, länge
ÖstersundsPosten - 24 sep 17 kl. 07:00

Bawar Ismail: Historisk dag som kurderna har väntat länge på

.

YA - 29 aug 14 kl. 03:50

Fiendens fiende bir vår vän

De amerikanska oljebolagen, vapenindustrin och de säkerhetsbolag som hyr ut beväpnad personal var nog de enda som tjänade på USA:s krig i Irak.
Efter invasionen gick det mesta snett. Den man som USA valde ut att satsa på, al-Maliki, visade sig föga intresserad av att bygga en demokrati.

Sydsvenskan - 21 apr 14 kl. 05:30

14. Godnattsagor för barn som dricker

Käraste mor, jag hoppas att det här brevet kommer fram. Har bett en kille som heter Morteza och som ska på permission att ta med sig det personligen till dig så att det inte blir som sist. Han är en enkel kille på gränsen till analfabet så du behöver inte vara orolig.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 16 timmar sedan

”Åldersgräns för ett anständigt liv hör inte hemma i välfärdssamhället”

”PRO begär nu att regeringen tar avstånd från utredningens tankar om en förstärkt åldersdiskriminering i rätten till personlig assistans. Åldersgränser, när det gäller möjligheterna att leva ett anständigt liv, hör inte hemma i ett välfärdssamhälle”, skriver Christina Tallberg..

SVT Debatt - Igår: 17:00

Så blev Sophie ofrivillig symbol för invandringskritiska grupper världen över

Sophie Johansson, 19, ville hitta mannen som slog henne med en flaska under en utekväll. Istället användes bilderna på hennes misshandlade ansikte av grupper som är emot invandring världen över..

SVT Debatt - Igår: 17:00

Sverige laddad symbol i Amerikansk inrikespolitik

James Pamment, docent i Strategisk kommunikation på Lunds universitet, är inte överraskad över att nyheten om misshandeln på en nattklubb i Malmö fick spridning internationellt. Inte för att den är så uppseendeväckande i sig – utan för att den passar in i en världsbild och en berättelse som är populär bland grupper som är röststarka på sociala medier..

SVT Debatt - Igår: 14:08

SVT: ”En så komplex fråga kan aldrig reduceras till bara ett enda reportage”

”Vi jobbar bit för bit, steg för steg med att belysa konflikten ur många olika aspekter. En bevakning av en så pass komplex fråga kan aldrig reduceras till att bara handla om ett enda reportage”, skriver Pia Bernhardson, utrikeschef på SVT..

SVT Debatt - Igår: 13:11

”Har beslutsfattarna tappat intresset för äldres psykiska hälsa?”

”Depressioner måste upptäckas och behandlas i ett tidigare skede än idag. Fler måste bli medvetna och våga prata om depressioner bland äldre och det behövs både mer forskning och specialistenheter med äldrepsykiatrisk kompetens. Därför kräver vi att det görs en nationell satsning på äldres psykiska ohälsa”, skriver Eva Eriksson, Gösta Bucht, Ingmar Skoog och Margda Waern..

SVT Debatt - Igår: 07:00

”Rapporteringen ska inte spela Erdogan i händerna”

”Att SVT mot denna bakgrund väljer att rapportera om Turkiets invasionskrig mot Afrin på det sätt man gjort spelar enbart Erdogan i händerna. Och det kan inte vara SVT:s syfte med sin utrikesjournalistik.”, skriver Latife Fegan..

SVT Debatt - I förrgår: 16:45

#partirösten Kristdemokraterna

I september går Sverige till val. SVT Opinion går bortom politiska utspel, infekterade debatter i specifika sakfrågor och lyfter blicken. I fokus står ideologi.

SVT Debatt - I förrgår: 10:47

”Förövare ska inte kunna skrämma barn till tystnad”

”Nu bryts tystnaden med #metoo även för oss som upplevt det mest tabubelagda. När vi sätter ord på det, då finns det. Nu behöver samhället möta upp de barn som efter #metoo börjat våga vittna”, skriver Jiang Millington..

SVT Debatt - 17 feb 18 kl. 07:00

”Spaniens demokrati och EU:s trovärdighet står på spel i Katalonien”

”EU politikerna, inklusive i Sverige, bör redan ha förstått att krisen i Katalonien inte kommer att blåsa över av sig själv. Tvärtom, ju mer EU låter tiden gå, desto mer kommer problemet att fördjupas och motsättningarna att öka ytterligare”, skriver.

SVT Debatt - 16 feb 18 kl. 07:00

”Hatet mot Fab Freddie exponerar våra fördomar”

”Om han som är så ”för mycket” kan få plats i offentligheten, så är det inte ett bakslag för gayrörelsen. Det är faktiskt helt fantastiskt fabulous!”, skriver Maria Hölerman..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.