Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Monday, 19 March, 02:25

Nya Wermlands Tidningen - 22 sep 17 kl. 06:00

Socialtjänsten i Karlstad, snälla hjälp oss!Ända sedan barnsben har jag önskat att min pappa kunde vara som en ”vanlig” far, inte legat i soffan och sovit, doftat sprit eller varit borta i två veckor så magen vänt sig ut och in av oro att något hänt..
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen
Läs mer om:
Karlstad

Dela artikeln

777 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Socialtjänsteni , Karlstad, snälla, hjälposs
Sydsvenskan - 23 mar 15 kl. 17:12

Vi planerar att ge ökade resurser till socialtjänsten

I ett debattinlägg riktat till Malmös politiker ställer medarbetare inom individ- och familjeomsorgen frågan om vem det är som tar ansvar för barnen när inte socialtjänsten mäktar med (Åsikter 20/3). Då alla är medarbetare i stadsområdesförvaltning Söder har vi valt att svara.Malmö stad ska vara en stad för alla med särskilt fokus på barn och unga.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Socialtjänsten: Ja, mamman får ge sitt barn cannabisolja

Titti Assarson har under ett halvårs tid gett hampaolja till sin dotter och nu har socialtjänsten accepterat behandlingen. I en uppmärksammad debattartikel på Nyheter24 berättar hon sin historia. LÄS MER: Mamman: "Därför gav jag min 10-åriga dotter cannabis"Dottern, som är tio år gammal, har haft epilepsi under två år och fick kraftiga biverkningar av medicinen som skrevs ut av sjukvården.

Barometern - 28 aug 14 kl. 06:15

Socialtjänsten ska granskas

Det är inte säkert att anmälningar i socialtjänsten hanteras rättssäkert. Det anser Ivo som ska göra en ny tillsyn av barn- och ungdomsvården. Efter att medier rapporterat om en kvinna i Oskarshamn som misstänktes ha dödat sitt barn beslutade Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, att göra en tillsyn av s­ocialnämnden i Oskarshamns kommun.

GöteborgsPosten - 26 nov 13 kl. 19:07

Stark kritik mot socialtjänsten i Lundby

Att följa lagen är viktigare än att hålla budgeten. Det är budskapet från Inspektionen för vård och omsorg efter en inspektion av socialtjänsten i Lundby som innehåller stark kritik..

Expressen - 20 maj 14 kl. 21:58

Socialtjänsten: Vi granskar Will Smth

Nu inleder socialtjänsten i Los Angeles en utredning av Will Smith och Jada Pinkett Smith. Orsaken är en bild på deras 13-åriga dotter Willow i säng med en 20-årig man. – De är självklart inte glada över att deras föräldraskap granskas, men de förstår, säger en källa till Radaronline..

Nya Wermlands Tidningen - 10 jan 17 kl. 17:14

Så vårdar socialtjänsten sin personal

Hagfors kommun har en stabil kader av socialsekreterare. Man jobbar för att behålla dem man har och locka nya. När den nationella samordnaren Cecilia Grefve besökte socialtjänsten på tisdagen stod rekrytering, familjehemsvård och samverkan på agendan..

Helsingborgs Dagblad - 07 maj 15 kl. 08:01

Så blev läget akut inom socialtjänsten

Läget är alarmerande inom socialförvaltningen i Helsingborgs stad.Personalen som jobbar med behandling av barn, vuxna och familjer som behöver hjälp, går på knäna. De anställda är för få, de har ofta ganska låga löner, personalomsättningen är hög, erfarna socialsekreterare söker sig till andra kommuner, kommunikationen mellan personal på olika nivåer fungerar dåligt och de nyanställda får dåligt stöd i sitt arbete med mera.

SR - 29 mar 16 kl. 15:55

Ny terrorlag kan ställa krav på socialtjänsten

Bland de som rest för att ansluta sig till terrorgrupper i Irak och Syrien finns också personer som är under 18 år. Det gör att landets socialtjänster kan behöva vara beredda på att ta emot unga som dömts enligt den nya lag som gör det straffbart att resa eller utbilda sig för att begå terroristbrott..

Regeringen - 30 jun 16 kl. 10:24

Stöd till pilotprojekt i Uppsala för att behålla och rekrytera socionomer i socialtjänsten

Regeringen har beslutat att bevilja Uppsala kommun 1,5 miljoner kronor för att genomföra ett utvecklingsprojekt för att behålla och rekrytera socionomer inom den sociala barn- och ungdomsvården. Pilotprojektet syftar till att vända rekryteringstrenden och bli en attraktivare arbetsplats för socionomer med fokus på arbetsmiljö, ledarskap och delaktighet i utvecklingsarbete..

Kristianstadsbladet - 29 okt 14 kl. 06:30

IVO kritiserar socialtjänsten

Varför gjordes ingen lex Sarah-utredning? Inspektionen för vård- och omsorg anser att kommunen skulle utrett om ett omhändertagande av barn som gick överstyr var ett missförhållande.
IVO riktar kritik mot Östra Göinge kommun mot hur ett tvångsomhändertagande av barn har handlagts.

DN - 23 mar 15 kl. 00:01

Socialtjänsten kritiseras för vårdnadsärenden


Nan har kämpat i sju år för att behålla kontakten med dottern. I dag avgörs fallet i hovrätten..

Fler nyheter från Nya Wermlands Tidningen

Nya Wermlands Tidningen - 30 minuter sedan

Män gripna för inbrottsförsök

Två män ska ha gripits sedan de ska ha försökt att bryta sig in i ett antal bilar i Segmon i Grums kommun..

Nya Wermlands Tidningen - 4 timmar sedan

Ämtervik spelade lika på bortaplan

Ämtervik åkte under söndagen till Örebro för en träningsmatch mot den kommande seriekonkurrenten Rynninge IK. Matchen slutade 0–0..

Nya Wermlands Tidningen - 4 timmar sedan

Inget SM-slutspel för Orion

Under söndagen hölls USM-kval i Stora Vallahallen. Degefors Volley Orion var med som ett av sju lag. Tyvärr åkte laget ut i kvartsfinal mot Örebro.

Nya Wermlands Tidningen - 5 timmar sedan

Brottarna nöjda med Närkecupen

Under söndagen arrangerade Karlskoga Brottarklubb Närkecupen för brottare i åldrarna sex till elva år. Med bland de tävlande i Bergslagshallen fanns åtta Karlskogabrottare som var mycket nöjda med sina insatser. – Det gick jättebra, säger nioårige Isak Kinell..

Nya Wermlands Tidningen - 5 timmar sedan

Bruks vann målrik match

Bruks spelade under söndagen sin sista hemmamatch för säsongen, motståndet stod HP Alingsås för. Matchen slutade 37–30..

Nya Wermlands Tidningen - 4 timmar sedan

FBK J20 utslaget

Färjestad BK J20 blev under lördagen utslaget i SM-slutspelet efter att ha förlorat den tredje och avgörande matchen mot Karlskrona. Matchen slutade 1–2..

Nya Wermlands Tidningen - 4 timmar sedan

Lundeteg vann öppna herrsingeln

Mellan 16-18 mars tog den årliga Ungdoms/veteran/para-poolen i bordtennis plats i Sundsta sporthall och arrangerande Carlstad bordtennisklubb gjorde bra ifrån sig i både spelandet och anordnandet..

Nya Wermlands Tidningen - 5 timmar sedan

Larm om brand var gatuarbete

Samtidigt som räddningstjänsten var på utryckning för en trafikolycka fick de två larm om brand utomhus. Båda larmen visade sig gälla ett pågående gatuarbete..

Nya Wermlands Tidningen - 5 timmar sedan

Tre av fyra möjliga för BK Nobel i helgen

BK Nobel tog tre av fyra möjliga poäng i lördagens två matcher. Först besegrades Enköping sedan kryssade man mot Sigma. – Vi är jättenöjda med matcherna, säger lagledaren Johan Igelström..

Nya Wermlands Tidningen - 5 timmar sedan

Fortsatt på säker mark efter seger

BS Kulorna tog en viktig seger när BK Mistral besegrades 11–8 (4–1, 2–3, 1–4, 4–0). – Det är alltid skönt att vinna och extra skönt med tanke på det tabelläge vi är i just nu, säger Malin Palosaari, som återigen blev poängbäst i Karlskogalaget..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.