SR > Vetenskap

Sunday, 16 December, 13:25

SR - 22 sep 17 kl. 06:00

Konstgjord hud för känsliga robotarVad sägs om en elektronisk hud som kan ge robotar känsel? Det kan bli verklighet tack vare ny forskning på bland annat Stanforduniversitetet i USA..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Stanforduniversitetet, USA

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konstgjord, hudför , känsliga, robotar
BT - 12 mar 18 kl. 16:56

Han jobbar i USA med konstgjord intelligens

Datorer och robotar blir allt smartare och tänker mer på egen hand. Mitt i utvecklingen sitter boråsaren Alexander Fredh-Ojala. Han forskar och undervisar i Kalifornien i artificiell intelligens (AI).

Nyteknik - 04 mar 15 kl. 15:01

Styr mobilen med tryckkänslig hud

Mobilens vanligaste funktioner som tryckkänsliga reglage på huden gör mobilhanteringen smidigare..

IDG - 02 maj 13 kl. 10:07

Ny teknik kan ge robotar människoliknande hud

Det är allmänt känt att människans största organ är huden. Det är också det organ som vi använder oss utav när vi ska känna på diverse saker..

IDG - 04 mar 16 kl. 15:55

Lysande robothud kan tänjas 500 procent


Nu har forskare tagit fram en hyperelastisk hud för robotar som lyser upp när den dras ut eller vrids. Vilken färg huden lyser i kan bli en del i interaktionen med oss människor..

YLE - 11 jun 17 kl. 05:22

Förståelsen för miljökänslighet ökar småningom - drabbade pekas inte längre ut som sinnesförvirrade

Situationen för personer med miljökänslighet lyfts fram i medierna med jämna mellanrum. Det saknas dock fortfarande objektiva mätare för problemet. Några tusen personer i Finland uppskattas vara permanent arbetsoförmögna på grund av överkänslighet mot vanliga fenomen i miljön.

YLE - 29 mar 16 kl. 20:17

Hur hitta rätt i kosmetikadjungeln

Totalt finns det över 100 000 olika kemikalier i bruk och över 700 av dem är sådana som vi smörjer in i vår hud och vårt hår. Samtidigt som naturliga och ekologiska produkter vinner mark så är konstnaglar och fransförlängningar som limmas fast med akrylatlim högsta mode. Men är det riskfritt att använda kosmetika och är eko bättre än kemikalier?

YLE - 29 mar 16 kl. 20:17

Inte lätt att hitta rätt i kosmetikadjungeln

Totalt finns det över 100 000 olika kemikalier i bruk och över 700 av dem är sådana som vi smörjer in i vår hud och vårt hår. Samtidigt som naturliga och ekologiska produkter vinner mark så är konstnaglar och fransförlängningar som limmas fast med akrylatlim högsta mode. Men är det riskfritt att använda kosmetika och är eko bättre än kemikalier?

Kristianstadsbladet - 23 jul 14 kl. 06:58

Rosa mular rodnar lätt i solen

Inte bara människor är känsliga mot solens brännande strålar. Kossors juver och hästars mular är extra utsatta och i högsommarvärmen kan det gå åt mycket solkräm på gårdar runtom i landet.
- Hästar som har känsliga mular kan få skorv på mulen och kliar lätt sönder sig.

BT - 23 jul 14 kl. 06:58

Rosa mular rodnar lätt i solen

Inte bara människor är känsliga mot solens brännande strålar. Kossors juver och hästars mular är extra utsatta och i högsommarvärmen kan det gå åt mycket solkräm på gårdar runtom i landet. - Hästar som har känsliga mular kan få skorv på mulen och kliar lätt sönder sig.

Nyheter 24 - 11 dec 13 kl. 14:03

Äventyrarens experttips: Så överlever du en isbjörnsattack

Johan Ernst Nilson har har gjort 28 expeditioner till ett hundratal länder, däribland paddlat kanot till Afrika och bestigit Mount Everst. Nyligen släppte han boken "Pole 2 Pole" om sin expedition mellan Nord– och Sydpolen. Vad är det absolut viktigaste att ha med sig för att överleva på Antarktis?

Fler nyheter från SR

SR - 13 dec 18 kl. 07:30

Hawaiis fåglar ska räddas från farlig orm

Den hawaiianska motsvarigheten till jordbruksverket importerar nu fyra exemplar av ormen Boiga irregularis, för att låta spårhundar träna på att söka upp dem..

SR - I förrgår: 06:40

Medicinkapsel styrs inne i magen från mobilen

En liten kapsel i magen som kan servera dig din dagliga dos medicin, samla data och som styrs med hjälp av mobiltelefonen. Det här har forskare vid MIT, Massachusetts Institute of Technology, utvecklat och 3D-printat..

SR - I förrgår: 06:15

Här finns Europas sämsta luft

Den sämsta luften i Europa kan man inandas på västra Balkan, och vissa dagar är det bäst att hålla sig inomhus, enligt ambassadören i Sarajevo..

SR - I förrgår: 06:15

Ojämlik ångerrätt när män steriliserar sig

Det har blivit vanligare att män i Sverige steriliserar sig. Men om man senare i livet ångrar sig och vill kunna bli pappa igen. Då gäller det att bo i rätt landsting om man ska få hjälp i den offentliga vården..

SR - 13 dec 18 kl. 06:00

Nya jordbävningskartor visar var vi är mest sårbara

Tre nya globala jordbävningskartor har tagits fram för att visa var människor är mest utsatta för katastrofer..

SR - 13 dec 18 kl. 06:00

Statsvetare: "Systemfel gör det svårt att välja statsminister"

Ännu finns ingen regering i sikte. Det beror på en felkonstruktion i vårt statsskick menar statsvetaren Sverker Gustavsson, professor emeritus vid Uppsala Universitet..

SR - 12 dec 18 kl. 19:00

Sämre för klimatet att odla ekologiskt

Odling av ekologisk mat är sämre för klimatet än konventionell odling, enligt en ny studie. Orsaken är att ekoodlingen kräver mer jordbruksmark..

SR - 12 dec 18 kl. 06:00

Läkare: Dödsfall i motionslopp kan undvikas – med hälsodeklaration

Deltagare i motionslopp borde få göra en enkel hälsodeklaration för att undvika dödsfall eller andra allvarliga händelser. Det anser en av Sveriges ledande idrottsläkare..

SR - 12 dec 18 kl. 06:00

Polsk aktivist: Kolet måste bort

FN:s klimatmöte pågår nu i kolbrytningens hjärta, i polska Katowice. Men här är gräsrötterna trötta på kolet. Kolet måste bort, säger energikonsulten och aktivisten Patryk Bielas..

SR - 12 dec 18 kl. 06:00

Allmänheten litar på forskare

Många har stort förtroende för forskare vid universitet och högskolor i Sverige. Det här visar en undersökning som föreningen Vetenskap och allmänhet har gjort..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.