DI > Ekonomi

Wednesday, 21 February, 12:11

DI - 21 sep 17 kl. 15:35

Bygga Bostäder: ”Vår finansiering var väldigt dyr”Bostadsutvecklaren Bygga Bostäder har sedan starten 2011 gått från att vara ett entreprenörsbolag till ett etablerat företag i branschen.  För ett par veckor sedan noterade bolaget ett obligationslån på Nasdaq..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bostäder, Bygga Bostäder, Nasdaq

Dela artikeln

71 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bygga, BostäderVår , finansieringvar , väldigt, dyr
Kristianstadsbladet - 27 sep 12 kl. 12:00

Kommunen vill bygga bostäder på Östra Äspet

Kommunen vill se ett framtida bostadsområde på Östra Äspet i Åhus. Men läget intill hamnen och naturreservat gör frågan svårhanterad.
Östra Äspets läge är känsligt av flera anledningar och det finns många frågetecken som behöver belysas.

Alliansfritt Sverige - 13 nov 13 kl. 15:51

Moderaterna är bättre på bostadsbyggnadsutspel än på att bygga bostäder

Alliansen gick ut med beskedet att de ska satsa på tunnelbanan i Stockholm och dessutom bygga 78 000 nya bostäder. En satsning som säkert är jättebra om den genomförs [BLIR AV], även om den enligt forskare inte riktigt når ända fram. Men i sitt valmanifest 2010 gav Moderaterna i Stockholms län löftet att bygga 56 777 nya bostäder i Stockholm under mandatperioden 2010-2014.

Ekonomistas - 11 nov 13 kl. 07:46

Dags att tala klarspråk om äpplen och bostäder!

En vanlig uppfattning är att det råder bostadsbrist i Stockholm och andra storstäder och att det under en lång tid har byggts för lite. Men vad innebär det att det råder ”brist” och att det byggs ”för lite”? Nedanstående figur är hämtad från Stockholms landsting och visar tillskottet av nya bostäder i förhållande till befolkningstillväxten i Stockholms län.

BT - 11 feb 14 kl. 10:13

Bygg bostäder på Viskaholm

Skrota de gamla planerna på att göra om Borås Wäfveris gamla lokaler på Viskaholm till galleria. Bygg istället bostäder på platsen, föreslår Morgan Hjalmarsson. Borås Wäfveris gamla lokaler på Viskaholm, precis invid Viskan, vill vi bygga om till bostäder.

BT - 08 okt 14 kl. 15:52

Öppning för bostäder på flygplatser

En särskild förhandlare ska hjälpa kommuner som vill bygga bostäder på citynära flygplatser. Det är ännu en pusselbit i förhandlingarna mellan S och MP.- Det är viktigt att vi underlättar för de kommuner där man har intressant citynära mark som i dag binds upp av flygplatser och där man från kommunalt håll aviserat att man kan vara intresserad av att börja bostadsplanera i stället.

BT - 03 jul 14 kl. 17:49

Reinfeldt tar strid om bostäder

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) satsar på bostäder som en stor valfråga. Han lovar 20 000 studentlägenheter utöver Alliansens löfte om 100 000 bostäder. Studentlöftet får dock kritik för att vara "luftliknande".

BT - 03 jul 14 kl. 17:45

Reinfeldt tar strid om bostäder

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) satsar på bostäder som en stor valfråga. Han lovar 20 000 studentlägenheter utöver Alliansens löfte om 100 000 bostäder. Studentlöftet får dock kritik för att vara "luftliknande".

BT - 03 jul 14 kl. 20:40

Reinfeldt söker valstrid om bostäder

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) varnade för en rödgrön valseger i sitt Almedalstal. Samtidigt lyfte han upp bostäder som en stor valfråga och lovade 20 000 studentbostäder.Inför 4 200 åskådare i ett blåsigt Visby varnade Reinfeldt för skattehöjningar och andra rödgröna förslag om man röstar på dem.

Sydsvenskan - 22 feb 16 kl. 20:34

Gärna fler bostäder, men inte just här. En attityd som måste byggas bort.

I Malmö behöver det byggas 3 500 nya bostäder om året. Den som börjar söka hyreslägenhet idag kan räkna med att få köa i minst tre år visar tidningens kartläggning. För nyanlända är kötiden ännu längre och kommunen försöker övertala asylsökande att leta bostäder i andra kommuner.

Cornucopia - 30 jan 17 kl. 11:44

Bostadsminister Peter Eriksson (mp): Sänk reavinstskatten på bostäder

Bostadsminister Peter Eriksson (mp) säger till DN att han vill se en "rejäl sänkning" av reavinstskatten på bostäder. Ur ett bostadsmarknadsperspektiv är detta förstås rejält vettigt för att öka rörligheten, samt att komma runt det oerhört löjliga att staten ska ha en del av värderingen på din bostad, trots att bostadens värde i själva verket minskat.
En bostads värde ökar inte med bostadspriset, som bara är en värdering.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

EU ger Wallenius böter

EU-kommissionen dömde på onsdagen WWL-EUKOR till 207,3 miljoner euro i böter för en kartell för sjötransport av bilar. Wallenius Wilhelmsen Logistics är ett svensk-norska biltransportsrederi..

DI - 15 minuter sedan

Tunisien räknar med rekordturism

Tunisien räknar med ett rekordår för landets turism i år. "Vi siktar på att ta emot 8 miljoner turister i år med starka bokningssiffror från europeiska kunder och andra nya kunder", säger turistministern Salma Loumi..

DI - 15 minuter sedan

Landsbygden fortsätter avbefolkas

Storstadsregionerna fortsätter att locka unga från landsbygden, medan äldre blir kvar. Även om inflyttning i form av invandring väger upp till viss del är trenden fortsatt negativ..

DI - 30 minuter sedan

EU-kommissionen ger storböter till bildelskartell

EU-kommissionen utdömde på onsdagen 151,5 miljoner euro i böter för tre karteller inom bildelar..

DI - 30 minuter sedan

Cavotec rekryterar ny operativ chef

Verkstadsbolaget Cavotec uppger i ett pressmeddelande att Martin Riegger har blivit utsedd till Group Senior Vice President och Chief Operating Officer. .

DI - 30 minuter sedan

Södras strategichef lämnar bolaget

Skogsägarföreningen Södras strategichef Håkan Larsson har beslutat att starta en egen konsultverksamhet och kommer därmed att lämna Södra den 1 mars. .

DI - 1 timme sedan

Richard Bråse: Slagläge för nya Tele2

3 miljarder kronor har gått upp i rök sedan sammanslagningen mellan Tele2 och Com Hem presenterades i början av året, trots utlovade synergier på 900 Mkr. Analytiker och aktiemarknad underskattar återigen Tele2..

DI - 1 timme sedan

Rekordår för biodrivmedel

2017 blev ett rekordår för biodrivmedel och leveranserna svarade för 21 procent av alla drivmedel för fordon. Det visar siffror från SCB som Svenska Bioenergiföreningen, Svebio, sammanställt..

DI - 1 timme sedan

Ny motor ska minska Kinaberoende

  Kina kontrollerar en stor del av utvinningen av sällsynta jordartsmetaller och för att minska beroendet därifrån har Toyota utvecklat en ny teknik för elmotorer som ska minska användningen av metallerna med 50 procent..

DI - 1 timme sedan

Bahnhof lanserar bredband på 10.000 Mbit/s till privatpersoner

Bredbandsoperatören Bahnhof lanserar en ny typ av extremt snabb bredbandstjänst till privatpersoner och företag. Tjänsten 10.000 Mbit/s är, till att börja med, tillgänglig för villaägare och bostadsrättsföreningar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.