PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 20 July, 14:45

PrivataAffärer - 21 sep 17 kl. 13:13

Svolder satsar på bottenfiske i Beijer ElectronicsSvolder fortsätter att slå småbolagsindex visar torsdagens bokslut. Ett av årets större köp har skett i Beijer Electronics som haft det tungt under flera år, men där investmentbolaget nu ser en bättre framtid om bolaget når sina nya mål inom ett....
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Beijer Electronics

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svolder, satsar, bottenfiskei , Beijer, Electronics
DI - 28 mar 17 kl. 10:14

Beijer Electronicsnytt innehav för Svolder

Svolder har den 27 mars 2017 förvärvat 1,3 miljoner aktier i Beijer Electronics och har därmed totalt 1,3 miljoner aktier. Detta motsvarar 6,8 procent av aktiekapitalet och rösterna i Beijer Electronics..

DI - 17 jan 12 kl. 13:51

Svolder flaggar ned i Beijer Alma

Investmentbolaget Svolder har minskat sitt innehav i industrigruppen Beijer Alma från cirka 1,5 miljoner till cirka 1,3 miljoner aktier..

Dagens PS - 07 dec 17 kl. 11:20

Aktietips: ”Läge för bottenfiske”

Börspappret lockar proffs – trots gårdagens kursras. Privata Affärers Magnus Alfredsson tycker att prylkedjan Clas Ohlsons aktie är värd att stuva i portföljen. Aktien är ned med över 30 procent på fyra månader och i går rasade kursen med tvåsiffrigt på en rapport, som marknaden inte var nöjd med.

SvD - 28 jan 16 kl. 13:45

Beijer Electronics satsar på IAS

Beijer Electronics har fattat beslut om att genomföra ett struktur- och åtgärdsprogram inom affärsområdet IAS. Kostnaden beräknas bli 50 miljoner kronor som belastar resultatet för första kvartalet 2016. Det framgår av bolagets bokslutskommuniké..

DI - 08 jan 15 kl. 15:42

Svolder: Öresund ökar innehavet

Investment Öresund har på torsdagen förvärvat 5.151 B-aktier i Svolder. Efter transaktionen äger Öresund 107.

Realtid - 11 mar 14 kl. 10:24

Ökad vinst för Svolder

Svolder ökar sin vinst till 221,5 miljoner kronor för delårsperioden. Svolder förklarar även anledningen till försäljningen av Atrium Ljungberg..

Dagens PS - 4 timmar sedan

Toyota stänger fabrik – satsar på autonoma bilar

Japanska biljätten Toyota stänger en tillverkningsfabrik i landet, mot bakgrund av att företaget satsar allt mer på elbilar och autonoma fordon. Det rapporterar Nikkei Asian Review. Produktionen vid fabriken kommer att upphöra så tidigt som år 2020, och blir då den första personbilsfabriken att omallokera produktion på elva år.

VA - 05 apr 11 kl. 14:12

Läge för bottenfiske

5 april IT-konsultsektorn handlas nu till en 30 procents rabatt mot börsen i stort, vilket delvis är motiverat eftersom personalen i IT-konsultföretag generellt har en mycket starkare ställning i förhållande till aktieägarna än i många andra branscher, och hävstången är mindre än för varuproducerande företag.

Medan Know-IT, Semcon och Sigma är upp runt 25 procent på ett år, har Connecta, Softronic och Acando gått mellan 10-20 procent. Sektorns stjärna HiQ är dock närmast oförändrad på ett år, medan jätten i branschen, Tieto är ner 30 procent.

Barometern - 24 mar 14 kl. 15:45

Beijer tar över efter Cheapy i Nybro

Beijer Bygg tar över Cheapys anläggning i Nybro efter konkursen. Både Beijer Bygg och Cheapy ingår i koncernen DT Group och det står nu klart att Beijer Bygg tar över elva av Cheapys anläggningar runtom i landet.
– Vi har god erfarenhet av att förvärva, utveckla och integrera bygghandlare till att bli en del av vår affär.

DI - 17 nov 14 kl. 09:16

Beijer Alma: Danske Bank säger köp

Danske Bank inleder bevakning på industrigruppen Beijer Alma med rekommendationen köp. Riktkursen är satt till 215 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev på måndagen.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Analytikerna höjer Betssons riktkurser

Det framgår av uppdaterade analyser Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. * ABG höjer riktkursen till 77 kr, från 60, och upprepar behåll-rekommendationen. * Pareto Securities höjer till 81 kr, från 66, och upprepar köp.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

”Rekordresultat för Atlas Copco”

Analytikernas snittprognos var 5 323 miljoner kr för rörelseresultatet och 22,4 procent för rörelsemarginalen. Försäljningen uppgick till 24 461 miljoner kr för perioden. Här låg Inquiry Financials konsensusprognos på 23 715 miljoner kr.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Halverad försäljning av bostäder jämfört med andra kvartalet ifjol

Det visar en sammanställning som Nyhetsbyrån Direkt har gjort. För de noterade byggbolag som hittills redovisat har försäljningen i Sverige sjunkit 49 procent från det andra kvartalet 2017, men samtidigt ökat med 54 procent från det första kvartalet. Vad gäller antalet byggstartade bostäder har de sjunkit med 50 procent från det andra kvartalet i fjol och stigit med 16 procent från det första kvartalet.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Bonnier: Netflix bakomliggande skäl till affären

Det säger Bonniers vd Tomas Franzén till branschtidningen Resumé på fredagen efter att Bonnier sålt TV4 och Cmore till Telia för 9,2 miljarder kronor. Dessutom pekar han på konkurrenslandskapet när han ska motivera affären. ”Det går också tillbaks till att titta framåt på den globala konkurrensen inom tv och video – det har blivit en global marknad med spelare som Netflix och ryktande om att Amazon är på väg hem – de är otroligt starka konkurrenter.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Carnegie om Swedish Match: Värderingen överdriven

Carnegie pekar på Swedish Match exceptionella kursutveckling (upp över 60 procent de senaste tio månaderna) och menar att värderingen är klart överdriven. På fredagsförmiddagen handlas Swedish match till 486 kronor. När sänkningen till sälj gjordes i maj handlades aktien till 428 kronor.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Ministern: Sista ordet inte sagt om TV4-affären

”Jag tror inte sista ordet är sagt. Nu kommer det börja en diskussion kring granskning av konkurrensfrågor och antagligen kring sändningstillståndet framöver. Men det blir också en mediepolitisk diskussion kring statens roll som medieaktör”, säger han till Dagens Industri.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Skanska: Nedskrivningar tynger aktien

Det framhåller banker i snabbkommentarer som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. Merrill Lynch mäklardesk bedömde att aktien skulle handlas ned omkring 5 procent i spåren av det låga rapporterade rörelseresultatet. Nordea skriver i ett morgonbrev att rörelseresultatet samtidigt var 19 procent över konsensus exklusive nedskrivningar.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Stora Enso nådde inte ända fram

Den operativa rörelsemarginalen blev 12,3 procent, att jämföra med väntade 12,8 procent. Resultat före skatt landade på 257 miljoner euro. Analytikerna hade räknat med ett resultat före skatt på 299 miljoner euro, enligt Inquiry Financial.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

SSAB: Klart bättre resultat jämfört med 2017

SSAB:s rörelseresultat uppgick till 1 630 miljoner kr för det andra kvartalet 2018. Det framgår av delårsrapporten. Väntat var enligt SME Direkts prognossammanställning 1 816 miljoner kr.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Capio nådde inte upp till förväntningarna

Nettoomsättningen uppgick till 4 179 miljoner kr, väntat var 4 118 miljoner.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.