Dagens PS > Ekonomi

Friday, 24 November, 21:13

Dagens PS - 21 sep 17 kl. 09:04

ETC: SD-toppens naziköp avslöjas i dataläcka



Det uppger tidningen på torsdagsmorgonen. En läcka i databasen för vad som beskrivs som en vit makt-affär – Midgård – visar att Sverigedemokraternas toppnamn i kyrkovalet, lokalpolitikern Tommy Nilsson från Vellinge, nyligen har köpt på sig nazistisk litteratur och högerextrem musik, avslöjar tidningen ETC. Enligt datan – som läckte via hackergruppen No front friday – ska Tommy Nilsson bland annat ha köpt Adolf Hitlers bok ”Mein Kampf”, den förintelseförnekande boken ”Dog verkligen sex miljoner?” samt ett musikalbum från bandet Pluton Svea så sent som den 15 augusti, skriver tidningen. Tommy Nilsson representerar partiet i Vellinge och var också förstanamn i Höllvikens församling i kyrkovalet där SD enligt preliminära valresultat får fyra mandat.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
ETC, Sverigedemokraternas, Tommy Nilsson, Vellinge, No, Adolf Hitlers, Mein Kampf, Dog, Pluton Svea, Nilsson, Höllvikens, SD, Skåne, Midgårds, Arbetaren, Dagensps

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ETC, SD-toppens, naziköp, avslöjasi , dataläcka

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 8 timmar sedan

Krönika: ”Du har rånats på 2.100 påsar chips”

Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson valde att ställa den höjda skatten på ISK-kontot mot ostkrokar. Och jag är inte sämre. Nu undrar vän av ordning i samband med att budgeten är klubbad och den nya statslåneräntan är på plats: hur många påsar chips har jag och du nu förvägrats egentligen?

Dagens PS - 9 timmar sedan

Vad f-n får Östling? ”Svaret är: ingenting”

Näringslivstoppen går miste om 600.000 kronor, konstaterar Svenska Dagbladet. Svenskt Näringslivs avgående ordförande Leif Östling – som själv valde att lämna posten efter avslöjanden i Paradisläckan och det nu välkända citatet angående det svenska skattetrycket: ”vad fan får jag för pengarna?

Dagens PS - 9 timmar sedan

Har rusat över 5.000 procent

Tippas snart vara herre på täppan. På torsdagen nådde ethereum en toppnotering på 425,55 dollar, det tidigare rekordet från juni låg på 414,76 dollar. Ethereum väntas, som DagensPS tidigare berättat, snart vara större än bitcoin och det som nu tros ha eldat på kryptovalutan är miljardären Mike Novogratz uttalande – han förutspår att ethereum når 500 dollar-strecket vid årsskiftet, skriver Affärsvärlden på nätet med hänvisning till CNBC.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Stor cyberattack mitt i Black Friday-ruschen

Nordisk jättekedja utsatt för ”organiserat angrepp”. Dansk Supermarked har utsatts för en cyberattack på fredagen vilket medfört stora problem för kedjans hemsidor Bilka och Føtex. Däremot ska vitvarusajten Wupti vara igång, skriver lokal media.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Kraftig explosion av kursmanipulation

Avanza Banks sparekonom chockad. ”Kunde aldrig ana att problemet var så stort”, säger Claes Hemberg till SvD Näringsliv. Enligt tidningen, som hänvisar till statistik från Finansinspektionen, har anmälningarna om misstänkt kursmanipulation ökat med 40 procent hittills i år.

Dagens PS - 11 timmar sedan

E-handel över 1,5 miljard dollar på Thanksgiving

Shopping via nätet ökar på alla fronter, visar färsk statistik. Preliminära siffror från Adobe Systems pekar på att den amerikanska e-handeln ökade under årets Thanksgiving. Adobe mäter 80 procent av onlinetransaktionerna hos 100 av de största e-handlarna och försäljningen är upp 16,8 procent jämfört med samma dag förra året.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Rekordaffär: Lyxvåning går för 1,5 miljoner kvadraten

Okänd spekulant shoppar loss för miljarder. En anonyme köpare har öppnat plånboken rejält i jakt på bostad. Enligt South China Morning Post har denne spenderat motsvarande 1,23 miljarder kronor på två fastigheter i den så glödheta bostadsmarknaden i Hongkong, närmare bestämt i det fashionabla området Mount Nicholson.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Utpekad fondskurk kvar i häktet

Allras tidigare vd går med på att sitta fortsatt häktad. Det rapporterar TT, som uppger att den tidigare toppchefen Olle Markusson däremot släpps från häktet, dock kvarstår misstankarna mot honom och han är belagd med reseförbud, framgår det. Fondbolaget Allra med grundaren och vd:n Alexander Ernstberger i spetsen anklagas för att ha svindlat pensionssparare på mångmiljonbelopp.

Dagens PS - 11 timmar sedan

JUST NU: Folkaktien faller 3,6 procent

I går tokrusade pappret på Stockholmsbörsen. Ett kinesiskt bolags budplaner lyfte Fingerprint Cards-aktien till skyarna i går, som DagensPS kunde berätta. Efter kursrallyt backar i dag Fingerprint Cards.

Dagens PS - 11 timmar sedan

AB: Historiskt ras för SD i ny mätning

Partiet har tappat hundratusentals väljare, visar färsk statistik. Aftonbladet och Inizios novembermätning visar att Sverigedemokraterna nu har 15,4 procent av väljarnas stöd om det skulle vara val i dag. Tidningen kallar bakslaget för ”historiskt”: SD har minskat 6,1 procent på ett år, är inte längre det största partiet bland män – från 21,2 till 19,1 procent – och har tappat nästan lika mycket bland kvinnor.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.