Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 22 February, 15:30

Dagens PS - 21 sep 17 kl. 09:04

ETC: SD-toppens naziköp avslöjas i dataläckaDet uppger tidningen på torsdagsmorgonen. En läcka i databasen för vad som beskrivs som en vit makt-affär – Midgård – visar att Sverigedemokraternas toppnamn i kyrkovalet, lokalpolitikern Tommy Nilsson från Vellinge, nyligen har köpt på sig nazistisk litteratur och högerextrem musik, avslöjar tidningen ETC. Enligt datan – som läckte via hackergruppen No front friday – ska Tommy Nilsson bland annat ha köpt Adolf Hitlers bok ”Mein Kampf”, den förintelseförnekande boken ”Dog verkligen sex miljoner?” samt ett musikalbum från bandet Pluton Svea så sent som den 15 augusti, skriver tidningen. Tommy Nilsson representerar partiet i Vellinge och var också förstanamn i Höllvikens församling i kyrkovalet där SD enligt preliminära valresultat får fyra mandat.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
ETC, Sverigedemokraternas, Tommy Nilsson, Vellinge, No, Adolf Hitlers, Mein Kampf, Dog, Pluton Svea, Nilsson, Höllvikens, SD, Skåne, Midgårds, Arbetaren, Dagensps

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ETC, SD-toppens, naziköp, avslöjasi , dataläcka

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 timmar sedan

Dödsstöt hotar 15 miljoner dieselbilar

Domstolen i Leipzig, en av Tysklands fem federala sistainstansdomstolar, ska i dag ge en dom om potentiell förbud av 15 miljoner dieselbilar, rapporterar Reuters. Frågan berör ett tidigare klagomål från miljögruppen DUH om att nivåerna av de förorenande och hälsofarliga partiklarna i bilarna har varit högre i städer som Stuttgart och Düsseldorf än i övriga EU. Som ett led valde en lokal domstol att ge DUH rätt och beordra städerna att stoppa dieselbilarna.

Dagens PS - Igår: 06:00

Gör som OS-stjärnan – välj rätt tjänstebil

VIDEO I SAMARBETE MED ADNEWS. Här är allt du behöver veta. I Sverige finns en kvarts miljon tjänstebilar.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Stoppa för nätreklam för kryptovalutor

Det är Frankrike som tagit det kraftfulla beslutet. Här är orsaken. Frankrikes finansregulator har förbjudit handelsplattformar att få lägga upp annonser om kryptovalutor på nätet, rapporterar Financial Times.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Porsche tvärnitar efter alla skandaler

Lyxbilstillverkaren slutar nu med dieselmotorer. Det här rapporterar Expressen och bakgrunden till Porsches drastiska beslut är alltså alla tyska utsläppsskandaler. ”Efterfrågan på diesel faller medan intresset för hybrid- och bensinmotorer ökar betydligt”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Facebook har kraschat – orsaken ett mysterium

Den som försöker logga in möts av error-meddelandet: ”Sorry, something went wrong”. Världens största sociala forum, Facebook, och dess systersajt Instagram har legat nere i hela världen under sena förmiddagen. Det är oklart vad som hänt, men när det gäller störningar så rapporterar Expressen.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Aktiespararen tipsar om köpvärd kvartett

Aktiespararen analyserar åtta aktier i den senaste utgåvan av tidningen. Det resulterar i köpråd för Ericsson, Scandic Hotels, Pandox och danska Novozymes. Rådet avvakta ges för Assa Abloy, Lyko, HiQ och Ratos.

Dagens PS - 5 timmar sedan

WSJ: Jätten kan stänga 200 butiker till

Leksakskedjan Toys R Us planerar att stänga ytterligare 200 butiker i USA efter en svag julhandel, rapporterar Wall Street Journal. Bolaget meddelade redan i januari att cirka 180 butiker skulle ryka på grund av den svaga försäljningen. Beslutet väntades omfatta ungefär 4.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Bert Karlsson ska rädda KD-Ebba ur krisen

”De tror att hon är med i någon jävla sekt och allt möjligt” säger den frispråkige affärsmannen. Så här ligger det till. Kristdemokraterna med partiledaren Ebba Busch Thor har anlitat den bullrige entreprenören Bert Karlsson i ett försök att hotta upp partiets alarmerande opinionssiffror.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Bezos business sprängde historisk börsbarriär

E-handelsjätten Amazon nådde en milstolpe under onsdagen när man för första gången passerade 1.500-dollarstrecket på börsen. Aktien vände dock, liksom börserna i USA, ned på Feds protokoll från januarimötet där vissa av ledamöterna såg starkare siffror i närtid vilket kan leda till en räntehöjning i mars.

Dagens PS - 8 timmar sedan

”Olämpligt beteende” kostar toppchef jobbet

Ansågs – fram till nu – vara en av företagets blivande stjärnor. Fords chef i Nordamerika, Raij Nair, har lämnat med omedelbar verkan efter att han varit under en intern utredning för olämpligt beteende, skriver Financial Times. I ett uttalande sade företaget att utredningen fastslog att Raij Nairs beteende i vissa fall var oförenligt med bolagets uppförandekod.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.