SVT > Inrikes

Monday, 21 October, 04:12

SVT - 21 sep 17 kl. 07:46

Swish används av stalkare för att trakasseraOm du har någon du inte vill bli kontaktad av är det möjligt att blockera personens telefonnummer och även blockera personen på sociala medier. Men du kan fortfarande bli kontaktad via betaltjänsten Swish, rapporterar P3 Nyheter..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Swish, P3 Nyheter

Dela artikeln

31 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swish, användsav , stalkareför att , trakassera
DN - 10 sep 19 kl. 09:05

Swish används för penningtvätt – så skyddar du ditt barn

Hög aktivitet på ditt barns konto med många överföringar via Swish kan vara ett tecken på att barnet utnyttjas för….

YLE - 15 jun 17 kl. 04:25

Bristfällig information om var glyfosat används oroar i Sibbo

Glyfosat är en aktiv ingrediens i ogräsbekämpningsmedel, eller växtskyddsmedel som de också kallas. Vissa forskare anser ämnet vara cancerframkallande. I Sibbo oroar man nu sig över att kommunen inte informerar om användandet av glyfosat.

YLE - 19 maj 16 kl. 10:08

Roundup används fortfarande i städernas parker

På huvudstadsregionens grönområden har man länge strävat efter att minska på användningen av eventuellt cancerframkallande glyfosatprodukter som Roundup. I flera kommuner används de ändå fortfarande, eftersom lika effektiva alternativ saknas. Glyfosat är det verksamma ämnet bland annat i ogräsmedlet Roundup som för tillfället får säljas fritt i Finland.

Trelleborgs Allehanda - 10 sep 12 kl. 06:30

Farliga städmedel används i skolorna

Skolor och förskolor i Trelleborgs kommun använder sura rengöringsmedel som både är farliga för hälsan och avloppssystemen. Medlen används trots att det strider mot de egna reglerna.
Det var i samband med de allergiundersökningar som regelbundet görs på skolorna som medlen upptäcktes.

YLE - 24 nov 15 kl. 14:12

Wilma används på fel sätt

Kommunikationsverktyget Wilma används på fel sätt av både lärare och föräldrar. Rektor Laila Andersson kan känna igen frustrationen då verktyget inte används rätt. Vad är Wilma?

YLE - 24 apr 13 kl. 15:58

Krånglande datasystem används inte i Västra Nylands sjukhus

Det krånglande datasystem som används för att röntga patienter i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt används inte i Västra Nylands sjukhus. Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt har i flera månader haft problem med ett datasystem som används för att röntga patienter i huvudstadsregionen. Övervakningsmyndigheten Valvira har väntat länge på att systemets tillverkare ska komma med en utredning över problemen.

YLE - 24 apr 13 kl. 16:10

Krånglande datasystem används inte i Ekenäs

Det krånglande datasystem som används för att röntga patienter i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt används inte i Västra Nylands sjukhus. Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt har i flera månader haft problem med ett datasystem som används för att röntga patienter i huvudstadsregionen. Övervakningsmyndigheten Valvira har väntat länge på att systemets tillverkare ska komma med en utredning över problemen.

Dagensanalys.se - 21 apr 17 kl. 13:55

Svenskar allt mer tveksamma till hur insamlad data används

Svenskar har de senaste åren blivit allt mer positivt inställda till att data samlas in när de surfar på nätet, men oron för att den insamlade datan ska användas felaktigt har samtidigt ökat markant. Företaget Intelligence Insight frågade för två år sedan människor om deras inställning till datainsamling. 2015 menade 60 % att datainsamlingen var negativ för dem, medan en ny undersökning av advokatfirman Lindahl, tillsammans med IAB och Sveriges Kommuner och Landsting, visar att siffran idag ligger på 54 %.

BT - 10 apr 14 kl. 08:40

Hur används dina pengar?

Sparpengar är aldrig neutrala, utan de kan användas till vad som helst. Annika Laurén, vd på Ekobanken, uppmanar alla sparare att ställa krav på sin bank så att besparingarna används på ett etiskt korrekt sätt. "Varsågod, jag lägger mina pengar här ett tag.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Stor undersökning: Så används olika emojis runt om i världen

Har nu någonsin undrat hur olika emojis används runt om i världen? Nu har vi svaret!Det är tangentbordsappen Swiftkey som har sammanställt en global undersökning där man har tittat på hur olika emojis används.

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 timmar sedan

Ulf Kristersson (M): ”Jag är inte så bekymrad över inkomstklyftorna så länge de kan förändras”

Moderaternas skatteförslag gynnar höginkomsttagare mer än folk med låga inkomster. Men att det ger ökade inkomstklyftor bekymrar inte Moderaternas partiledare Ulf Kristerson så länge klyftorna kan förändras. -Den klyfta som jag är mest bekymrad över är den mellan de som jobbar och de som inte jobbar alls, säger Kristersson i SVT:s Agenda..

SVT - 12 timmar sedan

Därför granskar Agenda moderaternas skattepolitik

Moderaterna driver fortfarande idén om jobbskatteavdraget. SVT:s Agenda har granskat hur avdraget påverkar löntagarnas plånböcker och vad som kan sägas vetenskapligt om jobbskatteavdragets effekt på sysselsättningen..

SVT - 9 timmar sedan

Moderaterna sänker skatten mest för höginkomsttagare

Moderaterna har återtagit rollen som skattesänkarpartiet framför andra och partiet sänker skatten mest för höginkomsttagare. Det visar SVT Agendas granskning..

SVT - 10 timmar sedan

Skyller vårdkaoset på dålig information – för andra gången

Det kritiserade bolaget Apotekstjänst förklarar leveranskaoset i sjukvården med att sjukhusen gjort större beställningar än avtalat. Men avtalet innehåller inga fastslagna nivåer, däremot varningar om att volymerna kan bli lägre eller högre än tidigare. SVT:s granskning visar också att bolaget hänvisade till en liknande förklaring 2013 – men då sa man att beställningarna för små..

SVT - 11 timmar sedan

Drygt 50 000 skrev högskoleprovet

I dag var det dags igen. Mer än 50 000 anmälda provskrivare fick testa sina kunskaper i bland annat matematik, ord- och läsförståelse. Den som lyckas väl förbättrar sina chanser att få studera på landets universitet och högskolor..

SVT - 15 timmar sedan

M vill utvisa fler som begår brott

Utred slöjförbud i skolan och utvisa asylsökande och personer med uppehållstillstånd som begår brott. Det är några av förslagen som klubbats under moderaternas partistämma i Västerås..

SVT - 21 timmar sedan

Anahit tvingades spela apatisk – nu vill hon få upprättelse

Anahit Arakelyan säger att hon var 10 år när hennes pappa tvingade henne att spela apatisk, för att den utvisningshotade familjen skulle få stanna i Sverige. SVT Nyheter har granskat hennes fall och kan visa att barn- och ungdomspsykiatrin redan då fick uppgifter som tydde på att hon faktiskt inte var sjuk..

SVT - Igår: 17:55

Moderaterna vill köpa öl och vin i butik

Moderaterna ska driva på för att starköl och vin ska kunna säljas i vanliga butiker, inte bara på Systembolaget. Och bolaget bör ha söndagsöppet, enligt beslut på Moderaternas partistämma..

SVT - Igår: 16:44

M-stämman: Mindre pengar och bantat utbud i public service

Moderaterna vill banta public service. Skattepengarna ska gå till nyheter och faktabaserade program medan underhållning och sport kan vara reklamfinansierat. Man vill också ställa högre krav på opartiskhet och saklighet.

SVT - Igår: 14:41

SD slopar kravet på hårdare abortgränser

Sverigedemokraterna är beredda att slopa sitt krav på medicinsk prövning för abort redan efter 12:e veckan. Det avslöjade partiledaren Jimmie Åkesson i ett tal inför SD-kvinnorna i Norrköping. – Det är fullständigt meningslöst att diskutera veckor, säger Åkesson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.