DI > Ekonomi

Monday, 20 August, 17:05

DI - 20 sep 17 kl. 20:07

Telia i ägarkamp med lettiska statenEn sammanslagning av Telias två delägda lettiska bolag Lattelecom och LMT skulle skapa värden i miljardklassen, enligt en rapport från KPMG.   Det finns bara ett hinder. Den lettiska staten, som beställt rapporten och som är Telias ägarpartner, sätter sig på tvären..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Telias, Lattelecom, LMT, KPMG

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Teliai , ägarkampmed , lettiska, staten
DI - 12 jul 18 kl. 13:50

Telia och Lettiska staten överens om förbättrat samarbete i LMT och Lattelecom

Telias vd Johan Dennelind har tillsammans med den lettiska premiärministern Māris Kučinskis, tecknat en avsiktsförklaring om att förbättra ägarsamarbetet i LMT och Lattelecom, som båda är delägda av Telia. Det framgår av ett pressmeddelande. .

Helsingborgs Dagblad - 06 apr 11 kl. 14:41

Telia-majoritet för staten

Svenska staten, med 37,3 procent av Telia Soneras aktier, fick egen majoritet på onsdagens årsstämma på Cirkus i Stockholm, visar den röstlängd som fastställdes på stämman. Till årsstämman kom ägare av nästan 3,2 miljarder Telia Sonera-aktier, vilket motsvarar 71,3 procent av bolagets röster. Telia Sonera har drygt 600 000 småägare, men till stämman slöt bara totalt 345 personer upp inklusive medier och andra gäster..

SvD - 10 feb 15 kl. 17:50

Telia sonera: finska staten erbjuder 175 mln aktier till fsg

Den finska statens placeringsbolag Solidium har på tisdagen offentliggjort ett erbjudande av 175 miljoner aktier i Telia Sonera, vilket motsvarar cirka 4,0 procent av aktierna..

DI - 20 jul 18 kl. 18:02

Analyspodden: Lyft i Telia-aktien om staten säljer

I veckans avsnitt av analyspodden diskuterar Di:s analytiker Johan Wendel och Agneta Jönsson sommarens mest intensiva rapportvecka och så klart – storaffären mellan Telia och Bonnier..

YLE - 17 sep 15 kl. 11:45

Efter skandalerna: Telia Sonera drar sig ur Eurasien

Teleoperatören Telia Sonera kommer att satsa mera på Europa och särskilt Sverige, som en del av bolagets nya strategi. Samtidigt börjar teleoperatören dra sig tillbaka från Nepal, Kazakstan, Uzbekistan, Azerbajdzjan, Georgien, Moldavien och Tadzjikistan. Målsättningen är att helt lämna de områdena på sikt.

BT - 12 mar 14 kl. 19:54

Razzia hos holländska Telia-bolag

Utredningen av Telia Soneras misstänkta korruptionsaffärer i Uzbekistan växer. Nu misstänks två av telejättens holländska dotterbolag för bland annat mutbrott. Myndigheterna i Nederländerna genomförde på tisdagen husrannsakningar hos två av Telia Soneras holdingbolag där.

Kristianstadsbladet - 28 jul 13 kl. 16:11

Telia granskas i Lettland


Telia Soneras ifrågasatta affärer i Uzbekistan ska granskas av lettiska myndigheter, enligt Bloomberg news. Det är transaktioner som Telia ska ha gjort till den lettiska banken Parex som ska granskas, rapporterar Ekot. Parex var en av Lettlands största banker men fick ekonomiska problem och togs över av staten 2008.

BT - 28 jul 13 kl. 16:13

Telia granskas i Lettland

Telia Soneras ifrågasatta affärer i Uzbekistan ska granskas av lettiska myndigheter, enligt Bloomberg news. Det är transaktioner som Telia ska ha gjort till den lettiska banken Parex som ska granskas, rapporterar Ekot. Parex var en av Lettlands största banker men fick ekonomiska problem och togs över av staten 2008.

HBL - 29 jul 13 kl. 10:59

Telia Sonera granskas i Lettland

Telia Soneras affärer i Uzbekistan ska granskas av lettiska myndigheter.Det är transaktioner som Telia ska ha gjort till den lettiska banken Parex som ska granskas, rapporterar Ekot i Sveriges radio enligt TT. Parex var en av Lettlands största banker innan den fick ekonomiska problem och togs över av staten.

Helsingborgs Dagblad - 28 jul 13 kl. 16:14

Telia granskas i Lettland

Telia Soneras ifrågasatta affärer i Uzbekistan ska granskas av lettiska myndigheter, enligt Bloomberg news. Det är transaktioner som Telia ska ha gjort till den lettiska banken Parex som ska granskas, rapporterar Ekot. Parex var en av Lettlands största banker men fick ekonomiska problem och togs över av staten 2008..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

New York-börser: Klädjätte lyfter till ny rekordnivå

New York-börserna inledde måndagen oregelbundet med viss dragning uppåt efter viss optimism om att framsteg görs för att lösa handelskonflikten mellan USA och Kina. Kursuppgången var dock mindre än på de ledande europeiska börserna. Teslas aktie tappade något sedan banken JP Morgan sänkt sin riktkurs på elbilstillverkaren.

DI - 15 minuter sedan

Synact Pharma får positiva data från studie

Läkemedelsutvecklaren Synact Pharma har erhållit positiva data från en preklinisk studie inom nefrotisk syndrom (NS) för läkemedelskandidaten AP1189.  Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 30 minuter sedan

Johan Rockström: Vi kan sätta slutdatum för diesel och bensin

Var är bristen på kunskap som allra störst? Över de globala miljörisker vi står inför, eller över de stora möjligheter som hållbarhet erbjuder? Jag är osäker, vilket förstärker känslan av frustration..

DI - 30 minuter sedan

Räntor och valutor: Turkiska liran försvagas efter sänkt kreditbetyg

Europeiska statspappersräntor noterade mestadels endast mindre nettorörelser på måndagen, men italienska räntor sjönk 4-6 trots viss oro efter uppgifterna om att den italienska regeringen planerar att satsa upp till 80 miljarder euro på infrastruktur..

DI - 45 minuter sedan

V-ledamot kritiseras – nekar till att driva egen kampanj

Riksdagsledamoten Amineh Kakabavehs (V) blogg samlade in pengar till hennes personvalskampanj – trots att Vänsterpartiet är emot att kandidaterna driver egna kampanjer. Men Kakabaveh nekar till inblandning. ”Jag bedriver inte en personvalskampanj”, säger hon..

DI - 45 minuter sedan

Lägre försäljning i tyska klädhandeln

Försäljningen i tyska klädbutiker sjönk med 4 procent under vecka 33 i förhållande till motsvarande vecka föregående år..

DI - 1 timme sedan

Leovegas-chef säljer aktier

Gamblingbolaget Leovegas produktchef, Jarl Modén, sålde i fredags 15.000 aktier till snittkurs om 62,99 kronor..

DI - 1 timme sedan

Mediehusen kräver svar av Kristersson efter Balis DN-attack

"Press E to destroy DN" har den moderate riksdagsmannen Hanif Bali skrivit under ett bildmontage där han själv poserar med en automatpistol i varje hand och två automatkarbiner slängda över ryggen..

DI - 1 timme sedan

Sveriges byggindustrier: Vi måste marknadsanpassa hyrorna

För första gången på över fem år minskar bostadsbyggandet av nya lägenheter under det första halvåret, enligt siffror från Statistiska Centralbyrån (SCB). "Vi har många medlemmar som är väldigt oroliga över det här", säger Fredrik Isaksson, chefsekonom på Sveriges Byggindustrier..

DI - 1 timme sedan

H&M öppnar ytterligare outletbutik

H&M:s nya outlet-satsning Afound öppnar nästa vecka sin tredje och hittills största butik i Skärholmen Centrum i Stockholm. Det rapporterar Breakit..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.