Dagensanalys.se > Ekonomi

Monday, 20 August, 17:03

Dagensanalys.se - 20 sep 17 kl. 11:31

Bättre signaturer i GmailAtt ha en signatur i sin mail är (förhoppningsvis) en självklarhet för de flesta idag. Däremot har det varit en stor nackdel för Gmail-användare att telefonnummer, adresser och mailadresser inte automatiskt varit länkade till relevanta funktioner. Men från idag är det ändring på det, och inom tre dagar lovar Google att alla ska ha fått sina mailkorgar uppdaterade. Att ha sin signatur automatiskt infogat i slutet av mail är för många ett bra sätt att både göra kontakt enklare, samt se till att relevant information finns tillgänglig för mailmottagaren. I dagens mobila världs ställs dock högre krav på hur funktionaliteten i dessa signaturer ska fungera.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Gmail, Google, Google Maps, Hangouts

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bättre signatureri , Gmail
Dagensanalys.se - 15 mar 17 kl. 11:31

Swish får konkurrens av Gmail

Den i Sverige så populära appen Swish, som gör det möjligt att snabbt skicka pengar mellan privatpersoner och företag, verkar inom kort få konkurrens av ingen mindre än Gmail. Redan 2013 integrerades GoogleWallet med Gmail, men det är först nu som Google på allvar gör betalmöjligheterna tillgängliga för allmänheten. Genom Gmail-appen kan du nu enkelt skicka, eller begära, pengar av andra, oavsett om de har Gmail eller inte.

Dagensanalys.se - 07 nov 16 kl. 19:24

Ny snabbare, snyggare och bättre Gmail app till iOS

Nu kan du ångra skicka och swipa för att arkivera eller radera dina mail i Gmail. Google har idag uppdaterat sin Gmail samt sin Google Calendar app till iOS. En av de mest praktiska funktionerna i nya Gmail för webben och på Android med möjligheten att ”ångra” eller återta ett meddelande som du just har skickat, finns nu även tillgänglig för Gmail i iOS.

Dagensanalys.se - 19 maj 17 kl. 11:31

Gmail erbjuder smarta svar för mobiler

Gmail introducerade redan 2015 funktionen ”smart reply” till Gmail för desktop. Nu kommer funktionen för mobiler, något som kan såväl underlätta kommunikation som spara värdefulla sekunder. Precis som telefoner erbjuder dig att skicka ett sms med exempelvis texten ”jag är upptagen, ringer dig snart” om du inte kan svara, så har Gmail introducerat liknande funktion för din mail.

Dagensanalys.se - 02 feb 16 kl. 15:00

Gmail skryter med en miljard användare i månaden

Google lade upp en skojig liten video igår på sin Twitter, där de firade att de nått en miljard aktiva användare i månaden. Detta är en ordentlig uppgång från den redan höga siffran från maj förra året, då man hade 900 miljoner mejlande personer att skryta med. Gmail har arbetat hårt med att förbättra sin tjänst, med funktioner som lyfter fram viktiga detaljer ur ett meddelande som till exempel reservationsnummer och uppgifter för räkningar.

Dagensanalys.se - 25 okt 17 kl. 10:42

Nu kan du koppla ihop Trello med Gmail

Google har öppnat upp så att tredjepartstjänster som Trello, Asana, DocuSign och Wrike kan läggas till i Gmail. Du behöver inte ens vara ett företag för att få det att fungera. Går lika bra som privatperson.

DN - 14 aug 13 kl. 20:13

Google: Mejl till Gmail granskas

Användare av e-posttjänsten Gmail kan inte räkna med att mejl de tar emot från icke Gmail-användare inte granskas. Det framkom nyligen i en inlaga från Google till federal domstol i USA..

Mobil - 30 sep 13 kl. 11:36

Gmail för Android kan få reklam

Gmail kan inom kort visa reklam i din Androidtelefon. Det visar en genomgång av senaste Gmail-versionens APK-fil, skriver Android Police..

Cornucopia - 25 okt 13 kl. 13:40

Varning för OSX Mavericks och GMail/IMAP

I veckan släppte Apple nya versionen av sitt operativsystem till Mac-datorerna, OSX 10.9 Mavericks1.. Det är mycket dåliga nyheter för alla som använder Googles Mail, t ex via Google Apps eller GMail, då Apples e-postklient nu är sönder och helt enkelt fungerar uselt mot Googles Mailtjänst.

BT - 29 dec 14 kl. 18:28

Gmail blockeras i Kina

Internetjätten Googles e-postsystem Gmail blockeras i Kina efter månader av störningar. Enligt företagets egna rapporter har aktiviteten minskat kraftigt sedan i fredags. - Vi har undersökt detta och det förelägger inget tekniskt fel från vår sida, skriver Google i ett meddelande till TT.

BT - 29 dec 14 kl. 18:43

Gmail blockeras i Kina

Internetjätten Googles e-postsystem Gmail blockeras i Kina efter månader av störningar. Enligt företagets egna rapporter har aktiviteten minskat kraftigt sedan i fredags. – Vi har undersökt detta och det förelägger inget tekniskt fel från vår sida, skriver Google i ett meddelande till TT.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

Nätet prioriteras innan man ska shoppa

En klar majoritet av alla köpsugna (87 procent) börjar sin sökning efter nya produkter eller tjänster på nätet, avslöjar en ny studie. Det är faktiskt en ökning från 71 procent förra året. Med andra ord har allt flera identifierat fördelarna med att söka innan de ger sig ut på stan för att köpa.

Dagensanalys.se - Igår: 13:40

”Om du vill lära känna någon ska du ignorera deras Facebook-profil och istället kolla deras webbläsarhistorik”

Gårdagens show, Real Time med Bill Maher, tog upp frågan – döljer vi sanningen om oss själva bakom avatarer?  Ett exempel är Facebook där vi skapar personligheter som vi vill ska vara sanna, men som ofta inte är det. Ett mycket intressant klipp som får en att tänka till.

Dagensanalys.se - 17 aug 18 kl. 08:33

Ännu ett tv-bolag testar AR med fräcka resultat

Allt flera tv-bolag testar att använda AR i sina sändningar. Här är exempel från danska TV som pratar om Tour de France. Här är ännu ett exempel på AR i praktiken: .

Dagensanalys.se - 17 aug 18 kl. 08:21

Infograf om UX och alla dessa teorier om vad som fungerar bäst

Att skapa användarvänliga och effektiva onlinetjänster faller inom ett område som heter UX, eller User Experience. Här är en infograf som går igenom olika teorier som används idag inom UX. Onlinetjänster ska inte bara vara snygga, de ska också vara effektiva ur ett användarperspektiv.

Dagensanalys.se - 16 aug 18 kl. 17:31

Visar Kanye West vägen för framtidens användarupplevelser?

Enligt Adobes nordiska marknadschef kan företag lära av Kanye West när det kommer till att leverera framtidens användarupplevelse. När rapartisten Kanye West släppte sitt åttonde studioalbum tidigare i år följde snart skarp kritik. Den handlade inte om albumets kvalitet, utan om det faktum att världsstjärnan hade ändrat texten under de två första veckorna efter släppet.

Dagensanalys.se - 16 aug 18 kl. 09:24

Över 2,7 miljarder insamlat via Facebooks födelsedagsinsamlingar

Under första året har födelsedagsinsamlingar på Facebook nått en viktig milstolpe när användare samlat in 300 miljoner dollar (drygt 2,7 miljarder kronor) till ideella organisationer. Samtidigt meddelar Facebook att de ska göra det ännu enklare att hitta rätt bland de 750 000 ideella organisationer som idag finns på plattformen. Många användare vill använda sin födelsedag för en god sak.

Dagensanalys.se - 16 aug 18 kl. 08:03

Nu vill ägarna att Nielsen ska säljas

Nu vill några större ägare att undersökningsbolaget Nielsen ska säljas. Aktien rasar och Nielsen har svårt med leveranser. Bakom draget att trycka på Nielsens försäljning är hedgefonden Elliott Management Corp, som äger 8,4 procent av bolaget.

Dagensanalys.se - 16 aug 18 kl. 07:37

Twitch i full attack mot Youtube

Inte nog med att Facebook rustar inför en större attack så har nu också Twitch deklarerat att de ska konkurrera med Youtube. Twitch är en plattform för att kolla på när andra spelar dataspel. Om du bara frågar någon under 21 år så har de stenkoll på vad Twitch är för något.

Dagensanalys.se - 16 aug 18 kl. 07:30

Blå, röd, gul eller svart vilken färg ska du välja till ditt företag?

En av de svåraste uppgifterna man har när man startar något nytt är att välja färg. Ska det vara blå, grön, gul, orange och vad betyder egentligen färgerna? Här får du svaret.

Dagensanalys.se - 16 aug 18 kl. 07:06

Google bryr sig inte längre om var du har innehållet på sidan

Tidigare trodde man att Google bedömde relevans efter hur högt upp på sidan man svarade på sökfrasen. Nu säger Google att det spelar ingen roll, så länge innehållet är relevant. Om du söker på gula bananer så vill du självklart också se gula bananer på hemsidan som du valt från Googles SERP.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.