Dagensanalys.se > Ekonomi

Thursday, 26 April, 11:50

Dagensanalys.se - 20 sep 17 kl. 11:31

Bättre signaturer i GmailAtt ha en signatur i sin mail är (förhoppningsvis) en självklarhet för de flesta idag. Däremot har det varit en stor nackdel för Gmail-användare att telefonnummer, adresser och mailadresser inte automatiskt varit länkade till relevanta funktioner. Men från idag är det ändring på det, och inom tre dagar lovar Google att alla ska ha fått sina mailkorgar uppdaterade. Att ha sin signatur automatiskt infogat i slutet av mail är för många ett bra sätt att både göra kontakt enklare, samt se till att relevant information finns tillgänglig för mailmottagaren. I dagens mobila världs ställs dock högre krav på hur funktionaliteten i dessa signaturer ska fungera.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Gmail, Google, Google Maps, Hangouts

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bättre signatureri , Gmail
Dagensanalys.se - 15 mar 17 kl. 11:31

Swish får konkurrens av Gmail

Den i Sverige så populära appen Swish, som gör det möjligt att snabbt skicka pengar mellan privatpersoner och företag, verkar inom kort få konkurrens av ingen mindre än Gmail. Redan 2013 integrerades GoogleWallet med Gmail, men det är först nu som Google på allvar gör betalmöjligheterna tillgängliga för allmänheten. Genom Gmail-appen kan du nu enkelt skicka, eller begära, pengar av andra, oavsett om de har Gmail eller inte.

Dagensanalys.se - 07 nov 16 kl. 19:24

Ny snabbare, snyggare och bättre Gmail app till iOS

Nu kan du ångra skicka och swipa för att arkivera eller radera dina mail i Gmail. Google har idag uppdaterat sin Gmail samt sin Google Calendar app till iOS. En av de mest praktiska funktionerna i nya Gmail för webben och på Android med möjligheten att ”ångra” eller återta ett meddelande som du just har skickat, finns nu även tillgänglig för Gmail i iOS.

Dagensanalys.se - 19 maj 17 kl. 11:31

Gmail erbjuder smarta svar för mobiler

Gmail introducerade redan 2015 funktionen ”smart reply” till Gmail för desktop. Nu kommer funktionen för mobiler, något som kan såväl underlätta kommunikation som spara värdefulla sekunder. Precis som telefoner erbjuder dig att skicka ett sms med exempelvis texten ”jag är upptagen, ringer dig snart” om du inte kan svara, så har Gmail introducerat liknande funktion för din mail.

Dagensanalys.se - 02 feb 16 kl. 15:00

Gmail skryter med en miljard användare i månaden

Google lade upp en skojig liten video igår på sin Twitter, där de firade att de nått en miljard aktiva användare i månaden. Detta är en ordentlig uppgång från den redan höga siffran från maj förra året, då man hade 900 miljoner mejlande personer att skryta med. Gmail har arbetat hårt med att förbättra sin tjänst, med funktioner som lyfter fram viktiga detaljer ur ett meddelande som till exempel reservationsnummer och uppgifter för räkningar.

Dagensanalys.se - 25 okt 17 kl. 10:42

Nu kan du koppla ihop Trello med Gmail

Google har öppnat upp så att tredjepartstjänster som Trello, Asana, DocuSign och Wrike kan läggas till i Gmail. Du behöver inte ens vara ett företag för att få det att fungera. Går lika bra som privatperson.

DN - 14 aug 13 kl. 20:13

Google: Mejl till Gmail granskas

Användare av e-posttjänsten Gmail kan inte räkna med att mejl de tar emot från icke Gmail-användare inte granskas. Det framkom nyligen i en inlaga från Google till federal domstol i USA..

Mobil - 30 sep 13 kl. 11:36

Gmail för Android kan få reklam

Gmail kan inom kort visa reklam i din Androidtelefon. Det visar en genomgång av senaste Gmail-versionens APK-fil, skriver Android Police..

Cornucopia - 25 okt 13 kl. 13:40

Varning för OSX Mavericks och GMail/IMAP

I veckan släppte Apple nya versionen av sitt operativsystem till Mac-datorerna, OSX 10.9 Mavericks1.. Det är mycket dåliga nyheter för alla som använder Googles Mail, t ex via Google Apps eller GMail, då Apples e-postklient nu är sönder och helt enkelt fungerar uselt mot Googles Mailtjänst.

BT - 29 dec 14 kl. 18:28

Gmail blockeras i Kina

Internetjätten Googles e-postsystem Gmail blockeras i Kina efter månader av störningar. Enligt företagets egna rapporter har aktiviteten minskat kraftigt sedan i fredags. - Vi har undersökt detta och det förelägger inget tekniskt fel från vår sida, skriver Google i ett meddelande till TT.

BT - 29 dec 14 kl. 18:43

Gmail blockeras i Kina

Internetjätten Googles e-postsystem Gmail blockeras i Kina efter månader av störningar. Enligt företagets egna rapporter har aktiviteten minskat kraftigt sedan i fredags. – Vi har undersökt detta och det förelägger inget tekniskt fel från vår sida, skriver Google i ett meddelande till TT.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 30 minuter sedan

Svenska Kyrkan sänder podcast

Sammanlagt är sex avsnitt inplanerade, det första släpps måndagen den 30 april. En diplomat, en ledamot i Sametinget och en prisbelönt fotograf – det är några av vårens gäster i ärkebiskop Antje Jackeléns podcast ”Prata till punkt med ärkebiskopen”. Det är ett samtal med Patrik Oksanen, journalist och politisk redaktör för Hudiksvalls Tidning, om digitala svärmar, Harmagedon och guldkalvar.

Dagensanalys.se - 45 minuter sedan

Facebook fortsätter jobba med sin etik och moral

Flera nya funktioner för annonsörer har tagits fram som styr dem gällande etik och moral på Facebook. I tisdags lanserade Facebook förändringar till sin API och publicerade nya riktlinjer för hur annonsörer ska göra målgruppstyrning ”safe and civil”. Enligt Facebooks blogg har man jobbat med experter inom integritet, dataetik och civilrätt i syfte att förhindra att annonsörer utnyttjar Facebook i sin målgruppstyrning, speciellt då det gäller uteslutande av olika målgrupper som kan anses vara diskriminerande.

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Gäller än idag: Rejält uppblåsta räckviddssiffror hos mediernas favorit Ocast

Jag besökte den nya och spännande plattformen Ocast, som alla talar om. Väl på sajten förundrades jag över alla uppblåsta siffror som medierna publicerar. Det är ju verkligen varken rim eller reson i vad som publiceras på Ocast.

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

”Precis så som elektricitet gjorde förändrar AI vår värld”

Analysföretaget Gartner har kartlagt värdet av AI på marknaden och de satsningar som nu bland annat EU kommer att göra. Så, globala värdet av AI, under året, förväntas landa på 9 biljoner kronor, vilket är en ökning om 70 procent jämfört med förra året. Men den förväntas stiga till hela 32 biljoner kronor år 2022.

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Videoannonser stod för hälften av Twitters intäkter under Q1

Twitter har haft en bra tillväxt under de senaste 12 månaderna, en stor del drivs av deras videoannonspaket. Twitter har släppt rapport för Q1 de omsatte 665 miljoner dollar, vilket är en ökning av annonsintäkter med 21 procent jämfört med året innan. En viktig del av ökningen för annonsintäkterna för Twitter var att hälften av annonsintäkterna kom via videoprodukter, det snabbast växande formatet – vilket återspeglar en bredare industristrend, enligt IAB – med mid-roll-annonser som FirstView, Video Website Cards, och videoappkortformat som driver denna tillväxt.

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Opera lanserar den nya webbläsaren Opera Touch som har en inbyggd annonsblockerare

Opera har nu släppt en helt ny webbläsare med namnet Opera Touch. Det är en vidareutveckling av deras betaversion av den experimentella webbläsaren Opera Neon där de har hämtat en hel del funktioner, men nu är den även är anpassad för Android och en IOS-version skall vara på gång. Den fungerar på samma sätt som Apples webbläsare Safari för IOS som samlar flikarna och bokmärkena i botten av skärmen.

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Mobilföretaget som väljer att ge tillbaka sin vinst till användarna

Ett stort mobilföretag har i veckan bestämt sig för att ge tillbaka sin vinst till sina användare. Bakom uttalandet är kinesiska Xiaomi som förväntas börsnoteras senare i år. Deras unika motto är numera att ge tillbaka om de tjänar för mycket pengar.

Dagensanalys.se - 13 timmar sedan

Nu ska du prata med den här lilla roboten för att få jobbet

Rekryterings- och bemanningsföretaget TNG blir först ut med att testa en AI-robot i sina rekryteringsprocesser. Målet är att testa den nya AI-tekniken och erbjuda jobbsökare en annorlunda och roligare upplevelse när de söker jobb. Sedan många år tillbaka specialiserar sig rekryterings- och bemanningsföretaget TNG på fördomsfri kompetensbaserad rekrytering.

Dagensanalys.se - 13 timmar sedan

Kim jobbar för användarens bästa på webben

Att arbeta med data och IT handlar om digital teknik. Men den det betyder inte att människan, eller användaren, är oviktig. Tvärtom.

Dagensanalys.se - 13 timmar sedan

Svenska företag kan nu få privata anslutningar till Googles molntjänster via Equinix datacenter i Stockholm

Equinix från och med nu stöd för den nya tjänsten Google Cloud Partner Interconnect, som gör att kunder kan ansluta till Google Cloud Platform oavsett var de befinner sig. Vidare utökas tillgängligheten till Google Cloud Platform genom att ge svenska kunder möjligheten till privata anslutningar till Googles molntjänster via Equinix datacenter i Stockholm, vilket gör det möjligt för företag att snabbt skala upp sin digitala affär. Här nedan följer ett pressmeddelande om samarbetet: Equinix tillkännager även en expansion av privata anslutningar mot Google Dedicated Interconnect till Stockholm, Sydney and München, vilket gör att molntjänsten nu finns tillgänglig genom Equinix International Business Exchange-datacenter (IBX) på 20 marknader världen över.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.