Dagensanalys.se > Ekonomi

Monday, 23 October, 06:26

Dagensanalys.se - 20 sep 17 kl. 11:31

Bättre signaturer i GmailAtt ha en signatur i sin mail är (förhoppningsvis) en självklarhet för de flesta idag. Däremot har det varit en stor nackdel för Gmail-användare att telefonnummer, adresser och mailadresser inte automatiskt varit länkade till relevanta funktioner. Men från idag är det ändring på det, och inom tre dagar lovar Google att alla ska ha fått sina mailkorgar uppdaterade. Att ha sin signatur automatiskt infogat i slutet av mail är för många ett bra sätt att både göra kontakt enklare, samt se till att relevant information finns tillgänglig för mailmottagaren. I dagens mobila världs ställs dock högre krav på hur funktionaliteten i dessa signaturer ska fungera.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Gmail, Google, Google Maps, Hangouts

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bättre signatureri , Gmail
Dagensanalys.se - 15 mar 17 kl. 11:31

Swish får konkurrens av Gmail

Den i Sverige så populära appen Swish, som gör det möjligt att snabbt skicka pengar mellan privatpersoner och företag, verkar inom kort få konkurrens av ingen mindre än Gmail. Redan 2013 integrerades GoogleWallet med Gmail, men det är först nu som Google på allvar gör betalmöjligheterna tillgängliga för allmänheten. Genom Gmail-appen kan du nu enkelt skicka, eller begära, pengar av andra, oavsett om de har Gmail eller inte.

Dagensanalys.se - 07 nov 16 kl. 19:24

Ny snabbare, snyggare och bättre Gmail app till iOS

Nu kan du ångra skicka och swipa för att arkivera eller radera dina mail i Gmail. Google har idag uppdaterat sin Gmail samt sin Google Calendar app till iOS. En av de mest praktiska funktionerna i nya Gmail för webben och på Android med möjligheten att ”ångra” eller återta ett meddelande som du just har skickat, finns nu även tillgänglig för Gmail i iOS.

Dagensanalys.se - 19 maj 17 kl. 11:31

Gmail erbjuder smarta svar för mobiler

Gmail introducerade redan 2015 funktionen ”smart reply” till Gmail för desktop. Nu kommer funktionen för mobiler, något som kan såväl underlätta kommunikation som spara värdefulla sekunder. Precis som telefoner erbjuder dig att skicka ett sms med exempelvis texten ”jag är upptagen, ringer dig snart” om du inte kan svara, så har Gmail introducerat liknande funktion för din mail.

Dagensanalys.se - 02 feb 16 kl. 15:00

Gmail skryter med en miljard användare i månaden

Google lade upp en skojig liten video igår på sin Twitter, där de firade att de nått en miljard aktiva användare i månaden. Detta är en ordentlig uppgång från den redan höga siffran från maj förra året, då man hade 900 miljoner mejlande personer att skryta med. Gmail har arbetat hårt med att förbättra sin tjänst, med funktioner som lyfter fram viktiga detaljer ur ett meddelande som till exempel reservationsnummer och uppgifter för räkningar.

DN - 14 aug 13 kl. 20:13

Google: Mejl till Gmail granskas

Användare av e-posttjänsten Gmail kan inte räkna med att mejl de tar emot från icke Gmail-användare inte granskas. Det framkom nyligen i en inlaga från Google till federal domstol i USA..

Mobil - 30 sep 13 kl. 11:36

Gmail för Android kan få reklam

Gmail kan inom kort visa reklam i din Androidtelefon. Det visar en genomgång av senaste Gmail-versionens APK-fil, skriver Android Police..

Cornucopia - 25 okt 13 kl. 13:40

Varning för OSX Mavericks och GMail/IMAP

I veckan släppte Apple nya versionen av sitt operativsystem till Mac-datorerna, OSX 10.9 Mavericks1.. Det är mycket dåliga nyheter för alla som använder Googles Mail, t ex via Google Apps eller GMail, då Apples e-postklient nu är sönder och helt enkelt fungerar uselt mot Googles Mailtjänst.

BT - 29 dec 14 kl. 18:28

Gmail blockeras i Kina

Internetjätten Googles e-postsystem Gmail blockeras i Kina efter månader av störningar. Enligt företagets egna rapporter har aktiviteten minskat kraftigt sedan i fredags. - Vi har undersökt detta och det förelägger inget tekniskt fel från vår sida, skriver Google i ett meddelande till TT.

BT - 29 dec 14 kl. 18:43

Gmail blockeras i Kina

Internetjätten Googles e-postsystem Gmail blockeras i Kina efter månader av störningar. Enligt företagets egna rapporter har aktiviteten minskat kraftigt sedan i fredags. – Vi har undersökt detta och det förelägger inget tekniskt fel från vår sida, skriver Google i ett meddelande till TT.

Cornucopia - 04 apr 15 kl. 18:52

Möjlig pågående attack mot Googles Gmail

Det pågår en möjlig attack mot Googles Gmail. Det kan istället handla om extremt slarv från Googles sida, men jag får varningar om att Googles SSL-certifikat för utgående e-post (SMTP) inte kan styrkas. Det kan handla om att någon försöker fiska lösenord, även om jag bedömer sannolikheten som låg.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Över 100 anmälda till webinar om GDPR

Tillsammans med SMIF arrangerar vi idag ett webinar om GDPR. Vi har över 100 personer anmälda till webinariet som går av stapeln kl 14:30.  Webinariet som pågår i en timme är riktigt bra och verkligen matnyttigt.

Dagensanalys.se - Igår: 13:04

Kvällspressen svarar på dissningen över deras agerande i #metoo

I en tidigare artikel skrev jag att kvällspressens uppenbara dubbelmoral stör alla. Nu har ansvarige utgivare för Expressen, Thomas Mattsson, gett svar på tal till alla som dissat kvällspressens agerande i #metoo. I artikeln, som är publicerad på Expressen, hänvisar Mattsson till de pressetiska reglerna.

Dagensanalys.se - 13 timmar sedan

Det här händer när du surfar i inkognito-läge

Visste du att resesajter använder din spårningsdata för att manipulera priserna på flygbiljetten? Inte, ja då är det dags att fundera på att surfa i inkognito-läge. Här är ett videoklipp från Mashable som på ett bra sätt förklarar nyttan med inkogntio.

Dagensanalys.se - 16 timmar sedan

Apple CarPlay är magiskt bra

Jag älskar hur Apple lyckas integrera alla sina produkter och tjänster Alla mina telefoner och datorer kommer från Apple, jag gillar hur enkelt det är att integrera allt mellan iPhone, Mac-dator och iPad. I helgen testade jag en Ford Mustang GT – läs testet här – och skulle ladda telefonen. Jag tryckte i sladden i USB-porten och skärmen i bilen frågade om jag ville synka med min telefon, så klart tryckte jag okey.

Dagensanalys.se - Igår: 13:04

Expressen svarar på dissningen över deras agerande #metoo

I en tidigare artikel skrev jag att kvällspressens uppenbara dubbelmoral stör alla. Nu har ansvarige utgivare för Expressen, Thomas Mattsson, gett svar på tal till alla som dissat kvällspressens agerande i #metoo. I artikeln, som är publicerad på Expressen, hänvisar Mattsson till de pressetiska reglerna.

Dagensanalys.se - I förrgår: 15:56

Intervju med Pamela Davidsson om rapporten Svenskarna och Internet

”Svenskarna och internet 2017” produceras av Internetstiftelsen i Sverige. Bakom allt arbete finner vi bland andra Pamela Davidsson som svarat på våra frågor om rapporten, arbetet och framtiden. Varför publicerar ni rapporten Svenskarna och internet?

Dagensanalys.se - I förrgår: 15:10

Varför inte en robotfight så här på fredag eftermiddag?

USA och Japan har precis gjort upp om vem som skapat den starkaste roboten. En fight mellan maskin och maskin. Vem som segrade får du reda på här.

Dagensanalys.se - I förrgår: 14:15

Komediserie om Silicon Valley släpps på YouTube

Hur man än vrider och vänder på det är det i Silicon Valley det händer. Precis som HBO:s serie Silicon Valley handlar denna nyproducerade ”mockumentary” om startups i just Silicon Valley. Här kan du se de fyra första avsnitten.

Dagensanalys.se - I förrgår: 12:28

Will Ferrell visar på ett roligt sätt hur mobilen styr våra liv allt mer

Det är ingen nyhet att våra mobiler gör oss mer frånkopplade från vår omgivning (samtidigt som vi dokumenterar allt som sker). Men hur påverkar det egentligen familjelivet? Spana in det här klippet med Will Ferrell som är en del av en kampanjserie.

Dagensanalys.se - I förrgår: 11:28

Annonser i Android-appar ger tillgång till allt du har på din telefon

Det visar sig att annonser i Android-appar öppnar ett kryphål där man får tillgång till allt du har i din telefon Forskare från University of Washington har hittat ett sätt att spåra en persons plats och appanvändning genom att placera annonser i mobilappar. Resultatet blir att via annonser öppnas dörren till din telefon genom det appbaserade annonseringssystemet. Forskarna hittade kryphålet när de köpte en rad annonser riktade till specifika platser och appar för att sedan kontrollera vilka mobilabonnenter som passar målgrupper bäst.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.