DI > Ekonomi

Thursday, 26 April, 11:48

DI - 20 sep 17 kl. 08:36

Andersson: "Utrymme för reformer"Finansminister Magdalena Andersson framhärdar i sin ljusa jobbprognos för nästa år. Höstbudgeten bygger på en långt mer optimistisk bedömning av arbetslösheten än andra prognosmakare..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Magdalena Andersson

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Andersson, Utrymmeför , reformer
Cornucopia - 13 dec 15 kl. 13:13

Finansministern till Ekot: Framtiden stavas ofinansierade reformer

I gårdagens lördagsintervju hos Ekot avslöjade finansminister Magdalena Andersson (s) att man återgår till den oansvariga skuldfinansierade politik som gällde fram till 90-talskrisen. Regeringen ska nu inte höja skatterna utan istället finansiera ett smörgåsbord av åtgärder genom att låna pengar. Den sk krona-för-krona-principen överges och framtida reformer ska ske utan finansiering.

BT - 01 sep 14 kl. 14:22

Andersson: Det blir väldigt tomt

Alliansens valmanifest får som väntat kritik från rödgrönt håll. - När man inte kan gå till val på stora skattesänkningar så blir det väldigt tomt, säger Magdalena Andersson, ekonomisk-politisk talesperson för S.Andersson (S) knöt vid en pressträff an till Fredrik Reinfeldts uttalande tidigare i dag om att Alliansens valmanifest är unikt.

SvD - 14 jan 15 kl. 13:30

Andersson: inget utrymme fÖr ofinansierade reformer (ny)

Det finns inget utrymme för ofinansierade reformer och därför måste de förslag som läggs fram vara finansierade..

VA - 13 apr 11 kl. 09:29

Ekonomer ser mer utrymme för reformer

13 april Prognoserna i vårbudgeten visar att det finns ett större utrymme för reformer i den kommande höstbudgeten, konstaterar bankanalytiker. Konjunkturinstitutets chef Mats Dillén efterlyser snabba åtgärder mot arbetslösheten. Det är en ljus bild som regeringen tecknar, och uppgången vilar på en stabil bas, enligt Nordeas ekonomer.

Kristianstadsbladet - 13 apr 11 kl. 09:37

Ekonomer: Utrymme för reformer

Foto: Scanpix
Prognoserna i vårbudgeten visar att det finns ett större utrymme för reformer i den kommande höstbudgeten, konstaterar bankanalytiker.
Konjunkturinstitutets chef Mats Dillén efterlyser snabba åtgärder mot arbetslösheten.

Det är en ljus bild som regeringen tecknar, och uppgången vilar på en stabil bas, enligt Nordeas ekonomer.

DN - 24 aug 16 kl. 14:50

S-källor: Inga större reformer att vänta


Harpsund. Ett begränsat ekonomiskt utrymme och inga större reformer utöver de redan utlovade tio miljarder kronorna till landets kommuner. Så väntas enligt högt uppsatta S-källor budskapet från finansminister Magdalena Andersson (S) se ut när hon ska slå fast 2017 års ekonomiska reformutrymme för staten på en presskonferens som inleds på Harpsund kl 15 på onsdagen..

SvD - 24 aug 16 kl. 15:54

Andersson sparar 100 miljarder på migrationen

Det går bra för Sverige. Samtidigt ger omläggningen av en ”ohållbar” migrationspolitik utrymme för både reformer och bättre balans. Magdalena Andersson sparar på fyra år 100 miljarder på migrationen..

Sydsvenskan - 13 okt 14 kl. 11:00

Magdalena Andersson målar svarta moln

Finansminister Magdalena Andersson målar upp svarta moln över Sveriges ekonomi. De offentliga finanserna är inte alls så lysande som Anders Borg påstått, hävdade hon på en pressträff på måndagen. Syftet med utspelet är uppenbart: Den rödgröna regeringen vill "rensa i bokföringen", spela ner förväntningarna på storslagna reformer och förbereda svenska folket för de skattehöjningar som kommer i budgeten om ett par veckor.

Kristianstadsbladet - 21 okt 14 kl. 10:57

Andersson: Reformer för 20 miljarder

En stram budget med finansierade reformer för över 20 miljarder. Det är vad torsdagens budgetproposition kommer att innehålla, enligt finansminister Magdalena Andersson (S).
- Det finns inga möjligheter att genomföra ofinansierade reformer, utan varje reform behöver finansieras krona för krona.

BT - 21 okt 14 kl. 10:57

Andersson: Reformer för 20 miljarder

En stram budget med finansierade reformer för över 20 miljarder. Det är vad torsdagens budgetproposition kommer att innehålla, enligt finansminister Magdalena Andersson (S). - Det finns inga möjligheter att genomföra ofinansierade reformer, utan varje reform behöver finansieras krona för krona.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Hemsö ökar intäkterna

Fastighetsbolaget Hemsö, som är inriktat på samhällsfastigheter, ökade hyresintäkterna och förvaltningsresultatet i första kvartalet 2018 jämfört med samma kvartal i fjol..

DI - 15 minuter sedan

Jan Wäreby: "Han är ju storägare i bolaget"

Det ligger ingen dramatik bakom ordförandebytet i Fingerprint Cards styrelse, där nu storägaren Johan Carlström föreslås bli ny ordförande. Det menar den avgående ordföranden Jan Wäreby till Nyhetsbyrån Direkt..

DI - 15 minuter sedan

Tyskland räknar med USA-tullar från maj

Den tyska regeringen räknar med att president Donald Trump vid månadsskiftet tar bort de tillfälliga undantagen för stål och aluminium från EU. Tullhotet har bland annat pressat SSAB-aktien rejält..

DI - 30 minuter sedan

Ingen utdelning i Safe at Sea

Aktieägarna i räddningsbåtstillverkaren Safe at Sea kallas till årsstämma torsdagen den 24 maj i Hisings Backa..

DI - 30 minuter sedan

Disney World ska anställa 3.500 personer

Disney World i Orlando, Florida, är ute efter att fylla 3 500 positioner inför sommarsäsongen, enligt CNN Money..

DI - 30 minuter sedan

Kicks öppnar ny flaggskeppsbutik

Den Axel Johnson-ägda kosmetikakedjan Kicks ska öppna en fjärde flaggskeppsbutik i köpcentrumet Gallerian i Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Bokhandelskedja såld till hedgefond

Bokhandelskedjan Waterstones har sålts till den brittiska delen av den amerikanska hedgefonden Elliot Advisors.  Det skriver Financial Times..

DI - 30 minuter sedan

Vadsbo Switch Tech tar exportorder

Vadsbo Switch Tech, listat på Aktietorget, har tecknat avtal med en exportkund inom smart belysning och sakernas internet (IoT). Bolaget har mottagit en första order värd 0,6 miljoner kronor för leverans under andra kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 30 minuter sedan

Invisio backar på bred front

Kommunikationsutrustningsbolaget Invisio hade en omsättning på 84,2 miljoner kronor under första kvartalet (87,9), en minskning med 4 procent jämfört med motsvarande period föregående år..

DI - 45 minuter sedan

Islands arbetslöshet ökar

Islands arbetslöshet ökade till 2,5 procent i mars. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.