YLE > Finland

Sunday, 19 August, 23:07

Liknande nyheter

Taggar: Drönaremed , hjärtstartarekan , rädda, liv, fyra, gånger, snabbare, än ambulansen i tester
SmålandsPosten - 25 jan 17 kl. 07:37

Vill rädda liv med drönare

Låt drönare flyga ut med hjärtstartare. Det skulle rädda liv. Det föreslår Lennart Adell Kind (L)..

Norrtelje Tidning - 19 okt 16 kl. 11:51

Drönare med uppdrag att rädda liv i glesbygd

– Nu starta vi. Är du med Sebastian. Tre, två, ett.

Nyteknik - 29 okt 14 kl. 10:12

Drönare med hjärtstartare kan rädda liv

Små drönare med inbyggd hjärtstartare skulle väsentligt kunna öka chansen till överlevnad för personer som drabbas av hjärtattack. Det anser en holländsk student som utvecklat en prototyp till en ambulansdrönare..

Norrtelje Tidning - 05 okt 16 kl. 15:54

Drönare med hjärtstartare ska rädda liv i glesbygden – testas på Väddö

Under några dagar i slutet av oktober ska drönare med hjärtstartare ombord testas på Väddö.
– I glesbygd behövs smartare metoder att få fram hjärtstartarna till den som fått hjärtstopp, säger forskaren Andreas Claesson..

Norrtelje Tidning - 14 jun 17 kl. 08:39

Forskare eniga: "ambulansdrönare" kan rädda liv – framför allt i skärgården

Testerna med en drönare, utrustad med en hjärtstartare, på Väddö gav goda resultat. Detta står klar sedan forskningsresultaten nu presenterats i den ansedda amerikanska medicintidskriften JAMA..

IDG - 15 jun 17 kl. 13:06

Drönare med hjärtstartare har testats i Sverige – studien visar på succé


En ny studie visar att drönare skulle kunna rädda liv vid hjärtstopp många gånger snabbare än ambulanser..

Nyteknik - 13 jun 17 kl. 11:20

Drönare med hjärtstartare hjälp vid livräddning

Ambulansdrönare utrustade med kamera och hjärtstartare kan rädda liv i otillgänglig terräng..

Blekinge Läns tidning - 10 jun 17 kl. 09:39

Drönare hjälp vid livräddning

Ambulansdrönare utrustade med kamera och hjärtstartare kan rädda liv i otillgänglig terräng. De skulle till exempel kunna användas för att snabbt hitta personer som ligger i vattnet, säger ambulanssjuksköterskan och forskaren Andreas Claesson till P4 Västernorrland.(TT).

BT - 10 jun 17 kl. 09:39

Drönare hjälp vid livräddning

Ambulansdrönare utrustade med kamera och hjärtstartare kan rädda liv i otillgänglig terräng. De skulle till exempel kunna användas för att snabbt hitta personer som ligger i vattnet, säger ambulanssjuksköterskan och forskaren Andreas Claesson till P4 Västernorrland.(TT).

Kristianstadsbladet - 10 jun 17 kl. 09:39

Drönare hjälp vid livräddning

Ambulansdrönare utrustade med kamera och hjärtstartare kan rädda liv i otillgänglig terräng. De skulle till exempel kunna användas för att snabbt hitta personer som ligger i vattnet, säger ambulanssjuksköterskan och forskaren Andreas Claesson till P4 Västernorrland.(TT).

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Känner du till teaterspökena och andra gastar i Helsingfors? Följ med på spökjakt

I Helsingfors kryllar det av spöken. Åtminstone om man får tro en bok där spökhistorier från staden har samlats. Visste du att det finns spöken på både Svenska teatern och Alexandersteatern och i Statsrådsborgen?

YLE - 7 timmar sedan

Rädda barnen: 70 procent av ekonomiskt utsatta barn har upplevt mobbning - skolan "kunde vara bättre" på att ta itu med frågan

Nästa väcka lanseras resultaten av en enkät som utreder korrelationen mellan fattigdom och mobbning. Fattigdomen i barnfamiljer ser också enligt annan forskning ut att ha stabiliserats på kring tio procent. Det är en politisk fråga, anser Max Holm på Rädda barnen i Finland..

YLE - 7 timmar sedan

Leverantörerna tar inte ansvar för ohållbara förhållanden i glasskiosker – ”Företagaren har ansvaret för sina anställda”

Det är företagaren som bär ansvaret för arbetsförhållandena i glasskioskerna. Det säger de leverantörer som Yle har varit i kontakt med..

YLE - 7 timmar sedan

Rädda barnen: 70 procent av ekonomiskt utsatta barn har upplevt mobbing - Skolan "kunde vara bättre" på att ta itu med frågan

Barnfattigdomen är ett ämne som aktivt debatterats de senaste åren. Nästa väcka lanseras resultaten av en enkät som utreder korrelationen mellan fattigdom och mobbning. Fattigdomen i barnfamiljer ser också enligt annan forskning ut att ha stabiliserats på kring tio procent.

YLE - 10 timmar sedan

Medborgarinitiativ om mikroplaster i kosmetika fick 50 000 underskrifter

Ett medborgarinitiativ om att förbjuda import, tillverkning och försäljning av kosmetika som innehåller mikroplaster ska upp till diskussion i riksdagen..

YLE - 13 timmar sedan

Tur hjälpte under det akuta läget vid knivdådet i Åbo: Ambulanser och vårdpersonal fanns nära till hands – i fortsättningen går det att nå läkare, också med avstängda telefoner

Som en följd av Finlands första terrorattack har ÅUCS fäst speciellt fokus på att förbättra kommunikationen, alarmsystemen samt sjukhusets säkerhet..

YLE - 15 timmar sedan

Kadri Bäckman förverkligade sin dröm: Dök mellan Europa och Amerika

Karisbon Kadri Bäckmans arbetsgivare gav henne chansen att förverkliga sin största dröm. Inom kort fick hon dyka mellan Europas och Nordamerikas kontinentalplattor på Island. Efter den fantastiska upplevelsen känns vardagen lite mera spännande..

YLE - Igår: 18:30

Amanda dansar och sjunger för 2,7 miljoner följare - agenturer jagar nya influencers också i Finland

Amanda Edmundsson har på två år nått 2,7 följare på sociala medier och kan nu sälja reklam på sina kanaler. I Finland finns ännu stor potential inom influencerbranschen..

YLE - Igår: 17:26

”Katastrofal klasskillnad” - serieledaren Wolverines körde över västnyländska Crusaders i Hangö

Katastrofal klasskillnad. Så sammanfattar tränaren Ville Schoultz Crusaders förlust mot serieledaren Wolverines i amerikanska fotbollens division 1 i Hangö på lördagen..

YLE - Igår: 16:53

Elisabeth Rehn minns sin vän och kollega Kofi Annan

Minister Elisabeth Rehn minns Kofi Annan med värme. Hon säger att han var en bra ledare som lyssnade och gav ett förtroende åt alla som jobbade för honom..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.