Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 20 January, 00:26

Cornucopia - 19 sep 17 kl. 19:33

Varför sänker regeringen inte den allmänna löneavgiften?I regeringens höstbudget ingår en välkommen sänkning av bolagsskatten, dvs skatten på aktiebolags vinster. Det är en nödvändig sänkning för att företag inte ska flytta ut, och gynnar bolag utan eller med få anställda, men som gör vinster på exempelvis .
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Bolagsskatten, Sverige, EU, SEK, Sänkningen

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varför sänker, regeringeninte den , allmänna, löneavgiften
Barometern - 16 mar 20 kl. 06:10

”Tala klarspråk om den allmänna löneavgiften”

Arbetsmarknad ”Den allmänna löneavgiften utgör mer än en tredjedel av den totala arbetsgivaravgiften. Den måste betraktas som den skatt den faktiskt är.”.

Sydöstran - 02 maj 20 kl. 15:00

Tala klarspråk om den allmänna löneavgiften

Den allmänna löneavgiften utgör mer än en tredjedel av den totala arbetsgivaravgiften. Den måste betraktas som den skatt den faktiskt är..

Affärsvärlden - 14 feb 14 kl. 11:52

Regeringen vill se lägre sociala avgifter för unga

Regeringen föreslår att nedsättningen av socialavgifterna, inklusive den allmänna löneavgiften, för unga förändras i syfte att ytterligare underlätta inträdet på arbetsmarknaden. Det framgår av ett pressmeddelande..

Västerbottens Folkblad - 15 dec 13 kl. 22:29

Socialförsäkringarna sänker skatten

År 2014 ska Fredrik Reinfeldt och Anders Borg enligt planerna ha sänkt skatten med 141 miljarder kronor. Samtidigt har de i smyg mer än fördubblat den allmänna löneavgiften som tas ut av löntagarna via det löneutrymme som går till arbetsgivaravgifterna. Pengar löntagarna har avsatt till trygghetsförsäkringar.

Barometern - 16 dec 13 kl. 07:59

Skatt i namn av avgift

För några år sedan var argumenterades det ihärdigt för att arbetsgivar­avgiftens storlek borde framgå på varje arbetstagares lönebesked. Någon lagstiftning har dock aldrig varit aktuell. Socialdemokrater har alltid hävdat att de numera 31,42 procenten, för de allra flesta, ska finansiera förmåner i försäkringssystemen.

Barometern - 16 dec 13 kl. 07:59

Skatt i namn av avgift

För några år sedan var argumenterades det ihärdigt för att arbetsgivaravgiftens storlek borde framgå på varje arbetstagares lönebesked. Någon lagstiftning har dock aldrig varit aktuell. Socialdemokrater har alltid hävdat att de numera 31,42 procenten, för de allra flesta, ska finansiera förmåner i försäkringssystemen.

BT - 10 nov 14 kl. 11:05

Skola och tillväxt i alliansbudget

I Alliansens skuggbudget som presenteras i dag föreslås satsningar på fyra miljarder kronor inom skolan, regelförenklingar för entreprenörer och reformer av integrationspolitiken. De fyra partierna meddelar samtidigt att de inte tänker bryta ut enskilda förslag om regeringens budget går igenom.Budgetmotionen innehåller förslag för skola, jobb och bättre företagande, välfärd, försvar och miljö.

DalaDemokraten - 16 jan 15 kl. 17:25

Debatt: Pensionerna kan höjas

Småföretagaren Fredrik Gustafsson i Ulricehamn, som skrivit i Dala Demokraten den 14 januari, har träffat huvudet på spiken, vad gäller arbetsgivaravgiften. Den allmänna löneavgiften, som inte ingick i den ursprungliga uppgörelsen, har efter införandet av det nya pensionssystemet vuxit oavbrutet. Utrymmet har av våra politiker använts för att sänka andra skatter som inte har med den aktuella löntagaren att göra.

Barometern - 26 aug 13 kl. 07:55

En annan Stefan Löfven

Socialdemokraternas partiordförande Stefan Löfven går in i valrörelsen med en stor fördel. Som ny partiledare hämtad inom rörelsen men utanför politiken lider han inte av någon historia med belastande beslut. Löfven kan inte anklagas för svek mot sina egna ideal eller mot tidigare ståndpunkter, med två undantag.

Barometern - 26 aug 13 kl. 07:55

En annan Stefan Löfven

Socialdemokraternas partiordförande Stefan Löfven går in i valrörelsen med en stor fördel. Som ny partiledare hämtad inom rörelsen men utanför politiken lider han inte av någon historia med belastande beslut. Löfven kan inte anklagas för svek mot sina egna ideal eller mot tidigare ståndpunkter, med två undantag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.