DI > Ekonomi

Monday, 23 October, 06:26

DI - 19 sep 17 kl. 15:30

Martin Blomgren: Bottenfiske i mataffärenAmazons köp av Whole Foods i somras, med efterföljande prissänkningar, har skakat om de amerikanska livsmedelshandlarna. Aktierna har tagit mycket stryk, lite för mycket i ett fall..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Blomgren, Whole Foods

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Martin, Blomgren, Bottenfiskei , mataffären
ÖstersundsPosten - 22 mar 15 kl. 10:11

Mataffären i Rötviken kan vara på väg att göra comeback

I höstas stängde mataffären i Rötviken när makarna Eva och Peter Berg gick i pension efter sex år som butikansvariga för Rötvikens enda mataffär. Nu ligger närmaste affär i Valsjöbyn, två mil bort. Men de flesta åker sex mil till Föllinge för att handla sina matvaror där..

Jönköpingsnytt - 12 dec 12 kl. 15:40

Pensionärer får julskjuts till mataffären

Många pensionärer kan ha svårt att ta sig fram med bil eller allmänna kommunikationer, men vill gärna köpa sin julmat själv. Nu har Veterankraft, Atteviks bil och Ica Maxi startat ett samarbete för att erbjuda pensionärer skjuts till mataffären..

Jönköpingsnytt - 16 dec 12 kl. 09:43

Trio åtalas för fräcka stölder utanför mataffären

Tre personer, två män och en kvinna, åtalas för flera fräcka stölder mot äldre personer utanför mataffären. Stölderna har skett både på Ica Maxi och i Huskvarna. En kvinna blev av med 3 000 kronor i kontanter..

ÖstersundsPosten - 16 mar 13 kl. 10:21

Så blir du lurad i mataffären

Hästköttskandalen gav eko i hela Europa. Men matfusket är utbrett. Man behöver inte leta länge för att hitta varor av oklart ursprung och för­packningar som lovar för mycket.

SR - 25 sep 15 kl. 20:38

Ottawa stänger av Wikstrand: ”Han kan jobba i mataffären”

Förre Färjestadsbacken Mikael Wikstrand lämnade Ottawas träningsläger och reste hem till Sverige. Det har rört upp känslorna hos den kanadensiska NHL-klubben som nu stängt av honom. – Han kan jobba i mataffären, han kan spela i korpen, men han kan inte spela hockey i Sverige, säger Ottawas general manager Bryan Murray..

SVT - 25 sep 15 kl. 22:22

”Han kan jobba i mataffären men inte spela hockey”

Mikael Wikstrand, 21, åkte hem till Sverige eftersom en familjemedlem är svårt sjuk. Enligt Ottawa meddelade backen aldrig klubben och därför stängs han nu av från spel. ”Han kan jobba i mataffären, han kan spela i korpen, men han kan inte spela hockey i Sverige”, säger Ottawas general manager Bryan Murray..

DN - 09 jan 16 kl. 17:44

Minnesceremoni vid judiska mataffären i Paris

Klockan 19.30 på lördagskvällen hålls en stor minnesceremoni utanför den judiska mataffären Hyper Cacher, där fyra judar sköts till döds i gisslandramat för precis ett år sedan. Säkerhetspådraget kommer att vara mycket omfattande..

DN - 09 jan 16 kl. 17:44

Stillsam ceremoni vid den judiska mataffären i Paris


Lugn, vördnad och viss irritation över avspärrningar och ständiga tillsägningar från poliser med dragna vapen. Minnesceremoni utanför den judiska mataffären Hyper Cacher, där fyra judar sköts till döds i gisslandramat för precis ett år sedan, avlöpte enligt plan..

Expressen - 29 feb 16 kl. 08:22

Tre beväpnade män rånade mataffären

Tre män beväpnade med automatvapen slog till mot mataffären i Årsta strax före stängning. Men det var inte dagskassan som var målet – utan kontantpåfyllning av bankomaten i butiken. – Om de var välinformerade vet jag inte, men man har väl inte varit där av en slump, säger Stockholmspolisens Lars Byström om rånarnas timing..

DI - 17 mar 16 kl. 16:01

Martin Blomgren: Rätt aktieval i fixarbutiken

Epitetet Clas Ohlsons lillebror har kanske aldrig stämt bättre på Swedols aktie.De senaste fem åren har avståndet mellan storebror och lillebror vidgats rejält på börsen och tidsperspektivet avgör vilken aktie som lockar mest..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Sydkoreas export steg preliminärt 6,9 procent

Sydkoreas export steg preliminärt med 6,9 procent under de första 20 dagarna i oktober jämfört med samma period året före. Importen ökade med 3,1 procent..

DI - 15 minuter sedan

Pristillväxten på bostäder sjönk i Kina

Priserna på nya bostäder steg i 44 av Kinas 70 största städer i september jämfört föregående månad. Priserna sjönk i 18 städer. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 1 timme sedan

Försvarets hundköp kan vara olagliga

Försvarsmakten kan ha brutit mot lagen när myndigheten utan att annonsera ut en offentlig upphandling köpt schäferhundar för över 12 miljoner kronor, rapporterar Sveriges Radios Ekot..

DI - 1 timme sedan

Italienska regioner röstade för mer självstyre

Två rika regioner i norra Italien har röstat för ett ökat självstyre gentemot regeringen i Rom. En fjärdedel av Italiens befolkning bor i områdena..

DI - 1 timme sedan

Glädjeskutt på Tokyobörsen efter Shinzo Abes valseger

HONGKONG. Tokyobörsen tog glädjeskutt efter att premiärminister Shinzo Abe vunnit söndagens rysarval. Nu väntas landets ekonomiska stimulanspaket intensifieras..

DI - 1 timme sedan

Detta händer måndagen 23 oktober

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Wihlborgs (kl 7.30), Inwido (kl 7.45), Corem Property (kl 8.

DI - 7 timmar sedan

Krönika: Kinesisk orgie i brylkräm

Att vara chef är stressande. Men att vara ledare för ett helt land – med ekonomiska problem, växande sjukvårdsköer och terrorattacker – borde vara nog för att göra vem som helst gråhårig. Men inte i Kina..

DI - 8 timmar sedan

Litet teknikbolag lockar tunga namn

Den planerade noteringen ställdes in. I stället startar industriföretaget Flexenclosure om med nytt kapital. Nye ordföranden Lars Thunell är en av flera kända näringslivsprofiler som ser stor potential i det lilla teknikbolaget..

DI - 9 timmar sedan

Ulf Petersson: Positiv kursreaktion att vänta på Securitasrapport

Säkerhetsbolaget Securitas niomånadersrapport var inte lika händelserik som sättet den presenterades på efter att bolaget tvingats snabbrapportera resultatsiffrorna sedan att en hög medarbetare i fredags kväll blivit bestulen på bland annat arbetsmaterial som berörde rapporten. Stölden gjorde att Securitas skickade ut rapporten på söndagskvällen i stället för som tänkt nästkommande fredag..

DI - 10 timmar sedan

Resultatet något lägre än väntat för Securitas

Securitas tidigarelagda rapport visar att koncernen förbättrar försäljningen och rörelseresultatet. Lönsamheten sjunker dock något..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.