DI > Ekonomi

Thursday, 26 April, 11:47

DI - 19 sep 17 kl. 15:30

Martin Blomgren: Bottenfiske i mataffärenAmazons köp av Whole Foods i somras, med efterföljande prissänkningar, har skakat om de amerikanska livsmedelshandlarna. Aktierna har tagit mycket stryk, lite för mycket i ett fall..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Blomgren, Whole Foods

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Martin, Blomgren, Bottenfiskei , mataffären
ÖstersundsPosten - 22 mar 15 kl. 10:11

Mataffären i Rötviken kan vara på väg att göra comeback

I höstas stängde mataffären i Rötviken när makarna Eva och Peter Berg gick i pension efter sex år som butikansvariga för Rötvikens enda mataffär. Nu ligger närmaste affär i Valsjöbyn, två mil bort. Men de flesta åker sex mil till Föllinge för att handla sina matvaror där..

Jönköpingsnytt - 12 dec 12 kl. 15:40

Pensionärer får julskjuts till mataffären

Många pensionärer kan ha svårt att ta sig fram med bil eller allmänna kommunikationer, men vill gärna köpa sin julmat själv. Nu har Veterankraft, Atteviks bil och Ica Maxi startat ett samarbete för att erbjuda pensionärer skjuts till mataffären..

Jönköpingsnytt - 16 dec 12 kl. 09:43

Trio åtalas för fräcka stölder utanför mataffären

Tre personer, två män och en kvinna, åtalas för flera fräcka stölder mot äldre personer utanför mataffären. Stölderna har skett både på Ica Maxi och i Huskvarna. En kvinna blev av med 3 000 kronor i kontanter..

ÖstersundsPosten - 16 mar 13 kl. 10:21

Så blir du lurad i mataffären

Hästköttskandalen gav eko i hela Europa. Men matfusket är utbrett. Man behöver inte leta länge för att hitta varor av oklart ursprung och för­packningar som lovar för mycket.

SR - 25 sep 15 kl. 20:38

Ottawa stänger av Wikstrand: ”Han kan jobba i mataffären”

Förre Färjestadsbacken Mikael Wikstrand lämnade Ottawas träningsläger och reste hem till Sverige. Det har rört upp känslorna hos den kanadensiska NHL-klubben som nu stängt av honom. – Han kan jobba i mataffären, han kan spela i korpen, men han kan inte spela hockey i Sverige, säger Ottawas general manager Bryan Murray..

SVT - 25 sep 15 kl. 22:22

”Han kan jobba i mataffären men inte spela hockey”

Mikael Wikstrand, 21, åkte hem till Sverige eftersom en familjemedlem är svårt sjuk. Enligt Ottawa meddelade backen aldrig klubben och därför stängs han nu av från spel. ”Han kan jobba i mataffären, han kan spela i korpen, men han kan inte spela hockey i Sverige”, säger Ottawas general manager Bryan Murray..

DN - 09 jan 16 kl. 17:44

Minnesceremoni vid judiska mataffären i Paris

Klockan 19.30 på lördagskvällen hålls en stor minnesceremoni utanför den judiska mataffären Hyper Cacher, där fyra judar sköts till döds i gisslandramat för precis ett år sedan. Säkerhetspådraget kommer att vara mycket omfattande..

DN - 09 jan 16 kl. 17:44

Stillsam ceremoni vid den judiska mataffären i Paris


Lugn, vördnad och viss irritation över avspärrningar och ständiga tillsägningar från poliser med dragna vapen. Minnesceremoni utanför den judiska mataffären Hyper Cacher, där fyra judar sköts till döds i gisslandramat för precis ett år sedan, avlöpte enligt plan..

Expressen - 29 feb 16 kl. 08:22

Tre beväpnade män rånade mataffären

Tre män beväpnade med automatvapen slog till mot mataffären i Årsta strax före stängning. Men det var inte dagskassan som var målet – utan kontantpåfyllning av bankomaten i butiken. – Om de var välinformerade vet jag inte, men man har väl inte varit där av en slump, säger Stockholmspolisens Lars Byström om rånarnas timing..

DI - 17 mar 16 kl. 16:01

Martin Blomgren: Rätt aktieval i fixarbutiken

Epitetet Clas Ohlsons lillebror har kanske aldrig stämt bättre på Swedols aktie.De senaste fem åren har avståndet mellan storebror och lillebror vidgats rejält på börsen och tidsperspektivet avgör vilken aktie som lockar mest..

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Hemsö ökar intäkterna

Fastighetsbolaget Hemsö, som är inriktat på samhällsfastigheter, ökade hyresintäkterna och förvaltningsresultatet i första kvartalet 2018 jämfört med samma kvartal i fjol..

DI - 15 minuter sedan

Jan Wäreby: "Han är ju storägare i bolaget"

Det ligger ingen dramatik bakom ordförandebytet i Fingerprint Cards styrelse, där nu storägaren Johan Carlström föreslås bli ny ordförande. Det menar den avgående ordföranden Jan Wäreby till Nyhetsbyrån Direkt..

DI - 15 minuter sedan

Tyskland räknar med USA-tullar från maj

Den tyska regeringen räknar med att president Donald Trump vid månadsskiftet tar bort de tillfälliga undantagen för stål och aluminium från EU. Tullhotet har bland annat pressat SSAB-aktien rejält..

DI - 30 minuter sedan

Ingen utdelning i Safe at Sea

Aktieägarna i räddningsbåtstillverkaren Safe at Sea kallas till årsstämma torsdagen den 24 maj i Hisings Backa..

DI - 30 minuter sedan

Disney World ska anställa 3.500 personer

Disney World i Orlando, Florida, är ute efter att fylla 3 500 positioner inför sommarsäsongen, enligt CNN Money..

DI - 30 minuter sedan

Kicks öppnar ny flaggskeppsbutik

Den Axel Johnson-ägda kosmetikakedjan Kicks ska öppna en fjärde flaggskeppsbutik i köpcentrumet Gallerian i Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Bokhandelskedja såld till hedgefond

Bokhandelskedjan Waterstones har sålts till den brittiska delen av den amerikanska hedgefonden Elliot Advisors.  Det skriver Financial Times..

DI - 30 minuter sedan

Vadsbo Switch Tech tar exportorder

Vadsbo Switch Tech, listat på Aktietorget, har tecknat avtal med en exportkund inom smart belysning och sakernas internet (IoT). Bolaget har mottagit en första order värd 0,6 miljoner kronor för leverans under andra kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 30 minuter sedan

Invisio backar på bred front

Kommunikationsutrustningsbolaget Invisio hade en omsättning på 84,2 miljoner kronor under första kvartalet (87,9), en minskning med 4 procent jämfört med motsvarande period föregående år..

DI - 45 minuter sedan

Islands arbetslöshet ökar

Islands arbetslöshet ökade till 2,5 procent i mars. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.