DI > Ekonomi

Wednesday, 22 August, 03:49

DI - 18 sep 17 kl. 16:38

Botswana vill ha första tjing på ovanliga diamanterBotswana vill ändra i sin lagstiftning så att regeringen får förstatjing på att köpa ovanligt stora diamanter eller diamanter som avviker från normen från sina gruvor. Det rapporterar Reuters..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Reuters

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Botswanavill ha första , tjing, ovanliga, diamanter
DI - 13 nov 15 kl. 07:22

Lucara Diamond har gjort nya fynd av stora rådiamanter

Lucara Diamond, som utvinner rådiamanter i Botswana, har nyligen funnit två stora diamanter på 348 respektive 255 carat..

DI - 09 aug 18 kl. 09:14

Lucara Diamond byter operatör vid gruva i Botswana

Gruvbolaget Lucara Diamond, som utvinner rådiamanter i Botswana, har beslutat att byta operatör vid Karowegruvan till årsskiftet, uppger bolaget i halvårsrapporten..

SvD - 02 mar 15 kl. 15:57

Diamanter: uppmuntrande fynd i kanada fÖr lundinbolag

Gruvbolaget Lucara Diamonds har varit en succé för familjen Lundin, med en stabil ström stora rådiamanter från Karowegruvan i Botswana..

Affärsvärlden - 18 aug 15 kl. 07:21

Lucara har hittat ett antal större diamanter

Diamantgruvbolaget Lucara Diamond har funnit ett antal exceptionella diamanter vid dess gruva Karowe i Botswana..

Affärsvärlden - 14 jun 16 kl. 08:25

Lucara Diamond har hittat diamanter om 274 karat

Lucara Diamond har påträffat diamanter om sammanlagt 274 karat vid provtagningen kimberlit BK02, 30 kilometer öster om Karowe-gruvan i Botswana, det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 14 jul 14 kl. 16:08

Lucara Diamond: Säljer 16 diamanter

När gruvbolaget Lucara Diamond på onsdag håller sin andra försäljning för året av stora och ovanliga rådiamanter är marknadens förväntningar höga..

DI - 17 jul 14 kl. 07:57

Lucara sålde 16 diamanter

Intäkterna från gruvbolaget Lucara Diamonds andra försäljning av stora och ovanliga rådiamanter för året uppgår till 274 miljoner kronor..

YA - 05 nov 15 kl. 21:18

Diamanter - kanske inte så ovanliga

Diamanter verkar kunna bildas på ett "enklare" sätt än tidigare känt och är kanske inte så sällsynta som man trott, visar forskning gjord vid John Hopkins University i USA.(TT).

Blekinge Läns tidning - 05 nov 15 kl. 21:18

Diamanter - kanske inte så ovanliga

Diamanter verkar kunna bildas på ett "enklare" sätt än tidigare känt och är kanske inte så sällsynta som man trott, visar forskning gjord vid John Hopkins University i USA.(TT).

Trelleborgs Allehanda - 05 nov 15 kl. 21:18

Diamanter - kanske inte så ovanliga

Diamanter verkar kunna bildas på ett "enklare" sätt än tidigare känt och är kanske inte så sällsynta som man trott, visar forskning gjord vid John Hopkins University i USA.(TT).

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Frida Wallnor: Advokatens erkännande är dåliga nyheter för Trump

Michael Cohen, president Donald Trumps personliga advokat och rådgivare under många år, har enligt uppgifter på tisdagen nått en uppgörelse med de federala myndigheterna i USA. Han erkänner sig skyldig till anklagelser om bank- och skattebedrägeri samt brott mot kampanjfinansieringsreglerna. Genom erkännandet accepterar Cohen att betala höga bötesbelopp samt en fängelsedom, enligt CNN..

DI - 5 timmar sedan

Oklart om cricketstjärnan kan rädda kärnvapenlandet

HONGKONG Pakistans nya premiärminister, den förre cricketstjärnan Imran Khan, står inför en massiv utmaning för att rädda landets sargade ekonomi. Landet kan nu tvingas till nödlån av IMF, vilket USA motsätter sig..

DI - 5 timmar sedan

USA-börser: Techbolaget hämtar igen raset

New York-börserna handlades upp något på tisdagen och S&P 500 nådde ny rekordnivå efter några timmars handel. Börserna föll dock tillbaka något mot slutet av handelsdagen. Viss optimism över handelsläget mellan USA och Kina kunde skönjas under en dag då flera rapporterande bolag var i fokus..

DI - 5 timmar sedan

Löfven vill göra om reseavdragen

Socialdemokraterna går till val på att göra om reseavdragen så att de baseras på avstånd i stället för som i dag på tidsvinst..

DI - 6 timmar sedan

Brittiska ministern vill att EU tar krafttag mot Putin

Storbritannien manar EU att öka pressen mot Ryssland, för att se till att Moskva följer internationella regler. Utrikesminister Jeremy Hunt säger att president Putin "har gjort världen till en farligare plats"..

DI - 6 timmar sedan

Nya USA-sanktioner mot Ryssland

USA har infört sanktioner mot ytterligare två ryska medborgare, ett ryskt bolag och ett slovakiskt företag. De anklagas för att ha hjälpt ett annat ryskt bolag att kringgå tidigare amerikanska sanktioner som infördes i juni efter anklagelser om cyberspionage..

DI - 6 timmar sedan

Magnus Dagel: Efter rusningen – nu är det dags för paus

Fastighetsbolagens halvårsrapporter var fortsatt starka med god vinsttillväxt. Men värderingarna har ökat markant efter sommarrallyt och det är inte uppenbart billigt längre. Sektorn behöver nu en paus för att växa in i sina värderingar.

DI - 6 timmar sedan

USA-börser på ny rekordnivå

USA-index S&P 500 steg till ett nytt all-time high efter ett par timmars handel på tisdagen. Wall Street är dessutom bara en hårsmån från att uppnå historiens längsta börsuppgång, rapporterar Financial Times..

DI - 7 timmar sedan

Uppgift: Brottsmisstänkte Trump-advokaten har nått en uppgörelse

Donald Trumps före detta advokat Michael Cohen har nått en uppgörelse med federala åklagare, rapporterar ABC News , med hänvisning till anonyma källor..

DI - 7 timmar sedan

Vinnaren i fjol vidgar sitt område

Förra årets Supergasell, Byggprojekt i Dalarna, har fylld orderstock till 2019 och expanderar regionalt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.