DI > Ekonomi

Tuesday, 24 October, 07:54

DI - 18 sep 17 kl. 13:43

Konflikten i Spanien trappas upp inför valDen spanska regeringen trappar upp konflikten med det katalanska parlamentet inför folkomröstningen den 1 oktober. Elen kommer att stängas av på de skolor som tillhandahåller vallokaler och katalanska ledare hotas med fängelse..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Spanien

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konflikteni , Spanien, trappasupp inför , val
Nyhetskanalen - 20 nov 11 kl. 08:16

Spanien till val i eurokrisens spår

Klockan 8 på söndagsmorgonen öppnade vallokalerna i Spanien, dit eurokrisen spridit sig och får effekter för dom flesta. TV4Nyheternas Per Nyberg är på plats i MAdrid och har träffat en familj som tvingats till drastiska beslut flör att klara sig..

SR - 28 sep 15 kl. 17:46

Stor osäkerhet i Spanien efter val i Katalonien

I Spanien råder stor förvirring nu om vad som kommer att hända efter att de partier som vill ha ett självständigt Katalonien vann i regionvalet där i går..

DN - 20 okt 17 kl. 11:36

Spanien utlyser val i Katalonien

Spaniens borgerliga regering har enats med socialdemokratiska oppositionspartiet att hålla ett regionalt val i Katalonien i januari. Beslutet ska ses som en del av omtalade paragraf 155 som fråntar regionen sitt självstyre..

Affärsvärlden - 06 mar 12 kl. 09:14

Iran-konflikten kan trappas upp

Det är långt ifrån säkert att Barack Obama lyckats övertala Israels premiärminister Benjamin Netanyahu om att fortsätta förhandlingarna med Iran på fredlig väg..

Nyhetskanalen - 20 nov 11 kl. 18:01

Krisstämpel på valet i Spanien

I regn och rusk gick det hårt pressade Spanien till val för att om möjligt få stopp på den ekonomiska krisen.

- Jag är redo, sade högerledaren Mariano Rajoy redan långt innan rösterna börjat räknas..

DN - 26 jun 16 kl. 12:38

Sex frågor och svar om nyvalet i Spanien efter Brexit


I dag går Spanien till val, bara ett halvår efter parlamentsvalet i december. Men alla försök att bilda regering misslyckades, och nu gör spanjorerna, omtöcknade av Brexit och Madridbörsens ras, ett nytt försök..

Sydsvenskan - 01 okt 15 kl. 21:50

Spanien till val den 20 december

Spaniens premiärminister Mariano Rajoy bekräftade på torsdagskvällen för Antena 3 att parlamentsval kommer att hållas den 20 december.Rajoys konservativa parti PP utmanas inte bara av socialistiska PSOE utan av två nykomlingar i spansk politik, mittenpartiet Ciudadanos och vänsterrörelsen Podemos, som båda gick fram starkt i regionvalen i maj.Enligt opinionsmätningarna kommer varken PP eller PSOE att kunna bilda regering på egen hand, utan måste söka någon form av stöd hos antingen Ciudadanos eller Podemos.

BT - 01 okt 15 kl. 21:48

Spanien till val den 20 december

Spaniens premiärminister Mariano Rajoy bekräftade på torsdagskvällen för Antena 3 att parlamentsval kommer att hållas den 20 december.(TT).

UNT - 01 okt 15 kl. 21:48

Spanien till val den 20 december

Spaniens premiärminister Mariano Rajoy bekräftade på torsdagskvällen för Antena 3 att parlamentsval kommer att hållas den 20 december..

Corren - 01 okt 15 kl. 21:48

Spanien till val den 20 december

Spaniens premiärminister Mariano Rajoy bekräftade på torsdagskvällen för Antena 3 att parlamentsval kommer att hållas den 20 december..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Bonavas kvartal över förväntan

Bostadsutvecklaren Bonava gjorde ett bättre tredje kvartal än väntat. Vd:n Joachim Hallengren lyfter fram en stark efterfrågan på bolagets bostäder från såväl konsumenter som investerare..

DI - 5 minuter sedan

Bolidens rapport en besvikelse

Gruv- och smältverksbolaget Bolidens resultat före skatt blev 1.790 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2017.  .

DI - 15 minuter sedan

Kopparpriset fortsätter uppåt, tror Goldman Sachs

Den senaste tidens kraftiga uppgång av kopparpriset är fundamentalt motiverat och inte i första hand spekulationsdrivet.  .

DI - 15 minuter sedan

Stark rapport från Saab

Försvarskoncernen Saabs rörelseresultat exklusive engångsposter blev 388 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2017..

DI - 15 minuter sedan

Bonava minskar omsättning och rörelseresultat

Bostadsutvecklaren Bonava redovisar minskar omsättning under tredje kvartalet 2017 jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar minskat rörelseresultat..

DI - 30 minuter sedan

Alm Equity: Byggstarter kommer att skjutas upp

Nu väntar tuffare tider för bostadsproducenter och tiotusentals planerade bostäder kan komma att skjutas på framtiden. Det säger Alm Equitys vd Joakim Alm till Svenska Dagbladet Näringsliv..

DI - 30 minuter sedan

Aker BP köper konkurrent i oljebranschen

Det norska oljebolaget Aker BP köper Hess Norge för 2,0 miljarder dollar som betalas i kontanter. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Enea ökar omsättning och ökar rörelseresultat

Enea redovisar ökar omsättning under tredje kvartalet 2017 jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar högre rörelseresultat..

DI - 30 minuter sedan

BASF redovisar högre vinst och omsättning än väntat

Tyska kemijätten BASF har släppt en starkare rapport än väntat under morgonen.  .

DI - 30 minuter sedan

Volvo Cars köper konkursboet Garantibil

Volvo Cars har genom ett av sina dotterbolag köpt upp den konkursade bilsajten Garantibil, skriver Breakit.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.