DI > Ekonomi

Wednesday, 24 January, 10:45

DI - 18 sep 17 kl. 13:43

Konflikten i Spanien trappas upp inför valDen spanska regeringen trappar upp konflikten med det katalanska parlamentet inför folkomröstningen den 1 oktober. Elen kommer att stängas av på de skolor som tillhandahåller vallokaler och katalanska ledare hotas med fängelse..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Spanien

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konflikteni , Spanien, trappasupp inför , val
Nyhetskanalen - 20 nov 11 kl. 08:16

Spanien till val i eurokrisens spår

Klockan 8 på söndagsmorgonen öppnade vallokalerna i Spanien, dit eurokrisen spridit sig och får effekter för dom flesta. TV4Nyheternas Per Nyberg är på plats i MAdrid och har träffat en familj som tvingats till drastiska beslut flör att klara sig..

SR - 28 sep 15 kl. 17:46

Stor osäkerhet i Spanien efter val i Katalonien

I Spanien råder stor förvirring nu om vad som kommer att hända efter att de partier som vill ha ett självständigt Katalonien vann i regionvalet där i går..

DN - 20 okt 17 kl. 11:36

Spanien utlyser val i Katalonien

Spaniens borgerliga regering har enats med socialdemokratiska oppositionspartiet att hålla ett regionalt val i Katalonien i januari. Beslutet ska ses som en del av omtalade paragraf 155 som fråntar regionen sitt självstyre..

Affärsvärlden - 06 mar 12 kl. 09:14

Iran-konflikten kan trappas upp

Det är långt ifrån säkert att Barack Obama lyckats övertala Israels premiärminister Benjamin Netanyahu om att fortsätta förhandlingarna med Iran på fredlig väg..

Nyhetskanalen - 20 nov 11 kl. 18:01

Krisstämpel på valet i Spanien

I regn och rusk gick det hårt pressade Spanien till val för att om möjligt få stopp på den ekonomiska krisen.

- Jag är redo, sade högerledaren Mariano Rajoy redan långt innan rösterna börjat räknas..

DN - 26 jun 16 kl. 12:38

Sex frågor och svar om nyvalet i Spanien efter Brexit


I dag går Spanien till val, bara ett halvår efter parlamentsvalet i december. Men alla försök att bilda regering misslyckades, och nu gör spanjorerna, omtöcknade av Brexit och Madridbörsens ras, ett nytt försök..

Sydsvenskan - 01 okt 15 kl. 21:50

Spanien till val den 20 december

Spaniens premiärminister Mariano Rajoy bekräftade på torsdagskvällen för Antena 3 att parlamentsval kommer att hållas den 20 december.Rajoys konservativa parti PP utmanas inte bara av socialistiska PSOE utan av två nykomlingar i spansk politik, mittenpartiet Ciudadanos och vänsterrörelsen Podemos, som båda gick fram starkt i regionvalen i maj.Enligt opinionsmätningarna kommer varken PP eller PSOE att kunna bilda regering på egen hand, utan måste söka någon form av stöd hos antingen Ciudadanos eller Podemos.

BT - 01 okt 15 kl. 21:48

Spanien till val den 20 december

Spaniens premiärminister Mariano Rajoy bekräftade på torsdagskvällen för Antena 3 att parlamentsval kommer att hållas den 20 december.(TT).

UNT - 01 okt 15 kl. 21:48

Spanien till val den 20 december

Spaniens premiärminister Mariano Rajoy bekräftade på torsdagskvällen för Antena 3 att parlamentsval kommer att hållas den 20 december..

Corren - 01 okt 15 kl. 21:48

Spanien till val den 20 december

Spaniens premiärminister Mariano Rajoy bekräftade på torsdagskvällen för Antena 3 att parlamentsval kommer att hållas den 20 december..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Di:s experter: Tio bolag du ska hålla extra koll på i rapportfloden

Behåller H&M sin utdelning trots försäljningsraset? Och kommer slumrande bjässen Telia bjuda aktieägarna på ännu en besvikelse?  Di:s experter synar tio tunga bolag inför boksluten.

DI - 15 minuter sedan

Volkswagen ser efterfrågan på ellastbilar

Tyska Volkswagen ser ett behov av eldrivna lastbilar för användning i stadsområden, för så kallade "last mile"-leveranser, den sista biten av en transportsträcka..

DI - 15 minuter sedan

Carnegie sänker JM

Carnegie sänker riktkursen på JM till 210 kronor (220), upprepar behåll - BN.

DI - 15 minuter sedan

Skingsley: Kan agera före ECB

Riksbanken har uppnått det de avsett att göra vad gäller inflationen, och det är rimligt att de kan agera före ECB med att höja räntan. Det sade vice riksbankschef Cecilia Skingsley i en intervju under Davos-mötet enligt Bloomberg News..

DI - 45 minuter sedan

Electrolux stiger efter tullbesked

Electrolux stiger som mest 1,9 procent på onsdagen då det visat sig att vitvarutillverkaren antagligen inte kommer påverkas av USA:s nya tullar på import av tvättmaskiner..

DI - 45 minuter sedan

EMU-KPI steg i januari

Ett snabbestimat över euroområdets kombinerade inköpschefsindex (Composite PMI) steg till 58,6 i januari, jämfört med 58,1 föregående månad. .

DI - 45 minuter sedan

Polens arbetslöshet ökar

Polens arbetslöshet ökade som väntat till 6,6 procent i december (6,5..

DI - 30 minuter sedan

Europabörserna viker nedåt

Europabörserna har inlett med mestadels försiktiga nedgångar på onsdagen. .

DI - 30 minuter sedan

Gita Nabavi föreslås leda Fi

Gita Nabavi föreslås till partiledare, vid sidan av Gudrun Schyman, för Feministiskt initiativ. Hon tror att Fi har goda chanser att ta steget in i riksdagen i valet i höst. "Jag ser chanserna som väldigt stora", säger Gita Nabavi till TT..

DI - 45 minuter sedan

Japans avvaktar med bitcointerminer

Japans finansiella tillsynsmyndighet har inte bråttom med att möjliggöra för listning av bitcointerminer, enligt en tjänsteman vid myndigheten som Bloomberg News pratat med. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.