DI > Ekonomi

Saturday, 22 September, 21:43

DI - 18 sep 17 kl. 13:43

Konflikten i Spanien trappas upp inför valDen spanska regeringen trappar upp konflikten med det katalanska parlamentet inför folkomröstningen den 1 oktober. Elen kommer att stängas av på de skolor som tillhandahåller vallokaler och katalanska ledare hotas med fängelse..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Spanien

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konflikteni , Spanien, trappasupp inför , val
Nyhetskanalen - 20 nov 11 kl. 08:16

Spanien till val i eurokrisens spår

Klockan 8 på söndagsmorgonen öppnade vallokalerna i Spanien, dit eurokrisen spridit sig och får effekter för dom flesta. TV4Nyheternas Per Nyberg är på plats i MAdrid och har träffat en familj som tvingats till drastiska beslut flör att klara sig..

SR - 28 sep 15 kl. 17:46

Stor osäkerhet i Spanien efter val i Katalonien

I Spanien råder stor förvirring nu om vad som kommer att hända efter att de partier som vill ha ett självständigt Katalonien vann i regionvalet där i går..

DN - 20 okt 17 kl. 11:36

Spanien utlyser val i Katalonien

Spaniens borgerliga regering har enats med socialdemokratiska oppositionspartiet att hålla ett regionalt val i Katalonien i januari. Beslutet ska ses som en del av omtalade paragraf 155 som fråntar regionen sitt självstyre..

Affärsvärlden - 06 mar 12 kl. 09:14

Iran-konflikten kan trappas upp

Det är långt ifrån säkert att Barack Obama lyckats övertala Israels premiärminister Benjamin Netanyahu om att fortsätta förhandlingarna med Iran på fredlig väg..

Nyhetskanalen - 20 nov 11 kl. 18:01

Krisstämpel på valet i Spanien

I regn och rusk gick det hårt pressade Spanien till val för att om möjligt få stopp på den ekonomiska krisen.

- Jag är redo, sade högerledaren Mariano Rajoy redan långt innan rösterna börjat räknas..

DN - 26 jun 16 kl. 12:38

Sex frågor och svar om nyvalet i Spanien efter Brexit


I dag går Spanien till val, bara ett halvår efter parlamentsvalet i december. Men alla försök att bilda regering misslyckades, och nu gör spanjorerna, omtöcknade av Brexit och Madridbörsens ras, ett nytt försök..

Sydsvenskan - 01 okt 15 kl. 21:50

Spanien till val den 20 december

Spaniens premiärminister Mariano Rajoy bekräftade på torsdagskvällen för Antena 3 att parlamentsval kommer att hållas den 20 december.Rajoys konservativa parti PP utmanas inte bara av socialistiska PSOE utan av två nykomlingar i spansk politik, mittenpartiet Ciudadanos och vänsterrörelsen Podemos, som båda gick fram starkt i regionvalen i maj.Enligt opinionsmätningarna kommer varken PP eller PSOE att kunna bilda regering på egen hand, utan måste söka någon form av stöd hos antingen Ciudadanos eller Podemos.

BT - 01 okt 15 kl. 21:48

Spanien till val den 20 december

Spaniens premiärminister Mariano Rajoy bekräftade på torsdagskvällen för Antena 3 att parlamentsval kommer att hållas den 20 december.(TT).

UNT - 01 okt 15 kl. 21:48

Spanien till val den 20 december

Spaniens premiärminister Mariano Rajoy bekräftade på torsdagskvällen för Antena 3 att parlamentsval kommer att hållas den 20 december..

Corren - 01 okt 15 kl. 21:48

Spanien till val den 20 december

Spaniens premiärminister Mariano Rajoy bekräftade på torsdagskvällen för Antena 3 att parlamentsval kommer att hållas den 20 december..

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Siklöja på kritisk nivå – Kalixlöjrommen hotas

Siklöjebeståndet i Bottenviken ligger på en mycket låg nivå. Forskare föreslår därför att fisket minskar kraftigt. Det kan hota den åtråvärda Kalixlöjrommen.

DI - 45 minuter sedan

Ford går med på att vittna om Kavanaugh

Kvinnan som anklagar den tilltänkte HD-domaren Brett Kavanaugh för sexuella övergrepp går med på att vittna i senaten. Beskedet kommer efter en hård dragkamp mellan senatens justitieutskott och kvinnans advokater..

DI - 45 minuter sedan

Den gamle och Medelhavet – Jan Gradvall simmar till Albanien

Flera kilometer på öppet hav, simmandes mellan två länder. Jan Gradvall utmanar sig själv – och får ­uppleva bland det största i livet hittills..

DI - 1 timme sedan

Comcast bjuder över Fox i slaget om Sky

Den dramatiska auktionen om tv-jätten Sky ser ut att ha fått en vinnare. Comcast ska ha lagt det högsta budet i auktionen om Sky och trumfar därmed Fox. Det skriver CNBC..

DI - 1 timme sedan

Miljardaffären är klar – Comcast bjuder över Fox

Den dramatiska auktionen om Sky ser ut att ha fått en vinnare. Comcast ska ha lagt det högsta budet i auktionen och köper därmed tv-jätten Sky, det skriver CNBC..

DI - 1 timme sedan

Miljardaffären uppges vara klar – Comcast bjuder över Fox

Den dramatiska auktionen om Sky ser ut att ha fått en vinnare. Comcast ska ha lagt det högsta budet i auktionen, det skriver CNBC..

DI - 2 timmar sedan

Feltryckt frimärke sålt för 300 000 kronor

Ett ovanligt exemplar av Sveriges första frimärke har sålts på auktion i helgen. Frimärket 3 Skilling Banco gick under klubban för 29..000 euro, nästan 300 000 kronor..

DI - 2 timmar sedan

Sociala medier gör hästjobb för hennes ridmärke

Med sociala medier som främsta marknadsföringskanal är ridmodeföretaget Equestrian Stockholm efter tre år världens snabbast växande ridvarumärke på Instagram. I augusti nominerades grundaren Johanna Ingelsson till Årets unga entreprenör..

DI - 2 timmar sedan

Manusförfattaren blev deckarstjärna

Stefan Ahnhem är manusförfattaren som blev framgångsrik deckarförfattare. Nu släpps hans fjärde bok, Motiv X. ”Jag tror att vi manusförfattare är duktiga på att driva på handlingen och skapa bladvändare”, säger han.

DI - 2 timmar sedan

Tusentals demonstrerade i Moskva mot höjd pensionsålder

En demonstration mot regeringens impopulära lagförslag om höjd pensionsålder samlade cirka 3.000 människor i Moskva på lördagen. Deltagarna marscherade fram med bildplakat på höga ryska politiker, däribland premiärminister Dmitrij Medvedev, och budskap som "Folkfiende" samt "Skam"..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.