DI > Ekonomi

Monday, 21 May, 09:28

DI - 18 sep 17 kl. 13:43

Konflikten i Spanien trappas upp inför valDen spanska regeringen trappar upp konflikten med det katalanska parlamentet inför folkomröstningen den 1 oktober. Elen kommer att stängas av på de skolor som tillhandahåller vallokaler och katalanska ledare hotas med fängelse..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Spanien

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konflikteni , Spanien, trappasupp inför , val
Nyhetskanalen - 20 nov 11 kl. 08:16

Spanien till val i eurokrisens spår

Klockan 8 på söndagsmorgonen öppnade vallokalerna i Spanien, dit eurokrisen spridit sig och får effekter för dom flesta. TV4Nyheternas Per Nyberg är på plats i MAdrid och har träffat en familj som tvingats till drastiska beslut flör att klara sig..

SR - 28 sep 15 kl. 17:46

Stor osäkerhet i Spanien efter val i Katalonien

I Spanien råder stor förvirring nu om vad som kommer att hända efter att de partier som vill ha ett självständigt Katalonien vann i regionvalet där i går..

DN - 20 okt 17 kl. 11:36

Spanien utlyser val i Katalonien

Spaniens borgerliga regering har enats med socialdemokratiska oppositionspartiet att hålla ett regionalt val i Katalonien i januari. Beslutet ska ses som en del av omtalade paragraf 155 som fråntar regionen sitt självstyre..

Affärsvärlden - 06 mar 12 kl. 09:14

Iran-konflikten kan trappas upp

Det är långt ifrån säkert att Barack Obama lyckats övertala Israels premiärminister Benjamin Netanyahu om att fortsätta förhandlingarna med Iran på fredlig väg..

Nyhetskanalen - 20 nov 11 kl. 18:01

Krisstämpel på valet i Spanien

I regn och rusk gick det hårt pressade Spanien till val för att om möjligt få stopp på den ekonomiska krisen.

- Jag är redo, sade högerledaren Mariano Rajoy redan långt innan rösterna börjat räknas..

DN - 26 jun 16 kl. 12:38

Sex frågor och svar om nyvalet i Spanien efter Brexit


I dag går Spanien till val, bara ett halvår efter parlamentsvalet i december. Men alla försök att bilda regering misslyckades, och nu gör spanjorerna, omtöcknade av Brexit och Madridbörsens ras, ett nytt försök..

Sydsvenskan - 01 okt 15 kl. 21:50

Spanien till val den 20 december

Spaniens premiärminister Mariano Rajoy bekräftade på torsdagskvällen för Antena 3 att parlamentsval kommer att hållas den 20 december.Rajoys konservativa parti PP utmanas inte bara av socialistiska PSOE utan av två nykomlingar i spansk politik, mittenpartiet Ciudadanos och vänsterrörelsen Podemos, som båda gick fram starkt i regionvalen i maj.Enligt opinionsmätningarna kommer varken PP eller PSOE att kunna bilda regering på egen hand, utan måste söka någon form av stöd hos antingen Ciudadanos eller Podemos.

BT - 01 okt 15 kl. 21:48

Spanien till val den 20 december

Spaniens premiärminister Mariano Rajoy bekräftade på torsdagskvällen för Antena 3 att parlamentsval kommer att hållas den 20 december.(TT).

UNT - 01 okt 15 kl. 21:48

Spanien till val den 20 december

Spaniens premiärminister Mariano Rajoy bekräftade på torsdagskvällen för Antena 3 att parlamentsval kommer att hållas den 20 december..

Corren - 01 okt 15 kl. 21:48

Spanien till val den 20 december

Spaniens premiärminister Mariano Rajoy bekräftade på torsdagskvällen för Antena 3 att parlamentsval kommer att hållas den 20 december..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Sensys Gatso tar order för 30 miljoner i Finland

Sensys Gatso har tecknat treårigt kontrakt med finländska Oulun Energia Urakointi för leverans av trafiksäkerhetskameror. Kontraktet bedöms vara värt upp till 30 miljoner kronor, det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 10 minuter sedan

Zetadisplay tar order värd 100 miljoner

Zetadisplay, som säljer digital butiksinredning, har fått en order från trav- och galoppbolaget ATG avseende bolagets "digitala medieplattform" till ATG:s alla drygt 2.000 butiker i Sverige..

DI - 15 minuter sedan

Absolicon vänder till vinst

Solenergibolaget Absolicon, som handlas på Aktietorget, visade vinst under första kvartalet - den första i bolagets historia - efter att ha levererat en produktionslina till Kina..

DI - 15 minuter sedan

Laddbara bilar ökar med 66 procent

Under de fyra första månaderna i år ökade registreringarna av laddbara bilar med 66 procent i Sverige, vilket inbegriper elbilar och laddhybrider. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Saabs radarsystem till Filippinerna

Försvarsjätten Saab ska leverera det marina radarsystemet Sea Giraffe AMB till den amerikanska marinen, som ska exportera systemet inom ramen för en Foreign Military Sales-affär mellan USA och Filippinerna.  Sea Giraffe AMB ska enligt ett pressmeddelande installeras ombord på två av filippinska marinens fregatter: BRP Gregorio del Pilar (FF-15) och BRP Ramon Alcaraz (FF-16)..

DI - 15 minuter sedan

Ökade intäkter och ökad förlust för Dr Sannas

Hudvårdsbolaget Dr Sannas redovisar ökande intäkter samtidigt som förlusten steg i första kvartalet 2018 jämfört med samma kvartal i fjol. Nettoomsättningen steg till 1,3 miljoner kronor (0,4), en ökning med 225 procent mot föregående år..

DI - 30 minuter sedan

Chef för Meawallet säljer aktier för 361 000

Lars Sandtorv har den 17 och den 18 maj sålt totalt 400.000 aktier i Invuo. Han är chef för Invuos dotterbolag Meawallet.

DI - 30 minuter sedan

Ian Lundin miljonsäljer

Oljebolaget Lundin Petroleums styrelseordförande Ian Lundin fortsätter att sälja aktier. .

DI - 30 minuter sedan

Terrace.se crowdfundar storsatsning på E-handel, öppnar ny butik i Göteborg och välkomnar 15 nya varumärken

Stockholm 21 maj 2018 – Terrace AB (publ) grundades 2007 med visionen att inom kläder och skor samla några av världens ledande varumärken i segmentet ”fashionable sportwear”..

DI - 30 minuter sedan

Dyrare slaktavtall pressar ekologisk odling

Många odlare av ekologiska grönsaker och spannmål använder sig av slaktavfall som gödsel. Men sedan 210 har även producenter av minkfoder och kattmat börjat anamma samma metod – och priserna på slaktrester har fördubblats..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.