DI > Ekonomi

Monday, 23 July, 19:34

DI - 15 sep 17 kl. 14:44

Ekonomistudion: ”Alliansen har gjort allvarliga taktiska missbedömningar”Ekonomistudion är Di TV:s nya program som rör sig i skärningspunkten mellan ekonomi och politik. Se programmet på Di.se varje vardag klockan 14.45..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Di TV, Di

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekonomistudion, Alliansenhar gjort , allvarliga, taktiska, missbedömningar
BT - 22 apr 12 kl. 09:24

Alliansen har fått lite att fundera över

Se på de fyra allianspartiledarnas miner. Bekymrade, bedrövade ? och kanske lite småförbaskade.

Sydsvenskan - 07 jul 14 kl. 05:30

Alliansen vann matchen

Alliansen vann den taktiska matchen mot de rödgröna i Almedalen. Men finalen spelas den 14 september – det är då allt avgörs.Här är partiledarnas dribblingar, brytningar, konstsparkar, mål och självmål under politikerveckan i Visby:Stefan Löfven (S) gjorde avspark med ett tak för antal barn i förskolan: högst femton ungar per grupp.

DI - 20 sep 17 kl. 14:43

Ekonomistudion 20/9: Fokus på budgeten

Ekonomistudion är Di TV:s program som rör sig i skärningspunkten mellan Ekonomi och politik. Ekonomistudion sänds varje vardag klockan 14.45..

Barometern - 28 aug 13 kl. 09:30

Skärp straffen för allvarliga våldsbrott

En av Alliansregeringens viktigare målsättningar inom rättspolitiken har varit att skärpa straffen för allvarliga våldsbrott. Målsättningen omsattes i en reform den 1 juli 2010 då en rad åtgärder vidtogs i detta syfte. Men trots tydliga reformer visar nuvarande statistik att domstolarna inte har dömt ut längre straff för våldsbrott.

Trelleborgs Allehanda - 28 aug 14 kl. 11:38

Alliansen vill skärpa straff

Alliansen lovar att skärpa straffen för allvarliga våldsbrott genom att höja minimistraffen. Samtidigt ska återfallsbrottslingar straffas hårdare.
På en presskonferens påpekar statsminister Fredrik Reinfeldt att våldsbrotten minskar och att brottsligheten ser ut att sjunka.

SN - 10 nov 14 kl. 12:15

Akt 2 i det stora allvarliga spelet

I dag presenterades Allianspartiernas gemensamma oppositionsbudget. Det är den starkaste sammanhållna enheten i riksdagen som levererar gemensam politik. Det tål att minnas i de här sammanhangen.

Kristianstadsbladet - 28 jun 12 kl. 09:00

"På riksnivå hade alliansen fått avgå"

Johan Wänström forskar i kommunstrategiska frågor vid Linköpings Universitet.
Han håller just nu på med en studie som syftar till att undersöka kommuner där ett parti styrt under väldigt lång tid. När ett parti styrt länge är det inte omöjligt att det blir problem, säger han.

Cornucopia - 20 apr 17 kl. 09:33

Ryska försvarsministeriet: Ryssland återinför taktiska kärnvapengranater

Det ryska försvarsministeriets egna TV-kanal TV Zveda rapporterar att Ryssland tänker återinföra taktiska kärnvapengranater. Dessa avrustades och skrotades på 90-talet, men nu vill man skaffa kärnvapen till sin nya stridsvagn T-14 Armata, i ett 152 mm-kalibers utförande.
Taktiskt kärnvapenartilleri avskaffades ensidigt av USA när Sovjetunionen föll, och Ryska Federatinoen följde sedan efter.

Cornucopia - 27 jul 17 kl. 18:08

Alliansen skjuter upp Hultqvists avsättande till starten av Zapad-17

Alliansen backar på en punkt angående försvarsminister Peter Hultqvists avsättande. Han ska nu röstas bort av riksdagen först när riksdagen öppnar den 12:e september. Det är två dagar före den ryska invasionsövningen Zapad-17 drar igång i och runt Östersjön och sämsta tänkbara tidpunkt att stå utan försvarsminister.

Expressen - 13 sep 17 kl. 11:40

Ekonomistudion ger dig koll på pengar och politik

I dag är det premiär för ”Ekonomistudion” – ett nytt program om pengar och politik i Di TV.– Det handlar om skärningspunkten mellan pengar och politik, om förslagen som påverkar näringslivet och om de makroekonomiska faktorer som styr exempelvis räntor och valutor, säger Jon Åsberg, programledare i Di TV..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Arvid Åhlund: Özil-affären är uppförstorad

LEDARE. Att fotboll och politik inte hör ihop är en floskel som inte lirar. Fotboll kan både ena befolkningar, som i Frankrike häromveckan, och leda till krig, som mellan El Salvador och Honduras 1969..

DI - 30 minuter sedan

Urstarkt halvår för schweizisk klockexport

Den schweiziska klockindustrin fick en bra start på 2018. Totalt exporterade alplandet klockor för 10,5 miljarder schweizerfranc, motsvarande 93,8 miljarder kronor, under årets första sex månader vilket var en ökning på 10,5 procent jämfört med samma period 2017. .

DI - 30 minuter sedan

Länsstyrelsen tar över ansvaret för Ljusdalsbranden

Länsstyrelsen tar över ansvaret för den kommunala räddningstjänsten från Ljusdals kommun. Det är andra gången det sker i svensk historia. Första gången var i Västmanland 2014.

DI - 1 timme sedan

Precomp solutions genomför riktad nyemission om cirka 3,6 miljoner

First North-bolaget Precomp Solutions har under måndagen beslutat att genomföra en riktad nyemission om cirka 3,6 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 1 timme sedan

Avvaktande på Wall Street – Halliburton sjunker

De ledande amerikanska börserna inledde veckan utan någon tydlig riktning. USA:s president Donald Trump har hällt bränsle på den geopolitiska elden genom en tweet där han uppmanade Irans president Hassan Rouhani att "aldrig någonsin hota USA igen".     .

DI - 1 timme sedan

Delseger för ÖoB i toffelbråk – slipper uppge hur många "foppatofflor" de sålt

ÖoB har sålt "foppatofflor" i strid mot upphovsrätten, menar den amerikanska skotillverkaren Crocs. Men nu slipper ÖoB att uppge företagshemligheter innan fallet prövats i sin helhet efter en dom i Patent- och marknadsdomstolen..

DI - 1 timme sedan

Trevande på Norden-börserna – Danske Bank steg trots böter

De nordiska börserna inledde veckan trevande. Samlingsindexet Vinx 30 steg 0,2 procent till nivån 937. Helsingforsbörsens OMXH25-index var ned 0,1 procent till nivån 4.

DI - 1 timme sedan

Europabörserna svagt nedåt

Handelsoron ökade under måndagen och de ledande europeiska börserna inledde veckan något lägre. Samlingsindexet Europe Stoxx 600 sjönk 0,2 procent..

DI - 1 timme sedan

Italien öppnar hamnar medan EU-samtal pågår

Räddningsfartyg med migranter kommer att få lägga till i italienska hamnar. Det meddelar Italiens utrikesminister Enzo Moavero Milanesi efter att ha träffat Tysklands dito Heiko Maas i Berlin..

DI - 1 timme sedan

Telia i topp på Stockholmsbörsen

Handeln var avvaktande på Stockholmsbörsen under måndagen då nästa del i handelsstridigheterna senare i veckan inväntades. Goldman Sachs och insynshandel tryckte upp Telia i topp. Sänkta rekommendationer drog ner Kinnevik till botten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.