Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 26 April, 11:50

Dagens PS - 15 sep 17 kl. 12:47

Stockholmsbörsen inför rättaPå måndag startar de unika förhandlingarna. Bakgrunden är att Konkurrensverket i våras lämnade in en stämningsansökan mot Stockholmsbörsen Nasdaq för att ha utnyttjat sin starka marknadsposition mot den mindre konkurrenten Burgundy, skriver Affärsvärlden på nätet. Det är första gången i EU:s historia som en börs hamnar i domstol, framgår det. Stockholmsbörsen krävs på 31 miljoner kronor i böter och konkurrensskadeavgift i en process som drog i gång redan 2010. Representanter för Burgundy – som senare köptes upp av Oslobörsen men skrotades på hösten 2015 – hävdade då att Stockholmsbörsen Nasdaq hade utnyttjat sin marknadsposition och lämnade in klagomål till Konkurrensverket.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Konkurrensverket, Stockholmsbörsen Nasdaq, Burgundy, Affärsvärlden, EU, Oslobörsen, Per Karlsson, AFV, Europa, Stockholmsbörsen, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholmsbörseninför , rätta
DI - 04 maj 15 kl. 10:11

Stockholmsbörsen: Lätta uppgångar

Stockholmsbörsen steg i inledningshandeln efter långhelgen, som föregicks av tre nedgångsdagar på raken. Europabörserna utvecklades blandat kring nollan, och Londonbörsen höll stängt..

DI - 15 nov 13 kl. 13:14

Stockholmsbörsen: Lätta uppgångar på fredagen

Stockholmsbörsen noterar en lätt uppgång i den tidiga eftermiddagshandeln på fredagen. H&M steg efter att ha rapporterat försäljningen i oktober medan Ericsson klättrade på en rekommendationshöjning..

Affärsvärlden - 21 aug 15 kl. 08:53

Bred nedgång väntas på Stockholmsbörsen

Enligt de ledande terminerna väntas Stockholmsbörsen fortsätta den negativa trenden som nu råder och öppna fredagens handeln en bra bit under nollstrecket..

DI - 22 jan 16 kl. 08:40

Stockholmsbörsen: Lyft i sikte

I fredagsöppningen väntas Stockholmsbörsen fortsätta med rejäl indexåterhämtning av årets inledande tapp, där breda SIX Generalindex summerade -10 procent hittills i januari inför dagens handel..

BT - 18 nov 14 kl. 17:53

Rekord på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen slog nytt rekord på tisdagen. OMXS-index stängde på all-time-high, 460,8, efter en uppgång med 0,8 procent. Det gamla rekordet på 460,3 sattes den 4 juli i somras.

BT - 18 nov 14 kl. 16:03

Nytt rekord på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen noterar på eftermiddagen nytt rekord. Strax före klockan 16 har OMXS-index stigit med 0,7 procent till ett nytt all-time-high. Den nya rekordnivån lyder 460,6.

BT - 19 nov 12 kl. 18:04

SAS rusade på Stockholmsbörsen

Aktiekurserna på Stockholmsbörsen steg kraftigt, i linje med de ledande börserna i Europa och Asien.
Flygbolaget SAS rusade med över 20 procent sedan åtta fack skrivit under krisavtalet.
När handeln stängde på Stockholmsbörsen på måndagen hade OMXS-index gått upp 2,2 procent till 326,0.

BT - 23 sep 13 kl. 17:50

Stockholmsbörsen sjönk

Glädjen över fortsatta amerikanska ekonomiska stimulanser blev kortvarig. Osäkerhet om hur länge stödet ska behållas sänkte Stockholmsbörsen på måndagen. Stockholmsbörsens OMXS-index föll 0,8 procent, vilket var i linje med utvecklingen på de ledande Europabörserna.

Cornucopia - 10 sep 16 kl. 15:16

Stockholmsbörsen tvekar - gyllene kors i OMXS30

Stockholmsbörsen tvekade under veckan och orkade inte fortsätta uppåt. Fredagen avslutade med ett tapp på -0.94% för OMXS30.

BT - 07 okt 13 kl. 18:07

Stockholmsbörsen backade

Stockholmsbörsen inledde veckan med att backa 0,4 procent. OMXS-index stängde på 394,5 när USA-oron fortsatte att sätta press nedåt. Hittills har inga framsteg i förhandlingarna om lånetaket rapporterats från Washington.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 minuter sedan

Krönika: Dödsvåldet ökar – har politikerna vaknat?

London gick nyligen om New York i mordstatistiken. Våldsbrottsligheten är inte London unikt, men har börjat leda till en debatt som tidigare saknats på de engelska öarna. Samtidigt visar historisk data på två stora faktorer som gynnar våldsbrottsligheten.

Dagens PS - 45 minuter sedan

DI: Onödigt av Riksbanken

Riksbanken lämnade räntan oförändrad. Tidpunkten för en första räntehöjning sköts också fram till slutet av året, som Dagens PS berättat. Senaste räntemötet var i februari.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Air France-piloterna planerar ny strejk

Fransk-nederländska flygjätten Air France-KLM:s dotterbolag Air France piloter planerar att genomföra en strejk. Strejken kommer att ske 3-4 samt 7-8 maj. Det rapporterar den franska nyhetsbyrån AFP och hänvisar till facken.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Höjer inflationsprognosen – petar inte på styrräntan

Riksbanken har i den penningpolitiska rapporten höjt prognosen för inflationen något för 2018, samtidigt som tillväxtprognosen har sänkts. Reporäntebanan har samtidigt sänkts. Riksbanken lämnar styrräntan oförändrad på minus 0,5 procent och skjuter fram prognosen för nästa höjning till slutet av 2018.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Ledarkollen: S-ras, rasistkort och ickesplittring

Marcus Birro grottar som vanligt ner sig i tidningarnas ledarsidor. Är snacket om Alliansens kollaps överdriven? Har Centern splittrat Alliansen?

Dagens PS - 4 timmar sedan

Åker på ny miljardsmäll – nu ryker 140 flygplan

Flygbolaget Norwegian redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en ökad förlust. Det går i linje med en finansiell uppdatering som bolaget gjorde i mars tidigare i år.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Det går bra nu för statens energijätte…

Statliga energijätten Vattenfall ökade såväl omsättningen och som vinsten i det första kvartalet. Omsättningen uppgick till 44 328 miljoner kronor (40 112), en ökning med 11 procent mot föregående år. Det underliggande rörelseresultatet ökade till 9 359 miljoner kronor (8 408).

Dagens PS - 3 timmar sedan

Misstänkt börsprofil gör comeback

Johan Carlström föreslås som ny styrelseordförande i det på börsen så stukade bolaget Fingerprint Cards. Det skriver Di och hänvisar till kallelsen till bolagets årsstämma. Fyra ledamöter nobbar enligt tidningen att bli omvalda.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Bomben: ”90 miljarder upp i rök” – du betalar

Usla affärer av byggföretagen – skattebetalarna får stå för notan. Det skriver Dagens Industri och hänvisar till Dagens Samhälle Insikt. Enligt artikeln rör det sig om ett slöseri på rekordnivå när börsnoterade jättar som NCC, Skanska och Peab gjort business, som enligt tidningen gjort dem själva till vinnare men skattebetalarna till stora förlorare.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Bankbossen köper aktier – trots resultatmissen

Pär Boman börstankar portföljen för över 6,6 miljoner kronor. Handelsbankens styrelseordförande gjorde aktieköpet i går, onsdag, enligt Finansinspektionens insynslista, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. Boman shoppade då 70.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.