Dagens PS > Ekonomi

Monday, 27 May, 15:06

Dagens PS - 15 sep 17 kl. 12:22

Författare sågar nyrika entreprenörerGör ingen bragd för samhället, menar han. ”Med alltför starkt fokus på snabb exit lär företagen och ägarna i det digitala affärslandskapet inte bidra till samhällsnyttan som tidigare svenska företagsbyggare”, säger Anders Ström till DN. Han har precis släppt boken Sveriges mäktigaste familjer, Företagen, människorna, pengarna och han menar att till skillnad från de mäktiga familjer som boken porträtterar har dagens moderna och framgångsrika tech-miljardärer för bråttom att casha hem. ”Jag är övertygad om att de flesta tech-entreprenörer, om de hade haft bättre tålamod, arbetat mer långsiktigt och ynglat av sig fler verksamheter så är jag säker på att de hade tjänat betydligt mer”, säger författaren i DN-intervjun och fortsätter: ”De kunde ha
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Anders Ström, DN, Sveriges, Sverige, Marcus Wallenberg, Persson, Bennet, Ian, Lukas Lundin, Getinges, Carl Bennet, Veckans Affärers, Johnson, Uggla, Författare, Dagensps

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Författare, sågar, nyrika, entreprenörer
Västerbottens Folkblad - 20 mar 19 kl. 11:52

Musiker och entreprenörer till Mötesplats Lycksele

Artisten Emil Jensen, socialdemokraten Anders Lönnberg och Ishtar Touailat, innovationschef på Tieto. Det är några av namnen som toppar talarlistan på mötesplats Lycksele i maj. Nu är programmet klart till Mötesplats Lycksele som äger rum på Hotell Lappland i Lycksele den 22 och 23 maj.

Entreprenör24 - 10 dec 13 kl. 15:04

Svensken vill vara entreprenör

Visst märker vi att många svenskar vill vara entreprenörer. Och nu har vi fått det på papper. När svenskarna listar sina drömyrken hamnar entreprenör i topp.

YA - 16 jun 12 kl. 12:06

Entreprenör på baksidan

I Ingenmansland tar kulturjournalisten Dan Jönsson med läsaren på en resa till platser på Sveriges baksida.
Jönssons beskrivningar av samhällena och människorna i Bjuv, Ullared, Flen, Sandviken, Ånge, Angered, Fredrika, Urshult, Grängesberg, Säffle och Haparanda har gjort recensenter omväxlande lyriska och rasande. Mest rasande.

Trelleborgs Allehanda - 24 sep 13 kl. 11:01

Författare kritiserar Bonnierförlag


Bonnierförlagen kritiseras av de egna författarna. Enligt Sveriges Radios "Kulturnytt" har ett 30-tal författare, översättare, illustratörer och fotografer knutna till förlagen har gått samman för att förbättra sina villkor, bland annat när det gäller framtida utgivning av deras verk.I dag förhandlar varje författare själv fram sina villkor med Bonnierförlagen, och enligt Sveriges Författarförbunds ordförande Gunnar Ardelius frågar man sig varför man inte, som de andra stora förlagen, har ramavtal som hanterar rättigheter till framtida utgivning och miniminivåer.

Kristianstadsbladet - 24 sep 13 kl. 11:01

Författare kritiserar Bonnierförlag


Bonnierförlagen kritiseras av de egna författarna. Enligt Sveriges Radios "Kulturnytt" har ett 30-tal författare, översättare, illustratörer och fotografer knutna till förlagen har gått samman för att förbättra sina villkor, bland annat när det gäller framtida utgivning av deras verk.I dag förhandlar varje författare själv fram sina villkor med Bonnierförlagen, och enligt Sveriges Författarförbunds ordförande Gunnar Ardelius frågar man sig varför man inte, som de andra stora förlagen, har ramavtal som hanterar rättigheter till framtida utgivning och miniminivåer.

Skånskan - 17 okt 18 kl. 10:04

Vill hitta nya vägar för den klassiska deckaren

2014 författardebuterade Stefan Ahnhem med kriminalromanen Offer utan ansikte och när seriens fjärde bok, Motiv X, nu ligger på bokhandelsdiskarna har han med eftertryck satt Helsingborg på deckarkartan,
– Jag vill ta genren ett steg längre och rasera den klassiska uppbyggnaden, säger han om sitt författarskap.Skånsk deckarkväll:
Den 18 oktober gör Stefan Ahnhem ett gemensamt framträdande med sina skånska författarkollegor Joakim Zander, Mattias Edvardsson och Petra Holst på Akademibokhandeln i Lund med denna artikels författare som moderator.
I samband med det frågade vi honom om …
… vad författarkollegor betyder för honom: ”Det är en intressant fråga skulle jag säga.

DrivaEget - 07 mar 17 kl. 07:10

Ge ut en bok och skapa nya affärer för miljoner

 Inspiration  Har du vad som krävs för att lyckas med en bokutgivning? Nystartade Entreprenörsförlaget vill hjälpa företagare att bli framgångsrika författare. Och samtidigt skapa nya affärer.

Kristianstadsbladet - 13 dec 12 kl. 06:00

Sven Nilsson: "Konstnärer är ingen naturresurs"

Kulturarbetare har långa utbildningar, men tjänar ofta långt under genomsnittet. Författaren Sven Nilsson varnar för att se konstnärer som en oändlig naturresurs.
?

SVT Debatt - 20 mar 14 kl. 12:07

Sverige borde ha fler – inte färre – fristadskonstnärer

FRISTADSKONSTNÄRER Moderata politiker i Gävle kommun har överklagat kommunens beslut att ta emot en fristadskonstnär. Den inställningen tycker jag som kulturminister är beklaglig – i stället borde fler kommuner i Sverige ta ansvar för fristadsnätverket.
Regeringen har varit tydlig och aktiv för att få fler kommuner att bli fristäder.

SmålandsPosten - 23 jul 13 kl. 10:22

Absolut nollEngagerad debutförfattare lyckas med gestaltningen

Om den årliga Pride­paraden på senare år blivi­t något av en folkfest här hemma, och rättig­heterna för HBTQ-­personer har seglat allt högre upp på den politiska­ dagordningen,­ så ser läget betydligt mörkare ut i flera av våra närmsta grannländer. Som i Ryssland. Under Putineran har exempelvis flera ryska städer infört förbud mot att ?

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 5 minuter sedan

Doldis värd 700 miljarder – ska utmana Spotify

Det kinesiska techbolaget Bytedance värderas till ofattbara 700 miljarder kronor. Det nästintill okända bolaget har utvecklat den populära video-appen TikTok – och nu ryktas det om expansion till både musik- och smartphone-industrin.  Det rapporterar Di Digital med hänvisning till Bloomberg och Financial Times.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Strukturexperten: Så blir du mindre stressad

Kalendern är smockfull av möten och övertidstimmarna alldeles för många. Här är expertens tips på hur du minskar stressen på jobbet. ”Om du börjar med ett stort problem och du samtidigt är stressad och har för mycket att göra är det väldigt lätt att misslyckas”, säger strukturexperten David Stiernholm i en artikel i Dagens Nyheter.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Elon Musks rymdsatsning tar in nästan 10 miljarder

Elon Musks bolag SpaceX har i år tagit in mer kapital än tidigare trott. Bolaget är den ledande privata aktören på rymdmarknaden. SpaceX-chefen Elon Musk har tidigare sagt att två finansieringsrundor var övertecknade.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Experten: Tänk på detta inför bostadsköpet

Innan du köper din drömlägenhet kan det vara värt att påminna sig själv om vad man faktiskt betalar för – och vilka förväntningar föreningen har på dig. Det skriver Annika Creutzer, Svenska Dagbladets privatekonomiska expert. ”Du köper inte en lägenhet.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Bloomberg: Svag krona slår hårt mot Sverige

En historiskt svag krona – och en nedåttrend som inte ser ut att ge med sig – kan orsaka stor skada på den svenska ekonomin. Det skriver Bloomberg. Den svenska kronan har haft årets brantaste ras av världens stora valutor, och inget trendbrott är ännu i sikte – om inte Riksbanken gör någonting.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Tillväxtländerna som har tagit fasta på tillväxt


Tillväxtmarknader utanför västvärlden har genererat hög avkastning och vuxit stabilt. Kina är redan förbi USA och innan 2030 kliver även Indien förbi. Den västerländska hegemonin är över.

Dagens PS - 5 timmar sedan

5 tillväxtmarknader du måste ha koll på


Visste du att emerging markets i exempelvis Asien och Latinamerika snart utgör en majoritet av de största ekonomierna? Därför är det inte helt osannolikt att framtida innovationer kommer från Kina eller Indien. Här listar vi fem emerging markets-länder som går mot att bli superekonomier inom kort.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Här är Elon Musks Tesla-race i nya tunneln

Läs om tv-spelsberoende, Amazons aktiepris och Elon Musks Tesla-race – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. ”Gaming-sjukan” erkänd av Världshälsoorganisationen  Att vara beroende av tv-spel är numera erkänt som en sjukdom av FN-organet World Health Organization (WHO), rapporterar Mashable.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Säkerställda fastighetslån – en krockkudde mot börssvängningar

När börsen svajar ökar efterfrågan på alternativa tillgångsslag som genererar avkastning oberoende av börsen. På Tessin kan sparare investera i värden som går att ta på, se och förstå, som fastigheter. Behovet av alternativa finansieringskällor bland fastighetsutvecklare ökade markant i samband med att Basel III-reglerna infördes.

Dagens PS - 7 timmar sedan

”Vi har sjukt många högskolepoäng i lokalen”

Kompetenstunga svenskbolaget Acosenses revolutionerande mätteknik – den första i sitt slag i världen – sänker kostnaderna drastiskt för processindustrin. Nu gör bolaget en nyemission på 18,7 miljoner kronor. ”Det är en unik möjlighet att gå in i ett bolag som helt klart sticker ut”, säger vd:n Karl Nilsson.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.