DI > Ekonomi

Saturday, 20 January, 23:38

DI - 15 sep 17 kl. 09:36

Kina: Alla måste ta ansvar för läget på koreahalvönKina fördömer Nordkoreas senaste agerande, men det är inte Kina som har nyckeln till frågan om stabilitet på den koreanska halvön, utan alla parter bör ta sitt ansvar. Det uppgav Kinas utrikesdepartement på fredagen, efter att Nordkorea åter skjutit en robot över japanskt territorium..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Nordkoreas, Kina, Kinas, Nordkorea

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KinaAlla måste ta , ansvarför , läget, koreahalvön
HBL - 06 apr 13 kl. 10:34

Niinistö manar till sans på Koreahalvön

Läget är oroväckande och man borde nu få ett slut på den allt hårdare retoriken. Det säger president Niinistö om krisen på Koreahalvön.Krigshotet från Nordkorea kommer med all säkerhet upp på agendan under president Sauli Niinistös officiella besök i Kina de närmaste dagarna.

UNT - 29 aug 17 kl. 10:32

Kina: Läget på Koreahalvön vid en brytpunkt

Spänningarna på Koreahalvön har "nått en brytpunkt", enligt Kina..

BT - 20 mar 13 kl. 08:34

Kina vill se dialog på Koreahalvön

Kina är villigt att arbeta för dialog mellan Nord- och Sydkorea eftersom stabilitet på Koreahalvön också ligger i Kinas intresse, meddelar det kinesiska utrikesdepartementet i ett uttalande på onsdagen. I ett telefonsamtal till sin sydkoreanska motpart ska Kinas president Xi Jinping ha sagt att Kina månar om att garantera "fred och stabilitet" på Koreahalvön. Kina är Nordkoreas enda diplomatiska och ekonomiska allierade men förhållandet har på senaste tiden ansträngts bland annat av nya nordkoreanska kärnvapenprover..

YLE - 17 jan 15 kl. 16:20

Kina har växt sig ur kläderna

Den flera decennier långa kinesiska strävan att bli den största ekonomin i världen håller på att förverkligas. Men med ekonomisk makt kommer också ansvar, som inte nödvändigtvis gynnar Finland. Mäter man konsumtionen i inhemsk valuta, beräknas Kina i höst ha gått förbi USA som den största ekonomin.

SR - 04 jul 17 kl. 05:00

Kina varnar för ökad spänning på Koreahalvön

Situationen på Koreahalvön riskerar att bli okontrollerad och konsekvenserna av det kan bli katastrofala. Det budskapet förmedlade Kina när landet nu tar över ordförandeskapet efter Sverige i FNs säkerhetsråd..

YLE - 23 okt 14 kl. 04:20

Försäkring täckte inte sjukhusvård i Kina

Läs det finstilta och ställ frågor. Det är Vasabon Elisabet Rantschukoffs råd till alla reseförsäkringstagare. Hon for iväg till Kina i augusti för att jobba som lärare i engelska och för ett par veckor sedan insjuknade hon och lades in på sjukhus.

SvD - 29 apr 16 kl. 12:31

Protester mot USA:s raketplaner på Koreahalvön

Ryssland och Kina vänder sig mot USA:s beslut att placera ut ett robotförsvarssystem på Koreahalvön..

VBL - 02 apr 13 kl. 10:19

Kina beklagar Nordkoreas beslut

Kina beklagar att Nordkorea beslutat att åter starta en kärnkraftsreaktor för att driva sitt kärnvapenprogram. Kina manar till lugn medan spänningen stiger på Koreahalvön..

Helsingborgs Dagblad - 12 apr 13 kl. 00:49

USA ber Kina om hjälp med Nordkorea

Kina måste använda allt sitt inflytande för att stoppa Nordkoreas "destabilisering" på Koreahalvön, säger en högt uppsatt regeringstjänsteman som reser tillsammans med utrikesminister John Kerry till Seoul i Sydkorea. Det är viktigt både regionalt och globalt, säger han och poängterar att Nordkoreas strävan att få fram kärnvapenbestyckade robotar ger Kina och USA ett viktigt gemensamt mål för kärnvapennedrustning..

BT - 08 jun 14 kl. 15:58

Förseningar får folk att byta tåget

Nästan var tredje svensk har någon gång valt bort tåget när de ska resa på grund av rädsla för komma för sent, visar en undersökning bland 1 000 personer som Sifo gjort för Svenska Dagbladet. Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) är bekymrad."Det är självklart inte bra att resenärer känner att de måste välja bort tåg för att komma i tid.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Tusentals kvinnor i nya protester mot Trump

Tusentals människor har samlats runt om i USA för den andra kvinnomarschen i protest mot president Donald Trump. Demonstrationer i Washington, New York, Los Angeles och omkring 250 andra städer har som syfte att få in fler feminister i mellanårsvalet. "Vi kommer att göra våra röster hörda vid omröstningarna i höst", säger en av arrangörerna, Emily Patton, i Washington..

DI - 2 timmar sedan

Hennes sittjeans utmanar modevärlden

Louise Linderoths examenskollektion från Textilhögskolan i Borås gav eko över hela världen och blev hyllad av Vogue. Nu backas hon av jeansmärket Dr Denims nystartade fond, för att göra jeans till dem som sitter ned..

DI - 3 timmar sedan

Republikansk tungviktare: "Få slut på galenskapen"

Republikanernas ledare i senaten Mitch McConnell, vill återuppta partiöverskridande diskussioner för att öppna USA:s statsapparat igen. Men president Donald Trump tänker inte förhandla innan Demokraterna "slutar spela spel", meddelar Vita huset..

DI - 3 timmar sedan

Assistent stal toppchefens lyxviner

En assistent till en av de högsta cheferna på investmentbanken Goldman Sachs har enligt amerikanska myndigheter stulit och sålt vidare franska årgångsviner med ett uppskattat värde på 1,2 miljon dollar, eller knappt 10 miljoner kronor. Det skriver New York Times..

DI - 4 timmar sedan

Rusning till Aktietorget

Aktietorget inleder året i raketfart med fyra nynoteringar och ytterligare två bolag står på tur innan januari är över. Men utvecklingen kan vända tvärt, menar Avanzas sparekonom Claes Hemberg. ”Får vi en sättning på säg 10 procent så kommer nynoteringsfloden abrupt att stoppas”, säger han..

DI - 4 timmar sedan

Rivstart på Aktietorget kan bli kortlivad

Aktietorget inleder året i raketfart med fyra nynoteringar och ytterligare två bolag står på tur innan januari är över. En börsens sista suck, menar Avanzas sparekonom Claes Hemberg. ”Får vi en sättning på säg 10 procent så kommer nynoteringsfloden abrupt att stoppas”, säger han..

DI - 4 timmar sedan

Norra Europas största lerfyndighet finns i Östersund

Efter en brand i anläggningen 1985 levererar Tegelbolaget lönsamma glaseringar av andra producenters tegel i stället. Men företaget sitter fortfarande på Norra Europas största lerfyndighet och kittlande möjligheter. Om de vill..

DI - 4 timmar sedan

Personliga bilskyltar som fick avslag

Förra året skaffade 3.373 svenskar personliga registreringsskyltar. Men det är inte alla budskap som Transportstyrelsen godkänner..

DI - 5 timmar sedan

Impulsköpen en allt girigare ficktjuv

Svenskarna lägger alltmer pengar på godis och läsk, enligt en rapport från Nordea – ett snaskande som kan kosta upp till 20.000 kronor om året..

DI - 5 timmar sedan

Pensionärer reser för miljarder

Svenska pensionärer reser mer än många tror. Varje år spenderar Sveriges seniorer drygt 70 miljarder kronor på resande, enligt en undersökning från Seniorbarometern..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.