DI > Ekonomi

Monday, 23 October, 06:28

DI - 15 sep 17 kl. 09:36

Kina: Alla måste ta ansvar för läget på koreahalvönKina fördömer Nordkoreas senaste agerande, men det är inte Kina som har nyckeln till frågan om stabilitet på den koreanska halvön, utan alla parter bör ta sitt ansvar. Det uppgav Kinas utrikesdepartement på fredagen, efter att Nordkorea åter skjutit en robot över japanskt territorium..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Nordkoreas, Kina, Kinas, Nordkorea

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KinaAlla måste ta , ansvarför , läget, koreahalvön
HBL - 06 apr 13 kl. 10:34

Niinistö manar till sans på Koreahalvön

Läget är oroväckande och man borde nu få ett slut på den allt hårdare retoriken. Det säger president Niinistö om krisen på Koreahalvön.Krigshotet från Nordkorea kommer med all säkerhet upp på agendan under president Sauli Niinistös officiella besök i Kina de närmaste dagarna.

UNT - 29 aug 17 kl. 10:32

Kina: Läget på Koreahalvön vid en brytpunkt

Spänningarna på Koreahalvön har "nått en brytpunkt", enligt Kina..

BT - 20 mar 13 kl. 08:34

Kina vill se dialog på Koreahalvön

Kina är villigt att arbeta för dialog mellan Nord- och Sydkorea eftersom stabilitet på Koreahalvön också ligger i Kinas intresse, meddelar det kinesiska utrikesdepartementet i ett uttalande på onsdagen. I ett telefonsamtal till sin sydkoreanska motpart ska Kinas president Xi Jinping ha sagt att Kina månar om att garantera "fred och stabilitet" på Koreahalvön. Kina är Nordkoreas enda diplomatiska och ekonomiska allierade men förhållandet har på senaste tiden ansträngts bland annat av nya nordkoreanska kärnvapenprover..

YLE - 17 jan 15 kl. 16:20

Kina har växt sig ur kläderna

Den flera decennier långa kinesiska strävan att bli den största ekonomin i världen håller på att förverkligas. Men med ekonomisk makt kommer också ansvar, som inte nödvändigtvis gynnar Finland. Mäter man konsumtionen i inhemsk valuta, beräknas Kina i höst ha gått förbi USA som den största ekonomin.

SR - 04 jul 17 kl. 05:00

Kina varnar för ökad spänning på Koreahalvön

Situationen på Koreahalvön riskerar att bli okontrollerad och konsekvenserna av det kan bli katastrofala. Det budskapet förmedlade Kina när landet nu tar över ordförandeskapet efter Sverige i FNs säkerhetsråd..

YLE - 23 okt 14 kl. 04:20

Försäkring täckte inte sjukhusvård i Kina

Läs det finstilta och ställ frågor. Det är Vasabon Elisabet Rantschukoffs råd till alla reseförsäkringstagare. Hon for iväg till Kina i augusti för att jobba som lärare i engelska och för ett par veckor sedan insjuknade hon och lades in på sjukhus.

SvD - 29 apr 16 kl. 12:31

Protester mot USA:s raketplaner på Koreahalvön

Ryssland och Kina vänder sig mot USA:s beslut att placera ut ett robotförsvarssystem på Koreahalvön..

VBL - 02 apr 13 kl. 10:19

Kina beklagar Nordkoreas beslut

Kina beklagar att Nordkorea beslutat att åter starta en kärnkraftsreaktor för att driva sitt kärnvapenprogram. Kina manar till lugn medan spänningen stiger på Koreahalvön..

Helsingborgs Dagblad - 12 apr 13 kl. 00:49

USA ber Kina om hjälp med Nordkorea

Kina måste använda allt sitt inflytande för att stoppa Nordkoreas "destabilisering" på Koreahalvön, säger en högt uppsatt regeringstjänsteman som reser tillsammans med utrikesminister John Kerry till Seoul i Sydkorea. Det är viktigt både regionalt och globalt, säger han och poängterar att Nordkoreas strävan att få fram kärnvapenbestyckade robotar ger Kina och USA ett viktigt gemensamt mål för kärnvapennedrustning..

BT - 08 jun 14 kl. 15:58

Förseningar får folk att byta tåget

Nästan var tredje svensk har någon gång valt bort tåget när de ska resa på grund av rädsla för komma för sent, visar en undersökning bland 1 000 personer som Sifo gjort för Svenska Dagbladet. Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) är bekymrad."Det är självklart inte bra att resenärer känner att de måste välja bort tåg för att komma i tid.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Sydkoreas export steg preliminärt 6,9 procent

Sydkoreas export steg preliminärt med 6,9 procent under de första 20 dagarna i oktober jämfört med samma period året före. Importen ökade med 3,1 procent..

DI - 15 minuter sedan

Pristillväxten på bostäder sjönk i Kina

Priserna på nya bostäder steg i 44 av Kinas 70 största städer i september jämfört föregående månad. Priserna sjönk i 18 städer. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 1 timme sedan

Försvarets hundköp kan vara olagliga

Försvarsmakten kan ha brutit mot lagen när myndigheten utan att annonsera ut en offentlig upphandling köpt schäferhundar för över 12 miljoner kronor, rapporterar Sveriges Radios Ekot..

DI - 1 timme sedan

Italienska regioner röstade för mer självstyre

Två rika regioner i norra Italien har röstat för ett ökat självstyre gentemot regeringen i Rom. En fjärdedel av Italiens befolkning bor i områdena..

DI - 1 timme sedan

Glädjeskutt på Tokyobörsen efter Shinzo Abes valseger

HONGKONG. Tokyobörsen tog glädjeskutt efter att premiärminister Shinzo Abe vunnit söndagens rysarval. Nu väntas landets ekonomiska stimulanspaket intensifieras..

DI - 1 timme sedan

Detta händer måndagen 23 oktober

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Wihlborgs (kl 7.30), Inwido (kl 7.45), Corem Property (kl 8.

DI - 7 timmar sedan

Krönika: Kinesisk orgie i brylkräm

Att vara chef är stressande. Men att vara ledare för ett helt land – med ekonomiska problem, växande sjukvårdsköer och terrorattacker – borde vara nog för att göra vem som helst gråhårig. Men inte i Kina..

DI - 8 timmar sedan

Litet teknikbolag lockar tunga namn

Den planerade noteringen ställdes in. I stället startar industriföretaget Flexenclosure om med nytt kapital. Nye ordföranden Lars Thunell är en av flera kända näringslivsprofiler som ser stor potential i det lilla teknikbolaget..

DI - 9 timmar sedan

Ulf Petersson: Positiv kursreaktion att vänta på Securitasrapport

Säkerhetsbolaget Securitas niomånadersrapport var inte lika händelserik som sättet den presenterades på efter att bolaget tvingats snabbrapportera resultatsiffrorna sedan att en hög medarbetare i fredags kväll blivit bestulen på bland annat arbetsmaterial som berörde rapporten. Stölden gjorde att Securitas skickade ut rapporten på söndagskvällen i stället för som tänkt nästkommande fredag..

DI - 10 timmar sedan

Resultatet något lägre än väntat för Securitas

Securitas tidigarelagda rapport visar att koncernen förbättrar försäljningen och rörelseresultatet. Lönsamheten sjunker dock något..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.