DI > Ekonomi

Monday, 20 August, 17:03

DI - 15 sep 17 kl. 09:36

Kina: Alla måste ta ansvar för läget på koreahalvönKina fördömer Nordkoreas senaste agerande, men det är inte Kina som har nyckeln till frågan om stabilitet på den koreanska halvön, utan alla parter bör ta sitt ansvar. Det uppgav Kinas utrikesdepartement på fredagen, efter att Nordkorea åter skjutit en robot över japanskt territorium..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Nordkoreas, Kina, Kinas, Nordkorea

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KinaAlla måste ta , ansvarför , läget, koreahalvön
HBL - 06 apr 13 kl. 10:34

Niinistö manar till sans på Koreahalvön

Läget är oroväckande och man borde nu få ett slut på den allt hårdare retoriken. Det säger president Niinistö om krisen på Koreahalvön.Krigshotet från Nordkorea kommer med all säkerhet upp på agendan under president Sauli Niinistös officiella besök i Kina de närmaste dagarna.

UNT - 29 aug 17 kl. 10:32

Kina: Läget på Koreahalvön vid en brytpunkt

Spänningarna på Koreahalvön har "nått en brytpunkt", enligt Kina..

BT - 20 mar 13 kl. 08:34

Kina vill se dialog på Koreahalvön

Kina är villigt att arbeta för dialog mellan Nord- och Sydkorea eftersom stabilitet på Koreahalvön också ligger i Kinas intresse, meddelar det kinesiska utrikesdepartementet i ett uttalande på onsdagen. I ett telefonsamtal till sin sydkoreanska motpart ska Kinas president Xi Jinping ha sagt att Kina månar om att garantera "fred och stabilitet" på Koreahalvön. Kina är Nordkoreas enda diplomatiska och ekonomiska allierade men förhållandet har på senaste tiden ansträngts bland annat av nya nordkoreanska kärnvapenprover..

YLE - 17 jan 15 kl. 16:20

Kina har växt sig ur kläderna

Den flera decennier långa kinesiska strävan att bli den största ekonomin i världen håller på att förverkligas. Men med ekonomisk makt kommer också ansvar, som inte nödvändigtvis gynnar Finland. Mäter man konsumtionen i inhemsk valuta, beräknas Kina i höst ha gått förbi USA som den största ekonomin.

YLE - 23 okt 14 kl. 04:20

Försäkring täckte inte sjukhusvård i Kina

Läs det finstilta och ställ frågor. Det är Vasabon Elisabet Rantschukoffs råd till alla reseförsäkringstagare. Hon for iväg till Kina i augusti för att jobba som lärare i engelska och för ett par veckor sedan insjuknade hon och lades in på sjukhus.

SR - 04 jul 17 kl. 05:00

Kina varnar för ökad spänning på Koreahalvön

Situationen på Koreahalvön riskerar att bli okontrollerad och konsekvenserna av det kan bli katastrofala. Det budskapet förmedlade Kina när landet nu tar över ordförandeskapet efter Sverige i FNs säkerhetsråd..

SvD - 29 apr 16 kl. 12:31

Protester mot USA:s raketplaner på Koreahalvön

Ryssland och Kina vänder sig mot USA:s beslut att placera ut ett robotförsvarssystem på Koreahalvön..

BT - 08 jun 14 kl. 15:58

Förseningar får folk att byta tåget

Nästan var tredje svensk har någon gång valt bort tåget när de ska resa på grund av rädsla för komma för sent, visar en undersökning bland 1 000 personer som Sifo gjort för Svenska Dagbladet. Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) är bekymrad."Det är självklart inte bra att resenärer känner att de måste välja bort tåg för att komma i tid.

VBL - 02 apr 13 kl. 10:19

Kina beklagar Nordkoreas beslut

Kina beklagar att Nordkorea beslutat att åter starta en kärnkraftsreaktor för att driva sitt kärnvapenprogram. Kina manar till lugn medan spänningen stiger på Koreahalvön..

Helsingborgs Dagblad - 12 apr 13 kl. 00:49

USA ber Kina om hjälp med Nordkorea

Kina måste använda allt sitt inflytande för att stoppa Nordkoreas "destabilisering" på Koreahalvön, säger en högt uppsatt regeringstjänsteman som reser tillsammans med utrikesminister John Kerry till Seoul i Sydkorea. Det är viktigt både regionalt och globalt, säger han och poängterar att Nordkoreas strävan att få fram kärnvapenbestyckade robotar ger Kina och USA ett viktigt gemensamt mål för kärnvapennedrustning..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

New York-börser: Klädjätte lyfter till ny rekordnivå

New York-börserna inledde måndagen oregelbundet med viss dragning uppåt efter viss optimism om att framsteg görs för att lösa handelskonflikten mellan USA och Kina. Kursuppgången var dock mindre än på de ledande europeiska börserna. Teslas aktie tappade något sedan banken JP Morgan sänkt sin riktkurs på elbilstillverkaren.

DI - 15 minuter sedan

Synact Pharma får positiva data från studie

Läkemedelsutvecklaren Synact Pharma har erhållit positiva data från en preklinisk studie inom nefrotisk syndrom (NS) för läkemedelskandidaten AP1189.  Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 30 minuter sedan

Johan Rockström: Vi kan sätta slutdatum för diesel och bensin

Var är bristen på kunskap som allra störst? Över de globala miljörisker vi står inför, eller över de stora möjligheter som hållbarhet erbjuder? Jag är osäker, vilket förstärker känslan av frustration..

DI - 30 minuter sedan

Räntor och valutor: Turkiska liran försvagas efter sänkt kreditbetyg

Europeiska statspappersräntor noterade mestadels endast mindre nettorörelser på måndagen, men italienska räntor sjönk 4-6 trots viss oro efter uppgifterna om att den italienska regeringen planerar att satsa upp till 80 miljarder euro på infrastruktur..

DI - 45 minuter sedan

V-ledamot kritiseras – nekar till att driva egen kampanj

Riksdagsledamoten Amineh Kakabavehs (V) blogg samlade in pengar till hennes personvalskampanj – trots att Vänsterpartiet är emot att kandidaterna driver egna kampanjer. Men Kakabaveh nekar till inblandning. ”Jag bedriver inte en personvalskampanj”, säger hon..

DI - 45 minuter sedan

Lägre försäljning i tyska klädhandeln

Försäljningen i tyska klädbutiker sjönk med 4 procent under vecka 33 i förhållande till motsvarande vecka föregående år..

DI - 1 timme sedan

Leovegas-chef säljer aktier

Gamblingbolaget Leovegas produktchef, Jarl Modén, sålde i fredags 15.000 aktier till snittkurs om 62,99 kronor..

DI - 1 timme sedan

Mediehusen kräver svar av Kristersson efter Balis DN-attack

"Press E to destroy DN" har den moderate riksdagsmannen Hanif Bali skrivit under ett bildmontage där han själv poserar med en automatpistol i varje hand och två automatkarbiner slängda över ryggen..

DI - 1 timme sedan

Sveriges byggindustrier: Vi måste marknadsanpassa hyrorna

För första gången på över fem år minskar bostadsbyggandet av nya lägenheter under det första halvåret, enligt siffror från Statistiska Centralbyrån (SCB). "Vi har många medlemmar som är väldigt oroliga över det här", säger Fredrik Isaksson, chefsekonom på Sveriges Byggindustrier..

DI - 1 timme sedan

H&M öppnar ytterligare outletbutik

H&M:s nya outlet-satsning Afound öppnar nästa vecka sin tredje och hittills största butik i Skärholmen Centrum i Stockholm. Det rapporterar Breakit..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.