DI > Ekonomi

Thursday, 26 April, 11:47

DI - 15 sep 17 kl. 09:36

Kina: Alla måste ta ansvar för läget på koreahalvönKina fördömer Nordkoreas senaste agerande, men det är inte Kina som har nyckeln till frågan om stabilitet på den koreanska halvön, utan alla parter bör ta sitt ansvar. Det uppgav Kinas utrikesdepartement på fredagen, efter att Nordkorea åter skjutit en robot över japanskt territorium..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Nordkoreas, Kina, Kinas, Nordkorea

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KinaAlla måste ta , ansvarför , läget, koreahalvön
HBL - 06 apr 13 kl. 10:34

Niinistö manar till sans på Koreahalvön

Läget är oroväckande och man borde nu få ett slut på den allt hårdare retoriken. Det säger president Niinistö om krisen på Koreahalvön.Krigshotet från Nordkorea kommer med all säkerhet upp på agendan under president Sauli Niinistös officiella besök i Kina de närmaste dagarna.

UNT - 29 aug 17 kl. 10:32

Kina: Läget på Koreahalvön vid en brytpunkt

Spänningarna på Koreahalvön har "nått en brytpunkt", enligt Kina..

BT - 20 mar 13 kl. 08:34

Kina vill se dialog på Koreahalvön

Kina är villigt att arbeta för dialog mellan Nord- och Sydkorea eftersom stabilitet på Koreahalvön också ligger i Kinas intresse, meddelar det kinesiska utrikesdepartementet i ett uttalande på onsdagen. I ett telefonsamtal till sin sydkoreanska motpart ska Kinas president Xi Jinping ha sagt att Kina månar om att garantera "fred och stabilitet" på Koreahalvön. Kina är Nordkoreas enda diplomatiska och ekonomiska allierade men förhållandet har på senaste tiden ansträngts bland annat av nya nordkoreanska kärnvapenprover..

YLE - 17 jan 15 kl. 16:20

Kina har växt sig ur kläderna

Den flera decennier långa kinesiska strävan att bli den största ekonomin i världen håller på att förverkligas. Men med ekonomisk makt kommer också ansvar, som inte nödvändigtvis gynnar Finland. Mäter man konsumtionen i inhemsk valuta, beräknas Kina i höst ha gått förbi USA som den största ekonomin.

YLE - 23 okt 14 kl. 04:20

Försäkring täckte inte sjukhusvård i Kina

Läs det finstilta och ställ frågor. Det är Vasabon Elisabet Rantschukoffs råd till alla reseförsäkringstagare. Hon for iväg till Kina i augusti för att jobba som lärare i engelska och för ett par veckor sedan insjuknade hon och lades in på sjukhus.

SR - 04 jul 17 kl. 05:00

Kina varnar för ökad spänning på Koreahalvön

Situationen på Koreahalvön riskerar att bli okontrollerad och konsekvenserna av det kan bli katastrofala. Det budskapet förmedlade Kina när landet nu tar över ordförandeskapet efter Sverige i FNs säkerhetsråd..

SvD - 29 apr 16 kl. 12:31

Protester mot USA:s raketplaner på Koreahalvön

Ryssland och Kina vänder sig mot USA:s beslut att placera ut ett robotförsvarssystem på Koreahalvön..

VBL - 02 apr 13 kl. 10:19

Kina beklagar Nordkoreas beslut

Kina beklagar att Nordkorea beslutat att åter starta en kärnkraftsreaktor för att driva sitt kärnvapenprogram. Kina manar till lugn medan spänningen stiger på Koreahalvön..

Helsingborgs Dagblad - 12 apr 13 kl. 00:49

USA ber Kina om hjälp med Nordkorea

Kina måste använda allt sitt inflytande för att stoppa Nordkoreas "destabilisering" på Koreahalvön, säger en högt uppsatt regeringstjänsteman som reser tillsammans med utrikesminister John Kerry till Seoul i Sydkorea. Det är viktigt både regionalt och globalt, säger han och poängterar att Nordkoreas strävan att få fram kärnvapenbestyckade robotar ger Kina och USA ett viktigt gemensamt mål för kärnvapennedrustning..

BT - 08 jun 14 kl. 15:58

Förseningar får folk att byta tåget

Nästan var tredje svensk har någon gång valt bort tåget när de ska resa på grund av rädsla för komma för sent, visar en undersökning bland 1 000 personer som Sifo gjort för Svenska Dagbladet. Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) är bekymrad."Det är självklart inte bra att resenärer känner att de måste välja bort tåg för att komma i tid.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Hemsö ökar intäkterna

Fastighetsbolaget Hemsö, som är inriktat på samhällsfastigheter, ökade hyresintäkterna och förvaltningsresultatet i första kvartalet 2018 jämfört med samma kvartal i fjol..

DI - 15 minuter sedan

Jan Wäreby: "Han är ju storägare i bolaget"

Det ligger ingen dramatik bakom ordförandebytet i Fingerprint Cards styrelse, där nu storägaren Johan Carlström föreslås bli ny ordförande. Det menar den avgående ordföranden Jan Wäreby till Nyhetsbyrån Direkt..

DI - 15 minuter sedan

Tyskland räknar med USA-tullar från maj

Den tyska regeringen räknar med att president Donald Trump vid månadsskiftet tar bort de tillfälliga undantagen för stål och aluminium från EU. Tullhotet har bland annat pressat SSAB-aktien rejält..

DI - 30 minuter sedan

Ingen utdelning i Safe at Sea

Aktieägarna i räddningsbåtstillverkaren Safe at Sea kallas till årsstämma torsdagen den 24 maj i Hisings Backa..

DI - 30 minuter sedan

Disney World ska anställa 3.500 personer

Disney World i Orlando, Florida, är ute efter att fylla 3 500 positioner inför sommarsäsongen, enligt CNN Money..

DI - 30 minuter sedan

Kicks öppnar ny flaggskeppsbutik

Den Axel Johnson-ägda kosmetikakedjan Kicks ska öppna en fjärde flaggskeppsbutik i köpcentrumet Gallerian i Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Bokhandelskedja såld till hedgefond

Bokhandelskedjan Waterstones har sålts till den brittiska delen av den amerikanska hedgefonden Elliot Advisors.  Det skriver Financial Times..

DI - 30 minuter sedan

Vadsbo Switch Tech tar exportorder

Vadsbo Switch Tech, listat på Aktietorget, har tecknat avtal med en exportkund inom smart belysning och sakernas internet (IoT). Bolaget har mottagit en första order värd 0,6 miljoner kronor för leverans under andra kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 30 minuter sedan

Invisio backar på bred front

Kommunikationsutrustningsbolaget Invisio hade en omsättning på 84,2 miljoner kronor under första kvartalet (87,9), en minskning med 4 procent jämfört med motsvarande period föregående år..

DI - 45 minuter sedan

Islands arbetslöshet ökar

Islands arbetslöshet ökade till 2,5 procent i mars. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.