YLE > Svenskfinland

Saturday, 23 February, 16:51

YLE - 14 sep 17 kl. 17:47

Stor olycksövning ombord på Wasa Express – 120 passagerare räddades ur havetPå torsdag ordnades storolycksövningen Sommarö ombord på Wasa Express. Det är viktigt att öva så man är redo om olyckan är framme på riktigt, säger räddningsledare. På morgonen gick larmet vid räddningscentralen i Åbo. Wasa Express begärde assistans då en brand brutit ut på bildäck. Branden på bildäck eskalerade snabbt och en kemikaliecontainer fick skador.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Wasa Express, Sommarö, Åbo, Express, Pasi Kettunen, Sommarö2017, Easa Express, Vasa, Jukka Tyni, Kvarken, Röda, Finlands, En, Jasmine Soini, Soini, Jasmine, Västra Finlands, Torbjörn Enroth, Enroth, Kustbevakningen, Korsholm, MIRG, Helsingfors, Sjöavdelning, Sjöräddningssällskaps, Molpe, Navigation Services Finland Oy, ANS Finland, VAMIA

Dela artikeln

131 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stor, olycksövning, ombord, Wasa, Express, 120, passagerare, räddades, ur havet
YLE - 14 sep 17 kl. 17:47

Stor olycksövning ombord på Wasa Express – 120 passagerare räddades från havet

På torsdag ordnades storolycksövningen Sommarö ombord på Wasa Express. Det är viktigt att öva så man är redo om olyckan är framme på riktigt, säger räddningsledare. På morgonen gick larmet vid räddningscentralen i Åbo.

YLE - 12 sep 17 kl. 10:42

Larmet går på Wasa Express på torsdag - stor olycksövning på Kvarken

På torsdag kan man såväl se som höra en storolycksövning utanför Vasa. Övningen inleds med en brand på bildäcket på Wasa Express. Flera myndigheter och frivilliga är involerade i övningen som går under namnet Sommarö.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Stor olycksövning i Säffle

Larmet gick. Två bilar hade frontalkrockat i vad som måste ha varit hög fart. Flera var mycket svårt skadade.

DalaDemokraten - 03 okt 17 kl. 17:00

Två döda i realistisk olycksövning med buss

Klockan fyra minuter över sex på måndagskvällen gick larmet. En buss hade krockat med en personbil i en svår olycka med många skadade. Det var förutsättningen när räddningstjänst, sjukvård, polis och tull ryckte ut i en stor gemensam övning.

Dalarnas tidningar - 03 okt 17 kl. 17:00

Två döda i realistisk olycksövning med buss

Klockan fyra minuter över sex på måndagskvällen gick larmet. En buss hade krockat med en personbil i en svår olycka med många skadade. Det var förutsättningen när räddningstjänst, sjukvård, polis och tull ryckte ut i en stor gemensam övning.

YLE - 09 sep 15 kl. 20:32

Stor repövning i Syndalen

Den största repetitionsövningen på flera år inom Nylands brigad pågår som bäst i Syndalen i Hangö. Granatkastarna är också fler än någonsin tidigare. Fram till fredag deltar 254 reservister i Nylands brigads repetitionsövning.

YLE - 24 sep 14 kl. 20:03

Stor katastrofövning vid UPM Kymmene i Jakobstad

Räddningsverket, fabrikens brandkår, kustbevakningen, polis och ambulanser deltog i en realistisk övning på UPM Kymmenes fabrik i Jakobstad på onsdagen. En truckgaffel hade punkterat klordioxidtanken och ett stort gasmoln drev över fabriksområdet mot bosättningen. Sju arbetare var allvarligt skadade, en var död.

Västerbottens Folkblad - 01 okt 15 kl. 08:53

Stor krisövning i Lycksele

I dag på förmiddagen kommer det synas många blåljus i Lycksele. Räddningstjänst och sjukvård deltar nämligen i en stor övning.  Övningen drar igång just efter nio och slutar vid tolv.

GöteborgsPosten - 23 maj 17 kl. 10:34

Stor evakueringsövning i centrala Stockholm

Under tisdagsförmiddagen pågår en stor evakueringsövning med polis och räddningstjänst i centrala Stockholm. Med anledning av nattens misstänkta terrordåd i Manchester vill polisen understryka att det handlar om just en övning. – Det kanske blir lite olyckligt med tanke på de tragiska händelserna i Manchester, säger polisens presstalesperson Anna Westberg..

Dagens PS - 20 sep 17 kl. 07:38

Minst 149 döda i stor jordbävning i Mexiko

Det har inträffat en större jordbävning i Mexiko nära huvudstaden Mexico City. Skalvet uppmättes på 7,1 på Richterskalan, vilket är ovanligt högt. Över 149 personer bedöms ha avlidit i samband med skalvet, vilket innebär att det är den dödligaste jordbävningen på 30 år.

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

#femtioelvafrågor: "Partierna är experter på att kalibrera synen på vad som är ett bra eller dåligt valresultat" ...men avgår Sipilä?

Axel Ridberg frågar om Juha Sipilä kommer att avgå ifall det går dåligt för Centern i riksdagsvalet. Professor Åsa von Schoultz säger att det är svårt att definiera ett "dåligt" valresultat..

YLE - 8 timmar sedan

Brand i bilhallsbyggnad i Kristinestad

En brand bröt ut tidigt på lördag morgon i en service- och bilhallsbyggnad i Tjöck i Kristinestad. Flera fordon fanns inne i byggnaden när branden började, men de flesta hann flyttas ut, undan branden..

YLE - 23 timmar sedan

Trafikolycka i Kvevlax - en person till sjukhus

En långtradare och en personbil krockade i Kvevlaxkorsningen i Korsholm på fredag kväll. Polisen dirigerade trafiken. Personbilens förare fördes till sjukhus..

YLE - 23 timmar sedan

Trafikolycka i Kvevlax - långtradare och bil krockade

En långtradare och en personbil krockade i Kvevlaxkorsningen i Korsholm på fredag kväll. Polisen dirigerar trafiken..

YLE - 23 timmar sedan

Trafikolycka i Kvevlax - långtradare och bil kolliderade

En långtradare och en personbil kolliderade i Kvevlaxkorsningen i Korsholm på fredag kväll. Polisen dirigerar trafiken..

YLE - Igår: 16:08

Vbl: polisen brottsutreder kaplanens insändare

Polisen har inlett en förundersökning kring kaplan Markus Engströms insändare om homosexualitet. Det skriver Vasabladet..

YLE - Igår: 13:26

Westenergy blir renast i Europa – investering på sju miljoner minskar mängden farliga utsläpp

Westenergy investerar sju miljoner euro i en rökgasskrubber. Skrubbern minskar på mängden farliga utsläpp i rökgaserna och tar samtidigt tillvara värmen i rökgaserna..

YLE - Igår: 07:04

Egnahemshus brann i Jeppo - barnfamilj tog sig ut oskadd

Strax före klockan sju i morse kom larmet om branden på Kiitolavägen i Jeppo centrum i Nykarleby. Det brann i ett tvåvåningshus och 11 enheter från räddningsverket deltog i släckningsarbetet. Ingen skadades i branden..

YLE - Igår: 10:16

Finländarna flockas i och kring storstäderna år 2040 - bara Helsingfors, Åbo och Tammerfors växer medan Vasa krymper

Över 67 procent av finländarna bor i eller kring de 10 största städerna år 2040. Det förutspår en färsk rapport som konsultbyrån MDI har gjort..

YLE - Igår: 07:04

Egnahemshus brinner i Jeppo centrum

Strax före klockan sju på fredagsmorgonen kom larmet om en brand på Kiitolavägen i Jeppo centrum i Nykarleby. Det brinner i ett tvåvåningshus..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.