YLE > Svenskfinland

Tuesday, 19 June, 04:38

YLE - 14 sep 17 kl. 17:47

Stor olycksövning ombord på Wasa Express – 120 passagerare räddades ur havetPå torsdag ordnades storolycksövningen Sommarö ombord på Wasa Express. Det är viktigt att öva så man är redo om olyckan är framme på riktigt, säger räddningsledare. På morgonen gick larmet vid räddningscentralen i Åbo. Wasa Express begärde assistans då en brand brutit ut på bildäck. Branden på bildäck eskalerade snabbt och en kemikaliecontainer fick skador.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Wasa Express, Sommarö, Åbo, Express, Pasi Kettunen, Sommarö2017, Easa Express, Vasa, Jukka Tyni, Kvarken, Röda, Finlands, En, Jasmine Soini, Soini, Jasmine, Västra Finlands, Torbjörn Enroth, Enroth, Kustbevakningen, Korsholm, MIRG, Helsingfors, Sjöavdelning, Sjöräddningssällskaps, Molpe, Navigation Services Finland Oy, ANS Finland, VAMIA

Dela artikeln

131 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stor, olycksövning, ombord, Wasa, Express, 120, passagerare, räddades, ur havet
YLE - 14 sep 17 kl. 17:47

Stor olycksövning ombord på Wasa Express – 120 passagerare räddades från havet

På torsdag ordnades storolycksövningen Sommarö ombord på Wasa Express. Det är viktigt att öva så man är redo om olyckan är framme på riktigt, säger räddningsledare. På morgonen gick larmet vid räddningscentralen i Åbo.

YLE - 12 sep 17 kl. 10:42

Larmet går på Wasa Express på torsdag - stor olycksövning på Kvarken

På torsdag kan man såväl se som höra en storolycksövning utanför Vasa. Övningen inleds med en brand på bildäcket på Wasa Express. Flera myndigheter och frivilliga är involerade i övningen som går under namnet Sommarö.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Stor olycksövning i Säffle

Larmet gick. Två bilar hade frontalkrockat i vad som måste ha varit hög fart. Flera var mycket svårt skadade.

DalaDemokraten - 03 okt 17 kl. 17:00

Två döda i realistisk olycksövning med buss

Klockan fyra minuter över sex på måndagskvällen gick larmet. En buss hade krockat med en personbil i en svår olycka med många skadade. Det var förutsättningen när räddningstjänst, sjukvård, polis och tull ryckte ut i en stor gemensam övning.

Dalarnas tidningar - 03 okt 17 kl. 17:00

Två döda i realistisk olycksövning med buss

Klockan fyra minuter över sex på måndagskvällen gick larmet. En buss hade krockat med en personbil i en svår olycka med många skadade. Det var förutsättningen när räddningstjänst, sjukvård, polis och tull ryckte ut i en stor gemensam övning.

YLE - 09 sep 15 kl. 20:32

Stor repövning i Syndalen

Den största repetitionsövningen på flera år inom Nylands brigad pågår som bäst i Syndalen i Hangö. Granatkastarna är också fler än någonsin tidigare. Fram till fredag deltar 254 reservister i Nylands brigads repetitionsövning.

YLE - 24 sep 14 kl. 20:03

Stor katastrofövning vid UPM Kymmene i Jakobstad

Räddningsverket, fabrikens brandkår, kustbevakningen, polis och ambulanser deltog i en realistisk övning på UPM Kymmenes fabrik i Jakobstad på onsdagen. En truckgaffel hade punkterat klordioxidtanken och ett stort gasmoln drev över fabriksområdet mot bosättningen. Sju arbetare var allvarligt skadade, en var död.

Västerbottens Folkblad - 01 okt 15 kl. 08:53

Stor krisövning i Lycksele

I dag på förmiddagen kommer det synas många blåljus i Lycksele. Räddningstjänst och sjukvård deltar nämligen i en stor övning.  Övningen drar igång just efter nio och slutar vid tolv.

GöteborgsPosten - 23 maj 17 kl. 10:34

Stor evakueringsövning i centrala Stockholm

Under tisdagsförmiddagen pågår en stor evakueringsövning med polis och räddningstjänst i centrala Stockholm. Med anledning av nattens misstänkta terrordåd i Manchester vill polisen understryka att det handlar om just en övning. – Det kanske blir lite olyckligt med tanke på de tragiska händelserna i Manchester, säger polisens presstalesperson Anna Westberg..

Dagens PS - 20 sep 17 kl. 07:38

Minst 149 döda i stor jordbävning i Mexiko

Det har inträffat en större jordbävning i Mexiko nära huvudstaden Mexico City. Skalvet uppmättes på 7,1 på Richterskalan, vilket är ovanligt högt. Över 149 personer bedöms ha avlidit i samband med skalvet, vilket innebär att det är den dödligaste jordbävningen på 30 år.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 timmar sedan

Vindkraften kan gå förbi kärnkraften - men först om tjugo år

Vindkraften är en konkurrenskraftig energiform, och den kommer att öka kraftigt under de kommande tjugo åren. Samtidigt kommer kärnkraftens konkurrenskraft att minska. Det här innebär stora förändringar inom energifältet..

YLE - 13 timmar sedan

Vasa centralsjukhus får PET-CT apparat – "stödet genom pengainsamlingen är unikt i landet"

Vasa centralsjukhus får en PET-CT apparatur för cancerdiagnostik. Det här är unikt i landet säger sjukvårdsdistriktets fullmäktigeordförande Gösta Willman om den insamling som gjordes för att få apparaturen anskaffad..

YLE - 14 timmar sedan

Minns du midsommarvädret sedan 80-talet? Det har varit varmast i S:t Karins och kallast på Kallan visar vår app – också i år ser det ut att bli ostadigt

Kolla hur midsommarvädret varit på kuststationerna från åttiotalet fram till idag. Vi har kartlagt hurdant vädret längs kusten har varit under midsommarhelgen..

YLE - 14 timmar sedan

Flera kraftigt berusade bilförare fast i Karleby – en med ett litet barn i bilen

Under helgen tog polisen fast flera kraftigt berusade bilförare i Karleby. Tre personer blåste över 3 promille. En 26-årig man, som blåste 1.

YLE - 15 timmar sedan

”En fars” – Jaro avgjorde mot KTP med uppenbar hands, medger det till och med själv

FF Jaro besegrade KTP på bortaplan med 1–0 under lördagens omgång i fotbollens division 1. Problemet? Målet var solklar hands.

YLE - 16 timmar sedan

Turister ska lockas till Kvarkenregionen genom nytt projekt

Nu ska företag gå samman för att kunna locka fler turister till Kvarkenregionen. De ska utveckla gemensamma produktpaket som ska locka folk både från utlandet och Finland. Det kan vara upplevelser, utflykter, restaurangbesök och inkvartering..

YLE - Igår: 12:54

80 frivilliga sökte efter försvunnen man i Kronoby – mannen har nu hittats

En man försvann från en bostad i Nedervetil, Kronoby på lördag kväll innan klockan 21. Mannen har nu hittats i gott skick i närheten av den bostad han försvann från. Polis och ett 80-tal frivilliga deltog i efterspaningen..

YLE - 23 timmar sedan

Byggnadsavfall brann i Närpes – allmänheten uppmanades hålla fönstren stängda

En brand härjade i en hög med byggnadsavfall på Högbackens industriområde i Närpes på söndag kväll. Strax före klockan 22 kom larmet till räddningsverket..

YLE - 23 timmar sedan

Fullt ös i båtbranschen i Österbotten

Det går bra för båttillverkarna i Österbotten. Orderböckerna är fulla och i Korsholm har en ny båttillverkare just lanserat sin första modell..

YLE - 23 timmar sedan

Vårdare och läkare i Karlebyregionen kan få en halv miljon euro – pengarna ska hjälpa dem att orka

Det är svårt att få vikarier och personalen måste göra extra skiften. Vardagen på vårdsamkommunen Soite i Karlebyregionen har gjort att de anställda är trötta. Men nu kan de få en halv miljon för att orka bättre..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.