DI > Ekonomi

Thursday, 26 April, 11:49

DI - 14 sep 17 kl. 17:53

Latour miljardköper i AlimakInvestmentbolaget Latour har på torsdagen förvärvat 14,5 miljoner aktier, eller 26,7 procent av rösterna och kapitalet i Alimak, för 1,9 miljarder kronor från den dessförinnan största ägaren Triton..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Alimak, Latour, Triton

Dela artikeln

13 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Latour, miljardköperi , Alimak
Affärsvärlden - 03 apr 17 kl. 15:55

Latour köper tyska AAT

Latour köper genom sitt dotterbolag Reac det tyska bolaget AAT, som levererar elektriska produkter och lösningar för trappklättring och drivaggregat för den europeiska så kallade Mobility Rehab-marknaden. Det framgår av ett pressmeddelande..

Dagens PS - 12 feb 18 kl. 08:16

Folksam miljardköper – vill stödja FN-mål

Finansbolaget Folksam har förvärvat obligationer som getts ut av Världsbanken. Totalt rör det sig om 350 miljoner dollar, motsvarande 2,8 miljarder kronor. Genom förvärvet vill Folksamgruppen lyfta fram FN:s sjutton globala utvecklingsmål och särskilt rikta fokus mot fyra av dessa.

DI - 01 mar 18 kl. 09:03

Latour köper 0,3 miljoner aktier i Alimak

Bygghissbolaget Alimaks huvudägare Latour har ökat sitt innehav genom köp av 305.000 aktier, i tillägg till de 14,5 miljoner aktier, motsvarande 26,8 procent, som man ägde per årsskiftet..

DI - 22 mar 18 kl. 09:04

Latour köper ytterligare 300.000 aktier i Alimak

STOCKHOLM (Direkt) Bygghissbolaget Alimaks huvudägare Latour har fortsatt att öka sitt innehav genom köp av 300.000 aktier. Det framgår av Finansinspektionens insynsregistrering.

Affärsvärlden - 27 jun 14 kl. 09:34

Latour köper bolag inom byggnadsautomation

Latour har via Latour Industries tecknat avtal om förvärv av 100 procent av aktierna i Bastec från bolagets grundare och delägare..

DI - 05 jun 15 kl. 08:41

Latour köper 18 procent i Steelwrists

Latour har genom dotterbolaget Latour-Gruppen förvärvat 18 procent av aktierna i Steelwrists moderbolag genom en riktad nyemission..

Affärsvärlden - 20 mar 14 kl. 11:22

Latour storköper i pantautomater

Efter det senaste köpet seglar den norska tillverkaren av pantautomater upp som det fjärde största innehavet i investmentbolaget Latour..

DI - 08 jul 14 kl. 13:14

Latour köper belgiskt företag

Latour har via affärsområdet Swegon tecknat avtal om att förvärva 90 procent av aktierna i P. Lemmens, en ledande aggregattillverkare i Belgien, från nuvarande aktieägarna Waterland Private Equity och Stephan Lemmens..

DI - 01 aug 14 kl. 08:52

Latour köper tyska kylsystem

Investmentbolaget Latour, med huvudägaren Gustaf Douglas, förvärvar inom affärsområdet Swegon Econdition i Tyskland. Econdition är en ledande leverantör av kylsystem och service för datahallar och industriell tillämpning..

DI - 15 jan 16 kl. 17:06

Latour köper norskt bolag

Latour har genom dotterbolaget Specma Seals tecknat avtal om att köpa det norska bolaget All Sealing Solutions från bolagets grundare och anställda.Det framgår av ett pressmeddelande..

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Jenny Petersson: Passa på och pruta på ditt bolån

När det gäller bolåneräntorna är det mer än Riksbanken som styr. Men just nu finns det helt klart utrymme för räntepress. .

DI - 5 minuter sedan

Hemsö ökar intäkterna

Fastighetsbolaget Hemsö, som är inriktat på samhällsfastigheter, ökade hyresintäkterna och förvaltningsresultatet i första kvartalet 2018 jämfört med samma kvartal i fjol..

DI - 15 minuter sedan

Jan Wäreby: "Han är ju storägare i bolaget"

Det ligger ingen dramatik bakom ordförandebytet i Fingerprint Cards styrelse, där nu storägaren Johan Carlström föreslås bli ny ordförande. Det menar den avgående ordföranden Jan Wäreby till Nyhetsbyrån Direkt..

DI - 15 minuter sedan

Tyskland räknar med USA-tullar från maj

Den tyska regeringen räknar med att president Donald Trump vid månadsskiftet tar bort de tillfälliga undantagen för stål och aluminium från EU. Tullhotet har bland annat pressat SSAB-aktien rejält..

DI - 30 minuter sedan

Ingen utdelning i Safe at Sea

Aktieägarna i räddningsbåtstillverkaren Safe at Sea kallas till årsstämma torsdagen den 24 maj i Hisings Backa..

DI - 30 minuter sedan

Disney World ska anställa 3.500 personer

Disney World i Orlando, Florida, är ute efter att fylla 3 500 positioner inför sommarsäsongen, enligt CNN Money..

DI - 30 minuter sedan

Kicks öppnar ny flaggskeppsbutik

Den Axel Johnson-ägda kosmetikakedjan Kicks ska öppna en fjärde flaggskeppsbutik i köpcentrumet Gallerian i Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Bokhandelskedja såld till hedgefond

Bokhandelskedjan Waterstones har sålts till den brittiska delen av den amerikanska hedgefonden Elliot Advisors.  Det skriver Financial Times..

DI - 30 minuter sedan

Vadsbo Switch Tech tar exportorder

Vadsbo Switch Tech, listat på Aktietorget, har tecknat avtal med en exportkund inom smart belysning och sakernas internet (IoT). Bolaget har mottagit en första order värd 0,6 miljoner kronor för leverans under andra kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 30 minuter sedan

Invisio backar på bred front

Kommunikationsutrustningsbolaget Invisio hade en omsättning på 84,2 miljoner kronor under första kvartalet (87,9), en minskning med 4 procent jämfört med motsvarande period föregående år..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.