YLE > Svenskfinland

Wednesday, 17 October, 08:09

YLE - 14 sep 17 kl. 17:47

Stor olycksövning ombord på Wasa Express – 120 passagerare räddades från havetPå torsdag ordnades storolycksövningen Sommarö ombord på Wasa Express. Det är viktigt att öva så man är redo om olyckan är framme på riktigt, säger räddningsledare. På morgonen gick larmet vid räddningscentralen i Åbo. Wasa Express begärde assistans då en brand brutit ut på bildäck. Branden på bildäck eskalerade snabbt och en kemikaliecontainer fick skador.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Wasa Express, Sommarö, Åbo, Express, Pasi Kettunen, Sommarö2017, Easa Express, Vasa, Kvarken, Röda, Finlands, En, Jasmine Soini, Soini, Jasmine, Västra Finlands, Torbjörn Enroth, Enroth, Kustbevakningen, Korsholm, MIRG, Helsingfors, Sjöavdelning, Sjöräddningssällskaps, Molpe, Navigation Services Finland Oy, ANS Finland, VAMIA

Dela artikeln

319 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stor, olycksövning, ombord, Wasa, Express, 120, passagerare, räddades, från havet
YLE - 14 sep 17 kl. 17:47

Stor olycksövning ombord på Wasa Express – 120 passagerare räddades ur havet

På torsdag ordnades storolycksövningen Sommarö ombord på Wasa Express. Det är viktigt att öva så man är redo om olyckan är framme på riktigt, säger räddningsledare. På morgonen gick larmet vid räddningscentralen i Åbo.

YLE - 12 sep 17 kl. 10:42

Larmet går på Wasa Express på torsdag - stor olycksövning på Kvarken

På torsdag kan man såväl se som höra en storolycksövning utanför Vasa. Övningen inleds med en brand på bildäcket på Wasa Express. Flera myndigheter och frivilliga är involerade i övningen som går under namnet Sommarö.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Stor olycksövning i Säffle

Larmet gick. Två bilar hade frontalkrockat i vad som måste ha varit hög fart. Flera var mycket svårt skadade.

DalaDemokraten - 03 okt 17 kl. 17:00

Två döda i realistisk olycksövning med buss

Klockan fyra minuter över sex på måndagskvällen gick larmet. En buss hade krockat med en personbil i en svår olycka med många skadade. Det var förutsättningen när räddningstjänst, sjukvård, polis och tull ryckte ut i en stor gemensam övning.

Dalarnas tidningar - 03 okt 17 kl. 17:00

Två döda i realistisk olycksövning med buss

Klockan fyra minuter över sex på måndagskvällen gick larmet. En buss hade krockat med en personbil i en svår olycka med många skadade. Det var förutsättningen när räddningstjänst, sjukvård, polis och tull ryckte ut i en stor gemensam övning.

YLE - 09 sep 15 kl. 20:32

Stor repövning i Syndalen

Den största repetitionsövningen på flera år inom Nylands brigad pågår som bäst i Syndalen i Hangö. Granatkastarna är också fler än någonsin tidigare. Fram till fredag deltar 254 reservister i Nylands brigads repetitionsövning.

YLE - 24 sep 14 kl. 20:03

Stor katastrofövning vid UPM Kymmene i Jakobstad

Räddningsverket, fabrikens brandkår, kustbevakningen, polis och ambulanser deltog i en realistisk övning på UPM Kymmenes fabrik i Jakobstad på onsdagen. En truckgaffel hade punkterat klordioxidtanken och ett stort gasmoln drev över fabriksområdet mot bosättningen. Sju arbetare var allvarligt skadade, en var död.

Västerbottens Folkblad - 01 okt 15 kl. 08:53

Stor krisövning i Lycksele

I dag på förmiddagen kommer det synas många blåljus i Lycksele. Räddningstjänst och sjukvård deltar nämligen i en stor övning.  Övningen drar igång just efter nio och slutar vid tolv.

GöteborgsPosten - 23 maj 17 kl. 10:34

Stor evakueringsövning i centrala Stockholm

Under tisdagsförmiddagen pågår en stor evakueringsövning med polis och räddningstjänst i centrala Stockholm. Med anledning av nattens misstänkta terrordåd i Manchester vill polisen understryka att det handlar om just en övning. – Det kanske blir lite olyckligt med tanke på de tragiska händelserna i Manchester, säger polisens presstalesperson Anna Westberg..

Dagens PS - 20 sep 17 kl. 07:38

Minst 149 döda i stor jordbävning i Mexiko

Det har inträffat en större jordbävning i Mexiko nära huvudstaden Mexico City. Skalvet uppmättes på 7,1 på Richterskalan, vilket är ovanligt högt. Över 149 personer bedöms ha avlidit i samband med skalvet, vilket innebär att det är den dödligaste jordbävningen på 30 år.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Nya inneluftsproblem i Oxhamns skola i Jakobstad

Problemen med inomhusluften i Oxhamns skola i Jakobstad fortsätter. Åtta av elva lärare lider av den dåliga luften, en av dem har förflyttats till andra utrymmen enligt rektor Peter Lindqvist.

YLE - 1 timme sedan

Alexanders studiepoäng vid Åbo Akademi i Vasa duger inte – måste studera ett extra år i Åbo för att få behörighet som engelskalärare

23-årige Alexander Nyman studerar till klasslärare i Vasa. Han vill också bli behörig som ämneslärare i engelska. Men för att bli det måste han flytta till Åbo för ett års extra studier.

YLE - 12 timmar sedan

Vattenägare vill bli hörda i fiskodlingsplaner utanför Jakobstad

Vattenägarna i Jakobstad har inte hörts om den planerade fiskodlingen på 950 ton utanför Jakobstad. Vestersundsby delägarlag lämnade i torsdags in ett besvär till Vasa förvaltningsdomstol..

YLE - 15 timmar sedan

Olycka var nära under älgjakten i Korsholm - "Vi fick långfingret när vi försökte varna bilisterna"

Under helgens älgjakt var det nära ögat att en större olycka skulle ha skett i Jungsund, Korsholm. I en farlig situation där en älgtjur var på väg att korsa Alskatvägen varnade jägarna bilisterna, men till ingen nytta. I stället fick de ilsket tutande och ett långfinger tillbaka..

YLE - 16 timmar sedan

Bildkonsten är mer än att rita en teckning - eleverna får med sig både experimentlust och bildanalys

Vuxna har en tendens att tänka på bildkonstundervisningen som den teckningsundervisning ämnet tidigare var, säger konstpedagogen Johanna Kull. Men i dag innehåller ämnet mer än att rita med penna och papper..

YLE - 19 timmar sedan

"Vi har ett väldigt bra läge nu" – Vasa gillar EU:s stöd till batteriindustrin

Europeiska unionen lovar miljarder euro till batteriindustrin för elbilar, skriver Financial Times enligt Talouselämä. En positiv sak säger man i Vasa..

YLE - 19 timmar sedan

Lång lista ska åtgärdas före Mellersta Österbottens förbund får dela ut pengar igen – flera projekt stampar på stället i väntan

En lista med 49 punkter ska åtgärdas innan Mellersta Österbottens förbund får tillbaka rätten att dela ut EU-projektpengar. Bland annat vill ministeriet att man ser över landskapsdirektörens befogenheter gällande projekt..

YLE - 20 timmar sedan

Kristian Bäck suktar efter nytändning – byter till brittisk succétränare

Längdhopparen Kristian Bäcks utvecklingskurva har stampat på stället. Det är orsaken till att han byter tränare. Britten Frank Attoh har lotsat en handfull friidrottare till stortävlingsmedaljörer.

YLE - Igår: 05:36

Vasa vill att sexuella minoriteter ska få likabehandling – gjorde studiebesök till Stockholm

Finland ligger efter när det gäller likabehandlingen för sexuella minoriteter. Det säger Marjo Hannu-Maja på projektet Rainbow Rights. Vasa stad är en av fem städer som är med Justitieministeriets pilotprojekt..

YLE - Igår: 06:54

Inga pengar till nyfödda i Vörå

Förslaget att ge alla nyfödda Vöråbor en gåva på 1 000 euro fick tummen ner i kommunstyrelsen. Styrelsen vill hellre att barnfamiljerna uppmärksammas på ett annat sätt. Förslaget kom från ett medborgarinitiativ..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.