Nyteknik > Teknik

Wednesday, 21 February, 02:29

Nyteknik - 14 sep 17 kl. 15:54

”Ingenjörer en kombination av magiker och superhjälte”Enligt världens snabbaste kvinna, Eva Håkansson, är en ingenjör en superhjälte – som håller hundratal eller tusentals liv i sina händer..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Håkansson

Dela artikeln

67 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingenjöreren , kombinationav , magikeroch , superhjälte
Nyteknik - 14 sep 17 kl. 15:54

”Ingenjör en kombination av magiker och superhjälte”

Enligt världens snabbaste kvinna, Eva Håkansson, är en ingenjör en superhjälte – som håller hundratals eller tusentals liv i sina händer..

Dalarnas tidningar - 10 sep 15 kl. 05:58

Ulf Niskanen gör dokumentär om sin farbror Onni Niskanen - nationalhjälte i Etiopien

Etiopien drogs in i andra världskriget genom Italiens ockupation. Landet blev hårt drabbat och hjälp- och återuppbyggnadsbehovet var sedan stort. Kejsare Haile Selassie tog i det läget kontakt med Sverige som snart kunde skicka ned omkring 700 personer för att delta i återuppbyggnaden, allt från läkare och ingenjörer till lärare och militärer..

Sydsvenskan - 03 okt 15 kl. 04:00

Enhetens fest väcker minnen av ett övergående samhälle

Idag för tjugofem år sedan återförenades två tyskar som varit åtskilda i mer än fyrtio år. Helmut Salzbrunn från väst och Martin Jakobenko från öst var barndomsvänner och gick i skolan tillsammans i Hitlers Tredje rike. De utbildade sig till byggnadsingenjörer efter kriget, i den av ryssarna ockuperade östzonen.

Sydsvenskan - 03 okt 15 kl. 04:00

25 år sedan återförenades Öst- och Västtyskland: Enhetens fest väcker minnen om ett övergående samhälle

Idag för tjugofem år sedan återförenades två tyskar som varit åtskilda i mer än fyrtio år. Helmut Salzbrunn från väst och Martin Jakobenko från öst var barndomsvänner och gick i skolan tillsammans i Hitlers Tredje rike. De utbildade sig till byggnadsingenjörer efter kriget, i den av ryssarna ockuperade östzonen.

Supermiljöbloggen - 31 dec 15 kl. 16:25

Supermiljöåret 2015 – hela listan

Parisavtal, dieselfusk och divestera - När Supermiljöbloggen sammanfattar året kan vi konstatera att det har varit ett händelserikt år för miljön och klimatet.  2015 har varit fullt av miljö och klimat. Vi fick ett klimatavtal i Paris, Volkswagen blev påkomna med att utsläppsfuska och allt fler började tala om det omoraliska med att ha sina pengar i fossilbolagen.

Skånskan - 03 nov 15 kl. 09:37

Dokumentärt om utopier och verklighet

Dokumentärfilm Ingela Brovik sammanfattar sina intryck av dokumentärfilmfestivalen i Leipzig, DOK Leipzig, som avslutades på söndagen 1 november.Fler priser:
DOK Leipzigs stora pris, Den gyllene duvan för bästa internationella dokumentära långfilm gick till den polska regissören Wojciech Starons Brothers (Bracia) och hedersomnämnande i samma kategori till den grekiska regissören Marianna Economous film The Longest Run (O pio makris dromos).Leipzig hösten 1989 var en stad i förfall där folk börjar samlas för att protestera mot DDR-diktaturen, ett folkligt uppror som följs av dokumentärfilmaren Andreas Voigt.

Sydsvenskan - 31 mar 16 kl. 04:00

Vart tog byråkraterna vägen?

Vem minns att den nordiska populismen ursprungligen inte handlade om hat mot invandrade, utan mot byråkrater? I varje valrörelse mullrade det in från höger och genom sextiotalsradikalismen anföll det även från vänster. Men nu verkar upproret mot byråkratin bortblåst.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 9 timmar sedan

”Nu är Harry Potter-kartan verklighet”

KRÖNIKA. Verklighetens marodörkarta är långt kraftfullare än diktens, skriver Ny Tekniks reporter Simon Campanello..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Japansk rapport: Uran och fossilt är omodernt

Att förlita sig på fossila bränslen och uran från utlandet är omodernt och skadligt för Japans ekonomi. Det är en slutsats i en rapport beställd av utrikesminister Taro Kono..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Cevt söker startupbolag inom ai

Cevt vill attrahera startupbolag inom ai genom en Draknästet-inspirerad uttagning. De mest fascinerande lösningarna erbjuds samarbete..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Tysk dom kan ge förbud mot diesel

På torsdag tar en av Tysklands högsta domstolar ställning till om det kan bli ett dieselförbud i Stuttgart och Düsseldorf..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Lista: Fem fordon att hålla koll på i Genève

Med två veckor kvar till motormässan i Genève har många modellers deltagande redan bekräftats. En dansk supersportbil och den första konkurrenten till Tesla Model X är att vänta, bland annat..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Målet: Robotbi som kan pollinera om riktiga bin dör ut

Bipopulationen minskar i världen. Då kan så kallade Robobees, alltså robotbin, hjälpa till att pollinera blommor..

Nyteknik - 14 timmar sedan

GE vill få kärnkraften att flyga – med big data

Analys av stora mängder data i molnet. Det kan vara vägen framåt för svensk kärnkraft för att kunna konkurrera ekonomiskt mot andra energislag..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Volvo lanserar första trecylindriga motorn

Cylinderbortfall för en ljusare framtid. För första gången i sin 91 åriga historia så lanserar Volvo en trecylindrig motor. Motorns kompakta design ger den flexibilitet som vi behöver, säger Alexander Petrofski på Volvo..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Tesla slår Europas fordonsjättar

Teslas Model S sålde bättre i Europa förra året än motsvarande premiummodeller från Mercedes, BMW och Audi..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Smarta gatlyktorna dimmas när de inte behövs

Landsväg 155 i Buskerud är unik. Där har kommunen satsat på smarta gatlyktor. På en niokilometerssträcka dimmas belysningen då vägen inte är trafikerad..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.