Dagens PS > Ekonomi

Monday, 19 March, 19:07

Dagens PS - 14 sep 17 kl. 09:03

Hotet mot Sveriges ”supertillväxt”Det kan göra att ekonomin slår av på takten. Tillväxten i landets ekonomi är på historiskt höga nivåer. Under andra kvartalet växte den med 3,1 procent på årsbasis och 1,3 procent jämfört med kvartalet innan, konstaterar DN. Men samtidigt som tidningen slår fast att Sverige är inne i en högkonjunktur med stark efterfrågan både på den inhemska marknaden och den utländska, så finns det en risk att festen kommer av sig och ekonomin bromsar in. Bakgrunden är att flera branscher, både inom det privata näringslivet och offentliga sektorn, är i akut behov av arbetskraft.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sveriges, DN, Sverige, Dagens Nyheter, BNP, Riksbanken, Riksbankens, Hotet, Dagensps

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotetmot Sveriges , supertillväxt
Sydsvenskan - 03 aug 11 kl. 20:00

"Rapporteringen skymmer hotet"

Debatten påverkar förekomsten av terrordåd. När medierna fokuserar på fel saker döljer de det verkliga hotet, skriver Diana Mulinari, professor i genusvetenskap vid Lunds universitet och Anders Neergaard docent i sociologi vid Linköpings universitet.
Föreställningarna om vem som är fienden är hårt låsta.

BT - 27 sep 12 kl. 21:37

Markpolitiker om hotet mot Viskadalsbanan: "En mardröm"

Marks kommun agerar snabbt på Borås Tidnings avslöjande om hotet emot Viskadalsbanan.
Eniga politiker uppmanar nu Trafikverket att rusta upp och säkra trafiken på banan. BT berättade på torsdagen om hotet emot järnvägstrafiken mellan Borås och Varberg.

Sydsvenskan - 01 jun 13 kl. 06:30

Det ryska hotet blottar en spricka inom blocken

Sverige bör fördjupa det militära samarbetet med både EU och Nato. Det är regeringen och Socialdemokraterna överens om.?Vi bygger vår säkerhet med andra.

Sydsvenskan - 19 nov 15 kl. 13:07

SD: "Hotet från jihadister allvarligast"

Sverigedemokraterna presenterar nu ett handlingsprogram för effektiviserad terrorismbekämpning.— Vi tar hotet fån alla extrema grupper på allvar, säger gruppledaren Mattias Karlsson, under pressträffen på riksdagens presscenter i Stockholm.Han betonar dock att hotet från jihadister är allvarligast.

Sydsvenskan - 24 nov 15 kl. 21:55

"Hotet från underjorden" blir serie

Monsterfilmen "Hotet från underjorden" från 1990 ska bli tv-serie, skriver Deadline.Kevin Bacon, som spelade en av huvudrollerna i filmen, repriserar sin roll i serien och kommer även att producera."Hotet från underjorden" har fått fyra uppföljare, och även gjorts som tv-serie redan 2003.

Helsingborgs Dagblad - 24 nov 15 kl. 21:55

"Hotet från underjorden" blir serie

Monsterfilmen "Hotet från underjorden" från 1990 ska bli tv-serie, skriver Deadline.Kevin Bacon, som spelade en av huvudrollerna i filmen, repriserar sin roll i serien och kommer även att producera."Hotet från underjorden" har fått fyra uppföljare, och även gjorts som tv-serie redan 2003.

Sydsvenskan - 12 maj 11 kl. 11:53

Det nya hotet Del 3

Foto: Amelie Herbertsson
Att ångra sig hjälper inte - hoten är för alltid. Han utlöste ett raseri mot Sverige.
Vilks har blivit utstött ur konstvärlden ?

Sydsvenskan - 27 jul 11 kl. 00:06

Hotet från höger

Terrordåden i Norge är en påminnelse om att hotet från höger måste tas på allvar. Och om tendensen att förtränga individens ansvar.
Gårdagens insändarsida i Sydsvenskan är som en miniatyr, ett destillat, av den offentliga debatt som bubblar upp ?

Polisen - 08 sep 11 kl. 16:34

Hotet om terrorism har förändrats

Tio år efter terrorattackerna mot World Trade Center har al-Qaida-rörelsen försvagats betydligt. Trots det utgör islamistiskt motiverad terrorism fortfarande det största hotet mot Sverige, men hotet ser annorlunda ut idag, säger Säkerhetspolisen..

Nya Wermlands Tidningen - 26 okt 11 kl. 09:32

"Mc-gängen inte längre det största hotet"

? De så kallade mc-gängen är inte längre det största hotet mot företag, företagare, chefer och anställda. Det största hotet kommer från kriminella från de forna öststaterna.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 10 timmar sedan

Ryktet går om Apples helt nya superskärmar

Apple är i färd med att tillverka nästa generations MicroLED-skärmar, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor. Bolaget bedriver satsningen på egen hand vid en anläggning nära huvudkontoret i Kalifornien. För närvarande handlar det om tester där en kommersialisering uppges vara flera år bort.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Allt färre säljer sin bostadsrätt

Utbudet av bostadsrätter till salu på Hemnet fortsätter ”oväntat” att minska, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. ”Marknaden kommer att bekänna färg efter påsk, då får vi se om utbudet börjar öka igen, vilket det bör göra någon gång”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell i artikeln. Sedan början av februari har utbudet av bostadsrätter i Stockholms innerstad dykt med närmare 40 procent; förra veckan var utbudet bara 14 över nivån motsvarande vecka 2017, vilket kan jämföras med vecka sju då utbudet var hela 128 procent högre, framgår det.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Anrik mediegigant kan sparka upp till 300

USA främsta utgivare av tidskrifter Meredith Corporation är i färd med att säga upp emot 300 anställda, rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor. Nedskärningarna kommer efter köpet av Time Inc och är till för att eliminera dubbla roller. Hårdast smäll väntas det blir för Times anställda i New York, enligt uppgift.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Toppchefer får gå från hedgefondfirma

Nedskärningar har verkställts på hedgefondbolaget Paulson & Co efter flera år av svaga resultat. Enligt The New York Posts källor har anställda inom samtliga grenar av firman, inklusive flera toppveteraner, fått lämna. Bland de som har fått gå ut genom dörren är tradingchefen Keith Hannan och Brad Rosenberg som hanterat handeln med krediter.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Källor: Då kommer Facebooks nya VR-pryl

Facebook siktar på att lansera sitt fristående virtual reality-headset, Oculus Go, under utvecklarkonferensen f8 i maj. Det rapporterar Variety med hänvisning till källor. Produkten tillkännagavs av Facebook första gången i oktober.

Dagens PS - 7 timmar sedan

JUST NU: Teknikbolag kollapsar på börsen

Det brittiska teknikbolaget Micro Focus rasar på börsen efter varning om lägre intäkter än väntat och vd-avhopp, rapporterar BBC. Företaget sade att försäljningen har påverkats av integrationssvårigheter med förvärvade mjukvarudivisionen från Hewlett Packard Enterprise. Micro Focus betalade 6,8 miljarder pund för enheten.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Nästan alla pengar upp i rök vid bitcoin-köp

Runt 75 procent av värdet försvann i dolda avgifter. ”Jag kallar det för bedrägeri”, säger den drabbade Malmöbon till SVT:s konsumentredaktion Plus. Den svenske mannen handlade sina bitcoins via Blockchain.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Dagens PS rankar: Mest prisvärda bilar 2018

Årets vinnare i Car of the Year tog experterna på sängen när svenska Volvo XC40 vann den åtråvärda titeln Årets bil 2018. Men vilka är marknadens mest prisvärda bilar? Resultatet i Dagens PS granskning lär överraska.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Stukad aktie får mer stryk

Under förmiddagen har aktiekursen rasat med över 10 procent. Det är klädkedjan MQ:s aktie som fortsättar tappa på Stockholmsbörsen. Under den inledande handeln var pappret, enligt Di, ned med 10,6 procent.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Här får Tesla spö av kinesisk suv

Det handlar om en teknikpryl där superentreprenören Elon Musk nu får se slaget förlorat, konstaterar Teknikens Värld. Marvel X har snarlikt namn som Teslas Model X. Den är en eldriven suv, precis som Tesla.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.