Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 17 December, 18:43

Dagens PS - 14 sep 17 kl. 09:03

Hotet mot Sveriges ”supertillväxt”Det kan göra att ekonomin slår av på takten. Tillväxten i landets ekonomi är på historiskt höga nivåer. Under andra kvartalet växte den med 3,1 procent på årsbasis och 1,3 procent jämfört med kvartalet innan, konstaterar DN. Men samtidigt som tidningen slår fast att Sverige är inne i en högkonjunktur med stark efterfrågan både på den inhemska marknaden och den utländska, så finns det en risk att festen kommer av sig och ekonomin bromsar in. Bakgrunden är att flera branscher, både inom det privata näringslivet och offentliga sektorn, är i akut behov av arbetskraft.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sveriges, DN, Sverige, Dagens Nyheter, BNP, Riksbanken, Riksbankens, Hotet, Dagensps

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotetmot Sveriges , supertillväxt
Sydsvenskan - 03 aug 11 kl. 20:00

"Rapporteringen skymmer hotet"

Debatten påverkar förekomsten av terrordåd. När medierna fokuserar på fel saker döljer de det verkliga hotet, skriver Diana Mulinari, professor i genusvetenskap vid Lunds universitet och Anders Neergaard docent i sociologi vid Linköpings universitet.
Föreställningarna om vem som är fienden är hårt låsta.

BT - 27 sep 12 kl. 21:37

Markpolitiker om hotet mot Viskadalsbanan: "En mardröm"

Marks kommun agerar snabbt på Borås Tidnings avslöjande om hotet emot Viskadalsbanan.
Eniga politiker uppmanar nu Trafikverket att rusta upp och säkra trafiken på banan. BT berättade på torsdagen om hotet emot järnvägstrafiken mellan Borås och Varberg.

Sydsvenskan - 01 jun 13 kl. 06:30

Det ryska hotet blottar en spricka inom blocken

Sverige bör fördjupa det militära samarbetet med både EU och Nato. Det är regeringen och Socialdemokraterna överens om.?Vi bygger vår säkerhet med andra.

Sydsvenskan - 19 nov 15 kl. 13:07

SD: "Hotet från jihadister allvarligast"

Sverigedemokraterna presenterar nu ett handlingsprogram för effektiviserad terrorismbekämpning.— Vi tar hotet fån alla extrema grupper på allvar, säger gruppledaren Mattias Karlsson, under pressträffen på riksdagens presscenter i Stockholm.Han betonar dock att hotet från jihadister är allvarligast.

Sydsvenskan - 24 nov 15 kl. 21:55

"Hotet från underjorden" blir serie

Monsterfilmen "Hotet från underjorden" från 1990 ska bli tv-serie, skriver Deadline.Kevin Bacon, som spelade en av huvudrollerna i filmen, repriserar sin roll i serien och kommer även att producera."Hotet från underjorden" har fått fyra uppföljare, och även gjorts som tv-serie redan 2003.

Helsingborgs Dagblad - 24 nov 15 kl. 21:55

"Hotet från underjorden" blir serie

Monsterfilmen "Hotet från underjorden" från 1990 ska bli tv-serie, skriver Deadline.Kevin Bacon, som spelade en av huvudrollerna i filmen, repriserar sin roll i serien och kommer även att producera."Hotet från underjorden" har fått fyra uppföljare, och även gjorts som tv-serie redan 2003.

Sydsvenskan - 12 maj 11 kl. 11:53

Det nya hotet Del 3

Foto: Amelie Herbertsson
Att ångra sig hjälper inte - hoten är för alltid. Han utlöste ett raseri mot Sverige.
Vilks har blivit utstött ur konstvärlden ?

Sydsvenskan - 27 jul 11 kl. 00:06

Hotet från höger

Terrordåden i Norge är en påminnelse om att hotet från höger måste tas på allvar. Och om tendensen att förtränga individens ansvar.
Gårdagens insändarsida i Sydsvenskan är som en miniatyr, ett destillat, av den offentliga debatt som bubblar upp ?

Polisen - 08 sep 11 kl. 16:34

Hotet om terrorism har förändrats

Tio år efter terrorattackerna mot World Trade Center har al-Qaida-rörelsen försvagats betydligt. Trots det utgör islamistiskt motiverad terrorism fortfarande det största hotet mot Sverige, men hotet ser annorlunda ut idag, säger Säkerhetspolisen..

Nya Wermlands Tidningen - 26 okt 11 kl. 09:32

"Mc-gängen inte längre det största hotet"

? De så kallade mc-gängen är inte längre det största hotet mot företag, företagare, chefer och anställda. Det största hotet kommer från kriminella från de forna öststaterna.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 09:05

Sålde sin raritet – nu stäms han av biljätten

Det här tilltaget föll inte i god jord hos Ford. Wrestlingstjärnan John Cena hade inte ägt sin Ford GT i en månad ens när han sålde dyrgripen och gjorde ett snabbt klipp på 75.000 dollar, motsvarande omkring 629.

Dagens PS - Igår: 09:00

Tre prisvärda lyxhotell till nyårsfirandet

Här skålar du in det nya året i elegans och plusgrader. Resesöksajten Secret Escapes tipsar om att det inte behöver kosta skjortan att fira nyår i extravagans på varma breddgrader. ”Det är ännu inte för sent att fynda en sista-minuten-resa och fira in det nya året med sand mellan tårna”, framhåller resesöksajten i ett pressmeddelande.

Dagens PS - Igår: 08:58

Rea på rockikonens terrassvåning i New York

Keith Richards lyxiga takvåning svårsåld – trots bedårande utsikt över metropolen. Den fashionabla lyxbostadens läge har tre terrasser, men ändå har den firade gitarrvirtuosen och rocklegendaren inte fått våningen såld. Därför är priset nu nedsatt.

Dagens PS - Igår: 08:15

AI skrämmer svenskar – men många är nyfikna

Hela 45 procent är rädda för den nya tekniken. Den kinesiska telefontillverkaren Huawei vill ligga i framkant i utvecklingen av artificiell intelligens och har låtit genomföra en AI-undersökning i Sverige. Resultaten presenterades på Huawei Innovation Day, berättar prylsajten M3 och konstaterar att svensken är rädd för den nya tekniken.

Dagens PS - Igår: 07:00

7 av tio svenskar kan tänka sig en elbil

Det visar en ny undersökning. Bakom rapporten, som omfattar 4.000 respondenter i Norden, står tyska Bosch.

Dagens PS - I förrgår: 12:36

Krismöte om Lars Ohly – massavhopp i styrelsen

”Kan bli svårt för honom att sitta kvar”, säger Maritha Sedwallson, styrelseledamot i Funktionsrätt Sverige. I veckan avgick de tre ledamöterna Pelle Kölhed, Ines Uusmann och Bengt-Erik Johansson i protest ur paraplyorganisationen Funktionsrätt Sveriges styrelse där tidigare Vänsterledaren Lars Ohly sitter som ordförande. De tre ledamöterna hoppade av eftersom att Ohly inte självmant valt att lämna sin post som ordförande efter nya anklagelser om sexuellt ofredande från en kvinna inkommit.

Dagens PS - I förrgår: 10:50

LISTA: Fonderna som får fetast H&M-smäll

Fondjättar med miljarder i kapital ångrar nog bittert sin tunga position i klädjätten. Har du pengar här? Klädjätten H&M faller tungt på börsen under fredagen efter svaga försäljningssiffror för det fjärde kvartalet.

Dagens PS - I förrgår: 11:25

Falcon Funds: Jätterazzia mot utpekade fondskurkar

Flera gripna i tillslagen i Sverige, Norge och Storbritannien. Ekobrottsmyndigheten (EBM) har med hjälp av kollegor i flera europeiska länder genomfört det stora tillslaget mot det före detta PPM-bolaget Falcon Funds, enligt Dina Pengar i Expressen, som uppger att en av de utpekade nyckelpersoner som nu gripits är Emil Amir Ingmanson. Han ska enligt artikeln ha gripits av engelsk polis.

Dagens PS - I förrgår: 10:58

H&M-panik? 50 miljarder upp i rök

Blytung smäll för klädjätten under fredagens kursslakt. H&M släppte i morse en kvartalsrapport som visar att försäljningen är mycket sämre än analytikerna väntat sig. Det fick aktien att på nytt åka på rejält med stryk på Stockholmsbörsen.

Dagens PS - I förrgår: 11:09

Krönika: ”Fuck off-pengar” ger oss frihet i livet

Det ger också framgångsrika människor som Warren Buffet, Bill Gates och svenska Klarna-grundaren möjlighet att skänka till de som behöver det mest, skriver Dagens PS krönikör Therese Lundstedt. Fortfarande sticker pengar i ögonen på andra. De som inga har anar konspiration och känner sig i underläge och de som har mycket hävdar att det handlar om personliga val i livet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.