Dagens PS > Ekonomi

Monday, 23 July, 19:39

Dagens PS - 14 sep 17 kl. 09:03

Hotet mot Sveriges ”supertillväxt”Det kan göra att ekonomin slår av på takten. Tillväxten i landets ekonomi är på historiskt höga nivåer. Under andra kvartalet växte den med 3,1 procent på årsbasis och 1,3 procent jämfört med kvartalet innan, konstaterar DN. Men samtidigt som tidningen slår fast att Sverige är inne i en högkonjunktur med stark efterfrågan både på den inhemska marknaden och den utländska, så finns det en risk att festen kommer av sig och ekonomin bromsar in. Bakgrunden är att flera branscher, både inom det privata näringslivet och offentliga sektorn, är i akut behov av arbetskraft.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sveriges, DN, Sverige, Dagens Nyheter, BNP, Riksbanken, Riksbankens, Hotet, Dagensps

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotetmot Sveriges , supertillväxt
Sydsvenskan - 03 aug 11 kl. 20:00

"Rapporteringen skymmer hotet"

Debatten påverkar förekomsten av terrordåd. När medierna fokuserar på fel saker döljer de det verkliga hotet, skriver Diana Mulinari, professor i genusvetenskap vid Lunds universitet och Anders Neergaard docent i sociologi vid Linköpings universitet.
Föreställningarna om vem som är fienden är hårt låsta.

BT - 27 sep 12 kl. 21:37

Markpolitiker om hotet mot Viskadalsbanan: "En mardröm"

Marks kommun agerar snabbt på Borås Tidnings avslöjande om hotet emot Viskadalsbanan.
Eniga politiker uppmanar nu Trafikverket att rusta upp och säkra trafiken på banan. BT berättade på torsdagen om hotet emot järnvägstrafiken mellan Borås och Varberg.

Sydsvenskan - 01 jun 13 kl. 06:30

Det ryska hotet blottar en spricka inom blocken

Sverige bör fördjupa det militära samarbetet med både EU och Nato. Det är regeringen och Socialdemokraterna överens om.?Vi bygger vår säkerhet med andra.

Sydsvenskan - 19 nov 15 kl. 13:07

SD: "Hotet från jihadister allvarligast"

Sverigedemokraterna presenterar nu ett handlingsprogram för effektiviserad terrorismbekämpning.— Vi tar hotet fån alla extrema grupper på allvar, säger gruppledaren Mattias Karlsson, under pressträffen på riksdagens presscenter i Stockholm.Han betonar dock att hotet från jihadister är allvarligast.

Sydsvenskan - 24 nov 15 kl. 21:55

"Hotet från underjorden" blir serie

Monsterfilmen "Hotet från underjorden" från 1990 ska bli tv-serie, skriver Deadline.Kevin Bacon, som spelade en av huvudrollerna i filmen, repriserar sin roll i serien och kommer även att producera."Hotet från underjorden" har fått fyra uppföljare, och även gjorts som tv-serie redan 2003.

Helsingborgs Dagblad - 24 nov 15 kl. 21:55

"Hotet från underjorden" blir serie

Monsterfilmen "Hotet från underjorden" från 1990 ska bli tv-serie, skriver Deadline.Kevin Bacon, som spelade en av huvudrollerna i filmen, repriserar sin roll i serien och kommer även att producera."Hotet från underjorden" har fått fyra uppföljare, och även gjorts som tv-serie redan 2003.

Skånskan - 15 jun 18 kl. 17:14

Hotet mot skola utreds vidare

Södra Sandby Polisen arbetar vidare med hotet som innebar att fredagens avslutning på Killebäckskolan ställdes in och ökar tillfälligt sin närvaro i byn.– Vi har genomfört en del förhör och det blir fler, säger kommunpolis Joakim Nyberg.
Hotet mot skolavslutningen framfördes i tisdags då skolan också gjorde en polisanmälan.

Sydsvenskan - 12 maj 11 kl. 11:53

Det nya hotet Del 3

Foto: Amelie Herbertsson
Att ångra sig hjälper inte - hoten är för alltid. Han utlöste ett raseri mot Sverige.
Vilks har blivit utstött ur konstvärlden ?

Sydsvenskan - 27 jul 11 kl. 00:06

Hotet från höger

Terrordåden i Norge är en påminnelse om att hotet från höger måste tas på allvar. Och om tendensen att förtränga individens ansvar.
Gårdagens insändarsida i Sydsvenskan är som en miniatyr, ett destillat, av den offentliga debatt som bubblar upp ?

Polisen - 08 sep 11 kl. 16:34

Hotet om terrorism har förändrats

Tio år efter terrorattackerna mot World Trade Center har al-Qaida-rörelsen försvagats betydligt. Trots det utgör islamistiskt motiverad terrorism fortfarande det största hotet mot Sverige, men hotet ser annorlunda ut idag, säger Säkerhetspolisen..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 8 timmar sedan

AF-statistik: Fler går utan jobb

Antalet öppet arbetslösa i Sverige steg med 584 personer under förra veckan och uppgick 186.655. Det visar veckostatistik från Arbetsförmedlingen.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Mercedes & Bosch genomför autonoma tester

Utvecklingen mot självkörande bilar går snabbare för varje dag. Nu tillkännager de två tyska storföretagen Bosch och Daimler (som står bakom Mercedes-Benz) att man kommer att ha helt självkörande bilar på nivå 4 och 5 på test i en större stad i Kaliforniens Silicon Valley redan nästa år. Trafikproblem är ett av de största hindren för utveckling i många städer idag.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Medier: Nu bönar och ber Elon Musk

Tesla har enligt uppgift frågat leverantörer om att få tillbaka en del pengar de har betalat för tidigare leveranser, i ett försök att nå lönsamhet. Det rapporterar Techcrunch med hänvisning till Wall Street Journal. En av Teslas globala leverantörschefer ska ha skickat ett PM med en förfrågan om att få tillbaka en betydelsefull andel av betalningarna sedan 2016.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Izettle-köparens rival förvärvar Zooz

PayU, Paypals konkurrent och motsvarighet i utvecklingsländer, har förvärvat Israeliska Zooz. Det rapporterar Techcrunch. Zooz har utvecklat en plattform som tillåter handelsplatser att acceptera olika betalningslösningar, beroende på marknad.

Dagens PS - 10 timmar sedan

WSJ: Giftpiller mot pizzakungen

Papa John´s styrelse inför giftpiller mot grundaren John Schnatter som gör det svårare för han att skaffa sig en majoritetspost i bolaget. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor. Giftpillret väntas utannonseras under dagen.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Trumps hot skrämmer inte Iran

En högt uppsatt iransk officer anser att Donald Trumps hot om “oöverträffade konsekvenser” i sin senaste tweet är enbart psykologisk krigföring. Det rapporterar US News. Generalen Gholan Hossein Gheibparvar som är chef för en militärenhet uppgav även att Trump inte vågar vidta några militära åtgärder mot Iran.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Ledarkollen: Vackert när vi hyllar polska brandmän

  Idag handlar ledarkollen om folkförakt vid omröstningar, om fördomar, om antalet kvinnor i politiken och om bränderna. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Om folket röstar fel, rösta igen Röstar folk “fel” kan ju makten alltid kräva en andra omröstning.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Ex-toppsossen har miljoner skäl att le

Pär Nuder gräver i dag guld med sina bolag men gjorde en riktig börsmiss för några år sedan. Kolla här! Enligt Dagens Industri har den tidigare socialdemokratiska finansministern Pär Nuder två bolag som sitter med eget kapital värt över 20 miljoner kronor.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Storägare tankar aktier – läge att ta rygg?

Industrileverantören Bufabs storägare Liljedahl utökar sitt innehav i bolaget. Bengt Liljedal köpte den 20 juli 800.000 aktier till kursen 110 kronor, enligt Finansinspektionens insynslista.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Effektiv träning för maxade resultat – vad bränner mest?

Konditionsträning är nyttigt för både hjärta och kropp. Om du vill förändra ditt yttre krävs lite mer. På sommaren är det lätt att tänka ”jag har ju joggat idag så jag kan äta vad jag vill” – men är det verkligen så?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.