Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 21 October, 16:02

Dagens PS - 14 sep 17 kl. 09:03

Hotet mot Sveriges ”supertillväxt”Det kan göra att ekonomin slår av på takten. Tillväxten i landets ekonomi är på historiskt höga nivåer. Under andra kvartalet växte den med 3,1 procent på årsbasis och 1,3 procent jämfört med kvartalet innan, konstaterar DN. Men samtidigt som tidningen slår fast att Sverige är inne i en högkonjunktur med stark efterfrågan både på den inhemska marknaden och den utländska, så finns det en risk att festen kommer av sig och ekonomin bromsar in. Bakgrunden är att flera branscher, både inom det privata näringslivet och offentliga sektorn, är i akut behov av arbetskraft.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sveriges, DN, Sverige, Dagens Nyheter, BNP, Riksbanken, Riksbankens, Hotet, Dagensps

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotetmot Sveriges , supertillväxt
Expressen - 7 timmar sedan

Det här är största hotet mot vår svenska demokrati

S pekar på flyktingar som den stora faran mot rikets säkerhet.M vill sätta in militär i kriminellt belastade förorter.Båda partier skjuter vilt inför valet.

Sydsvenskan - 03 aug 11 kl. 20:00

"Rapporteringen skymmer hotet"

Debatten påverkar förekomsten av terrordåd. När medierna fokuserar på fel saker döljer de det verkliga hotet, skriver Diana Mulinari, professor i genusvetenskap vid Lunds universitet och Anders Neergaard docent i sociologi vid Linköpings universitet.
Föreställningarna om vem som är fienden är hårt låsta.

BT - 27 sep 12 kl. 21:37

Markpolitiker om hotet mot Viskadalsbanan: "En mardröm"

Marks kommun agerar snabbt på Borås Tidnings avslöjande om hotet emot Viskadalsbanan.
Eniga politiker uppmanar nu Trafikverket att rusta upp och säkra trafiken på banan. BT berättade på torsdagen om hotet emot järnvägstrafiken mellan Borås och Varberg.

Sydsvenskan - 01 jun 13 kl. 06:30

Det ryska hotet blottar en spricka inom blocken

Sverige bör fördjupa det militära samarbetet med både EU och Nato. Det är regeringen och Socialdemokraterna överens om.?Vi bygger vår säkerhet med andra.

Sydsvenskan - 19 nov 15 kl. 13:07

SD: "Hotet från jihadister allvarligast"

Sverigedemokraterna presenterar nu ett handlingsprogram för effektiviserad terrorismbekämpning.— Vi tar hotet fån alla extrema grupper på allvar, säger gruppledaren Mattias Karlsson, under pressträffen på riksdagens presscenter i Stockholm.Han betonar dock att hotet från jihadister är allvarligast.

Sydsvenskan - 24 nov 15 kl. 21:55

"Hotet från underjorden" blir serie

Monsterfilmen "Hotet från underjorden" från 1990 ska bli tv-serie, skriver Deadline.Kevin Bacon, som spelade en av huvudrollerna i filmen, repriserar sin roll i serien och kommer även att producera."Hotet från underjorden" har fått fyra uppföljare, och även gjorts som tv-serie redan 2003.

Helsingborgs Dagblad - 24 nov 15 kl. 21:55

"Hotet från underjorden" blir serie

Monsterfilmen "Hotet från underjorden" från 1990 ska bli tv-serie, skriver Deadline.Kevin Bacon, som spelade en av huvudrollerna i filmen, repriserar sin roll i serien och kommer även att producera."Hotet från underjorden" har fått fyra uppföljare, och även gjorts som tv-serie redan 2003.

Sydsvenskan - 12 maj 11 kl. 11:53

Det nya hotet Del 3

Foto: Amelie Herbertsson
Att ångra sig hjälper inte - hoten är för alltid. Han utlöste ett raseri mot Sverige.
Vilks har blivit utstött ur konstvärlden ?

Sydsvenskan - 27 jul 11 kl. 00:06

Hotet från höger

Terrordåden i Norge är en påminnelse om att hotet från höger måste tas på allvar. Och om tendensen att förtränga individens ansvar.
Gårdagens insändarsida i Sydsvenskan är som en miniatyr, ett destillat, av den offentliga debatt som bubblar upp ?

Polisen - 08 sep 11 kl. 16:34

Hotet om terrorism har förändrats

Tio år efter terrorattackerna mot World Trade Center har al-Qaida-rörelsen försvagats betydligt. Trots det utgör islamistiskt motiverad terrorism fortfarande det största hotet mot Sverige, men hotet ser annorlunda ut idag, säger Säkerhetspolisen..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 7 timmar sedan

Texasbor bara älskar Volvo-suven

Volvos mellanstora suv har ”börjat roffa åt sig utmärkelser”. Det skriver Teknikens Värld och konstaterar att Volvos suv XC60  – lite överraskande – utnämnts till årets suv i Texas. Texasbor är i och för sig kända enligt tidningen för att gilla stora bilar, dock var det alltså oväntat att XC60 skulle bli så hyllad som den nu är, enligt tidningen.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Så smakar jalapeño-öl

Proffs har provsmakat. Här är betyget. Magasinet Café skriver om att det skotska  bryggeriet Innis & Gunn ”lanserar en limiterad fatlagrad stout med smak av vanilj, choklad och jalapeño”.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Så många har miljonlön där du bor

Bor du i Sveriges miljontätaste kommun? Se statistiken här. Knappt 1 procent av Sveriges befolkning, eller drygt 77 000 tusen personer, har en årslön på över 1 miljon kronor – enligt en färsk genomgång av SCB:s siffror som Nyhetsbyrån Siren har gjort.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Världens billigaste städer – här får du mest för pengarna

Med en prisnivå som ligger på 77 procent lägre än Stockholm är Ho Chi Minh City i Vietnam en av världens billigaste städer för svenskar att semestra i. Det framgår av Forex senaste storstadsindex för hösten och vintern. Ute efter en billig storstadssemester i vinter?

Dagens PS - Igår: 14:49

Medieprofilen Virtanen anklagas för våldtäkt

Aftonbladets kände journalist har gått under jorden. Debatten rasar om hur godtyckligt svenska medier hanterar pressetiken. Expressen har outat TV4-profilen Martin Timell, som lämnat sin tjänst som programledare för kanalen efter att flera kvinnor påstår sig ha utsatts för både verbala och fysiska sextrakasserier av den kände programledaren.

Dagens PS - Igår: 13:27

Krönika: Han vill bli världens mäktigaste man

På onsdagen öppnade Kinas president Xi Jinping det kommunistiska partiets kongress med ett närmare fem timmar långt tal. Nu ska han leda Kina in i en ny era och på allvar göra landet till världens centrum. Kinas president Xi Jinping går in i sin andra mandatperiod på fem år och det var ett minst sagt långt tal, närmare fem timmar, han höll inför 2.

Dagens PS - Igår: 13:13

Köps ut och tjänar 100 gånger pengarna

”Jag är väldigt nöjd”, säger investeraren om sin jackpot. Det säger Martin Haugen till Di Digital, som berättar att han är en av två investerare som säljer sina poster i Automile, som plockar in 280 miljoner kronor i en finansieringsrunda. Tillsammans med en annan såddinvestarer får Martin Haugen, tidigare styrelseordförande i Automile, nu dela på 45 miljoner kronor, framgår det i artikeln.

Dagens PS - Igår: 13:16

FF = spritfest? Är du orolig för att lämna din tonåring hemma själv?

FOTO: iStock.com/sturti SPONSRAT AV IQ: Föräldrafritt behöver inte betyda att det kommer ställas till med brakfest. Men det finns några saker som kan vara bra att tänka på om ditt barn ska vara ensam hemma.

Dagens PS - Igår: 10:36

Över 100 städer slåss om Amazon-kontor

Huggsexa om att få techjätten och slå ner pålarna. Antalet städer som vill vara hemort för Amazons andra huvudkontor uppgår till mer än 100 stycken, rapporterar BBC. Amazon har tidigare sagt att kontoret ska förläggas till Nordamerika och skapa 50 000 jobb.

Dagens PS - Igår: 11:21

Jubla aktieägare – rekordfart i favoritaktie

Bakgrunden är en urstark rapport – ”bästa någonsin”. Enligt Volvos koncernchef Martin Lundstedt är morgonens delårsrapport från fordonsjätten ”det bästa tredje kvartalet för Volvokoncernen någonsin”. Resultatet blev långt mycket bättre än analytikerna räknat med och på börsen har aktien alltså fått rejält med eld i baken.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.