SR > Vetenskap

Wednesday, 24 January, 10:45

SR - 14 sep 17 kl. 06:00

Socialt hormon styr över hundkontaktHur mycket hundar samspelar med människor kan vara en fråga om hur känsliga de är för anknytningshormonet oxytocin, visar forskning vid Linköpings universitet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Linköpings

Dela artikeln

180 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Socialt, hormon, styröver , hundkontakt
SR - 15 nov 13 kl. 10:18

Hormon styr hur snabbt maten passerar tunntarmen

Näringsupptaget i kroppen påverkas av hur snabbt maten passerar tunntarmen. ett hormon som styr hastigheten kan reglera hastigheten vilken kan öppna för nya mediciner, det visar forskning vid Sahlgrenska akademin i Göteborg..

BT - 13 nov 13 kl. 18:09

Hormon styr matens fart i tarmen

Går det för fort hinner inte kroppen ta upp näringsämnen. Tar det för lång tid kan i stället skadliga bakterier få fäste.Forskare har upptäckt att tarmfloran tar ett hormon till hjälp för att styra matens hastighet.

Kristianstadsbladet - 13 nov 13 kl. 18:07

Hormon styr matens fart i tarmen

Går det för fort hinner inte kroppen ta upp näringsämnen.Tar det för lång tid kan i stället skadliga bakterier få fäste.Forskare har upptäckt att tarmfloran tar ett hormon till hjälp för att styra matens hastighet.

UNT - 13 nov 13 kl. 18:07

Hormon styr matens fart i tarmen

Går det för fort hinner inte kroppen ta upp näringsämnen.Tar det för lång tid kan i stället skadliga bakterier få fäste.Forskare har upptäckt att tarmfloran tar ett hormon till hjälp för att styra matens hastighet..

Helsingborgs Dagblad - 13 nov 13 kl. 18:09

Hormon styr matens fart i tarmen

Går det för fort hinner inte kroppen ta upp näringsämnen. Tar det för lång tid kan i stället skadliga bakterier få fäste. Forskare har upptäckt att tarmfloran tar ett hormon till hjälp för att styra matens hastighet..

Nyhetskanalen - 14 maj 12 kl. 08:59

Hormon styr förlossningsdepression

Kvinnor med premenstruella symtom (PMS) drabbas oftare av förlossnings- depression, konstaterar läkaren Sara Sylvén i sin avhandling vid Uppsala universitet. Avhandlingen visar att ju högre nivåer av hormonet leptin kvinnan har, desto lägre är risken att insjukna i en förlossningsdepression.
Mammor till pojkar har mer depressiva symtom efter förlossningen, visas i avhandlingen.

NT - 13 nov 13 kl. 18:07

Hormon styr matens fart i tarmen

Hormonet GLP-1, som finns på flera ställen i kroppen, har tidigare kopplats samman med bland annat ökad insulinproduktion och minskad aptit. Nu har forskare vid Sahlgrenska akademin i Göteborg även kommit fram till att tarmfloran påverkar hur snabbt maten passerar genom tunntarmen genom att reglera halten av hormonet..

SvD - 13 nov 13 kl. 18:07

Hormon styr matens fart i tarmen

Går det för fort hinner inte kroppen ta upp näringsämnen..

Sydsvenskan - 14 nov 13 kl. 06:30

Hormonhalt styr matens hastighet

Om det går för fort hinner kroppen inte ta upp näringsämnena.
Tar det för lång tid kan i stället skadliga bakterier få fäste.
Nu har forskare upptäckt att tarmfloran tar ett hormon till hjälp för att styra matens hastighet..

Kristianstadsbladet - 11 maj 14 kl. 01:30

Hormon kopplas till åderförkalkning


Lätt förhöjda halter av bisköldkörtelhormon i blodet har ett samband med ökad risk för åderförkalkning, visar en studie som Upsala Nya Tidning tagit del av.Hormonet styr kroppens normala omsättning av kalk och är bland annat viktigt för att bygga upp skelettet.Resultaten pekar på att högre nivåer av hormonet kan vara en lika viktig riskfaktor som rökning, enligt Emil Hagström, forskare och läkare vid Uppsala universitets kliniska forskningscentrum..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Domstolen: Obesvarade frågor kring slutförvar av kärnbränslet

Mark- och miljödomstolen rekommenderar inte regeringen att godkänna slutförvaret av använt kärnbränsle. Bland annat ifrågasätter domstolen vem som ska ha det långsiktiga ansvaret..

SR - 2 timmar sedan

Skandinaviens första förarlösa busslinje

Idag invigs Skandinaviens första självkörande buss i trafik på allmän väg i Kista i norra Stockholm. Den lilla bussen med plats för 12 passagerare använder så kallad Lidar för att läsa av trafiksituationen och följer en programmerad rutt på 1,5 kilometer..

SR - 4 timmar sedan

Global koll på invasiva arter

Ett nytt register för att få mer koll på världens invasiva arter. Nu lanseras ett sådant och avslöjar direkt hur vissa arter tar väl mycket plats..

SR - 4 timmar sedan

Energieffektivt byggande i nya Kiruna

Forskningen spelar en viktig roll när de stora förändringarna i Malmfälten blir allt mer tydliga. Det handlar om att gruvsamhället Malmberget ska avvecklas helt medan centrala Kiruna rivs och byggs upp på en ny plats..

SR - Igår: 06:41

Social snedrekrytering på svenska universitet

Studenter på svenska universitet och högskolor snedrekryteras – en större andel har högutbildade föräldrar än i hela befolkningen..

SR - Igår: 08:34

Flyger på dammsugare i tyngdlöshet

Kosmonauten Anton Shkaplerov, just nu ombord på Internationella rymdstationen ISS, har postat en video på Twitter där han flyger på en dammsugare. Klicka här så kommer du till filmen..

SR - Igår: 07:57

Växterna som slingrar sig om benen – därför är de så många

Orsakerna bakom framgången för undervattensväxten vattenpest i Europa har undersökts i en ny doktorsavhandling..

SR - Igår: 07:09

Intygsskrivande tar allt mer läkartid

Många läkare upplever svårigheter i kontakten med Försäkringskassan vid sjukskrivningar, enligt en ny rapport från Karolinska institutet. Det handlar om att läkarnas utlåtanden i sjukintygen inte anses tillräckliga..

SR - Igår: 07:10

Utlåtande om slutförvaret väntas idag

Idag kommer Mark- och miljödomstolen och Strålsäkerhetsmyndigheten att lämna sin syn på hur de ser på kärnkraftsindustrins planerade metod för att slutförvara använt kärnbränsle..

SR - Igår: 06:00

Kiruna bygger för framtid utan bilar

När Kiruna nu flyttas och den nuvarande stadens centrum rivs, byggs en helt  ny stadskärna öster om det nuvarande Kiruna - en stadskärna som ska bli bilfri..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.