SR > Vetenskap

Sunday, 27 May, 13:50

SR - 14 sep 17 kl. 06:00

Socialt hormon styr över hundkontaktHur mycket hundar samspelar med människor kan vara en fråga om hur känsliga de är för anknytningshormonet oxytocin, visar forskning vid Linköpings universitet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Linköpings

Dela artikeln

180 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Socialt, hormon, styröver , hundkontakt
SR - 15 nov 13 kl. 10:18

Hormon styr hur snabbt maten passerar tunntarmen

Näringsupptaget i kroppen påverkas av hur snabbt maten passerar tunntarmen. ett hormon som styr hastigheten kan reglera hastigheten vilken kan öppna för nya mediciner, det visar forskning vid Sahlgrenska akademin i Göteborg..

BT - 13 nov 13 kl. 18:09

Hormon styr matens fart i tarmen

Går det för fort hinner inte kroppen ta upp näringsämnen. Tar det för lång tid kan i stället skadliga bakterier få fäste.Forskare har upptäckt att tarmfloran tar ett hormon till hjälp för att styra matens hastighet.

Kristianstadsbladet - 13 nov 13 kl. 18:07

Hormon styr matens fart i tarmen

Går det för fort hinner inte kroppen ta upp näringsämnen.Tar det för lång tid kan i stället skadliga bakterier få fäste.Forskare har upptäckt att tarmfloran tar ett hormon till hjälp för att styra matens hastighet.

UNT - 13 nov 13 kl. 18:07

Hormon styr matens fart i tarmen

Går det för fort hinner inte kroppen ta upp näringsämnen.Tar det för lång tid kan i stället skadliga bakterier få fäste.Forskare har upptäckt att tarmfloran tar ett hormon till hjälp för att styra matens hastighet..

Helsingborgs Dagblad - 13 nov 13 kl. 18:09

Hormon styr matens fart i tarmen

Går det för fort hinner inte kroppen ta upp näringsämnen. Tar det för lång tid kan i stället skadliga bakterier få fäste. Forskare har upptäckt att tarmfloran tar ett hormon till hjälp för att styra matens hastighet..

Nyhetskanalen - 14 maj 12 kl. 08:59

Hormon styr förlossningsdepression

Kvinnor med premenstruella symtom (PMS) drabbas oftare av förlossnings- depression, konstaterar läkaren Sara Sylvén i sin avhandling vid Uppsala universitet. Avhandlingen visar att ju högre nivåer av hormonet leptin kvinnan har, desto lägre är risken att insjukna i en förlossningsdepression.
Mammor till pojkar har mer depressiva symtom efter förlossningen, visas i avhandlingen.

NT - 13 nov 13 kl. 18:07

Hormon styr matens fart i tarmen

Hormonet GLP-1, som finns på flera ställen i kroppen, har tidigare kopplats samman med bland annat ökad insulinproduktion och minskad aptit. Nu har forskare vid Sahlgrenska akademin i Göteborg även kommit fram till att tarmfloran påverkar hur snabbt maten passerar genom tunntarmen genom att reglera halten av hormonet..

SvD - 13 nov 13 kl. 18:07

Hormon styr matens fart i tarmen

Går det för fort hinner inte kroppen ta upp näringsämnen..

Sydsvenskan - 14 nov 13 kl. 06:30

Hormonhalt styr matens hastighet

Om det går för fort hinner kroppen inte ta upp näringsämnena.
Tar det för lång tid kan i stället skadliga bakterier få fäste.
Nu har forskare upptäckt att tarmfloran tar ett hormon till hjälp för att styra matens hastighet..

Kristianstadsbladet - 11 maj 14 kl. 01:30

Hormon kopplas till åderförkalkning


Lätt förhöjda halter av bisköldkörtelhormon i blodet har ett samband med ökad risk för åderförkalkning, visar en studie som Upsala Nya Tidning tagit del av.Hormonet styr kroppens normala omsättning av kalk och är bland annat viktigt för att bygga upp skelettet.Resultaten pekar på att högre nivåer av hormonet kan vara en lika viktig riskfaktor som rökning, enligt Emil Hagström, forskare och läkare vid Uppsala universitets kliniska forskningscentrum..

Fler nyheter från SR

SR - I förrgår: 07:21

Falska forskare - fusk eller inte?

Karolinska institutets rektor efterlyser tydligare riktlinjer som säger att det ska klassas som forskningsfusk att publicera vetenskapliga artiklar under falskt namn, och med falsk tillhörighet till ett universitet..

SR - I förrgår: 06:26

Djur i städer tycks krympa

Storleken spelar roll. I alla fall om man är ett urbant djur, konstaterar forskare i studie..

SR - I förrgår: 06:00

Påvens rådgivare: "Jag vill skapa en miljon klimatkrigare"

Professor Ram Ramanathan är en av världens mest kända klimatforskare och vetenskaplig rådgivare åt påve Franciskus. Nu har han startat en ny utbildning i kampen mot klimathotet..

SR - 24 maj 18 kl. 08:18

Nålstick kan förutspå smärta efter operation

En avhandling vid Lunds universitet visar att upplevelsen av att få ett nålstick inför en operation kan vara ett bra mått på hur patienten upplever smärta efter operationen – och bana väg för bättre eftervård..

SR - 24 maj 18 kl. 06:26

Så påverkar rökning dina muskler

Att ta en cigarett efter träningspasset är inte att rekommendera. Cigaretterna har nämligen en direkt skadlig effekt på kroppens muskler, enligt en ny studie..

SR - 24 maj 18 kl. 06:00

Mindre giftiga lösningsmedel i målarfärg

Allt färre målarfärg innehåller giftiga lösningsmedel. Vid sekelskiftet innehöll 70 procent av utomhusfärgerna i Sverige giftiga lösningsmedel – i dag är siffran nere på 10 procent, enligt färgforskare forskningsinstitutet Rise..

SR - 24 maj 18 kl. 06:00

Så mycket kan vi spara på att nå klimatmålet

Om vi lyckas nå klimatmålet kan den ekonomiska vinsten bli enorm, enligt en grupp amerikanska miljöekonomer..

SR - 23 maj 18 kl. 15:03

Nej, ingen koppling mellan HPV-vaccin och livmoderhalscancer

Livmoderhalscancer har ökat i Sverige och den vaccinkritiska intresseorganisationen NHF Sweden påstår att det finns en koppling till HPV-vaccinering. Men det är helt fel eftersom ökningen inte har skett i de åldersgrupper av kvinnor som har fått vaccinet i stor skala..

SR - 23 maj 18 kl. 08:21

Stradivarius-fiolens härmande egenskaper nyckeln till framgång

Den anses ha bäst ljud av alla fioler, men vad är hemligheten? Nu har forskare försökt reda ut varför Stradivarius-fiolen är så högt ansedd..

SR - 23 maj 18 kl. 06:00

Inte ens en lus kommer in i detta hus

Franska nanorobotforskare har byggt ett hus så litet att inte ens en lus kommer genom dörren – helt enkelt för att bevisa att det går..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.