DI > Ekonomi

Wednesday, 24 January, 12:15

Liknande nyheter

Taggar: USA-börser, Apple, backade, Iphone-oro
DI - 15 nov 17 kl. 22:37

USA-börser: Apple och Microsoft backade

USA-börserna hängde på den globala aktieindexnedgången under onsdagen. Ett lägre oljepris och i hållande oro kring den amerikanska skattereformen samt oro för den kinesiska ekonomin bidrog till det negativa sentimentet..

DI - 08 jun 15 kl. 22:21

USA-börser: Apple i moll trots ny tjänst

USA-börserna tappade ytterligare mark på måndagen, och det är fortsatt oro för en amerikansk räntehöjning och Greklands skuldförhandlingar som gäckar investerare. Apple stod i centrum under kvällen då bolaget presenterade sin kommande Spotify-konkurrent..

DI - 09 sep 14 kl. 22:14

USA-börser: Apple-rally kom av sig

De ledande amerikanska aktieindexen stängde i rött på tisdagen, i samband med en växande oro för att Federal Reserve kan komma att höja räntor tidigare än väntat och ett rally i Apple som kom av sig..

DI - 02 jan 14 kl. 22:20

USA-börser: Apple sjönk och drog många med sig

New York-börserna sjönk under torsdagen. Årets första handelsdag präglades till viss del av en tilltagande oro hos investerarna för en potentiell korrektion på marknaden, efter ett relativt starkt börsår 2013..

DI - 03 jul 13 kl. 19:16

USA-börser: Jobbdata trumfar politisk oro

USA-börserna steg något på onsdagen, som var halvdag på grund av den amerikanska nationaldagen på torsdagen. Stark amerikansk jobbdata övervägde den politiska oron från Egypten och Portugal..

DI - 03 jul 13 kl. 19:16

USA-börser: Jobbdata trumfade politisk oro

USA-börserna steg något på onsdagen, som var halvdag på grund av den amerikanska nationaldagen på torsdagen. Stark amerikansk jobbdata övervägde den politiska oron från Egypten och Portugal..

DI - 25 apr 14 kl. 18:31

USA-börser: Trio jättar går nedåt

Tilltagen oro kring situationen i Ukraina och några mindre imponerande bolagsrapporter fick riskaptiten bland investerarna på fredagens USA-börser att minska. Visa, Ford och Amazon.com hittades bland förlorarna..

DI - 03 mar 14 kl. 16:55

USA-börser: Tyngs av Ukraina-oro

Kurserna på New York-börsen har som väntat inlett nedåt på måndagen, tyngda av ökad riskaversion efter oroligheterna i Ukraina. Måndagen är också tät på viktig statistik..

DI - 04 jun 13 kl. 22:12

USA-börser: Nedåt efter Fed-oro

USA-börserna backade på tisdagen, efter en volatil handelsdag. En tilltagande oro för när Fed kan tänkas trappa ned på tillgångsköpen tyngde sentimentet, efter att företrädare för Goldman Sachs och Deutsche Bank sagt att det kan ske redan efter sommaren..

DI - 17 aug 17 kl. 15:05

USA-börser: Trump-oro väntas ge öppning på minus

USA-börserna ser ut att öppna nedåt på torsdagen i spåren av Fed-protokollet och oro kring president Donald Trumps politik. Dollarn backade under onsdagskvällen och natten efter publicering av protokollet från FOMC-mötet i juli, men har återhämtat detta under torsdagen. Protokollet visade att flera ledamöter i kommittén tvivlar om inflationenuppgången..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Turismen i EU ökar - Lettland nytt dragplåster

Turistnäringen i EU ökar. Under 2017 ökade antalet övernattningar i EU med 5,1 procent till totalt 3,2 miljarder, visar statistik från Eurostat. Turistbesöken var upp 6,9 procent.

DI - 15 minuter sedan

General Electric bommar vinst- och intäktsmål

Det amerikanska industrikonglomeratet General Electric redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:27 dollar för det fjärde kvartalet 2017..

DI - 15 minuter sedan

Rallydrottningens Volvo under klubban

En riktig pärla i svensk rallyhistoria ska gå under klubban på den stora Retromobilemässan i Paris. Det är den Volvo PV 544 som Sveriges främsta rallydrottning, Ewy Rosqvist von Korff, tog hem damklassen med i Monte Carlorallyt 1962..

DI - 1 timme sedan

Fler arbetslösa i Storbritannien

Antalet arbetslösa i Storbritannien steg med 8.600 personer i december, enligt säsongsjusterad statistik. Arbetslösheten enligt ILO-standard uppgick till 4,3 procent under tremånadersperioden till och med november..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: SSAB lyfter

Stockholmsbörsen backade i inledningen av onsdagshandeln, sista dagen innan bokslutssäsongen drar i gång på allvar. SSAB gick mot strömmen efter köpråd från Goldman Sachs och fortsatt krut i råvarupriserna..

DI - 1 timme sedan

Chokladsuget ökar - giganten ökar produktionen

Världens största chokladtillverkare, Barry Callebaut, ökar investeringarna i produktionskapacitet då efterfrågan vänt uppåt.  .

DI - 1 timme sedan

Verizon ger varje anställd 50 aktier

Verizon kommer att dela ut 50 aktier till var och en av sina ungefär 155 000 anställda, enligt vd Lowell McAdam. Det skriver CNBC:s nätupplaga..

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Nedåtpress på dollarn

Europeiska statspappers räntor stiger omkring 2-3 punkter i förmiddagens handel på onsdagen, euron handlas samtidigt fortsatt starkare mot dollarn drivet av såväl data som kommentarer..

DI - 1 timme sedan

Skingsley lyfter kronan – under 8 mot dollarn

Riksbanken har gått i mål med inflationen och kan gå före ECB med räntehöjningar. Det inskärpte vice riksbankschefen Cecilia Skingsley i Davos på onsdagen. Kronan växelkurs tog ett skutt i samband med beskedet..

DI - 1 timme sedan

Årets mesta matbluff utsedd

Polarica Wild Food Kronhjortskav heter produkten som vunnit den mindre smickrande titeln Årets matbluff 2017, efter en omröstning bland allmänheten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.