DI > Ekonomi

Friday, 22 September, 09:51

Liknande nyheter

Taggar: USA-börser, Apple, backade, Iphone-oro
DI - 08 jun 15 kl. 22:21

USA-börser: Apple i moll trots ny tjänst

USA-börserna tappade ytterligare mark på måndagen, och det är fortsatt oro för en amerikansk räntehöjning och Greklands skuldförhandlingar som gäckar investerare. Apple stod i centrum under kvällen då bolaget presenterade sin kommande Spotify-konkurrent..

DI - 09 sep 14 kl. 22:14

USA-börser: Apple-rally kom av sig

De ledande amerikanska aktieindexen stängde i rött på tisdagen, i samband med en växande oro för att Federal Reserve kan komma att höja räntor tidigare än väntat och ett rally i Apple som kom av sig..

DI - 02 jan 14 kl. 22:20

USA-börser: Apple sjönk och drog många med sig

New York-börserna sjönk under torsdagen. Årets första handelsdag präglades till viss del av en tilltagande oro hos investerarna för en potentiell korrektion på marknaden, efter ett relativt starkt börsår 2013..

DI - 03 jul 13 kl. 19:16

USA-börser: Jobbdata trumfar politisk oro

USA-börserna steg något på onsdagen, som var halvdag på grund av den amerikanska nationaldagen på torsdagen. Stark amerikansk jobbdata övervägde den politiska oron från Egypten och Portugal..

DI - 03 jul 13 kl. 19:16

USA-börser: Jobbdata trumfade politisk oro

USA-börserna steg något på onsdagen, som var halvdag på grund av den amerikanska nationaldagen på torsdagen. Stark amerikansk jobbdata övervägde den politiska oron från Egypten och Portugal..

DI - 25 apr 14 kl. 18:31

USA-börser: Trio jättar går nedåt

Tilltagen oro kring situationen i Ukraina och några mindre imponerande bolagsrapporter fick riskaptiten bland investerarna på fredagens USA-börser att minska. Visa, Ford och Amazon.com hittades bland förlorarna..

DI - 03 mar 14 kl. 16:55

USA-börser: Tyngs av Ukraina-oro

Kurserna på New York-börsen har som väntat inlett nedåt på måndagen, tyngda av ökad riskaversion efter oroligheterna i Ukraina. Måndagen är också tät på viktig statistik..

DI - 04 jun 13 kl. 22:12

USA-börser: Nedåt efter Fed-oro

USA-börserna backade på tisdagen, efter en volatil handelsdag. En tilltagande oro för när Fed kan tänkas trappa ned på tillgångsköpen tyngde sentimentet, efter att företrädare för Goldman Sachs och Deutsche Bank sagt att det kan ske redan efter sommaren..

DI - 17 aug 17 kl. 15:05

USA-börser: Trump-oro väntas ge öppning på minus

USA-börserna ser ut att öppna nedåt på torsdagen i spåren av Fed-protokollet och oro kring president Donald Trumps politik. Dollarn backade under onsdagskvällen och natten efter publicering av protokollet från FOMC-mötet i juli, men har återhämtat detta under torsdagen. Protokollet visade att flera ledamöter i kommittén tvivlar om inflationenuppgången..

TA - 12 dec 13 kl. 22:05

Nedåt igen på USA-börser


USA-börserna backade för tredje handelsdagen i rad. Även de europeiska börserna sjönk och förklaringen för dem alla är densamma - oro för att centralbanken Fed om någon vecka ska sluta med sin kraftiga stimulans av den amerikanska ekonomin. Därtill kom blandade ekonomiska data i USA - detaljhandeln gick bättre än väntat i oktober och november men antalet personer med arbetslöshetsersättning ökade under november.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Råvaror: Basmetaller fortsätter falla

Basmetallpriserna föll rejält på fredagen och rundade därmed av en vecka med klart sjunkande kurser. Oro kring efterfrågan i Kina samt förväntningar om ett generellt stigande utbud sätter priset under press, skriver Bloomberg News..

DI - 15 minuter sedan

FI-chefen välkomnar boprisdämpning

Tecknen på avmattning i nyproduktionen får inte FI-chefen Erik Thedéen att ligga sömnlös. ”Det är inget samhällsekonomiskt problem om vi får en viss dämpning på husprismarknaden”, säger han till Di.  .

DI - 15 minuter sedan

Tyskland: Kombinerat PMI överraskade positivt

Den tyska industrins sammanvägda inköpschefsindex (Composite PMI) steg till 57,8 i augusti från 55,8 föregående månad. Det visar preliminär statistik. Enligt Bloomberg News prognosenkät väntades ett index på 55,7..

DI - 10 minuter sedan

SCB: Fortsatt högt sparande i hushållen

Hushållens finansiella sparande uppgick till 81 miljarder kronor under andra kvartalet, vilket var en fortsatt hög nivå. Det framgår av Finansräkenskaperna från Statistiska centralbyrån, SCB..

DI - 5 minuter sedan

Kina manar till besinning om Nordkorea

Kina manar samtliga parter att besinna sig efter att Nordkoreas utrikesminister uppges ha sagt att han tror att Nordkorea överväger att genomföra ett test av en vätebomb i Stilla havet. Det rapporterar Reuters och citerar Lu Kang, talesperson för Kinas utrikesdepartement..

DI - 5 minuter sedan

SEB: Valutamotvind sänker Alimak

Ökad valutamotvind från den amerikanska dollarn gör att SEB sänker sina estimat för Alimaks vinst per aktie med 5 procent för 2018 och med 4 procent för 2019. Det framgår av den analys där SEB sänkt sin rekommendation för Alimak-aktien från köp till behåll och justerat ned riktkursen från 160 till 153 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på fredagen..

DI - 1 timme sedan

Tidigare Sverigechefen lämnar Tieto

Per Johansson, som är chef för It-företaget Tietos affärsområde Financial Services och som fram till i våras var Tietos Sverigechef, lämnar bolaget för att gå vidare till andra utmaningar. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Forskningsbolaget stiger på börsen efter att ha identifierat genmutation

Forskningsbolaget Annexin Pharmaceuticals har identifierat det första patientfallet med en så kallad "loss of function"-mutation med Annexin A5-genen och samtidigt allvarlig återkommande hjärt- och kärlsjukdom. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Advenica skriver avtal med Trafikverket

Cybersäkerhetsbolaget Advenica har tagit hem ett treårigt leveransavtal och i kombination med det fått en första order på 1,9 miljoner kronor från Trafikverket. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Nordea ser Telias bot-uppgörelse som positiv

Telias böter på 965 miljoner dollar för muthärvan i Uzbekistan är i linje både med teleoperatörens reservation och det förväntade beloppet. Samtidigt är uppgörelsen positiv då den kan leda till att bolaget lämnar Eurasien, skriver Nordea i en kommentar. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.