DI > Ekonomi

Sunday, 19 November, 18:46

Liknande nyheter

Taggar: USA-börser, Apple, backade, Iphone-oro
DI - 15 nov 17 kl. 22:37

USA-börser: Apple och Microsoft backade

USA-börserna hängde på den globala aktieindexnedgången under onsdagen. Ett lägre oljepris och i hållande oro kring den amerikanska skattereformen samt oro för den kinesiska ekonomin bidrog till det negativa sentimentet..

DI - 08 jun 15 kl. 22:21

USA-börser: Apple i moll trots ny tjänst

USA-börserna tappade ytterligare mark på måndagen, och det är fortsatt oro för en amerikansk räntehöjning och Greklands skuldförhandlingar som gäckar investerare. Apple stod i centrum under kvällen då bolaget presenterade sin kommande Spotify-konkurrent..

DI - 09 sep 14 kl. 22:14

USA-börser: Apple-rally kom av sig

De ledande amerikanska aktieindexen stängde i rött på tisdagen, i samband med en växande oro för att Federal Reserve kan komma att höja räntor tidigare än väntat och ett rally i Apple som kom av sig..

DI - 02 jan 14 kl. 22:20

USA-börser: Apple sjönk och drog många med sig

New York-börserna sjönk under torsdagen. Årets första handelsdag präglades till viss del av en tilltagande oro hos investerarna för en potentiell korrektion på marknaden, efter ett relativt starkt börsår 2013..

DI - 03 jul 13 kl. 19:16

USA-börser: Jobbdata trumfar politisk oro

USA-börserna steg något på onsdagen, som var halvdag på grund av den amerikanska nationaldagen på torsdagen. Stark amerikansk jobbdata övervägde den politiska oron från Egypten och Portugal..

DI - 03 jul 13 kl. 19:16

USA-börser: Jobbdata trumfade politisk oro

USA-börserna steg något på onsdagen, som var halvdag på grund av den amerikanska nationaldagen på torsdagen. Stark amerikansk jobbdata övervägde den politiska oron från Egypten och Portugal..

DI - 25 apr 14 kl. 18:31

USA-börser: Trio jättar går nedåt

Tilltagen oro kring situationen i Ukraina och några mindre imponerande bolagsrapporter fick riskaptiten bland investerarna på fredagens USA-börser att minska. Visa, Ford och Amazon.com hittades bland förlorarna..

DI - 03 mar 14 kl. 16:55

USA-börser: Tyngs av Ukraina-oro

Kurserna på New York-börsen har som väntat inlett nedåt på måndagen, tyngda av ökad riskaversion efter oroligheterna i Ukraina. Måndagen är också tät på viktig statistik..

DI - 04 jun 13 kl. 22:12

USA-börser: Nedåt efter Fed-oro

USA-börserna backade på tisdagen, efter en volatil handelsdag. En tilltagande oro för när Fed kan tänkas trappa ned på tillgångsköpen tyngde sentimentet, efter att företrädare för Goldman Sachs och Deutsche Bank sagt att det kan ske redan efter sommaren..

DI - 17 aug 17 kl. 15:05

USA-börser: Trump-oro väntas ge öppning på minus

USA-börserna ser ut att öppna nedåt på torsdagen i spåren av Fed-protokollet och oro kring president Donald Trumps politik. Dollarn backade under onsdagskvällen och natten efter publicering av protokollet från FOMC-mötet i juli, men har återhämtat detta under torsdagen. Protokollet visade att flera ledamöter i kommittén tvivlar om inflationenuppgången..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

General Electric byter ut halva styrelsen

Den krisande jätten General Electric (GE) är inne i en omstrukturering. Det innebär bland annat att hälften av bolagsstyrelsens 18 ledamöter får sluta, skriver Wall Street Journal..

DI - 45 minuter sedan

Uppgifter: Mugabe lämnar presidentposten

Zimbabwes president Robert Mugabe har gått med på att lämna presidentposten, enligt Reuters. Nyhetsbyrån hänvisar till källor med insyn i förhandlingarna mellan Mugabe och landets militära ledning.  .

DI - 1 timme sedan

S får mothugg av Fridolin om friskolor

Socialdemokraterna kallar Liberalernas beslut om att förbjuda nyetablering av religiösa friskolor för ”en halvmesyr”. ”Socialdemokraterna får stå för sin partilinje”, säger utbildningsminister Gustav Fridolin, MP..

DI - 1 timme sedan

Matkedjan i desperat jakt på personal

Släppta språkkrav och hijab med företagets logotyp. I många företag är nyanlända en av lösningarna i den desperata jakten på personal..

DI - 1 timme sedan

Krångligt pussel i jobbjakten

Tiotusentals lediga jobb och nästan tre gånger så många arbetslösa, sida vid sida. Sveriges största arbetsmarknad är ett intrikat pussel där bitarna inte passar ihop..

DI - 2 timmar sedan

Höjd pensionsålder inte lösningen för framtida pensioner

Just nu diskuteras höjd pensionsålder i Sverige och skarpa lagförslag väntas till nästa år. Att människor lever allt längre och därför också måste jobba längre är bara en liten del av pensionssystemets utmaningar. Bristande kunskap, avsaknad av tjänstepension och lågt förtroende för systemet är minst lika stora frågor att lösa framöver, skriver Johan Nystedt och Karin Lidman, Nordea..

DI - 2 timmar sedan

Volvo måste tänka om

I förra veckan drabbades New Delhi av den hittills värsta smogen i stadens historia. Halterna av partiklar i luften var 30 gånger högre än vad som anses säkert. Sikten var 10 meter.

DI - 2 timmar sedan

S-politiker: Myt att vårdkrisen beror på resursbrist

Ofta hör vi att vården behöver mer pengar, fler händer, mer utbildad personal och att det är lika illa överallt. Det är helt fel, skriver ERIKA ULLBERG, oppositionslandstingsråd (S) i Stockholms län. Huvudproblemet är vårdens styrning..

DI - 2 timmar sedan

Säcken är full med tecken

Var är vi i konjunktur- och börscykeln? I veckan ges nya svar av färska företagsenkäter och på bolagens kapitalmarknadsdagar. Men håll även koll på vad som blir årets julklapp..

DI - 3 timmar sedan

Stjärnförvaltaren: Billiga aktien ger 5 procent av Sverige

Simon Blecher, stjärnförvaltaren som har hand om Carnegie Fonders Sverigefond, ser stor potential i en lågt värderad börsklenod..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.