DI > Ekonomi

Sunday, 19 November, 18:45

DI - 13 sep 17 kl. 22:05

Källa: Patriot ger för dåligt skyddUtan den nya israeliska missilen ger Patriot inget skydd för Sverige mot ryska ballistiska robotar som Iskander. Det uppger en central källa i Polens upphandling. Samtidigt öppnar Liberalerna för en affär med Israel..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Patriot, Sverige, Iskander, Polens, Liberalerna, Israel

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Källa, Patriotger för , dåligt, skydd
SVT - 25 okt 15 kl. 12:14

Psykologen: Ha inte dåligt samvete för barnen

Ledighet som inte räcker till, och barn som får vara på fritids istället för att vara lediga, kan vara en källa till dåligt samvete för mammor och pappor. Men så ska vi inte känna, menar barnpsykologen Per Höglund. – I slutändan är det inte det som barnen kommer minnas som något negativt..

Alingsås tidning - 11 okt 13 kl. 07:45

Varför fortsätter vi gnälla över dåligt väder? 

ATTENTION: För ett tag sedan hade jag en lektion i skolan som fick mig att tänka till lite grann. Vi lärde oss om människans historia och om tiden då vår viktigaste uppgift var att få mat för dagen..

Kristianstadsbladet - 11 aug 17 kl. 00:01

Saker att hitta på i Bromölla vid dåligt väder

Sommaren har bjudit på en hel del regn och blåst. Det osäkra vädret gör att många av oss väljer att inte vara ute. Kultur- och bibliotekschefen Pernilla Tomasson ger sina bästa tips till vad du kan göra inomhus..

SmålandsPosten - 13 aug 13 kl. 06:47

Medborgarna behöver skydd mot övervakning

Det är inte bara storebror som ser oss i det moderna samhället. ?De tusen ögonen har fått fria händer att kolonisera våra krympande och hotade privatliv?

BT - 20 dec 12 kl. 08:51

Självklart att ge skydd åt människor

Det finns alltid en orsak till att människor flyr och söker skydd i ett annat land. Ingen flyr från sitt land frivilligt. Det glömmer Jan Ericson att nämna i sin artikel i BT 12/12.

Skånskan - 28 mar 17 kl. 01:00

Polisen är demokratins skydd

ERWP.fif(0)Har staten kon­troll över brotts­lig­heten? Nja, det bero på var du bor.

YLE - 03 jun 16 kl. 18:45

EU:s gemensamma flyktingpolitik löper dåligt

För många flyktingar slutar drömmen om Europa redan på Medelhavet. Bara i år har mer än 2 500 människor drunknat på vägen till Europa. Juristen Thomas Bergman från FN:s flyktingorgan UNHCR betonar vikten av att Europa i nuläget upprätthåller en tillräcklig sjöräddningskapacitet på Medelhavet.

Barometern - 28 dec 13 kl. 11:44

Myter om ?mörkläggning? av invandring är en direkt konsekvens av ett dåligt politiskt grundarbete

Svensk invandringspolitik lider av två legitimitetsproblem. När invandringen beskrivs i övergripande abstrakta termer, som summan av alla de människor som av olika skäl invandrar till Sverige, anses invandringspolitiken av en stor del av väljarna vara alltför generös. När invandringen däremot betraktas i sina enskildheter är det de restriktiva besluten som är impopulära.

Barometern - 28 dec 13 kl. 11:44

Myter om ?mörkläggning? av invandring är en direkt konsekvens av ett dåligt politiskt grundarbete

Svensk invandringspolitik lider av två legitimitetsproblem. När invandringen beskrivs i övergripande abstrakta termer, som summan av alla de människor som av olika skäl invandrar till Sverige, anses invandringspolitiken av en stor del av väljarna vara alltför generös. När invandringen däremot betraktas i sina enskildheter är det de restriktiva besluten som är impopulära.

Kristianstadsbladet - 01 feb 14 kl. 01:30

Frusna renar får skydd inomhus


Den stränga kylan och dåliga betet har tagit hårt på renarna i Norrbotten. Men djuren får nu skydd hemma hos de båda renskötarna Ellen Poggats Sarri, 19 år, och Anna-Kaisa Rikko, 24 år, som bor i Kaitum norr om Gällivare. - En dag hittade vi fyra kalvar som var i så dåligt skick att de inte hade överlevt, så vi tog med dem hem, säger Anna-Kaisa Rikko till Norrbottens-Kuriren.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

General Electric byter ut halva styrelsen

Den krisande jätten General Electric (GE) är inne i en omstrukturering. Det innebär bland annat att hälften av bolagsstyrelsens 18 ledamöter får sluta, skriver Wall Street Journal..

DI - 45 minuter sedan

Uppgifter: Mugabe lämnar presidentposten

Zimbabwes president Robert Mugabe har gått med på att lämna presidentposten, enligt Reuters. Nyhetsbyrån hänvisar till källor med insyn i förhandlingarna mellan Mugabe och landets militära ledning.  .

DI - 1 timme sedan

S får mothugg av Fridolin om friskolor

Socialdemokraterna kallar Liberalernas beslut om att förbjuda nyetablering av religiösa friskolor för ”en halvmesyr”. ”Socialdemokraterna får stå för sin partilinje”, säger utbildningsminister Gustav Fridolin, MP..

DI - 1 timme sedan

Matkedjan i desperat jakt på personal

Släppta språkkrav och hijab med företagets logotyp. I många företag är nyanlända en av lösningarna i den desperata jakten på personal..

DI - 1 timme sedan

Krångligt pussel i jobbjakten

Tiotusentals lediga jobb och nästan tre gånger så många arbetslösa, sida vid sida. Sveriges största arbetsmarknad är ett intrikat pussel där bitarna inte passar ihop..

DI - 2 timmar sedan

Höjd pensionsålder inte lösningen för framtida pensioner

Just nu diskuteras höjd pensionsålder i Sverige och skarpa lagförslag väntas till nästa år. Att människor lever allt längre och därför också måste jobba längre är bara en liten del av pensionssystemets utmaningar. Bristande kunskap, avsaknad av tjänstepension och lågt förtroende för systemet är minst lika stora frågor att lösa framöver, skriver Johan Nystedt och Karin Lidman, Nordea..

DI - 2 timmar sedan

Volvo måste tänka om

I förra veckan drabbades New Delhi av den hittills värsta smogen i stadens historia. Halterna av partiklar i luften var 30 gånger högre än vad som anses säkert. Sikten var 10 meter.

DI - 2 timmar sedan

S-politiker: Myt att vårdkrisen beror på resursbrist

Ofta hör vi att vården behöver mer pengar, fler händer, mer utbildad personal och att det är lika illa överallt. Det är helt fel, skriver ERIKA ULLBERG, oppositionslandstingsråd (S) i Stockholms län. Huvudproblemet är vårdens styrning..

DI - 2 timmar sedan

Säcken är full med tecken

Var är vi i konjunktur- och börscykeln? I veckan ges nya svar av färska företagsenkäter och på bolagens kapitalmarknadsdagar. Men håll även koll på vad som blir årets julklapp..

DI - 3 timmar sedan

Stjärnförvaltaren: Billiga aktien ger 5 procent av Sverige

Simon Blecher, stjärnförvaltaren som har hand om Carnegie Fonders Sverigefond, ser stor potential i en lågt värderad börsklenod..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.