DI > Ekonomi

Friday, 22 September, 09:51

DI - 13 sep 17 kl. 22:05

Källa: Patriot ger för dåligt skyddUtan den nya israeliska missilen ger Patriot inget skydd för Sverige mot ryska ballistiska robotar som Iskander. Det uppger en central källa i Polens upphandling. Samtidigt öppnar Liberalerna för en affär med Israel..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Patriot, Sverige, Iskander, Polens, Liberalerna, Israel

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Källa, Patriotger för , dåligt, skydd
SVT - 25 okt 15 kl. 12:14

Psykologen: Ha inte dåligt samvete för barnen

Ledighet som inte räcker till, och barn som får vara på fritids istället för att vara lediga, kan vara en källa till dåligt samvete för mammor och pappor. Men så ska vi inte känna, menar barnpsykologen Per Höglund. – I slutändan är det inte det som barnen kommer minnas som något negativt..

Alingsås tidning - 11 okt 13 kl. 07:45

Varför fortsätter vi gnälla över dåligt väder? 

ATTENTION: För ett tag sedan hade jag en lektion i skolan som fick mig att tänka till lite grann. Vi lärde oss om människans historia och om tiden då vår viktigaste uppgift var att få mat för dagen..

Kristianstadsbladet - 11 aug 17 kl. 00:01

Saker att hitta på i Bromölla vid dåligt väder

Sommaren har bjudit på en hel del regn och blåst. Det osäkra vädret gör att många av oss väljer att inte vara ute. Kultur- och bibliotekschefen Pernilla Tomasson ger sina bästa tips till vad du kan göra inomhus..

SmålandsPosten - 13 aug 13 kl. 06:47

Medborgarna behöver skydd mot övervakning

Det är inte bara storebror som ser oss i det moderna samhället. ?De tusen ögonen har fått fria händer att kolonisera våra krympande och hotade privatliv?

BT - 20 dec 12 kl. 08:51

Självklart att ge skydd åt människor

Det finns alltid en orsak till att människor flyr och söker skydd i ett annat land. Ingen flyr från sitt land frivilligt. Det glömmer Jan Ericson att nämna i sin artikel i BT 12/12.

Skånskan - 28 mar 17 kl. 01:00

Polisen är demokratins skydd

ERWP.fif(0)Har staten kon­troll över brotts­lig­heten? Nja, det bero på var du bor.

YLE - 03 jun 16 kl. 18:45

EU:s gemensamma flyktingpolitik löper dåligt

För många flyktingar slutar drömmen om Europa redan på Medelhavet. Bara i år har mer än 2 500 människor drunknat på vägen till Europa. Juristen Thomas Bergman från FN:s flyktingorgan UNHCR betonar vikten av att Europa i nuläget upprätthåller en tillräcklig sjöräddningskapacitet på Medelhavet.

Barometern - 28 dec 13 kl. 11:44

Myter om ?mörkläggning? av invandring är en direkt konsekvens av ett dåligt politiskt grundarbete

Svensk invandringspolitik lider av två legitimitetsproblem. När invandringen beskrivs i övergripande abstrakta termer, som summan av alla de människor som av olika skäl invandrar till Sverige, anses invandringspolitiken av en stor del av väljarna vara alltför generös. När invandringen däremot betraktas i sina enskildheter är det de restriktiva besluten som är impopulära.

Barometern - 28 dec 13 kl. 11:44

Myter om ?mörkläggning? av invandring är en direkt konsekvens av ett dåligt politiskt grundarbete

Svensk invandringspolitik lider av två legitimitetsproblem. När invandringen beskrivs i övergripande abstrakta termer, som summan av alla de människor som av olika skäl invandrar till Sverige, anses invandringspolitiken av en stor del av väljarna vara alltför generös. När invandringen däremot betraktas i sina enskildheter är det de restriktiva besluten som är impopulära.

Kristianstadsbladet - 01 feb 14 kl. 01:30

Frusna renar får skydd inomhus


Den stränga kylan och dåliga betet har tagit hårt på renarna i Norrbotten. Men djuren får nu skydd hemma hos de båda renskötarna Ellen Poggats Sarri, 19 år, och Anna-Kaisa Rikko, 24 år, som bor i Kaitum norr om Gällivare. - En dag hittade vi fyra kalvar som var i så dåligt skick att de inte hade överlevt, så vi tog med dem hem, säger Anna-Kaisa Rikko till Norrbottens-Kuriren.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Råvaror: Basmetaller fortsätter falla

Basmetallpriserna föll rejält på fredagen och rundade därmed av en vecka med klart sjunkande kurser. Oro kring efterfrågan i Kina samt förväntningar om ett generellt stigande utbud sätter priset under press, skriver Bloomberg News..

DI - 15 minuter sedan

FI-chefen välkomnar boprisdämpning

Tecknen på avmattning i nyproduktionen får inte FI-chefen Erik Thedéen att ligga sömnlös. ”Det är inget samhällsekonomiskt problem om vi får en viss dämpning på husprismarknaden”, säger han till Di.  .

DI - 15 minuter sedan

Tyskland: Kombinerat PMI överraskade positivt

Den tyska industrins sammanvägda inköpschefsindex (Composite PMI) steg till 57,8 i augusti från 55,8 föregående månad. Det visar preliminär statistik. Enligt Bloomberg News prognosenkät väntades ett index på 55,7..

DI - 10 minuter sedan

SCB: Fortsatt högt sparande i hushållen

Hushållens finansiella sparande uppgick till 81 miljarder kronor under andra kvartalet, vilket var en fortsatt hög nivå. Det framgår av Finansräkenskaperna från Statistiska centralbyrån, SCB..

DI - 5 minuter sedan

Kina manar till besinning om Nordkorea

Kina manar samtliga parter att besinna sig efter att Nordkoreas utrikesminister uppges ha sagt att han tror att Nordkorea överväger att genomföra ett test av en vätebomb i Stilla havet. Det rapporterar Reuters och citerar Lu Kang, talesperson för Kinas utrikesdepartement..

DI - 5 minuter sedan

SEB: Valutamotvind sänker Alimak

Ökad valutamotvind från den amerikanska dollarn gör att SEB sänker sina estimat för Alimaks vinst per aktie med 5 procent för 2018 och med 4 procent för 2019. Det framgår av den analys där SEB sänkt sin rekommendation för Alimak-aktien från köp till behåll och justerat ned riktkursen från 160 till 153 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på fredagen..

DI - 1 timme sedan

Tidigare Sverigechefen lämnar Tieto

Per Johansson, som är chef för It-företaget Tietos affärsområde Financial Services och som fram till i våras var Tietos Sverigechef, lämnar bolaget för att gå vidare till andra utmaningar. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Forskningsbolaget stiger på börsen efter att ha identifierat genmutation

Forskningsbolaget Annexin Pharmaceuticals har identifierat det första patientfallet med en så kallad "loss of function"-mutation med Annexin A5-genen och samtidigt allvarlig återkommande hjärt- och kärlsjukdom. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Advenica skriver avtal med Trafikverket

Cybersäkerhetsbolaget Advenica har tagit hem ett treårigt leveransavtal och i kombination med det fått en första order på 1,9 miljoner kronor från Trafikverket. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Nordea ser Telias bot-uppgörelse som positiv

Telias böter på 965 miljoner dollar för muthärvan i Uzbekistan är i linje både med teleoperatörens reservation och det förväntade beloppet. Samtidigt är uppgörelsen positiv då den kan leda till att bolaget lämnar Eurasien, skriver Nordea i en kommentar. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.